- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bocizozz83
tag
Sziasztok.Az lenne a kérdésem , hogy lehet valami alapján szűrni az ivy 3570k tuningpotenciálját vagy teljesen lutri?
Komplett gép szabadulna nem komplett gazdájától!
-
Bjørgersson
félisten
válasz Bocizozz83 #28202 üzenetére
Elvileg a Costa Ricaban gyartottak jobban mennek, egyebkent lutri.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bocizozz83
tag
válasz Bjørgersson #28203 üzenetére
Értem.Pedig reménykedtem , hogy sorozatszám alapján esetleg lehet szűrni.
-
Bocizozz83
tag
válasz lobomester #28201 üzenetére
Írd le még egyszer , hogy mit szeretnél pontosan.Húzni a procit?
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz Bocizozz83 #28205 üzenetére
A kérdése olyan mint egy normál elöszőr ittjáró emberé...én értem, mert nagyjából úgyanilyen nyeglén tettem fel a kérdéseimet anno énis
Szóval szeretné 4,2Ghz-re húzni az i5 3570K Ivy-t de olyan feszültséget szeretne beállítani ami napi használatban elég neki, de nemsok, tehát nem gyilkolni szeretné a hozzánemértése miatt, hanem szeretne kis útmutatást hogy a nagy átlagban a 4.2höz mekkora feszültség érték társul ehhez az órajelhez a 3570K esetében
Remélem jól fogalmaztam meg helyette is..vagy legalább jobban.
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
-
Apollo_21
addikt
válasz Bocizozz83 #28208 üzenetére
Nemtudom, nekem épített vízzel ment az 4.8at is Igaz írdatlan fesszel, 1,42 De csak próbaképp futott le pár bench
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Bocizozz83
tag
válasz Apollo_21 #28209 üzenetére
Értem.Én örülnék ha kifognék egy olyan darabot ami képes normális napi szintű használat mellett 4.5-re nem agyon feszelve.Vízhűtésen már én is gondolkodtam , hogy beszerzek egyet , de ez ismeretlen terület még nekem.
[ Szerkesztve ]
-
bandika0626
senior tag
válasz Bocizozz83 #28210 üzenetére
Az én 3570K-m 4.5GHZ-t megy 1.31V-on. Egy Alpenföhn Brocken hűti méghozzán alapjárati fordulatszámon. Így videokonvertálás(H265 100%-os procihasználat) alatt éri el a 70 fokos hőmérsékletet.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
kristof123
őstag
válasz lobomester #28199 üzenetére
Sziasztok!
A kolléga azt szeretné kérné, hogy segítsetek neki a processzorát 4-4.2 Ghz-re beállítani. Sosem csinált még ilyet és a BIOS-ban sem turkált eddig, ezért nem tudja mi, mit csinál benne.
A jelenlegi beállítása nem túl egészséges, mert csak a szorzót emelte fel és a feszültséget auto beállításon hagyta.
A gép részei:
- Asrock Z77 Extreme 4
- i5 3570k
- Kingston HyperX Predator 2400 MHz 2x4 GBHűtése nem acélos, Cooler Master: Hyper TX3 EVO (ez nem tuti, ezért van offban)
Válaszaitokat előre is köszöni!
Üdv,
K.[ Szerkesztve ]
-
Bocizozz83
tag
válasz bandika0626 #28211 üzenetére
Az tök jó!Az úgy nem is sok ezek szerint elég egy jó léghűtés is.
-
zoltan0803
csendes tag
Sziasztok!
Van egy i7 3770K-m és szeretném kihasználni ezért a segítségeteket kérném
alaplapom: Asrock Z77 Extreme 4
memóriám : 2db 4gb-os 2400Mhz-es Team Group Vulcan
processzorhűtő: alpefhön brocken
Annyit csináltam eddig hogy van ez az inteles program az xtu azzal probálkoztam egy kicsit csak nem szeretném elrontani nagyon semmit a gépemből ezért csak 4Ghz-ig mentem nem tudom mit tudnátok esetleg ajánlani vagy hadjam inkább ? vagy csináljam de 4-nél ne többet ? előre is köszönöm a válaszokat -
F e Z o
veterán
válasz Bocizozz83 #28213 üzenetére
Emberi feszen (1,2-1,25V) tuningolt ivy procival egy 8-10k-s léghűtő azért megbírkózik.
(#28214) zoltan0803 : Mire szeretnéd használni a procit elsősorban? Játék, videószerkesztés? Milyen videókártya van mellette?
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Pubszon
veterán
válasz kristof123 #28212 üzenetére
kristof123 és zoltan0803
Mivel nálatok is ASRock Z77 Extreme4 lap van mint nekem, emiatt kiindulásnak jó lehet az én beállításom.
4.4GHz. Bővebb infót még találtok itt a topikban ha rám kerestek.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
zoltan0803
csendes tag
-
Grafirka
őstag
Asus P8 Z77 VLX lapban i7 3770 (nonK) CPU t lehet/erdemes huzni ?
-
Bjørgersson
félisten
válasz Grafirka #28219 üzenetére
Lehet, de VRM hűtés nélkül szerintem nem érdemes.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
F e Z o
veterán
-
Grafirka
őstag
válasz Bjørgersson #28220 üzenetére
Feszultseget kell emelni kotelezoen ?
-
monosz
őstag
válasz Bocizozz83 #28213 üzenetére
Egy Koolink corator DS hűti a fiam 3570K prociját,és bizony szalad szépen.(gyári cpu,nem kupakolt)
24/7-re,megvan a 4,5Ghz,nagyon baráti fesszel.
Ez konkrétan "Malay",féltem is tőle,de elég bitang.A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
Colos1
őstag
válasz Colos1 #28198 üzenetére
Közben megtudtam, hogy a winben lehet monitorozni, hogy mikor, mennyiszer és meddig lép a proci az egyes C állapotokba. A CPU -m az idejének felét C6 -ban töltötte. Kikapcsoltam ezt is, meg a C3 -at is.
Az érdekes, hogy win10 -el jön csak elő ez a hiba.
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Colos1
őstag
válasz F e Z o #28230 üzenetére
A felügyeleti eszközök -ben van a teljesítményfigyelő, rámész a grafikonra, és számláló hozzáadása. A processzort vagy a processzorinformációkat kibontod, és ott lesznek. Arra figyelj, hogy ott a C utáni szám csak sorszám, nem a funkció neve. Elvileg olyan sorrendbe veszi őket, ahogy valójában is vannak, tehát a C1=C1E, C2=C3 és C3=C6.
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
törölt tag
Arra készülök hogy leveszem 3570K kupakját, és a cpu leszorító keretet a lapról.
Mag köré tennék alkalmas vastagságban távtartót, ami egyenletesen szétterítené az érintkezőkön is a nyomást,
és a CPU hűtő+kerettel biztosítom a szükséges erőt, ami foglalatba préseli a processzort.Cooler:[link]
Ha jól gondolom, akkor ugyanúgy üzembiztos lehet hosszútávon ez a megoldás is, mint visszarakott kupakkal üzemeltetni, csak kisebb a hőlépcső. ?!
Nem extrém tuningra: 1,39V@4,8 vagy 1,225V@4.5 amire szeretnék jó hőmérsékleteket látni.
-
NoNick
tag
Sziasztok!
Mostanában kezdem lassúnak találni a gépemet, G860 van benne. Tudtok ajánlani valamit helyette a cserére, anélkül, hogy alaplapot (B75) kellene cserélnem? 1600-as ramok vannak, GT440 vga, nem játszom, nem tuningolok. -
Bocizozz83
tag
válasz NoNick #28235 üzenetére
Bármelyik ivy bridge i-s proci megfelel a pénztárcádhoz mérten, ha nem játszol akkor még a g2030 is megfelelő upgrade lehet.Aszem G2130-tól már hivatalosan is támogatja az 1600as ramokat.Ne felejts el biost frissíteni elötte ha még nem tetted volna.
-
Bjørgersson
félisten
Létezik szerintetek, hogy ugyanazon órajelen való stabil működéshez több feszültségre van szüksége a processzornak 8.1-gyel, mint 7-tel?
-
weri
senior tag
válasz Bjørgersson #28237 üzenetére
Letezhet, mivel a 8.1 jobban kihasznalja a hardvereket.
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
Bjørgersson
félisten
Na de ennyire?
7: 4500 MHz @ 1,16 V atomstabil ~2 hónapig
8.1: 4500 MHz @ 1,165 V + 12,5% offset nem stabilS ami a legfurcsább, hogy nem kékhalált kapok, hanem XY működése leállt üzenettel "fagynak ki" a játékok, valamint az eseménynaplóban kb. végtelen mennyiségű WHEA 19-es figyelmeztetés van.
-
Bocizozz83
tag
válasz Bjørgersson #28239 üzenetére
Okozhatja az is, hogy kezd beporosodni a géped és romlik a hűtés hatásfoka.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Bocizozz83 #28240 üzenetére
Nemrég lett portalanítva a gép, ráadásul GTA V közben még a 60 °C-ot sem éri el a processzor hőmérséklete, mégis folyton leáll.
-
Bocizozz83
tag
válasz Bjørgersson #28241 üzenetére
Hát ez akkor furcsa mert az op rendszer nem igazán szokta ezt befolyásolni szerintem.
-
F e Z o
veterán
válasz Bjørgersson #28241 üzenetére
Próbáltad már visszavenni a CPU és a GPU tuningot, akkor is csinálja?
H2O über alles!
-
Bjørgersson
félisten
válasz F e Z o #28243 üzenetére
CPU a baja, most alapon használom, így nem szarakodik.
-
törölt tag
válasz Apollo_21 #28233 üzenetére
Igazából a kíváncsiság hajtott a kipróbálásra, amiket írtál buktatókat azt sikeresen kikerültem.
CLU-tól "félek", külföldi fórumokon mindenféle (fél)infó repked ezekről a pasztákról. Valamint nem találtam konkrét listát azokról a fémekről/felületkezelési megoldásokról, amire biztonságosan, kölcsönhatás nélkül rá lehet kenni.(#28234) sephi : Maradt is a 4,5@1.25V
Ami számomra érdekes, hogy 4Ghz -100mV-os ofszettel 140W, 4,5Ghz +20mV-al 160W-os konnektoros fogyasztást mutatott a műszer a teljes rendszerre@LinX. Azt hittem, nagyobb lesz a differencia a +500Mhz és a +120mV hatására. Játékok alatt is -mindenhol- ugyan ez a 18-20W különbség van a két beállítás között.A hőmérsékletek max.:86C°-ról max.:76C°-ra mérséklődtek LinX alatt. Játék alatt 56C°-ról 52C°-ra csökkent a magonkénti max. hőmérséklet, és itt mind a 4 mag egyformán ezen a hőmérsékleten tetőzik.
Gyakorlatilag hangtalan a CPU hűtő játék alatt.[ Szerkesztve ]
-
weri
senior tag
Az cpu hiba ha a gep masodpercenkent probal elindulni?
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest