- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And06
aktív tag
a múltkor emlitett véletlenül vett filter kávét végül kipróbáltam egy csepegtetős főzőn is (technivorm moccamaster, finn csodagép). hát, olyan kávé ize lett. semmi fajtára jellemző jegy. ellenben semmi bántó sem volt benne, nagyon lágy, karaktermentes kávéizü "tea" lett. Gyümi 0, sav 0, kesere 0.
Őrlőt úgy állitottam be a mazzeren, hogy az espresso álláshoz képest egy fél _szám_nyit durvábbra vettem az őrlést. Mit lehetne tenni, hogy jobb eredményt érjek el? -
ronin s8
senior tag
Délelőtti Giotto tisztítás és teljeskörű daráló tisztítás után P&Y Etiop Yirgacheffe.
Hihetetlenül izgalmas, mondhatnám, besza-behu!
Előtte itt a szomszéd Stikában a Tóth Sanyi féle Yirga, az is nagyon rendben volt!
Ritkán adatik meg két ilyen jó kávé egymás mellett."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
remélem nem a magadfajták (hülyülés!!) hergelték rá paljocot a dark choco madnessre, mert az merő pazarlása annak a remek babnak!
most nyomtunk még egy yirgát, reggel baromira lassú volt a lefolyás, most gyorsítottam, de igazából akármit csinálok a kofival, marha jó lesz a vége. végre, hiányzott már egy ilyen "arany középút" kofi a kesernyék és citromlevek szküllája és karübdisze között lavírozva
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
Goose-T
veterán
válasz Eyesis #21111 üzenetére
Á, még van egy csomó a Tarrazuból, mert azt félkilós csomagban árulják. Pár nap kell, míg elfogy, aztán próbálom az etióp cucerájt. Nagyon kíváncsi vagyok rá, ha szerinted jobb a kenyainál. Nem akarok két csomagot megbontani egyszerre, mert sajnos úgy rohamosan veszítik a frissességüket, akárhogy is tárolom őket. Egy időben fagyasztóban is tároltam, de az sem igazán vált be. Most sima fémdobozban tárolom.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
soldier2
őstag
válasz Goose-T #21112 üzenetére
Próbáld aromazáras tasakban, miután kinyitottad préseld ki a lehető legtöbb levegőt, majd zárd be. A fém dobozban folyamatosan érintkezik elég nagy mennyiségű O2-el, az nem tesz jót neki. Nekem most van fogytán a P&Y Kenya, előtte Yirga volt, az talán jobban ízlett. De a Kenyával valahogy nem annyira stabil a minőség, pedig a lefolyás most már egész jó. Arra gondolok, hogy erzékenyebb a hőmérsékletingadozásra. A karira kapott Omnia Reserve Vulcanic Valley sem volt rosz, de nem leszek törzsvevő
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
itaprak
csendes tag
Ha valakinél eladósorba kerülne egy QuickMill 0650 vagy Turmix TX10 az kérem szóljon nekem!
[ Szerkesztve ]
-
zsof Nokia
aktív tag
Ki kóstolta már?
A lényeg lényegében lényegtelen
-
-HajTömeg-
őstag
-
TOZ
addikt
Ha minden jól megy holnap leszel egy Isomac Napolissima gépem. Bevallom izgulok kicsit.
-
nagyúr
válasz zsof Nokia #21116 üzenetére
Kettő ilyen, és kiugrik a vércukorkád a fejed tetején!
Hagyjuk már itt a Mekdöncit, meg sztárkekszet. Ép tegnap néztem a BBC Knowledge-en az a riportot, ami már a 80-as évektől eredezteti a láncot, kapcsolt elhízás gerjesztést a gyorséttermeknél - ami a mai kóros elhízást gerjesztette.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
vendingo
veterán
A termék az alábbi allergéneket tartalmazza:
Glutén
Rákfélék
Tojás
Hal
Földimogyoró
Szójabab
Tej
Diófélék
Zeller
Mustár
Szezámmag
Kén-dioxid
Csillagfürt
PuhatestűekHolnap az lesz az első, hogy mustárt nyomok a kávéba és zellerrel díszítem, a tetejére meg szórok egy kis szezámmagot.
Az én kávém ezt tartalmazza: Víz + 100% arabica
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Eyesis
őstag
-
TOZ
addikt
válasz -HajTömeg- #21120 üzenetére
Igen, bár inkább sötét barna
-
pogácsa80
csendes tag
válasz -HajTömeg- #21087 üzenetére
nem tudok róla, h lenne magyar fordítása.
gondoltam rá, h le lehetne esetleg fordítani, bár kicsit szakbarbárabb, mint a Kávészenvedély, emiatt esetleg nem vennék tömegek, és így nem biztos, h megéri kiadni.
Kérek 20kg zaccot! Biztos, hogy nincs több? Akkor most kérek egy duplát!
-
pogácsa80
csendes tag
még nem végeztünk az összes frapuccinóval a starbucksban, majd utána kerül sorra
-
MrSealRD
veterán
válasz pogácsa80 #21031 üzenetére
Nem tudom hol hasonlítottam össze a Csészényit meg a Madalt, de szerintem valamit félre érthettél.
Nemrég óta vagyunk BP-n. Kávézótúrát tartunk. Kipróbáljuk a helyeket...előbb utóbb mindenhová benézünk...ennyi a történet.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
pogácsa80
csendes tag
kösz a tippet, PY-től még nem ittam semmit, itt az ideje, h elkezdjem
tudatom mindenkivel, akinek kétségei lettek volna, h a Lucky Cap ruandai kávéja (Rwanda Nyabarongo Virunga Bourbon) nagyon-nagyon jó.
most egy kenyait nyüstölök a Has Beantől, egyelőre nem annyira bejövős (ár-érték arányban nem éppen világbajnok). de van egy olyan érzésem, h még nem sikerült elkapni a tökéletes lefolyást.
-
pogácsa80
csendes tag
válasz MrSealRD #21129 üzenetére
"Csészényi volt az egyetlen ahol eddig leültünk. Az jó volt. A többiben viszont nem."
tényleg csak ennyi összehasonlítást tettél, ezt én gondolatban kiterjesztettem a kávékra is, bocs.én is elmentem egyszer kíváncsiságból egy Starbucksba, egy Freibe és egy Costába. Mindhárom helyen ott maradt a kávé (a Starbuckos egészen kriminális volt, a Freiben inkább a pökhendi hozzáállás volt taszító).
ha hosszabban üldögélni is szeretnél, nemcsak jó kávét, ott az Espresso Embassy, valamelyik Tamp és Pull vagy a Madal.
-
Goose-T
veterán
válasz vendingo #21122 üzenetére
A kén-dioxidig oké volt, a csillagfürtre már felkaptam a fejem (Tényleg, mi az isten az? Mindjárt rákeresek.), aztán a puhatestűek betették a kaput mára. Puhatestűek, baszki!
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
WiZARD
addikt
válasz vendingo #21122 üzenetére
Azért legyünk igazságosak, te kimásoltál mindent, azt is ami mellett nincs is pötty.
Tehát akik csak a következőkre allergiásak, azok még nyugodtan ihatják, mert ezek biztos nincsenek benne:
rákfélék
hal
földimogyoró
csillagfürt
puhatestűekSoha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
soldier2
őstag
-
bbuffy
senior tag
De. Viszont lehet kv hiba, gép hiba. A fél szám az öt ricni? Mert az izjegyeknek meg kell jönniük akkor már ha nem is jól. Nemrég ittam filterkv nak készült anyagot, és nagyon csak a kv, az állott ázott kv jött át.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
And06
aktív tag
-
Eyesis
őstag
Ez a Lidl-s Deluxe Kenya is finom, gyümölcsös, bársonyos lett. A lefolyás matematikailag nem tökéletes, de az íze szerintem kiváló lett és olajos sem maradt a szűrő, fehér keserű habot sem tapasztaltam. Kb 4mp gondolkodás után kb 32mp lefolyás.
Egész finom ez a Kenya, de az etiópiai szerintem finomabb.Coffee Kenya: http://youtu.be/Uof-O3BmSqE
[ Szerkesztve ]
Eyesis
-
-
Eyesis
őstag
"Ha mindez megfelelően megtörtént, akkor a nagynyomású víz körülbelül 20–30 másodpercig kerül érintkezésbe a kávéval, és ezalatt az idő alatt 25–35 ml mennyiségű eszpresszókávé folyik a csészébe"
http://www.eszpresszo.com/eszpresszoAmúgy meg az íz számít a legeslegjobban, a többi csak segédeszköz, és sosem kell matamatikailag pont egyformának lennie minden lefolyásnak.
A gyors semmiképp sem igaz, inkább lassú, mert a gondolkodással együtt kb 36mp volt.
A szőkülés sem feltétlen jelent rosszat, ez nyilván függ a kávétól is.
Ha megnézed fehér hab nem keletkezett, ami a szőkülés mint rossz tulajdonságnak leginkább megfelelne.
A szűrőn nem volt olaj, és a zaccon nem láttam durva csatornásodást sem égést sem.Még nincs PID a géphez, szóval még lehet hova fejlesztenem a lefolyást, de ez most kifejezetten egy vállalhatóbb fajta volt.
Eyesis
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok