- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
venember83
nagyúr
-
amargo
addikt
válasz zabcs80 #1796 üzenetére
Éppen most voltunk gery03 fórum társsal egy karikán - köszönet Neki, jó tekerés volt. Ez lett a vége. Elvileg több szintet terveztem, de idén most voltam elsőnek terepen - mármint, amikor másztam is.
Én általában beírom, hogy ha értelmes időpontban megyek ki vagy ha előreláthatólag tudom, hogy mikor.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
rétisün
veterán
na, megvolt az első sportypal-os tekerés. sportypal szerint 73.46, flightdeck szerint 73.76km....ami még külön jó, hogy hazaértem, és mielőtt kapcsolódtam volna a wifire, nyomtam az "upload your workout"-ra (vagy ilyesmi) egy OK-t, aminek következtében pont nem tudta feltölteni a mai tekerésemet
sebaj, valahogy talán még utólag is fel tudom majd tenni. 3 óra alatt 54%-ra merítette le az akksit a sportypal+gps, szóval egy délutánt kibír, az meg elég lesz.
balaton körre mondjuk már nem lenn elég, de oda amúgy se jutok el mostanában.ja, a szél (meg úgy általában az időjárás) mondjon le !!!
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
-
bnss
veterán
Első olvasatra elég érdekes arckifejezésem volt, hogy outihoz milyen teleszkópot vett a kolléga, aztán leesett...
szerk.: tavaszi generál első felvonás letudva, még a villa van vissza, hogy a témába is vágjon a hozzászólás.
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Ariadne
őstag
Nálam ez a legnagyobb, amit találtam, a 22 colos monitoromon is jól mutat 1920x1200-ban Cam McCaul, az egyik NWD részben videón is benne van, ahogy átugorja ezt a whistleri patakmedret. Nem semmi.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
Ja egyébként valakinek holnap van kedve menni valamerre? Csak valami lightos van tervben, mert idén még mindig nem mentem sokat... Útvonalon és hogy terep vagy aszfalt még gondolkodom, de mindenképp megyek valamerre, még ha csak egy Pap-rét erejéig is.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
dqdb
nagyúr
Ezzel nem voltál egyedül, kellett nekem pár másodperc, mire leesett, hogy teló != teleszkóp
Ma szerettem volna menni, de munka miatt egy utolsó pillanatban észrevett bug jóvoltából nem jutottam ki végül. Remélem Dél-Koreában csuklanak páran a PDA gyártójánál
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
lorcsi
veterán
második olvasatra még én is gondoltam át kellene írni
de aztán...retisün úgyis érti majd gondoltamrétisün:
igen, valóban így pontosabb...csak a telefon vásárlás maradt meg bennem . főleg, mert nagyon jó az a sport tracker dolog.próbáltad vele a 2 programot?
megy vele ? vagy csak az egyik ?[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Yeffy
veterán
Sziasztok!
Ritkán járok errefelé, de lenne egy fontos kérdésem/kérdéssorozatom , és gondoltam a szakik helyre tudnak "igazítani".
Az a helyzet, hogy minden hétköznap járok melóba bringával, ami kb 15 perc, ill. heti 4X edzeni, ami kb 25 perc átlagos tempóban, sietve kicsit ugye kevesebb. illetve időnként kerózok a városban. Csak városban tekerek, még nem nagyon voltam "kinti földön" mióta itt lakok. (1 év)
Na most az a helyzet, hogy jelenleg nővérem Hauser Galaxy-ját használom, ami háát... hogy is mondjam... bár megfelelő a célra, de nagyon gyorsan amortizálódik alattam
Most lesz középagy cseréltetve, mivel nincs alkatrészem, ill. jobb ezt szerelőre bízni.Szóval abban kérném segítségeteket, hogy hol/milyen áéron tudok/érdemes venni egy olyan gépet, ami megfelelne nekem?
A főbb kritériumok:
-duplafalú felnik
-első teló
-esetleg első/hátsó tárcsafék, de gondolom, ez jól megdrágítja a gépet.Tudtok ajánlani valamit, hogy hol nézzek szét? Mert amerre eddig nézegettem, az ezeknek a kritériumoknak megfelelő, ill. "tárcsafékesíthető" gépek kb 90k-tól kezdődnek, én meg nem szeretnék majd egy teljes fizut kiadni rá.
Vagy felejtsem is el? Normális árban nem kapni?Illetve még 2 felvetés:
-mázsás súlyú vagyok, a mai bringák ezt honorálják? Több helyről hallottam ugyanis, hogy a bicók állítólag 90 kg-ig vannak hitelesítve. Ez tényleg így van? Ha igen, akkor van valami erősített váz, amit esetleg keresnem kell?
-az első teló egy cangán sok kezlést/odafigyelést igényel? Még nem volt olyan bringám, amin lett volna, így ezen a téren tapasztalatlan vagyok.
Remélem érthetően írtam le aggályaimat, köszönöm előre is a válaszaitokat!
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
DemonDani
addikt
Mit gondoltok erről ez eladóról?
Rengeteg alkatrésze van karbon főleg, márkaminta nélkül "bagóért"
Főleg a kulacstartóval szemezek, de megtetszettek a kormány "szarvak" is.NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
Tamoo
MODERÁTOR
Egy valamire való bringa 70-80tól kezdődik. Jobb ha megbarátkozol a gondolattal Esetleg lehet nézni használta, de az se lesz olcsóbb max jobb mint amit újban megveszel. Tárcsafék az felejtős ennyiért, mázsás súly nem különösebb gond (max egy-két alkatrésznél szempont), első teleszkópot meg nagyjából egyszer kell elvinni szervizbe egy évben olajcserére.
-
Ariadne
őstag
válasz zabcs80 #1811 üzenetére
Oké, csak könnyű túra jöhet szóba egyébként is. Gondolkodtam aszfaltos Pap-réten, de ahhoz annyira nincs kedvem, mivel ugye aszfalt... Inkább terep kellene.
Egy bemelegítő Hűvösvölgy - Vitorlázóreptér - egynyomtávoson Virágos-nyereg - onnan Guckleren HHH - és valamerre lekeveredünk így elsőre jó lenne, sőt lehet sok is, de itt mindig lehet módosítani.
Dirtyz: Asszem Dobogókőhöz én még idén eléggé punnyadt vagyok...
-
Ariadne
őstag
válasz zabcs80 #1822 üzenetére
Na ezért kell másik bringát is venni mellé, hogy aszfaltra aszfaltra valóval lehessen menni.
Írtam privit. Aki még csatlakozna, ne habozzon, részemről rém gyenge vagyok, de ez nem nehéz túra, plusz kiszállási lehetőség is sok helyen van. Remélem nem lesz annyira sok gyalogos, ez az egy rossz a Budai-hegységben hétvégén...
-
rétisün
veterán
privi....
ludsimon: azért ez túlzás, egyelőre ismerkedem vele (bár tegnap pl. vagy 3 órát sudokuztam rajta elvégre melóhelyen ráér az ember ilyesmire, nem igaz?)
#1822 zabcs80: jól mondja Ariadne (bár mnintha ritkábban járna erre mostanában ) ezért kell aszfaltra aszfaltra való bicaj. mondjuk egy jó kis outi
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Ariadne
őstag
válasz zabcs80 #1822 üzenetére
Időben passz, attól függ, ki mennyire mászik jól. Kaja pedig mindenképp kell, ha az eléhezést el akarja kerülni az ember, legalábbis szerintem. De persze nem leszünk messze a civilizációtól, nem tudom, mennyire ismered az útvonalat.
rétisün: Bizony, Ariadne mostanában sokat dolgozott hétközben és még többet bulizott hétvégén, ezért alig jutott ideje bringázni... De ennek vége, mindig rá kell jöjjek, hogy ha nem bringázom, rosszkedvű leszek, ezért már csak a körülöttem lévő emberek érdekében is muszáj mennem.
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
Na, legalább valaki válaszolt.. és pont tee a környékről, jee...
Te vagy az a nagyon izmos egy topicból?Hát köszi, akkor sztem ha ne mis bukó, de egy ideig felejtős lesz ez a téma. Gondolom külön összerakatni sem olcsóbb, úgyh baszhatom az egészet magyarán...
Azért thx!
Mondjuk ez nem tűnik rossznak, bár szívem szerint egy ilyennel mászkálnék, ő az álom kinézetre meg mindenre. Csak hát nem kicsit drága. Mindegy ,úgy látszik, evvan...
-
rétisün
veterán
válasz venember83 #1801 üzenetére
"Bár ezek a bringák nem túl mutatósak..."
öööö....szóval, biztos, hogy itt a bringákon van a hangsúly?
#1830: a kettő az olyan "arany középút" sztem.... (meg persze a minimum, bár ez kisé ellentmondásos lett. talán.)
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz zabcs80 #1828 üzenetére
Az, hogy mennyit lehet kényelmesen elhelyezni, elég relatív. Ez pl. teljesen kényelmes megoldás volt. Majd elkap téged is a gépszíj (izé, lánc?), meglátod...
-
rétisün
veterán
"Összerakatni sokkal drágább"
összerakni olcsóbb, és milyen jó érzés egy olyan bicajra felülni,
amit te raktál össze,
olyan alkatrészekből, amilyenből csak akarod,plusz, ilyen biztos nincs még egy
1835 zabcs80: két terepes bringa???
[ Szerkesztve ]
-
-
SZKEBE75
senior tag
Szevasztok !
Mi igaz abból hogyha a régi fékemet leakarom cserélni V fékre akkór fékkart is kell cserélnem.DX260 - forzaHybrid - IE900
-
rétisün
veterán
na, azért csak sikerült feltenni utólag is a mai tekerést.
ahhoz képest, hogy amikor csüt. este bekapcsoltam a gps-t, megtudtam, hogy nem is vagyok itthon most egész jó, nagyjából az úton mutatja.[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz rétisün #1840 üzenetére
Linkelj újat mert ezen se km se semmi nem látszik. Erre való hivatkozást meg a térképen nem találtam.
Szerk:
A lámpás project úgy néz ki megoldódni látszik.
Túl van a 2. cikluson az akku, 2x lemerítettem és feltöltöttem. Még a hétvégén elbíbelődök vele, hogy fullos legyen minden és ne szarakodjon.
De most a 2. ciklust fullosan tudta, 1x nem kapcsolt ki. Egy fasza kis szerkezetet kreáltam a lámpának, hogy full állásba menjen és hamar lemerüljön és max áramerősséget kapja le az akkuról. Egy hűtő ventillátort 12 cm-es gép venti. De ez nem mai darab, hanem ez a leghangosabb ami régen is létezett. Úgy fúj mint valami hajszárító. 12V-al nem is hajtom mert megőrülnék a hangjától. 9V-os stabilizált tápról megy szépen. Most tölt az akku ismét.[ Szerkesztve ]
undefined
-
belaazallat
addikt
Hali!
Tavaly hasonló cipőben jártam, mint Te. Én "használtan"(3km-t mentek a biciklivel üzletből haza) vettem egy biciklit, ez egy sport áruház leakciózva 45000Ft-os biciklije.A súlyom miatt(125kg) cserélni kellett a hátsóagyat. A sima kónuszos nem bírt el, ezért vettem egy ipari csapágyast, fűzés és az agy ~6000Ft volt. Középrészt cseréltem egy integrált csapágyasra. Ez 2000Ft-ba került.
Ezen változtatásokkal felkészületlenül, egy 2 napos túra keretében körbetekertem a Balatont vele, minden féle műszaki hiba nélkül. Pedig második nap sikerült "beugranom" egy bokorba is.
Szóval városi közlekedésre ezen alkatrészeket szerintem cserélni kell, ha egy átlag belépőszintű biciklit veszel.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Yeffy
veterán
Hátőő izzé.. iggen...
Hát köszi ezeket az infókat is.
Majd ha 1x sok pénzem lesz, veszek valami komolyabbat.belaazallat: nagyon köszi neked is az infókat! Leírásod alapján picit nehezebb vagy, mint én, de ettől függetlenül észrevettem már én is, hogy cserélni kell az agyat ilyen súlynál/igénybevételnél.
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
kíváncsi lennék mit bír egy ilyen szerkezet... 60k-ban 1,3kgos váz
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
rétisün
veterán
válasz ludsimon #1843 üzenetére
igazad van, nem egészen ezt akartam linkelni, hanem ezt.
(#1847) DemonDani: aztán ki tudja, hány márka nevével felmatricázva látod ugyanezt a vázat...
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Okos Otthon / Smart Home
- Trollok komolyan
- TCL LCD és LED TV-k
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Horgász topik
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Elektromos cigaretta 🔞
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest