- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kupszi
aktív tag
Sokfajta tényező szól amellett amiért érdemes/kell váltani.
Az tény hogy ha meghúzod rendesen a 3770K-t akkor egy 1070-es Nvidiát vagy köhögve egy alapórajeles 1080-at is nagyjából maximum vagy akközelbe tud tartani(Ez mind 1080P felbontáson értem)
Nálam már járt egy 9700K is játszottam vele, tudom milyen FPS számokkal játszottam vele, BF1-be FHDba bőven 20fps a differencia, annak ellenére hogy a VGA mindkét esetbe 99%on pörgött. Az a baj tény hogy jó az Ivy húzva is ,de már nagyon keveslik. Meg ha húzod a váltást sokáig akkor elértéktelendik sajnos.Most jön a másik oldala az éremnek. Ugye ha nem vagy nagy étvágyú akkor ezzel a CPU-val még ellehet kellemes sebességgel játszani. Itt most kitérek arra hogy egy komplett gen váltás piszok sok pénzbe fáj.
Nos, nálam is érződik hogy az RX590-et nem 9700K hajtja hanem egy 3770K, de megy, játszok vele. Mondjuk ha azt nézzük le a kalappal előtte hogy egy 7 éves proci ha 7 éve megvetted még a mai napig milyen hatékony. Minden tisztekletem az intelé.Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Az igazság valójában az, hogy simán talál sokkal jobbat, szinte árában. Aprón R5-2600ak rohangálnak ekörül, az 1155 lap ára is kiad egy B450est szinte, DDR4 pedig drágább ugyan, mint a 3, de már nem vészes. Szóval minimális már a fájás, amivel jóval korszerűbb vasra lehet váltani egy pimpelt 1155ösről.
-
gbela
senior tag
A kollégák kb leírták. Ryzenre váltottam, leginkább a jövőre gondolva. Ki akartam próbálni valami újat (bár a jelenlegi generáció valóban nem hozott akkora változást, ebbe valsz belejátszik, hogy tényleg jól húzható ez a proci).
Illetve kicsit már bennem volt a bugi a váltásra Így az egész konfig megy majd egyben, nem csak a proci. -
Kupszi
aktív tag
Hát igen, a felár az ami sok. Sajna elég sok C2C változás ment végbe, ugyanazon az órajelen lenne is több FPS, de milyen áron. Azért említettem meg hogy 80 vagy 100 FPS nem ér, körülbelül 150e forint genváltást. Én is 4.7en használom itt multiba jobb a minimum fps számom. Nem tudom 5Ghz már érne-e annyit. Nem mondom hogy Delid után nem fogom kipróbálni,de sanszos hogy a 4.7 lesz a bevált.
Genváltásra visszatérve, előbb utóbb úgy is meg kell majd húzni a dolgot, ezért is várok az AMD csodafegyverére hátha. De mint tudjuk LAP+PROCI+RAM meg akkor már M2 NVME , nem lesz olcsó mulatság[ Szerkesztve ]
Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
Raggie
őstag
Hát ha a proci bárhol is 100%-on üzemelt akkor az már régen nem jó... 80-90% között már procilimit léphet fel, 90% fölött meg már szinte biztosan.
Edit: mármint ettől még jó a gép meg lehet vele játszani, csak ez egy jel, hogy a VGA már erősebb procit kívánna maga alá.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Kupszi
aktív tag
Ha 100%-on megy akkor már a CPU fogyogat el, az a jó ha a VGA betapad 100%-ra míg a CPU 50%on mozog, vagyis ez lenne az ideális. A 3770K bármilyen órajelre húzva is kevés egy 1070Ti/1080-as kártyához már. Már én egy mezei RX590-el is érzem hogy van limit. 5Ghz-en már talán enyhülne a CPU limited, de így hogy a VGA is kőkeményem meg van rántva így, feleslegessé vált a VGA tunningja. Érdemi előrelépés nem lesz.
Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest