- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
rétisün
veterán
basszus, milyen szél kerekedett itt az elmúlt 1.5 órában
asszem szki-nek nem kell sokat tekernie hazafelé, mivel nagyjából hátbakapja.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Teasüti
nagyúr
válasz runner 125 #15252 üzenetére
elfújja a szél a netet?
-
Djuree
félisten
válasz Teasüti #15253 üzenetére
hogyne fújná el, ha optikai kábelen jön a net és az lyukas valahol, a fotonokat simán eltéríti a szél, ha befúj a kábelbe, meg fáznak is a fotonok, és így lelassulnak
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Trekking felhasználásra az alábbi kerékszett használható? 115kg+bringa súly főleg aszfalt, bár lesz néha tízen pár km terep is. Enyhe terep, föld út erdőben, egy két (fa)gyökér, gödör, kő.
Az agyak milyen minőséget képviselnek?Köszi!
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
venember83
nagyúr
válasz belaazallat #15255 üzenetére
Nem az igazi a link, nem termékhez vezet.
-
belaazallat
addikt
válasz venember83 #15256 üzenetére
[link] Kösz! Akkor így már jónak kell lennie!
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
fungeld
aktív tag
válasz belaazallat #15257 üzenetére
Ha tényleg használnád terepen is akkor nem hiszem, hogy jó választás, főleg ~130 kg-al. Szvsz nem véletlenül van külön trekking és országúti kerék, de nagyon nem értek hozzájuk.
szerk: Persze az sem mindegy, hogy terepen, hogyan használnád. Ha csak szép óvatosan mész vele és vigyázol rá akkor szerintem jó.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
fpeter07
veterán
válasz rétisün #15251 üzenetére
Szél az volt! Tegnap Déli, most meg Északi szél tombolt. Mindig tudja, merre akarok menni. A mai tekerés során nem jól volt elosztva a szembeszél-emelkedő arány. Odafelé szinte végig erős szél volt, emelkedő úttal párosítva. Igen lassan teltek a kilométerek. Fordulás 180°-al: teljes "szélcsend"+ enyhén lejtő út= gyors ereszkedés tekerés nélkül. Azért volt néhány combos rész, a visszaút inkább pihenéssel telt.
-
szki
őstag
válasz rétisün #15251 üzenetére
"Jó Szelet" kívántam 2012-re. És megjött az észak-nyugati szél délután.
Bakig, az első 8 km-t 35-tel tekertem átlag. Lett volna több is, de 48/14 most télen a legnagyobb áttételem csak, és 3 nadrágban nem pörög annyira a lábam. Baktól viszont emelkedők, meg a dombok között kavargó szél már nem volt ideális. De nagyon frankó volt ma 4 nap pihi után bicajozni! Holnap jöhet a terepfutás keresztedzésLátom Te is kitettél magadért a Vadása Tóhoz tekeréssel!
(#15255) belaazallat: 115 Alakul!
-
Jancsi
aktív tag
Még 28.-án tekertem kicsit a Bükkben, Lillafüredről Bánkútra. Elég érdekes fejet vágtak a síelők amikor megjelent 5 bringás a pálya mellett, igaz felfelé tekerni nem nagyon lehetett a hóban, lefelé pedig már annak is örültünk ha egy kerék tapadt egy kicsit. Összességében jó volt, de a 25km-nek majdnem felét tolni kellett.
A montim [link] és az országúti, hogy mozogjak télen is kicsit [link]belaazallat
Ha eddig nem törtek alattad a tengelyek akkor lényegében bármilyen montiagy megteszi. Én a Novatec agyakat preferálom a könnyen beszerezhető csapágyak és az egyszerű karbantartás miatt. Ha a tömeg nem fontos akkor vannak acéltengelyes gyorszáras agyaik is 12mm-es tengelyátmérővel.
Felnire konkrét ötletem nincs, talán Altrix Dirt Jump 622/700c vagy Ryde Zac Pro Trekking természetesen 36 db jó minőségű küllő társágában pl. DT, jól fűzve.
Nem olcsó egy jó kerékszett, de a fékfelület kopását leszámítva örök életű. -
rekid
addikt
Üdv Urak!
Rég jártam erre...Lenne egy kérdésem, női és nőies (értsd: "húúúdeszép") bringát milyet érdemes venni? Úgy néz ki asszonynak tavasszal beruházás lesz.
Nagy valószínűséggel cross lesz, de lehet szó montiról is. keret: kb. 100-120e.
Tépni biztos nem fogja, de megbízható kell legyen.
Esetleg Meme foglalkozik ezzel a kategóriával?Gyáva népnek nincs hazája!
-
fungeld
aktív tag
1 órás esti elfoglaltság. [link] Ez már a ,,beteg" kategória.
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
szki
őstag
válasz rétisün #15263 üzenetére
Ááá! A télnek mindjárt vége! Már egész sokáig van világos, és fűteni is sokkal kevesebbet kell, mint november-decemberben! Ha meg mégis esik valami hó, akkor akár sífutni is lehet
Egybe nyomtad le a mait?!
Akkor frankón megtartottad az edzettséged, és jöhet egy nagy kör -
runner 125
nagyúr
Ha, ma nem lett volna ez a majd 100km/h-s szél, teljesen tiszta idő lehetett volna. Legalábbis felénk elég sokat sütött a Nap.
..nem is volt hó tavaly/idén, vajon nem is lesz már?!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz runner 125 #15266 üzenetére
Ja... hó nem lesz de cserébe majd megint egész tavasszal+nyáron esik az eső, hogy mocsár legyen az erdőben
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
-
Djuree
félisten
ugye csinálgatom a régi montimat és lenne kérdésem. a fékekhez meg a váltóhoz ugyanaz a bowden kell? vagy van külön fékbowden meg váltóbowden?
el nem tudjátok képzelni mit megszenvedtem a váltókkal. leszereltem őket, aztán brigéciollal lejött a sok olajos sár, aztán drótkefe+csiszolás, lejött a rozsda nagy része, rozsdamaró és voilá, szép fémszínű lett 2 mm vastag rozsda volt rajta sajna a rugóhoz nem férek hozzá, pedig az is el van rozsdálva és pont az a lényeg, ha eltörik akkor kuka. de mind1, legalább megtanulom ezen a régi szaron a szerelést, meg úgyis szeretek bütykölni, ha meg még jó is lesz külön öröm bódottáLEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
rétisün
veterán
válasz Djuree #15270 üzenetére
igen, van külön bovden, sőt van külön outi meg monti fékkarokhoz való bovden, és van olyan fékbovden is, aminek az egyik vége outis, a másik vége montis, és le kell vágni, amelyik nem kell....
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
hoffman_
nagyúr
válasz rétisün #15275 üzenetére
Hát, az én sasszemem már sajna nem látja Szerintem biztos lesz, bár ha úgy újítják meg, mint a hardveraprót, akkor az ég mentsen minket Én amúgy ezek miatt, meg praktikusság miatt is, már nagyon rég óta Picasa-t használok, és nincs ilyen gond soha
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
szki
őstag
Íme a kép a hegesztett első villámról. Elég rozsdás volt, de kapott rozsdamarót ezeken a képeken már. Sőt le is lett festve azóta. Szóval nálam nincs gramm mánia. Jelenleg 16,5-17 kg a trekking csomagtartóval, és szerszámokkal. Én vagyok téli ruhában 90 kg, tehát legalább 107 kg összsúlyt szoktam mozgatni 2x35 km-en melóba tekerve.
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz Jancsi #15261 üzenetére
Hali!
Nem is az agyakkal van bajom, hanem hogy ritka 28 küllős a felnim, sík, jó minőségű aszfalton pattant már el a gyári fűzés a hátsóban(alu küllőket acélra cserélte a szerelő , és kissé félre lett fűzve) mi lenne ha terepre mennék velük.
Másrészt egy két éves használt bringa, eredeti tulaj 85kg volt, de nem tudom milyen karbantartást kapott. Itt a szerelők nem voltak hajlandóak átnézni a forgáspontokat, mondván nincs rá kapacitásuk.
Ha kezdődik a szezon, jó lenne, ha lenne tartalék kerék és ne akkor kelljen rohangálni/sürgősen beszerezni.Szerk: Gyári állapotban így nézett ki:
Szerk2: Bocsi a nagy méretű képért.[ Szerkesztve ]
-
szki
őstag
válasz Teasüti #15282 üzenetére
Ellopni? Dehogynem Mindenhol azt kérdezik tőlem, mennyibe került a bicajom?
Persze jó lenne egy karbon bicajt beszerezni tavaszig igazi sport célra, meg pár versenyre. De melóba tekerni, és nehéz csomagos túrákra jó ez a trekking még. Nem is mernék egy drága bicajt a biciklitáróban otthagyni. Meg gyorsan tekerni sem mernék vele éjjel, hisz rengeteg a kátyú. Pedig még nem is volt hólé+fagy, ami szétmállassza az aszfaltot.
-
rétisün
veterán
defektem volt
magamnak köszönhetem, mert nem figyeltem eléggé a külső állapotára hallottam, hogy fura hangja van a hátsónak, mintha egy ponton elérne valamit a gumi. el is érhetett, a sárvédő nagyon passzosan van megcsinálva. megálltam, megnézem, hát ki van púposodva a külső. jobb híján továbbmentem, mire eldöntöttem volna, leeresszek-e belőle kicsit, a gumi már döntött mivel eléggé necces volt, kibírja-e a belső hazáig anélkül, hogy kikukkantson a nagyvilágba, müzlipapírt összehajtogattam, és betettem, ahol a legkopottab volt a külső. így már kibírta hazáig
-
szki
őstag
válasz rétisün #15285 üzenetére
Már megint a gramm mánia, hogy a végletekig könnyíted a külsőt Amúgy a müzli papír csodákra képes. Nálam viszont mindig van egy tekercs szigszalag, ami a világ egyik legszuperebb találmánya!
Amúgy látom szép karikát tekertél!
Engem is hívogatott a szép időjárás, de csak pár sprintet tekertem a faluban dombnak fel. Kipihenten szétszaggattam az aszfaltot -
-
dudi6
senior tag
Sziasztok! Szerintetek melyik érné meg jobban?
Magellan Pyxis vagy KTM Ultra Lite
Nekem a Magellan szimpibb. Megér ez 77 ezret?[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Jó nagy vázak. Biztos ekkora kell? Hány cm vagy?
Nekem igazából egyik sem túlságosan szimpatikus, túl sok cserélni való cucc van mindkettőn (számomra), de talán a Ktm egy hangyányit "összeszedettebb" (ha a telót nem nézem). De az állapotát így nehéz megítélni. Személy szerint valszeg még nézelődnék. -
dudi6
senior tag
Köszi a választ! 189 cm vagyok, ha jól tudom ehhez a magassághoz 21"-s kell. 70ezer körül gondoltam, mivel egyelőre nem vagyok nagy bringás. Tavaly nyáron vettem egy Mongoose crossway 350 bicajt, és hát kicsit rákaptam a bicajozásra, jó lenne egy MTB is mellé...
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
-
dudi6
senior tag
válasz runner 125 #15297 üzenetére
-
dudi6
senior tag
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest