Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Jancsi
aktív tag
válasz #27070592 #917 üzenetére
Lockout szerintem felesleges, ha rendes csillapítás van a villában akkor nem fog pogózni ha kiállvan mész aszfalton, ha pedig ülve akkor végkép nem. Én egy Manitou Splice Super-t hajtom aminek van Lockout-ja de sosem használtam még, egyszerűen felesleges, oda-visszaút csillapítás mellett. Ha Manitou-ban is gondolkozol akkor az Axel-t felejtsd el jót nem nagyon hallottam roluk ami viszont használható az a Splice és a Black család és attol felfelé, Splice Comp tuti 40k alatt van, kis szerencsével Black Comp-ot is lehet akörül szerezni. Az általad leírt használatra szerintem sok a 10-12cm, 8 esetleg 10centi út bőven elég és nem lesz chopper a bringádbol. ( bár nem tudom milyen vázad van )
Az e-bike nem rossz, ha van éppen nekik raktáron, de telót onnan nem vennék, ha szervizelni kell akkor a gatyád rámegy a postára, egy komolyabb villánál pedig 5k-nál indul még egy takarítás is, a javításrol nem is beszélve. -
sanyixXx
senior tag
válasz #27070592 #9178 üzenetére
neked egy CC/AM teló is teljesen jó. bikemag aprón nézz szét. Manitou R7, Skareb, Black esetleg Relic jön szóba vagy Rock Shox Recon, Reba, Revelation esetleg Sid, de akár Marzocchit is nézhetsz (MX Comp, MZ Comp), bár ott nem divatos a Lock Out.
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
Manitou
veterán
válasz #27070592 #13141 üzenetére
Első váltóval lehetnek gondok a nem megfeleő hosszúságú tengely esetén.
Igazából irányadónak nem rossz a régi méret se, de nem biztos hogy hasonló profilu a régi hajtóműved az újhoz képest és akkor érhetnek majd meglepetések.Nekem pl a régi octalinkes XT-m 110-es tengelyű monoblokkal volt, és mikor vázat cseréltem az új vázba ugyan jó volt de annyira rövid volt a tengely, hogy az első váltót nem lehetett beállítani úgy hogy leváltson kis tányérra ha pl hátul 4-5-ik fokozatban vagy mégkisebb fogaskeréken volt a lánc.
-
-
Manitou
veterán
válasz #27070592 #13168 üzenetére
Működik a 8-assal is, nem kell áttérned 9-es rendszerre. Viszont 9-es váltókar már nem szuperál 8-as sorral, mivel a 9-es kazetta és a 8-as egyforma széles így nem tudod jól beállítani, kvesebb bofdent húz a 9-es váltókar, mint a 8-as.
Ellenben 7-es kazettához be lehet lőni egy 8-as váltókart, csak majd 1 fokozat kiesik az elejéről vagy a végéről, mivel a 7-es kazetta szélessége kisebb a 8-as kazettától.Jancsi: Én nadrágot, mezt, és kesztyűt vettem.( a kesztyűt igazából nem biciklizéshez , de lehet majd néha ahhoz is jó lesz. ) Elég sok kis méretű kesztyű volt, nagy nehezen találtam egy XL-est, ami éppen jó is volt rám.
Nadrágból nem mertem XL-nél kisebbet venni. Felsőből meg L-es lett.[ Szerkesztve ]
-
slayer006
addikt
válasz #27070592 #13237 üzenetére
ebike -ről már többször rendeltem, nekem jó tapasztalataim vannak velük kapcsolatban
pl.:
február 20 -án (pénteken) este rendeltem tőlük 8 tételt
1 - zöld kosaras volt
2 - 24h jelzésű
5 - piros kosaras
25 -én szerda reggel hozta a futár vidékre a csomagot hiánytalanulírj nekik egy e-mail -t, ha ilyen kérdésed van, mit veszíthetsz?
"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader
-
-
bmx powa
tag
válasz #27070592 #14050 üzenetére
Mostani bikemagban van egy eléggé átfogó cikk a telókról, ott Öhlins-et ajánlanak. Nagyon borsos az ára, de aztmondják nagyon meg is éri...
"hát, EZT a verziót kihagynám, nem mintha utálnám Jókerpapát, csak Ő nekem már, khmm, nem elég filigrán, túl férfi és semennyire sem bari... "By Bolondember
-
Jancsi
aktív tag
válasz #27070592 #14098 üzenetére
Kimondottan teleszkópba való olajat kell venni, az nem károsítja a müanyag és gumi alkatrészeket. Nincs kimondottan téli és nyári olaj, de a viszkozitása minimálisan változik a hőmérsklet függvényében.
Azt jó lenne tudni milyen a telód, mert vannak olyan típusok amik zsíros kenésűek és csak a csillapítórendszerükben van olaj, és vannak olyan típusok is amiknél a kenést is olaj végzi, de nem biztos hogy ugyan az ami a csillapítórendszerben is van.
Lehet kapni gumiharangot, Manitou alkatrészként legalábbis tuti azt hiszem 1,5k/db, amúgy modern jó minőségű villákat nem kell annyira félteni, szinte semmi szennyeződés nem jut be a szimeringnél, ha pedig nem sárban tekersz akkor úgy is illendő sűrőbben takarítani. -
ludsimon
veterán
válasz #27070592 #14998 üzenetére
Hát igen...
A kényelemről lemondhatsz. Én már 2 éve maxra fújt gumikkal közlekedek, de hozzá lehet szokni.Arra viszont csak tudok, hogy nem tapad annyira köves úton, megtapasztaltam pénteken.
Össze vissza dobálta a kerekemet. Lefele volt nagyon para, mikor tekertem lefele és ráadásul köves út volt. Hát rendesen elzsibbadt a tenyerem, de fostam nagyon, nehogy elessek mert olyan tempónál nem hiszem, hogy megúsztam volna egyben.undefined
-
Tothgera30
Ármester
válasz #27070592 #14998 üzenetére
Szerintem sem érdemes maximumra fújni, mert csúsztam már el telefújt gumik miatt ! Olyan félkemény a jó, de ha ráülsz, akkor ne menjen össze, csak olyan 3-4mm-t . Én most vettem a Rengerre, előre Kenda K887-et, hátra Kenda K10K10 Neveral 2.1-et . Előre 2,5 bart nyomok, hátra pedig 2,7 bart, úgy jó nekem könnyű terepen, és aszfalton is . De sebbességi rekordomat megdöntöttem úgy hogy ezekkel a terepgumikkal, és feljebb állított üléssel (a kormánnyal vízszintben áll), tehát 38,1km/h a rekordom, és 35,9 km/h-t döntöttem . Most büszke vagyok magamra, ezért megérdemlek egy Borsodit !
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
rétisün
veterán
válasz #27070592 #26246 üzenetére
na igen, ez az amit újabban nem nagyon látunk, pedig tél van (legalábbis naptár szerint) ezen a télen eddig egyszer sikerült hóban kirándulni.....az egyik (biciklizős) felem megelégszik ennyi hóval, a másiknak azért hiányzik a jó kis zúzmarás/havas erdei kirándulás/sörözés.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, 3év Gar AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz (96MB Cache, up to 5.0GHz) CPU! BeszámítOK
- Macbook Pro 13" Retina 2015 i7-3.1Ghz 8GB 256B SSD, Új akku, Üzletből
- Apple iPad (2017) Wifi + 4G 32GB, Megkímélt Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 Pro 12/512GB, Bontatlan, 1 Év Garanciával!
- Macbook Pro 2020 13" megkímélt 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest