- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
Feltűnt, hogy a felnifékeimen már lekopott a minta, így egy nagy lapos felület fékezi a kerekeket. Ideje lenne cserélni a fékpofát?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Zola007 #15550 üzenetére
Akár egy kézi súlyzóval is rengeteg mindent meg lehet csinálni, illetve a saját testsúlyos gyakorlatokkal. Nyilván nem lesz olyan eredménye mint egy edzőtermi edzésnek, de otthoni edzéssel is látványosan lehet fejlődni.
RelakS: A fékbetétet ha felülről megnézed, látható középen egy elválasztó vonal ami hosszában végig fut rajta, eddig van a kopó rész rajta, ha odáig elkopott akkor csere, mert elkopik a fém magig, aztán szétkaristolja a felnidet, így az is cserés lesz.
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
Egri tescoban ismét van 1200ft-ért víztartályos hátizsák, valamint saját márkás 17 funkciós pedálfordulatszám mérős óra is akciós, 1500 körül van.
Hátha érdekel valakit.[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Runner_fxr #15552 üzenetére
Ezt most nem értem
A régi bringán ilyen "egybe" fékpofa van:
Gondolom, a nyíllal jelzett "öntési sorjára" gondolsz.Amiről most beszélek, az cserélhető:
Itt csak egy apró horpadást sikerült jelölnöm. Ennél a fajtánál erre gondolsz?Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Runner_fxr
Ármester
válasz -=RelakS=- #15554 üzenetére
Igen, mindkét pofánál addig használható ameddig a nyíllal jelölted.
-
fpeter07
veterán
Talán ez a sport még durvább, mint az XCO. [link] Már maga a pálya is elég kihívást rejt magában a sok sárfolttal, hát még az ellenfelek.
-
szjoci
őstag
válasz zoli03 #15555 üzenetére
Erről van szó, commentbe írják hogy méri. Kibontani nem tudtam mert körbehegesztett műanyagban van, de holnap lehet veszek egyet és bővebben is tudok nyilatkozni róla. Ennyiért már csak "beugrónak" is jó lenne ha elromlana amit most használok.
A táska egyébként szuper, csak a vízzsák miatt vettem meg hirtelen, de itthon jobban szemügyre véve hordható darabnak tűnik.
Ha kell valakinek valamelyik cucc, pm-be írja meg és holnap megveszem, postázom. Órából volt sok, táska viszont csak 2db maradt a polcon.
[ Szerkesztve ]
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz zoli03 #15555 üzenetére
Tud, nekem volt, de elajándékoztam. A sebesség mérő szenzor vezeték nélküli és összeveszett a pulzusmérőm jeladójával. Össze-vissza mérte a sebességet.
A szenzor hatótávja 50-60 cm. A pedálfordulat érzékelő viszont vezetékes, azt nem zavarta semmi.
Zavaró volt rajta, hogy a legfelső érték nem a sebesség, hanem a fordulatszám volt. Amúgy jó kis szerkezet, szerintem megéri az árát. Tavaly még 5000 Ft körül láttam ugyanezt.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Runner_fxr #15558 üzenetére
Köszönöm!
Amúgy leellenőriztem a gödöllői Tescot, sebességmérőnek, hátizsáknak nyoma sincs :S
-
törölt tag
[link]
Vótmá? Most találtam.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lsebestyen #15564 üzenetére
Akkor jó. Én meg csapattam a jégen és nem estem el egyszer se, de közel voltam hozzá. Tudtam egy métert satuzni első kerékkel elesés nélkül. Űber vagyok.
-
ludsimon
veterán
válasz Zola007 #15538 üzenetére
"Egyszeri egyenletes 6000-es napi igényt nem kell utólag visszatölteni, csak ha rendszeresen edz valaki "
Ezt nem igazán tudom értelmezni.
Minden egyes elégetett kalóriát pótolni kell, a túlzott energiadeficit izomvesztéshez vezet ami nem tanácsos, ezért célszerű mérni mennyi energiát éget el az ember.
Gondolom senkinek nem célja 0 izomra leégetni magát."Szénhidrát napi 300-400g fölötti mennyisége tökéletesen pótolható zsírral"
Na ez egy hatalmas nagy ostobaság! Nem borítható fel a szénhidrát/fehérje/zsír arány!
Egy profi sportoló átlag 5000 Kcal körüli energiát éget el egy edzése során és ebből 1 héten van minimum 5-6. Nem véletlen esznek rengeteget a profi sportolók szénhidrátból, de fehérjéből is és minőségi zsírokból is.undefined
-
ludsimon
veterán
Mi van akkor, ha a fékváltókar lefelé váltáskor minden rendben van, viszont felfelé (nagyobb fogaskoszorú felé) a nagy karral mikor váltok utána nem áll vissza a helyére és utána kézzel kell visszarántani, hogy következőre váltson?
RX-100-as jobbosról van szó.Sajnos egy kurvanagy hiba volt megbuzerálni az imbuszcsavart ami kívülről látszik rajta, mert azóta csesződött el.
Én naiv azt gondoltam az a baja mikor pontatlanul váltott, ahelyett, hogy beállítottam volna a váltót én fasz a fékváltókart buzeráltam el nagyon.
Próbáltam 1000x játszani az imbuszcsavar erősségével, de vagy az egész elfordul mikor váltok vele és beakad a hüvelybe, vagy pedig annyira feszes, hogy még annyira se rántja vissza, mint ha félig laza félig erősen csavarom be.
Nagyon basz az ideg, hogy össze vissza váltogat menet közben ahogy visszaengedi a bovdent a fékváltókar.
Majd meg őröltem, én nem vagyok ehhez hozzászokva, hogy zöldlámpánál kiállásnál izomból meginduláskor ugrik egy hatalmasat. Féltem a láncot, ezt valahogy meg akarom oldani.[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
Így néz ki a téma:
A 8-as itemnek 1-1,5mm-nek kell lennie?
fpeter07:
Lekopogom, de úgy néz ki fél óra állítgatás után most sikerült beállítani, csak arra kell figyelnem, hogy ne finoman engedjem el a kart, hanem engedjem el azonnal, hogy visszarúgja rendesen.Gondolom a rugó van már elöregedve, de ilyen rugót sehol nem fogok találni az tuti.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
Zola007
veterán
válasz ludsimon #15567 üzenetére
Alapvetően nem ugyanarról beszélünk, én visszapótlásról, te pedig direkt energiafelhasználásról:
Ezt írtad először, amire reagáltam: "tapasztalat, hogy elég nehéz visszapótolni naponta 6000 Kcal-t."A hangsúly egyébként az egyenletesen és az egyszerin volt, részletezem:
Ha valaki csak félévente teker egy egész napos túrát, ami alap E.igény + mondjuk 6-8 óra tekerés vagy gyalogtúránál 40-50km, az kb 3000 kcal + 3000 sportolással felhasznált.
Ha eszik előtte és közben, akkor annak nem szükséges utána rátöltenie aznap este vagy másnap, mert a nettó nitrogéndeficit minimális, a 7-8 óra alatt egyenletesen felhasznált energia - feltételezve hogy nem éhen vág neki és közben is eszik zsírt/szénhidrát, totál mindegy - akkor a bevitt táplálékból és a saját testzsírból és glikogénraktárakból fedezi.
Tehát megeszi a szokásos 3000 kalóriját amit mindennap, kaja pipa. Zsírt nem kell visszapótolnia, mert nem túl nagy, ~150-200g veszteség, glikogént pedig majd éjszaka újraszintetizálja a szervezet, ehhez sem kell feltétlenül kívülről bevitt szénhidrát.
Mivel nincs felkészülve a szervezete a nagy volumenű energiafelhasználásra, ezért szénhidrát nélkül is zsírból és glukoneogenezisből fogja fedezni az energia nagy részét.Túlhajtani sem fogja magát, mivel
ad1: hamarabb bekövetkezik az eléhezés
ad2: a szervezet és az idegrendszer edzetlensége hamarabb gátat szab a teljesítménynek, mint egy rendszeres sportolónál.
Egyszerűen hamarabb elfárad és éhes lesz mielőtt az izomzat (300-400g) és máj (100-120g) glikogéntartalékait teljesen leürítené (feltéve ha nem 1 heti koplalás után kezd bele egy fél/egész napos sporttevékenységbe), illetve mint hogy kikészítse magát.Előre kell rákajálni és közben szinten tartani a zsírbontás és a laktát metabolizmus figyelembevételével.
Ha valaki profi sportoló, akkor az az ostobaság, ha 5000 kcal-os nettó deficitbe teszi magát az edzés végére.
Ez egyébként fizikai képtelenség, el is mondom, hogy miért:Mivel egy profi 60-70kg-os sportolónak is nagyon maximum 2500 kcal glikogén áll rendelkezésre hosszú időn keresztül kitolt raktárak esetén is testszerte, ami nagyjából 600 grammnak felel meg (450-500 izomban + 120-150 májban), azonban ez a domináns vázizmok esetén is átlagosan 80kcal/kg glikogént, de maximum 144 kcal-t jelent, ami pl 35 gramm / kg combizom. Viszont nem combizomból áll az egész testünk, így számoljunk az átlagos 80 kcal/kg izom glikogéntárral.
Annak tudatában, hogy a lábizomzat a teljes testtömeg durván 22-25%-át teszi ki, 70kg esetén ez nagyjából ~16-17kg, ami 320-350g (1300-1400 kcal) glikogénraktárt jelent a lábizomzatban.
Természetesen itt van sportolás közben is metabolizmus, illetve átrendezés, de a máj is maximum 150g körül tud ehhez hozzáadni. Ebből kijön, hogy ha valaki 0-ra leszívja magát egy bringás vagy futó edzésen, akkor is maximum 500g, tehát ~2000 kcal-os teljes deficitben lesz a szénhidrát metabolizmusa tekintetében. A többi pedig bevitt zsírból, szénhidrátból vagy elsőrendűen saját zsírból fedezi a szervezet.
itt jön a példa, amit az Ironmannel kapcsolatban említettem, ott is óránként 50-60
Röviden ennyi[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Zola007 #15572 üzenetére
ott is óránként 50-60g CH-t visznek be maximum, mert többet nem is nagyon tudnak, másrészt több nem is kell, ez 10 óra alatt 500g CH.
Ha ők le tudnak úszni 4, futni 42 és bringázni 180km-t ennyi CH-val, akkor szerintem itt se vagytok túl sokan, akinek ez nem lenne elég.
Ismétlem: egyenletes és egyszeri igénybevételre vonatkozik amit írtam, de a zsírra vonatkozó dolog továbbra is fennáll, pihenőnapos 1000g-nak sincs értelme, mert max 500 megy a glikogénraktárakba, a többi pedig zsírsavba. Szóval adtunk a sz.rnak egy pofont.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
ludsimon
veterán
Még +30 perc és addig játszottam vele míg jobb lett mint a reggeli állapot!!
Ennek örömére irány a konyha és összedobok egy jó kis tojásrántottát.
Zola007:
Én példám nem egy túrázó volt aki 1 évben 1x elmegy egyet gurulni, hanem esetemben heti 5-6 alkalomról beszéltem, hogy nem lehet mindent raktárakból, mert az is véges.[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
válasz Zola007 #15572 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett, pedig ugyanarról beszélünk.
Én egy szóval nem említettem itt, hogy ennyit kellene enni edzés közben!
Én a napi összes bevitt kalóriára gondoltam mindezidáig!!444!!!Edzés közben:
Az ajánlott óránként 1g szénhidrát/testsúlykilogrammonként.
Edzettséggel kitolható ez az érték bőven ezen érték alá.
Nyáron az én hangyafing (profihoz képest) állóképességemmel 3-3,5 órás edzéseken elég volt 80-100g szénhidrát 68 kg testsúly mellé.
Összehasonlításul most télen a sok rossz időnek köszönhetően 80-100g igényem 2,5 órán ami elég szar, de szarul is megyek a sok kihagyás miatt.undefined
-
Zola007
veterán
válasz ludsimon #15575 üzenetére
Nem lehet mindent raktárból, de visszatöltést sem kell feltétlenül 60%-ban zsírból, ez a rész amit rád vonatkozónak értettem.
Egyébként edzésen sem használsz el annyit, amennyit számoltál, abból 20-30%aa terhelés utáni gyorsabb metabolizmus eredménye, illetve a kaják lebontásának energiaigénye is hozzáadódik.
a 6000 napi igényedet ki tudnád szolgálni az általad felvázolt 220g fehérje + 900g CH + 165g zsír és 220g fehérje + 300g zsír + 600g CH összetétellel is probléma nélkül
600g CH-t azért jóval könnyeb megenni mint 900-at, és elég hozzá betolni plussz 2 zacsi 100g-os diót / mogyorót naponta (~1200-1300kcal), amit sokan meg is tesznek TV nézés közben - tekerés nélkül#15577) ludsimon : ha nem edzés közben, hanem napi össz bevitelre érted, akkor az pedig visszapótlás.
Télen egyébként is nagyobb az igény a testhőmérséklet fenntartása miatt, nincs mit tenni, kell a nafta a fűtéshez.ha ennyit tekersz - és súlyodból ítélve nem a fogyás a cél, - akkor pedig csoportosítsd át a bevitel egy részét edzés előttre és közbenre. jó adag teljes kiőrlésű tészta (tescoban van jóféle, bár nem olcsó 370/fél kiló) + 10 deka zöldségköret és 15-20g repceolaj + fehérje tetszés szerint és ez jól feltölt majd edzésre.
eléhezés szokott jelentkezni vagy nem jellemző?[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
ricshard444
veterán
válasz Runner_fxr #15541 üzenetére
Ezek közül melyiket választanád az én felhasználásomhoz?
Eddig 3 eladót sikerült utólérnem, a Magellán kiesett, a Scott is.
Lehet róla vitatkozni miért, de egyszerű: nem érzem a "kell nekem" érzést.Most a Heavy Tools van terítéken, kicsit ütött, kopott a váza, végülis nem vészes, a cuccok rajta jók, de még nem tudom mennyit engedne az árból.
Elöbbi 2 engedett volna 80-85-ig.
Ha 120-140k-sat szeretnék, akkor az idén sanszosan nem jön össze
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz ricshard444 #15579 üzenetére
A Heavy váza nekem túl "vízszintesnek" és merevnek hat, mondjuk ha lecsúszik a lábam a pedálról, az nem éppen simogat
A többi alkatrész elött, viszont le a kalappal, tényleg korrekt összeállítás.
Mondom ezt laikusként.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Zola007
veterán
válasz ricshard444 #15579 üzenetére
nincs mit rajta vitatkozni , hobbicucc, nagyon is fontos a "musthave" -érzés, mert különben sose leszel vele boldog
(#15580) ricshard444: kellysem váza 19,5-ben kell a magasságomhoz, de nekem már sima leszállásnál is "simogat", ezért is tervezem majd valami nagyobb lejtésűre cserélni idővel mert egyszer csúnya vége lesz ha mellélépek a pedálnak[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz Runner_fxr #15412 üzenetére
De nincs itthon nagy gond, mert szakmájukban dolgozó szakmunkások is megveszik a drága DH gépet pedig nem mérnökök. Az embereken látni lehet, hogy aki szeret dolgozni és csinálja és akarja is csinálni annak megvan a pénze. Jó példa erre rokonom, adóssághalmazban volt Budapesten. Majd lejött hozzánk vidékre 50 évesen elkezdett szakácsként kint dolgozni megbecsülte a pénzét és már nemis akármilyen háza van. Véleményem szerint amúgy más az ha összespórolsz egy DH gépre és hajtod, aranyáron van a szervizelése, és mondják hogy mennyibe kerül a DH pálya bérlése. Bár a szomorúbb az hogy megvesznek egy ilyen gépet újan az újgazdagok és minekazt szervizelni. Majd elcsodálkozik amikor egy generál 70-80ezer.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz imyourfriend #15582 üzenetére
Való igaz, aki lusta, nem akar tenni azért, hogy neki jobb legyen az ne csodálkozzon, hogy nem megy jó a sora, de azért a Magyarországi problémákat sem érdemes elbagatelizálni, hogy itt minden oké. Az a helyzet, hogy azért bőven nem oké itt minden. A munkabérek még mindig a béka segge alatt vannak miközben az árak uniós színvonalúak. Ezen nincs mit szépíteni, ez van. De legalább az a lehetőség mindenkinek adott, hogy gazdagabb országokban munkát vállaljon ha akar. Az én ismerőseim legalább 60-70% külföldön dolgozik, biztos lehetsz benne, ennek meg lesz a böjtje 10-15-20 év múlva.
Több ismerősöm már külföldön alapított családot, gondolod valaha is hazajön? Nem hinném, ezt a folyamatot ha nem állítják meg akkor Magyarország megnézheti magát és lesz itt még sokkal rosszabb is. Ezt pedig csak és kizárólag a minimálbér drasztikus emelésével lehet megoldani. Amikor már megéri itt is dolgozni, akkor a kivándorlás sem lesz ilyen mértékű, esetleg többen haza is jönnének. Persze lehet azt mondani, hogy aki akar itt is meg tud élni, de mindenki nem lehet sikeres vállalkozó stb. Aki egyszerű ember és egy szimpla árufeltöltőként vagy bolti eladóként dolgozik, az is megérdemli, hogy el tudja tartani a családját és ez jelen helyzetben sajnos nem így van. Ezek az emberek csak nyomorognak és sokan vannak, hidd el.Magyarországon szerintem nem lehet értelmesen Downhill-ezni, nincsenek erre alkalmas pályák és felvonók. Ide az XC/AM/Enduró gépek alkalmasak. Aki még is DH-t szeretné űzni annak valóban ki kell mennie külföldi bringaparkokba, ami nem olcsó. A DH gép szervizelése sem több mint egy felső kategóriás össztelós XC/AM/Enduro montinak, ugyan úgy telószervizeket kell csinálni mindegyiken, gumicsere, fékbetétek stb.
ricshard444: A Heavy Tools számomra a legszimpatikusabb, bár az tény, hogy nem mai darab se a váz se a villa, viszont minőségileg az a marzocchi villa messze jobb mint ezek az alap rugós suntour villák, amik általában ezekben az olcsóbb bringákba vannak. Persze ezt meg kell nézni élőben is, látatlanban nem érdemes alkudozni se rá.
Olyannal menj aki ért hozzá.
Nem tudom milyen magas vagy, de a testmagasságodnak megfelelő vázmérettel vegyél bringát, akkor nem kell félni, hogy magas lesz a váz.[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz Zola007 #15578 üzenetére
Én az előtte való feltöltést favorizálom, ahogy írod, sokkal kényelmeseb, mint bármit magammal cipelni és menet közben betolni. Ez persze csak a téli időszakra igaz, maximum 2-2.5 óra esetén, ennyit elvagyok egy bőséges reggeli/ebéd után.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
ludsimon
veterán
válasz Zola007 #15578 üzenetére
Ebben a téli időjárásban rendszeres az eléhezés.
Mondjuk ez betudható annak is, hogy baromi keveset ettem akkor. első 1 órában lecsúszott 30g, aztán 2 óra múlva ismét 30g, ami túl késő volt eléhezés után.
Sokkal többet kell kajálni télen menet közben mint amihez hozzászoktam.De, a fogyás a cél.. 12% testzsír nem éppen optimális (hegyimenő alkat vagyok).
[ Szerkesztve ]
undefined
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ludsimon #15585 üzenetére
" 12% testzsír nem éppen optimális"
Wait... what?!
Ez alapján én vigyorognék, mint a rohadt tök, ha 12% lenne a testzsíromItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
pengemetal
aktív tag
XI. kerületben fokozott kerékpáros ellenőrzés!!!!
Sajnos belefutottam a dologba átmentem a piroson (tudom, én vagyok f@sz) 50 ezeres csekk azért ezt egy picit soknak érzem! Úgyhogy XI.-ben csak óvatosan, figyelmesen!"Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
Solad
addikt
válasz pengemetal #15587 üzenetére
Nem csak a XI-ben, hanem mindenhol és nem az ellenőrzés miatz....
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Zola007
veterán
Részvétem, ez gondolom nem jött jól , én is kicsit sokallom az 50k-t.
Teljes menetfelszerelésben voltál vagy csak utcai ruhában?(#15585) ludsimon: Téli időszakban szénhidrát, fehérjét nagyon hamar elfűti a szervezet, a legnagyobb kalóriaigény a testhőmérséklet fenntartásához kell minden időben
Te télen ez különösen fontos, mert az ún. maghőmérsékletet mindenáron (tehát akár a sportteljesítmény visszavételével) próbálja a szervezet fenntartani. Ez az elsődleges prioritása, ez alá rendel mindent.
Pl. Kihűlés esetén hamarabb esnek ki az egyes finommotoros és agyi funkciók (elejt az illető tárgyakat, elalszik, koncentrációzavar), mint hogy leengedje hűlni a testet a szervezet.Tulajdonképpen nagyrészt erre is lett kitalálva a zsírszövet, mert ilyenkor nagy mennyiségű és egyenletes energiapótlást biztosít a fűtéshez. Fogyni nem téli edzéskor tudsz hatékonyan, mert ilyenkor a tested minden gramm nyírt próbál visszatartani a legrosszabbra számítva és főleg a szénhidrátokat használja. Ez esetben 2 dolgot tudsz tenni:
- folyamatos szénhidrátfogysztás (80-100g óránkén), de ez nem mindig egyszerű
- előtte bekajálsz valami közepes GI-s köretet (teljes kiőrlésű tészta, barna rizs zöldséggel) jó adag zsír (pl. pörkölt, olajos hal, magvak) társaságábanA zsírok bontása lassú, tehát utóbbit minimum 2-3 órával sportolás / hidegben tartózkodás előtt kell megtenni. Egy ilyen szuszpendált zsíros kaja 4-6 órára folyamatos zsírutánpótlást biztosít, ha még mozgás közben emellé eszel szénhidrátot, akkor egy optimális eredményt érsz el: nem lesz eléhezés, fázni sem fogsz.. Edzés után pedig CH mennyiséget limitálva, lassú fehérjével visszafoghatod a katabolizmust is és akkor szépen lassan a testzsírból lesz visszatöltve az esetleges hiány. De ismétlem, téli bringázással nem lesz egyszerű lemenni 8% köré/alá, ezt inkább hagy tavaszra vagy görgőzz otthon.
-
-=RelakS=-
veterán
A piros az nem javaslat, hanem parancs.
Örülj neki, hogy ennyivel megúsztad. Autósoknak 100ezres csekkeket küldözgettek bizonyos lámpáknál. (igen, az istenbarmai sárgánál nem féket, hanem gázt nyomtak, a sárga meg nem volt olyan hosszú, mint gondolták)
-
Zola007
veterán
válasz -=RelakS=- #15590 üzenetére
nekem 3 éve egy autóba került egy sárga lámpa
azóta ha féktáv környékén kapom el, bizony én is gázt nyomok, még ha ettől istenbarma is vagyok vagy csekkel is fizetnek érte[ Szerkesztve ]
-
-
pengemetal
aktív tag
válasz Zola007 #15589 üzenetére
Lett volna egyéb helye is a pénznek. Teljes téli cuccban voltam: sisak, maszk, téli bringás cipő stb. Viszont a kötelező kerékpár felszerelést nem ellenőrizték (amúgy meg van).
Nem mentségemre, a piros az piros, de mindennap ott megyek el fejből tudom mikor váltanak a lámpák. A párhuzamos zebra már javában zöld, az autós lámpa meg még fél percig piros.
"Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
Zola007
veterán
válasz -=RelakS=- #15592 üzenetére
igen
pontosabban én meg is álltam vonal előtt
egy part alján van a kereszteződés, mögöttem egy iveco daily kisteherautó jött, megrakva, 60-70 környékén.
Na ő másképp gondolta.
Betolt a kereszteződés közepéig
Annyi volt, hogy előttem senki, törvénytisztelő állampolgár létére gondoltam megállok. Fékeztem, a következő pillanatban már nézem, hogy "mi a f.sz az szürke itt előttem?". Eltelt kb 4-5 mp mire realizáltam, hogy a plafont bámulom, mert az ülésem 45 fokban hátratört.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz pengemetal #15593 üzenetére
azért kérdeztem, mert szerintem úgy gondolhatta a rendőr, hogy "na ennek van pénze bringára, full cuccban, akkor hadd szokja..."
piros az piros, de szerintem egy 30-as csekk is elég lett volna (tudom, nem vigasz )Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
fpeter07
veterán
válasz Runner_fxr #15583 üzenetére
Itt a környéken van egy dh pálya, évről évre egyre durvább lett. Nyilván nem hosszú maga a pálya, de egy hosszabb rugóutas géppel könnyebb és élvezetesebb lejönni.
szerk: (#15586) -=RelakS=- :Biztos őt szeretné nyakoncsípni simon a zsírszázalék tekintetében. [link]
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Zola007 #15594 üzenetére
Ilyesmi története volt az oktatónknak, amivel azt példázta, hogy fékezéskor a tükröt is ellenőrizzük.
Látta, hogy közelednek a féklámpák, hát elkezdett fékezni, de belenézett a visszapillantóba. Ott azt látta, hogy a mögötte jövő az asszonnyal dumál. Nosza, kirántotta a kocsit a sorból. A következő pillanatban az oktató mögött jövő simán belehajtott az addig az oktató előtt levő autóba.
(és igen, én sem szoktam nézni fékezéskor a tükröt, pedig lehet, nem ártana az ilyenek miatt. :/ )
-
NoiZz
tag
Üdv, rendelt már valaki bringát vagy alkatrészt a http://www.sale-bikes.com/-tól? nagyon jó áron adnak minőségi gépeket( karbon giant országúti 105el 675dollár+ 120szállítás), csak nemtudom hogy erre még mennyit számoljak rá a vám és áfa miatt?
-
Teasüti
nagyúr
válasz -=RelakS=- #15598 üzenetére
Én eddig csak arra figyeltem, h ha a barom megállni nem fog, akkor legalább kiengedem a fékeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest