- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
Új hozzászólás Aktív témák
-
R3laX
addikt
Ilyen, nem kéne hogy gond legyen, ez egy elég jó proci szerencsére, csak kupakolatlanul még "meleg". Mondjuk ez Doom multiban, illetve Battlefield 4 multiban max 67fok, ha a szobában 28 fok van . WHEA log sincs. 4.5-öt elviszi olyan 1.160-170-el, ahogy emlékszem. 4.4-et 1.120 körül valahogy. 3 éve megvan, ez egy elég jól kitapasztalt tuning már .
-
Trade88
tag
Ma sikerült elérnem a legkomolyabb Cinebench 11.5 pontszámomat
8.12
1.404v 4.9Ghz
Magok max 86C[ Szerkesztve ]
-
Csacse
tag
Sziasztok! Egy i7 3770 még kb meddig lesz jó játékra ? Egy gtx 1060 elmegy mellete? Köszi
-
đe$|re
senior tag
Sziasztok!
i5 3470 mellé 50-55k-ig milyen videókártyát ajánlanátok? Gigabyte 960OC 4GB kártyával szemezek.
Előre is köszönöm! -
chris0000
őstag
a 3570K procim most auto tuningba 4.2őn megy msi z77mpower alaplappal.kérdésem az lenne,h érdmes ezt nekem manuálisan piszklni,h mondjuk 4.5ön menjen,érdemes?msi980Ti kártyám van és bár nem hiszem,h kihajtja teljesen,így is mennek a játékok maxon 50-60fps-el FHD-ba.
meg úgy látom nem is érdemes teljes platformot váltani...6600K vs 3570Kszintetikus tesztekben persze jobb az új platform...mondjuk alap fire strikeban 4000 plusz pontot ad,nekem 13000 amúgy meg 17000,de az meg kit érdekel...thx.üdv.[ Szerkesztve ]
-
BandiT85
aktív tag
válasz chris0000 #28959 üzenetére
Simán kihajtja 4,2-is, ne aggódj. Auto tuning nem ajánlott, manuálisan, lépésenként jobb kitapasztalni az órajelhez szükséges feszültséget, így hőfok is kisebb lesz, mint autón. Mondjuk a 4,2 és a 4,5 között lepkefing a különbség...
Jótanács: ha a mondatkezdő betűket naggyal írod, átláthatóbb a szöveg...meg szebb is!
-
Mikeee89
senior tag
Sziasztok. Jelenleg egy sandy-s i3-2120 van a gépemben, 8 GB ram, AMD r7 370 társaságában. Az alaplapom támogatná az ivy bridge procikat, így mehetne bele akár egy i5-3470 is. Érdemes átváltani rá, mert úgy érzem kicsit már processzor limit lehet a videokártya miatt? Vagy emellé a kártya mellé maradjon az i3? Hardveraprón tudnék 30e körül szerezni i5-3470-est. Ahogy a teszteket nézem kb 40-50%-al erősebb lenne a proci, mint a mostani.
Főbb játékok: jelenleg Rise of the Tomb raider, de hasonló játékok, esetleg autós játékok, pl Forza Horizon 3, Project cars, GTA V, stb amikkel játszanék/szoktam.
Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Mikeee89
senior tag
Mennyire lehet procilimites a gépem?
-
-
Bjørgersson
félisten
Egy 4,5 GHz-en járó 3570K kihajt egy 980-at / 1060-at, jól sejtem?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
BandiT85
aktív tag
válasz Bjørgersson #28967 üzenetére
Ki, nekem az 1070-et is kihajtsa.
-
GAbre
veterán
Üdv!
Milyen ragasztót ajánlotok,vagy megoldást kupak visszavételére,hogy ne látszódjon,hogy szét lett szedve?Avatar
-
-
Mika1227
őstag
Az i5 3470-es procim 4 Ghz-re húzva kihajtaná a GTX 1060-as kártyát?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
R3laX
addikt
Heló, másnak is felmegy BF1 bétában a proci kihasználtság 100%-ra i5 3570k-n? Ez az első game, ahol ezt tapasztalom. Pedig 4.6-ra van rántva
-
Mika1227
őstag
válasz xPraetoriaNx #28976 üzenetére
Lehet, hogy nem lesz kihajtva teljesen minden játéknál de olyan sok csak nem marad benne! Próbáltam még fentebb húzni de a vége az 4-4.1 Ghz. Miért nem húzod?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz Mika1227 #28977 üzenetére
Ismerősök párszor rápacsáltak már manuális OC-re, okos ember meg más kárán tanul ugye. Illetve VGA-m (660Ti) nem igényelte. Most meg már azért nem merném húzni, mert alaplap több mint 4 éves (és akkor is 20k pénz volt, szóval gondolhatod hogy némileg gyógyegér kiadás), proci szintén 3,5, szóval nem "merném". Főleg hogy tervezek max fél éven belül újítani ezen a téren is.
There is no war. Only the harvest.
-
GAbre
veterán
Most csak én fogtam ki 1 jó alulfeszelt procit,de nem tuningbarátot?
Ezen fél-1 óra prime alatt sincs gáz:
Viszont 4,5Ghz-hez már az 1,2V is kevés.
Mennyit kér átlagban 4,5Ghz-hez?(visszanéztem 1-2 oldalt,nem jutottam nagyon előre)Avatar
-
holozis_HUN
veterán
Hali!
I5-3330 szerintetek meddig lehet még jó? kb fél éve van meg ez a proci, Pentium G2130 után, egészen megugrott a teljesítmény
Bár BF 1 alatt már kezd elvérezni, néha...
Illetve egy MSI B75MA-E33 alaplapban milyen lehetőségeim vannak? (húzás, voltok állítása, egyéb).
Teljesítményét akarom maximum kihasználni, amit tud, ha már ez van BIOS beállításokra mit ajánlotok?
Húzni ezzel az alaplappal nem lehet. Milyen egyéb lehetőségek vannak ahhoz, hogy optimalizáljam?
Köszi!
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
Forestal
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék van -e gyakorlati sebességbeli előnye egy i3 3220-nak egy Core2 8600-al szemben? Elsősorban a kevesebb cache méret miatt kérdezem. Ha igen mennyi lehet ez kb %-ban a különféle felhasználási területeken (játékoknál, renderelés).
Tudta? Chuck Norris ma is olvasta a Népszabadságot.
-
őstag
-
törölt tag
válasz Forestal #28983 üzenetére
A Core2 azért kapott anno annyi gyorstárat, mert a lassú FSB-n keresztül kommunikált a memóriával, és a nagy gyorstárral valamennyire ellensúlyozni lehetett ezt a hátrányt.
Manapság már nincs akkora hangsúlya, sőt szinte semmi desktopon, eleve nagy választék nincs is, az van benne ami és az elegendő is. A Core2-nál volt csak akkora választék, hogy kapni lehetett ugyanazt a procit kb. más méretekkel.Az i3 egyrészt a HT miatt 4 szálat kezel ami már hatalmas előny, továbbá clock to clock teljesítménye is sokkal nagyobb, körülbelül a 4.5 GHz-es Core2 single thread-ét hozza, nincs FSB hátrány, van gyorsabb DDR3, meg ugye a HT.
És egy fejlettebb, fiatalabb platform, több minden az alaplapon pl. Sata3 ami elég lényeges SSD miatt. -
lemusz
addikt
Hajt a kíváncsiság, hogy delideljem az i5 3550-esem. Több videót is megnéztem youtube-on, szerintem véghez tudnám vinni, de a veszély akkor is ott van, hogy véletlen megkarcolnám pengével. A vágyat egyébként a szabadidő és a hangosodó ventik keltették fel. A kockázatot vállalnám, ugyanakkor gyenge minőségű noname paszta van csak itthon, meg ami leginkább vissza tart, hogy ha kb másfél év múlva eladásra szánnám, akkor ez nem jelentene-e hátrányt, hogyan magyaráznám meg a leendő tulajnak, aki esetleg kevésbé jártas a témában... Kérlek adjatok tanácsot vagy beszéljetek le vagy valami.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz lemusz #28989 üzenetére
Figyelembe véve, hogy mennyire képes a procid fűteni, totál felesleges. Tegyél rá egy jó hűtőt és csendes lesz..az a Tt C21 baromira tud pörögni, semmi haszonnal. Vagy szelidíts a vezérlésén, ha engedi a lapod. 3570et delid nélkül is simán hűtöttem 4GHzen, passzívan, ettől igen messze áll a tiéd Feszültség csökkentése is ott van, mint opció, ha melegedne..
-
lemusz
addikt
válasz Speed® #28991 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Feszen annyit lehet állítani hogy +- 50 vagy 100 mV. -100-on van már egy jóideje, így 0.984V körül van, ugyanakkor elméletileg 3500-on jár a proci, szóval nem tudom ezek így nem ütik-e egymást logikailag. Azért mondom, hogy elméletileg, mert bár be van állítva, hogy 'all core 35x', de az aidán kívül egyik program se nagyon látja 3500-nak, csak 3300-nak. Hűtőn mindkét oldalon van venti, az elején lévőt levettem akkora sebességre, mint amennyin a hátulsó megy, mert azt nem lehet állítani, csak 3 pines, úgy vettem hozzá külön. C satate-ek meg hasonlók le vannak tiltva.
-
őstag
-
lemusz
addikt
válasz kicsipapucs #28994 üzenetére
Hogy ne ugráljon az órajel, fix legyen az FPS, ne legyen stuttering stb.
-
Janusz001
őstag
Asrock z77 pro4 ben hajt valaki tuningolva k -s procit? Beállítások érdekelnének, jelenleg egy i7 3770k van 4ghz -en offset módban (emlékeim szerint -0.05V), évek óta stabilan teszi a dolgát, tetején egy ALPENFOEHN Matterhorn Pure Edition, hőfokok rendben vannak, csak kíváncsi lennék mit tudnék kihozni még a prociból, delid nincs, nem is lesz.
-
ttt1
őstag
Szerintetek egy I3-3240-es cput (3,4 ghz) érdemes lecserélni egy I5-3550P típusúra (3,1 ghz)? A vgat a 3,4-es sem hajtja ki és nem tudom a + 2 fizikai mag segít-e ezen főleg úgy, hogy alacsonyabb az órajele. Hozzáteszem I5-ös polcon van szal pénzbe nem kerül de teljesítménycsökkenést sem szeretnék elérni
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest