Hirdetés
Aktív témák
-
fpeter07
veterán
válasz feka007 #39093 üzenetére
Erdőben nekem túl sötét a szemüveg. Viszont nappal szemben jól sötétít.
Még jó hogy hétfőm voltunk terepezni, mostanában nem jó idő, meg mire felszárad legalább 1 hét. Jó volt 30-al lefele zúgni, csak kár hogy előtte fel kell menni a hegyre, ami nem túl rövid.
Egy szakasz durva volt, tele volt göndörökkel, de azért 10km/h-el nyugodtan lehetett menni.Holnap délután lesz motokrosszverseny 10km-re, meglesz a program.
-
dqdb
nagyúr
Egy kis érdekesség ... A felhasznált anyag ötletes, de a 17 km-es hossz az, ami igazán megütötte a szememet. Itthon vajon mikor lesz ilyen hosszú új fejlesztés
meme: ment levél a fékváltókarhoz tartozó alkatrész miatt.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ariadne
őstag
válasz beni3d #39097 üzenetére
Az is kérdés, mi számít nagyobb bicótúrának, már úgy km-ben.
De a Noddy által leírtakra bólogatva bizony ezzel a bringával még 20-30 km-en is kellemetlen lehet menni, mivel nem városi használatra vagy túrázásra való, hanem "ugráláshoz", tehát egy speciális bringás szakághoz, stílushoz való a geometriája...[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
válasz fpeter07 #39105 üzenetére
Ja, itt meg a sivatag közepébe is recés felülettel burkolt két méter széles keróút jutott, itt az eredeti cikk, képpel... Nálunk ez kicsit másképp megy, de hát ugye kis ország, kis foci, hogy most nagyon aktuális hasonlattal éljek.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
beni3d
aktív tag
sziasztok! nekem egy magellán polarxem van, és előg jó
2005-ös a váz, marzochii teló, azzal járok suiba minden nap...szerintetek érdemes egy ilyennel nagyobb bicótúrába belevágni, és ha igenmit kell feltétlen vinni?(gondolok itt szerszámra, stb.) -
beni3d
aktív tag
A biciklim ülése tud viszonylag kényelmetlen lenni egy idő után, nem a leg kipárnázottab típus a nyereggel nincsen bajom, pont kényelmes magasságig fel tudom húzni, csak akkor le kell hajolnom a kormányhoz amitől (5-10 km után) beáll a hátam...
a hosszabb távot azt egy balaton-budapest távra értem, tehát ilyesmi távon kéne felszerelni a cangát. Érdemes túra előtt gumi belsőt vagy külsőt cserélni? a telót mennyivel állítsam keményebbre? -
ludsimon
veterán
válasz beni3d #39112 üzenetére
Pff
Ilyen geometriájú bringával a saját érdekedben ne próbáld ki Budapest-Balaton távot.
Érdemesebb vonattal leutazni inkább.
Vegyél inkább egy használt outit vagy egy egyenes kormányos outit, ha a km-eket akarod róni, ha pedig nem is ugrálgatsz ezzel a mostani bringáddal, akkor minek?
Vagy ugrálgatsz is vele?undefined
-
dqdb
nagyúr
A biciklim ülése tud viszonylag kényelmetlen lenni egy idő után, nem a leg kipárnázottab típus
Egy nyereg nem a párnázottságtól kényelmes vagy kényelmetlen, hanem a formájától és az ülőgumóddal való kompatibilitásához. 100+ kilométert tekerni olyan nyereggel, ami már 40-50 km után érezhetően kényelmetlen, nem túl jó ötlet.a nyereggel nincsen bajom, pont kényelmes magasságig fel tudom húzni, csak akkor le kell hajolnom a kormányhoz amitől (5-10 km után) beáll a hátam...
Más geometriájú/nagyobb váz a leírtak alapján eléggé esélyes ...vagy külsőt cserélni
Ha igazi terepgumid van, akkor azt érdemes egy keskenyebb slick aszfaltgumira cserélni.qestion: budapesti digitálisan innen, vagy besétálsz a főpolgármesteri hivatalba nyomtatott változatért
[ Szerkesztve ]
-
qestion
aktív tag
kerékpárutas térkép honnan szerezhető be?
[ Szerkesztve ]
a pálya
-
Tamoo
MODERÁTOR
Nem árt minél vékonyabb slick gumi. Nyeregcső kihúzásakor arra figyelj, hogy nehogy túl "kevés" maradjon a vázban, mert azzal könnyen megrepesztheted. A kormány dologra nem tudok mást: Egy nagyobb dőlésszögű stucni [link]...
Szerk.: lemaradtam sok itt a segítőkész egyén
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz ludsimon #39117 üzenetére
hát jó, de ha csak "egyszeri" dolog, hogy le akar tekerni... arra nem érdemes új bringát venni...utána meg nem nagy dolog visszaalakítani dirt-re... Én csak arra válaszoltam, amit kérdezett mivel lehet kicsit "outisabbá" tenni...
Teló: ha ugrálgatós teló van benne nem nagyon fog bólogatni aszfalton, szóval szvsz tökmind1 hová tekergeted... De ha biztosra akarsz menni, akkor legkeményebbre
[ Szerkesztve ]
-
beni3d
aktív tag
Köszönöm, megfontolom a tanácsokat!
-
-
KaraDani
addikt
válasz venember83 #39122 üzenetére
AM el meg úgy vagyok, hogy ide az már talán sok. Anno meme először egyel durvább hait mutatott, de azt már sokalltam (rugóutakat nézve). Bár fene tudja azokban már elől állítható telók vannak, hátul meg lehet a 140 se sok. -
Muton
addikt
válasz Hasaggymeg #38974 üzenetére
király videó, thx! majd végigpengetem a küllőket
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Oracle
senior tag
Van valakinek tapasztalata matuzmaster-al mostanában? olvastam hogy régi gagyi vázakat szinterez és matricáz át ez vajon most is így megy? Telefonon kínálgatott nekem 50e-ért coppi vázakat de kérdés hogy akkor ez tényleg az-e
Bajnokban alig van választék vázból, hol tudnék jó áron venni egysebihez vázat? aprón nézegettem van sok régi komplett outi de nem tudom hogy jók lennének e
-
raczger
őstag
Tegnap hárman nyomtunk egy komolyabbat, Dunabogdány-Esztergom (25km) 40 perc alatt, azaz 38-as átlag. Én montival mentem (slickel), ketten meg országútival, hazafele már 50 perc volt, de nem gondoltam volna hogy tudok menni ilyen átlaggal, igaz nagyrészt szélárnyékba mentem.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Vasinger!
nagyúr
Van itthon ez a TF2 sprém. Szerintetek a teleszkóp becsúszóira fújnék belőle, az jó 5let lenne? Talán kicsit puhítana a mozgásán, nem kopnának annyira a becsúszók.
-
Muton
addikt
régebben említette valaki, h van Bp-en olyan bolt, ahol odaadják a nyerget kipróbálásra. melyik ez a bolt?
-
Muton
addikt
szóval akkor bemegyek a boltba és kérhetek tesztülést?
amúgy ahogy nézem honlapjukat, a nyergeiken nincs túl nagy anatómiai nyílás. pl a speci alias-on szélesebb is, illetve sokkal előrébb nyúlik. 4-5 órás túrákra nem lenne jobb egy anatómiaibb?
-
dqdb
nagyúr
Nekem WTB Speed V Sport SE nyergem van, és kényelmesnek tartom. 4 órát ültem már rajta egyhuzamban mindenféle probléma nélkül.
Amikor nyerget keresgéltem még a régi bringámra, akkor említették ezt a lehetőséget. Mivel megtetszett egy fi'zi:k nyereg, ezért alaposabban nem kérdeztem utána. Van kaució, azt mondták, de a pontos feltételekről már nem érdeklődtem.
venember83: most mértem le a vágatlan Marzocchit, 23 cm. A most már nagyon érő vágás (csak eljussak egyszer Vácra forgalmi (árvíz, sár) és időjárási (szakadó eső) akadály nélkül meméhez) után 19 centiméteres lesz. Ez alapján az a 17,5 cm nekem nagyon kevésnek tűnik.
Na megjött az ügyeletes monszun is ...
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
17,5 cm néha nagyon kevés. Amúgy valószínűleg egy Cube bringából van, de ennyiért nem fognak rá hamar vevőt kapni, szerintem.
-
dqdb
nagyúr
Aki járt mostanában a HHH-Guckler felé, az a fenti cikkből megtudhatja, hogy miért kellett és egy ideig miért kell még raliznia a Remetehegyin
-
Nordik
őstag
Kelly's bringáknál látom, hogy van sima MTB, MTB XC változatok. A MTB azok ilyen mindenes montik? Sokkal olcsóbbak mint mondjuk az XC változatok.
-
sestertius
őstag
Üdv!
Shimano PD-M520-at megéri megvenni /a műanyag zárórésze miatt/, vagy gyűjtsek inkább PD-M540re? Tapasztalat...?
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
KaraDani
addikt
válasz Nordik #39138 üzenetére
Alapvetően az MTB kategória az alsó kategória, az XC meg aközépkategóriával indul egészen a felsőig.
Felhasználási területre alapvetően mindegyik Kelly's monti XC/Maraton kategória, mást nem is gyártanak.sestertius: fogod hallani ezt is azt is pro contra. Nekem pl 540 es van, szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
golyani
őstag
válasz Vasinger! #39137 üzenetére
volt hozzá szerencsém. RLO formában. zsíros kenésű, műanyag csúszóperselyekkel. pár havonta érdemes átpucoválni. baloldalon rúgó, jobban meg zárt olajpatron, lényegéban az alján lévő két csavart kitekered, lehúzod a külső szárat, megtakarítod, átkened, majd összerakod. egész szépen működik ha karban van tartva.(nekem egy idő után meggajdult a patron, amit később sikerült szétcsapni, de úgy legalább nem volt lockolva állandóan.) szétszedésnél olajjal kevert zsírt vagy hígabb zsírt érdemes szerintem beleapplikálni, én legalábbis így jártam el vele. olajat nem érdemes belepakolni, mert csak egy porvédő tömítése van. ha ez így bonyolultnak hangzik egy szervíz is megcsinálja.
becsúszóra kent kence leginkább csak segít bejuttatni a koszt. habár a júzerz gájd aszondja teflonos cuccal lehet kenegetni.
users manualsestertius: nekem van 520-as, kulcs híjján fogóval sikerült szétszednem, de pár szétszedés után a bal oldal az megrepedt, ugyanis ez a műanyag katyvasz húzza ki illetve préseli be összerakásnál a csapágyat a pedáltestbe. azon kívül hogy műanyag a csavar, én meg vagyok vele elégedve. volt a jobb pedálnak egy idióta kattogása , de egy alapos tisztítás és újra zsírzás után elmúlt. de ha veszel hozzá kulcsot az nem engedi kitágulni a műanyag részt így abban az esetben nincsen probléma, csak én nem tudtam hozzájutni kulcshoz.
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
Mi a véleményetek, érdemes olyan teleszkópot venni, amit elismerten csak edzésre és versenyzésre használtak? Így valóban valószínűleg nincs benne sok km, de vajon mennyire viselte meg ez magát a telót? Ami különben szép állapotúnak tűnik. Köszönöm a dilemmám megoldására nyújtott kísérleteket.
-
sestertius
őstag
válasz golyani #39141 üzenetére
Hm... maga a pedál jó, csak az 520-nál hallani erről, hogy az a műanyag megreped, eltörik, mert nem bírod leszedni a karbantartásnál, aztán már nem zár...
az 540-et - ehhez képes - meg alapvetően dicsérik, tény, az ára nem is ott van, ahol az 520-é.Hm.. köszönöm!
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
ludsimon
veterán
Ja, semmi, tudom miről beszéltek. Az az egy tényleg műanyag, de szerintem nem kell szétszedni, nekem is a jobb oldali kattog, de az a megoldás, hogy belelépsz a másik oldalára, és meg van oldva.
Egyébként hihetetlenül hozzá lehet szokni.
Hamarosan a Neuzer megkapja az 520-at...[ Szerkesztve ]
undefined
-
Muton
addikt
válasz sestertius #39143 üzenetére
én nemrég vettem 520-at, eddig rendben van. illetve 200 HUF-ért lehet hozzá kapni műanyag leszedő izét, szóval 520+speckó kulcs+söröshordó=540
mód.: amúgy még jó, hogy nem dobtam ki a taposó pedált, mert meg akarok tanulni megállni álló helyzetben. gumiszobám me(')g nincs
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz venember83 #39142 üzenetére
"csak edzésre és versenyzésre" <-- egy teljesítményorientált bringásnak ezen kívül nincs is más
Ettől függetlenül lehet szép állapotú...rendesen karbantartott. De sose lehet tudni.
Engem 220$-ért egy epicon csábít, de úgysem fogom megvenni.[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
Országútra nem használta. Úgy néz ki, hogy debreceni átvétel is lehetséges, ha lehetséges valami próbát is eszközölni vásárlás előtt, akkor nagyon megfelelő lenne nekem.
Amcsi ebay-ről vásárolva vigyázz, mert az elvetemült vámhatóság képes akár áfát és vámot is fizettetni a cuccért. Amúgy bikemag teszt alapján nem rossz mozgású az Epicon.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz venember83 #39147 üzenetére
Soha nem vásároltam még ebay-ről Az epicon elvileg kínában van.
-
dqdb
nagyúr
Kína is EU-n kívüli, jelen esetben az a lényeges, nem a konkrét ország. Így bizonyos összeg felett jön az ÁFA, egy másik felett pedig ÁFA és vám is. Pár hónapja volt itt róla szó, amargo linkelte ezt az oldalt:
Aktív témák
Hirdetés
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Autóhifi
- Háztartási gépek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- PlayStation 5
- INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- 3D nyomtatás
- Nem titkolja a Redmi a K80 Pro elit tulajdonságait
- iPhone topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest