- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diniboy
aktív tag
válasz Speed® #27903 üzenetére
Ok, van erről valami guide ? Jelenleg 1600mhzen használom a ramokat 1,5von (bár nem hiszem hogy lenne különbség teljesítményben ) de ha már megvan a 2133as ram és az alaplap is módot ad rá akkor miért ne menjen magasabb frekin. Szóval mi erre a szabály ? Valami rémlik, hogy tönkremehet a memória vezérlő, de teljes a sötétség. Eddig mindig amd-s lapjaim voltak. OChez azt se tudom hogy fogjak hozzá Annyi hogy rányomom a 38x szorzót biosban és kalap ?
Csicska asus z77 lap, meg non-K 3470ről lenne szó. Esetleg valaki tudna linkelni valami jó leírást a témáról -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Diniboy #27953 üzenetére
Mint írtam, VTT a lényeg, ahhoz képest 0.5V a RAM, akkor nincs gond (elvileg). A proci tuningja meg kb. annyi, amit leírtál, kiegészítve azzal, hogy TDP keretet ki kell tolni és offsettel megkeresni a szükséges feszt, amint stabil. Mivel korlátozott mértékű az OC, olyan nagyon nem kell belebonyolódni, hamar meglesz a stabil eredmény. Guide nincs, vagy ha van, az nem a Te procidról szól..neked kell kitapasztalnod, mit kér.
-
őstag
-
SipiBcs
őstag
válasz kicsipapucs #27955 üzenetére
Sajnos nem fogok tudni "hivatalos" linket adni, de én úgy emlékszem, hogy az Intel oldalán láttam egykor az 1155 sockethez (Sandy Bridge procival) ajánlásképpen a Speed kolléga által leírtakat, nem pedig fórumos pletykaként. Konyhanyelven: A ramvezérlő feszültsége és a ramok feszültsége között nem ajánlott nagyobb különbség, mint 0,5V.
[ Szerkesztve ]
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
Diniboy
aktív tag
Köszi szépen a véleményeket, mindenkinek
-
lemusz
addikt
Winreinstallálnom kellett a minap és mivel nem ment egyszerűen (később kiderült a pendrive volt a ludas), így default settingsre tettem az uefi biosz beállításait. Namármost azelőtt az i5 3550-esem all core 35x-re volt téve, emlékszem C state-ek és talán a speedstep is offolva volt, most viszont ugyan ilyen beállítások mellett nem vagyok biztos benne, hogy 3500 MHz-en fut-e. Ezelőtt a vezérlőpult/rendszer fülön is, aidában is, meg talán a biosz főoldalán is ennyit írt, most viszont csak aida látja 3500Mhz-nek, a többi 3300-nak. Windowsban energiagazdálkodások ki vannak gyomlálva, bioszban a C beállítások is... Mi lehet a gond?
-
04ahgy
nagyúr
válasz kicsipapucs #27955 üzenetére
Már hogyne lenne, csak itt nem a VTT az IMC feszültsége, hanem a VCCSA.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
kisza25
félisten
válasz Milo629 #27961 üzenetére
cpu core voltage-t állítsd autóról fixre, és akkor lesz egy olyan beállítás ahol a procifeszt tudod állítani
a cpu i/o-t rakd autóról fixre és 1.15V-re
DRAM voltage-t állítsd 1,65V-ra[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
brobi76hun
tag
Sziasztok!
Van egy Z77AsrockExtreme6-os deszkám egy I73770K-val, szeretném a procit felhúzni 4.5-4.6-ra. Mit kell átállítani az alaplapon, valaki le tudná írni részletesen!? És persze szánna rá(m) 1-2percet az idejéből. Nem bízom a youtobe-os videókban pedig ott láttam hasonlót de kitudja hogy az valós-e.
Elég ha LOAD CPU EZ OC SETTING-et átállítom 4.5-re? jó az úgy? -
kisza25
félisten
válasz brobi76hun #27964 üzenetére
2db hszt olvass vissza pls
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz brobi76hun #27966 üzenetére
a CPU ratio allcore-ra, ez után alatta tudod megadni mennyin menjen a proci pl.: 40x az 4Ghz 41x az 4,1Ghz...
elsőre állítsd 40x-re,
alatta BCLK maradjon 100 azt ne piszkáld,
torboboost disabled,
alatta minden maradhat enabled/auto ahogy gyárilag van,
a következő amit állítani kell az a : CPU voltage-> fixre,
alatta meg fog jelenni az érték, ezt elsőre állítsd 1,2V-re,
a CLL maradhat lvl5
IGP-vel nem foglalkozunk azok maradhatnak úgy,
DRAM 1,65V maradhat
VTT 1,15V
a többi első körben maradhat ahogy van
ezeket beállítottad f10 és enter, majd linx-el teszteld stabil-e 10-20 kör, stabil akkor vissza biosba 41x-es szorzó, majd win alól megint teszt és így tovább,
ha nem stabil adsz neki kicsi feszt (1,2V-> 1,21V), teszt közben monitorozd a CPU hőt, 80 fok fölé ne erőltesd,
kb ennyi, idő kell hozzá minden proci más és más, meg kell keresni a megfelelő feszt a megfelelő órajelhez,
ha már nagyon sok + fesz kell neki +100Mhz-hez akkor már nincs értelme tovább menni, 1,3V fölé ne menj
én sem használom az i7-2600K-t 4,5Ghz-en mert nagyon sok feszt kér, max 4,4Ghz-en használom, de 24/7 4,1Ghz mert azt viszi kellemes fesszel, jó tesztelgetést
ja ha linx alatt 10-20 kör stabil hasonló gigaflop értékeket dob, akkor jöhetnek a játék tesztek, az alatt is stabil örülünk[ Szerkesztve ]
-
brobi76hun
tag
Istenáldjon téged! Ezt jó le írtad, köszönöm. Ezt még én is értem
-
kisza25
félisten
válasz brobi76hun #27968 üzenetére
szívesen, majd az eredményről azért számolj be
azért óvatosan, a tuning miatt több dolog is elszállhat a gépben, amire nem lesz garancia, jut eszembe milyen tápod van?[ Szerkesztve ]
-
brobi76hun
tag
És a CPU Load Line(CLL) Nekem Auto-n volt azt állítsam lvl5-re?
Az IGPU van lvl5-ön -
kisza25
félisten
válasz brobi76hun #27970 üzenetére
nem, akkor azt magától kiiktatja, nálam is úgy van
ja a cll mehet lvl5-re, mondjuk, ha összesen lvl 1-5 van akkor rakd lvl3-ra, ha 1-10 akkor lvl5[ Szerkesztve ]
-
brobi76hun
tag
Abban tudnál segíteni hogy megfelelően legyen beállítva a ventilátorok, gondolok a
CPU Fan 1&2 Settingre=Auto
Target CPU Temperatur=80fok
Taget Fan Speed=1-től9-ig nálam 5van
Ez jó így?Menetközben:
http://kepfeltoltes.hu/151004/Cpu_tuning_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[ Szerkesztve ]
-
brobi76hun
tag
4.2-nél megáltam mert följebb lefagyogat hiába eleltem a szórzót 4.3-ra a cpu voltot emelve 1.21-re, nekem már ez is jó! Köszi mégegyszer.
-
kisza25
félisten
válasz brobi76hun #27973 üzenetére
jól rémlik manual, mondjuk lvl2-3-ról indítva, hogy idle halk legyen és target t. mondjuk 45-50-fokra
-
Maxtreme
addikt
Srácok.. tudom hogy senki nem tud jósolni, inkább a tapasztalatok érdekelnének. Az lenne a kérdésem hogy ezek az i5-ök (2500k) mennyire szokták bírni a viszonylag huzamosabb nagy hőmérsékletet?
Nem akarok senkit untatni a story-val, röviden annyi történt hogy egy AC freezer 13 pro beépítő kerete mint az hosszas kutakodás után kiderült, magától eltört, (anyagfáradás gondolom, nehéz a hűtő is stb) és emiatt a cpu már a gép bekapcsolása után 92-93 fokos volt.. (nyilván nem ért hozzá a borda rendesen a cpuhoz) Viszont többször is kikapcsolt.. (utólag gondolom ez volt a hővédelem..)
Tudom puding próbája az evés, de először még szereznem kell valami normális coolert. Szal van esély rá hogy túlélte a proci, vagy kezdjek esetleges alternatíva után kutatni?ha valakit érdekel a full story szívesen leírom, már tanulság gyanánt is. (és nem emberi mulasztás történt )
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Maxtreme #27977 üzenetére
ez is idetartozik mint 1155 slotos procis i5-2500K
a fiúk biztosan adnak tippet a jobb hűtéssel kapcsolatban infót, mivel lehet hatékonyabbá tenni, esetleg házzal kapcsolatban is.
itt is tudnak segíteni.[ Szerkesztve ]
-
paulo92
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Kb. 3 éve raktam össze egy asztali gépet. I3770-es processzort tettem bele. Az elmúlt napokban folyamatosan megállt a gép a BIOS-nál, majd egy-két perc gondolkodás után lépett tovább és töltötte be a windowst. A tegnap előtt óta be sem tölt már a bios sem, folyamatosan újraindul a gép. Mindent lehúztam róla, de továbbra is újraindult. Másik táppal is próbálkoztam az eredmény ugyan az. Ma szereztem egy másik alaplapot, de a probléma továbbra is ugyan az... esetleg valaki találkozott már ilyen problémával ? Már egyedül csak a procira tudok gondolni, tán az halt meg?
Válaszotok előre is köszönöm!
Üdv
Zoli -
Shamli86
tag
Üdv. Segitséget szeretnék kérni, hogy van egy I5 3570k procim egy Asus P8z77-v deluxe lapom és corsair vengeance pro 1866-os 2x4gb memóriám. Meddig lehet felhúzni a procit és miket állítsak be? Tudom, hogy a procinál a vcore-val kell majd játszanom, hogy addig levenni amíg le nem fagy a gép.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok!
Segitsetek lécci :
Egy i5 2400 as procihoz melyik alaplap lenne jobb ?ASRock B75 Pro3-M vagy MSI H61M-P23 (B3)
Nagyon nem értek hozzá, de az MSI-n nincs sata3, és usb3 - sem....
és DX 10.1 - et irnak ...
a többit már nem vágom, de nekem az MSI réginek tűnik.. ? -
shteer
titán
válasz maxika2004 #27986 üzenetére
Bármelyik jó, de az ASRock B75 Pro3-M jobban felszerelt.
szerintem jónak tűnik..
-
F e Z o
veterán
válasz maxika2004 #27988 üzenetére
Ezek már nem a hőskorszaki Asrock lapok, ezekkel már abszolút semmi gond, sőt...
H2O über alles!
-
Bjørgersson
félisten
Helloka!
Tegnap érkezett meg, egy 2600K-t váltott. Tuningolni még lusta voltam, viszont Costa Rica van ráírva, úgyhogy remélem az 5 GHz @ 1 V nem fog gondot okozni.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
daveoff
veterán
válasz Bjørgersson #27991 üzenetére
úgyhogy remélem az 5 GHz @ 1 V nem fog gondot okozni
Az biztosan nem... Grat a procihoz!
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Bjørgersson
félisten
válasz daveoff #27992 üzenetére
Köszönöm! Miért emlékeztem úgy, hogy neked 3770K-d van?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
daveoff
veterán
válasz Bjørgersson #27993 üzenetére
Az volt, csak tönkrement az alaplapom, és emiatt platform csere történt. Te miért váltottál a 2600K-ról?
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Bjørgersson
félisten
válasz daveoff #27994 üzenetére
Ó, értem. Akkor mint nekem anno az E8400 -> i5-2500 váltás.
A Battlefield 4 kivételével minden játék laggolt vele, függetlenül attól, hogy ki vagy be volt kapcsolva a HT. Valamint utólag belegondolva rájöttem, hogy egy játék nem éri meg nekem az i7 felárát.
-
=HG=
addikt
válasz Bjørgersson #27991 üzenetére
1,362 körül kell az 5-5,1 Ghz-hez..De hűteni úgysem tudod majd...
-
Bjørgersson
félisten
Vicc lett volna. Ha normális feszen stabil lesz a 4,5 GHz, én már boldog leszek.
-
=HG=
addikt
válasz Bjørgersson #27997 üzenetére
1,12-1,14 között keresgélj a 4,5 Ghz-hez... Az 5 Ghz nem vicc, csak hozzá az 1 V..
-
Bjørgersson
félisten
1,15-ön kezdtem, ott kb. 3 órányi GTA V után fagyott meg a gép, úgyhogy holnap megnézem 1,16-tal. Most megyek inkább aludni.
-
zsoleszka17
tag
sziasztok erről a lapról mit a véleményetek?
http://asrock.com/mb/photo/Fatal1ty%20P67%20Professional%28L1%29.jpg
érdekelne ez a fázis téma most váltottam amd ről intelre mert kalap fos az amd...
mik ezek a fázisok láttam 6+2 meg ilyesmit ez azt hiszem 16+2 tudom hogy áram leadásról szól stb de mik ezek pontossan?Asrock P67 professional I5 3470 8gb corsair vengerance R9 280x
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Nyomtató topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest