Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • verti1

    tag

    Egy kicsit szórakoztattam magamat Flair Classic felsőszűrő témában. A múltkor mutatott egyedileg gyártott IMS nem igazán működik sajnos, legalább is magában nem. Ezen kívül van még a két gyári változat, a szilikon peremes és a kalap formájú újabbik verzió.

    IMS:

    Magában használva mind a három közül ez enged vissza felülre a legtöbb kávét felöntésnél. Zavaros, totál sötét lesz a víz. Kis gödröt is mos a víz ha közvetlenül a szűrőre öntöm a vizet. Annyi előnye van, hogy nem kell melegíteni és mozog a pogival, nem gátolja a tágulásban.

    Gyári szilikon peremes:

    Ez sokkal kevésbé engedi vissza a kávét felülre. Ha óvatosan a falra öntöm a vizet akkor csak alig színezi meg a vizet. Közvetlenül a szűrőre öntve jobban elszínezi a vizet és elég mély gödröt lehet csinálni a pogi tetejébe. Ezt sem kell melegíteni. A legnagyobb hátránya ha nem figyelek a mennyiségre akkor a kialakítása miatt csatornásítani tud elég durván. A szilikon perem miatt bele kell nyomni a kosárba 2mm-t kb. Ha túl magas a pogi és elkezd dagadni akkor megszorul, nem tud tágulni a szűrő miatt és csatornásodik. Legalább 5-6mm helyet kell hagyni a peremtől.

    Gyári nem szilikonos:

    Magában használva ez a legjobb szerintem összességében. Felöntésnél ha óvatos vagyok alig jut fel kávé, csak kicsit színezi meg a vizet. Egyenletes mélyedés képződik a pogi tetején felöntésnél. Nem egy nagy, mély gödör alakul ki. A dagadó pogi simán megemeli, nem gátolja a tágulásban. A hátrány, hogy elő kell melegíteni, de a henger melegítésével együtt megoldható egyszerűen.

    IMS+nem szilikonos gyári:

    Ez a hardcore változat. Az IMS kerül a pogira és a gyári felülre. Semmilyen gödör nem képződik, szétmoshatatlan a pogi. A víz tiszta marad. Együtt mozog a kettő szépen ahogy dagad a pogi.


Új hozzászólás Aktív témák