Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mercutio_

    félisten

    válasz golfvariant #11886 üzenetére

    Állampapír mikor megy negatívba? ;]
    Ha a reálhozamra gondolsz: amikor emelkedik az infla (és romlik a gazdasági környezet) ott még mindig nincs akkora esés/értékvesztés mint adott esetben az ingatlanban, ráadásul gyorsabban át tudod struktúrálni a befektetéseidet mintha ingatlanban lenne.

    Egyébként úgy látom kevered a befektetésből lakást vásárlókat (és érveiket) azok helyzetével akiknek vagy albi vagy lakás a szitu. Ez így nagyon körtét almával. (Persze értem én, hogy praktikus mindig olyan dolgot felhozni, ami épp alátámasztja az érvelést, csak akkor legyünk már konzekvensek ;) )

    Ja, kirakhatnak az albiból (amíg felszálló ágban van az ingatlanpiac és a keresleti oldal dominál) mint ahogy költözhetnek melléd kellemezlen szomszédok pokollátéve az életedet. És?

    Szvsz teljesen felesleges ebben a topicban (is) ez a thread, mert a többség (részben vagy egészben) érzelmi alapon hoz döntést. Az érvelők tetemes része 1/2 órát nem szán rá, hogy nekiálljon egy excel táblát összerakni és legalább best-/worst scenariokat beparaméterezve megnézni hol, milyen határértékeknél lesz jó vagy rossz az adott döntés.

    sutszi: A válság idején sok helyen választhattál, hogy bércsökkentés, vagy lapát. Igen, még IT-ban is, mert rövid távon meg kellett húzni a nadrágszíjat, ugyanis a cégek akikből éltek is azt tették (vissza vettek üzemeltetési feladtokat, lehúztak fejlesztéseket, vagy simán azt mondták, hogy nem kizárólagos a tudásod, ha te nem csökkentesz árat, akkor odaadjuk annak akinél szintén megvan a tudás, de 20-40%-kal alád igér. (mert mi is tudjuk, hogy mennyi a bevételed tőlünk származó része, látjuk mennyi volt az éves nyereséged, ebből látjuk mennyi a mardzs amiből engedhetsz ;) )

    Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

Új hozzászólás Aktív témák