Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    6030D Írtad régebben hogy a légzésre is lehet / kell figyelni, ez mit jelent pontosan? Mikor kell ráfigyelni, ha nagyobb tempót mész, mászás közben ?

    -

    Olvastam egy érdekes pulzus mérési módszerről, szeretném megkérni azt akinek van rendes mellpántja, csekkolja már le, mennyire pontos.
    Kösz előre is.

    2-5 percnél hosszabb intenzívebb mászás vége felé, mikor indokolt hogy kilépjen a pulzusod az elfogadható értékből, egyik kezeddel a nyaki ütőéren, stoppert indítva a km órán 15mpig, számolod hányad üt a szíved, majd az értéket beszorzod 4-el. Ez elméletileg pontosan kiadja.

    Mellpántos mérőt biztos hogy nem veszek sosem, kényelmetlen lenne, ezért arra gondoltam, megpróbálnám megtanulni érezni hogy mi az a pulzusszám ami még normális, pl 140 körül van, és mikor lépem túl mondjuk a 160 at.
    Ha sikerül, elég lesz a nyakamra tenni az ujjam, és érzem majd hogy túl erősen indítottam, kicsit vissza kell venni, ha idén eljutok pár versenyre, még akár hasznos is lehet, de inkább csak azért érdekel, hogy ne legyen annyira unalmas a mászás.

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák