- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz daveoff #27300 üzenetére
Nem. Valamennyi eltérés mindig lesz a valós és a beállított között. Akkor jó, ha a legeslegüresebb üresjárat és a legeslegnagyobb terhelés esetén is ugyanannyit kap. Nem csökken, nem emelkedik. Ez az ugyanannyi lehet nagyobb a beállítottnál és lehet akár kisebb is. A lényeg, hogy stabilan tartsa.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
daveoff
veterán
válasz 04ahgy #27301 üzenetére
Értem, én is valahogy így gondoltam, csak rosszul fejeztem ki magam. Úgy néz ki megvan a megfelelő beállítás(szoftver szerint), akkor majd veszek egy multimétert, és megnézem azzal is, úgysem csináltam még ilyet....
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
04ahgy
nagyúr
-
odorgg
addikt
Valakinek van valami ötlete 5Ghz-es dmark stabíl beállításhoz?
Fix fesszel elmentem 1,54V-ig, pll-t 1,5-1,8V-os tartományban néztem, VCCIO-t is próbáltam feljebb 1,2V-ig. PLL overvoltage-t is próbáltam ki, és bekapcsolva is.Energiatakarékos funkciók offon. Sajna Windowsig, eddig még nem jutottam el.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
joey04
titán
Sziasztok!
ezt a választ kaptam. Szerintetek sincs olyan 1155-ös proci ami hozná a 4590 szintjét? mert ebben az esetben muszáj lesz alaplapot is cserélnem...
-
laychi
veterán
válasz joey04 #27314 üzenetére
3570,vagy 3770,de jobb lenne K-s proci,hogy legyen tartalék,de ahhoz ugye z-s lap kell,akkor meg már inkább váltanál,ahogy írtad.
Ha Haswellre váltanál,akkor is Z-s lap,K-s proci lenne az általam javasolt.
Általában a játékok kevésbé processzor igényesek,de pl egy GTA V-nél már kell kraft.
GTX960-am van 4690k procival 4,7-re húzva,60% körül teker a proci,most beállítottam egy hozzávetőleges 3570 teljesítményt 3,2Ghz-re állítottam a procit, 80-85% volt a processzor használat,néha fölé ugrott,volt hogy alatta,de semmi küldetést nem csináltam,csak az utcán kavirnyáltam kicsit.
Mégegyszer azt javaslom,hogy próbáld ki a mostani prociddal,aztán,ha valahol kevés lenne,nem hajtja ki a kártyát,akkor pénztárcádnak igényeidnek megfelelően dönts.
-
laychi
veterán
válasz ricsi8800gt #27316 üzenetére
Nálam is ki van hajtva még 3Ghz-es proci órajelen is a kártya,csak egy gta 5 alatt már dolgozna rendesen,alap órajel is bőven elég lenne...4,7-re van belőve a proci,mert én így szerettem volna,ez független a játékoktól,bármi egyébtől,csak úgy...
Meg általában nem kajálják így a játékok a procit,de vannak kivételes esetek,mint jelen példa.Na mindegy,most alszom,hosszú volt az éjszakás.
-
laychi
veterán
válasz ricsi8800gt #27318 üzenetére
Mrg proci igényes is,mint azt írtam.
-
laychi
veterán
válasz ricsi8800gt #27322 üzenetére
3570-ről volt szó illetve 3770-ről,mint opció,mert nem akar lapot cserélni.(szóval nonK prociról)
A 3570k-t többre tartanám,mint egy 3770-et,mert nyers erőben 25-30% pluszt lehet kihozni belőle az alap órajelhez képest.Ezzel lekörözné bőven a 3770-et,még akkor is,ha az aktuális játék a HT-t is tudja alkalmazni(de ugye ez nem biztos,hogy tudja is használni,abban az esetben pedig a 3770-nel is ott van ahol egy nonK 3570-nel lenne,szóval a HT miatt felesleges plusz kiadása lenne)
Ha cserélnie kellene lapot emiatt,akkor haswellre váltana a kolléga.
Én alapvetően azt javasoltam neki,mint az korábbi hozzászólásomnál olvasható,hogy a jelenlegii procija mellé vegye meg a kártyáját,tesztelje le,hogy mindenhol megfelelően kihajtja e.
Egy linket is társítottam,ahol a google első három találata youtube videó,ahol i5 2400 van párosítva gtx970-nel.Egyébiránt nekem van egy "X" beállításom,amihez viszonyítva X %-on dolgozottt a processzor 3,2 illetve 4,7Ghz-en.
Namost,ha a kártyának erősebb beállításokat alkalmaznék,akkor nagy valószínűséggel a cpu limittől negatív irányba eltolódna a processzor használat,így mondjuk,ahol jelenleg 85% volt a cpu használat 3,2Ghz-en,csökkenhet akár 65-70%-ig is.
Felbontás növelésével is el lehet ezt érni,Maxwellnél (keplernél is) meg ugyebár ott van a DSR funkció.Lényeg,vegye meg a kártyát,teszteljen,ha azt érzi,hogy nem elég valahol,akkor döntsön, hogy mit lép.
Ha váltani akar én mindenképpen a 4690K-t ajánlom megvenni haswellből is,nem egy szorzózáras processzort.,mint az általa említett 4590.
-
laychi
veterán
válasz ricsi8800gt #27324 üzenetére
A százalékok azt mutatják.
Egyetértek,mert van benne tartalék,mint írtam többre is tartom az i5k procikat,mint a nonK i7-et.
[ Szerkesztve ]
-
mcwolf79
veterán
Kicsit OFF:
Az mitől lehet, hogy az AVX-es LINX akármilyen beállításon (mármint procit tekintve) az első kör végén hibával leáll?
Teljesen AUTO beállításon is. A Prime95 órákig fut hibátlanul, a szoftverek futnak hiba nélkül, csak a KINX baxaxik.[ Szerkesztve ]
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Ide is beírom, igaz már az "Milyen processzort vegyek?" topikban is feltettem, de hátha itt célszerűbb erről érdeklődni.
Ha nem idevaló a téma, vagy gond lenne vele, hogy máshol is feltettem, akkor kérem a moderátorokat, hogy töröljék!
Megrendelésre össze kellene raknom egy gépet, de mivel nem vagyok túl nagy Intel szaki, főleg AMD vonalon tevékenykedek, így a hozzáértőbbek felé fordulnék.
Milyen jó ár/érték arányú procit és alaplapot ajánlanátok i5/i7 konfignak?
Főleg játékra lenne használva. Tuning nem opció, a megrendelő ilyesmivel nem akar foglalkozni.
Stabil legyen és kihajtsa a VGA-t.A teljes konfigurációból a VGA (GTX 960 OC) már megvan, valamint a ház.
Proci, processzorhűtő, RAM (min 8 GB), alaplapra, tápra lenne "csak" szükség.
A keret ezekre a komponensekre kb. 160e HUF. Csak új, boltból vásárolt termékek jöhetnek szóba.
Tudtok nekem ebben segíteni?
Saját ötleteket azért nem írok, mert most bújom a szakirodalmat valamint a kiskerek árait, hogy mi merre hány méter
Előre is köszönöm!
Üdv:
Taniszhttp://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Tanisz
senior tag
Repsol600 : Köszi
Elég láma vagyok sajna Intel télen, az utolsó Intel procim egy q6600 volt, kb akkor voltam utóljára teljesen képben a lapokkal/procikkal intel fronton, most is követem nagyjából az eseményeket, de nem úgy, hogy tudjam melyik a jó alaplap és vagy melyik a legjobb ár/érték arányú proci.
Gondolom hosszú távon érdemes 1150-es tokozásban gondolkodni, nem?
Vagy nincs számottevő különbség?Kicsit elrontottam a posztomat, mert összekevertem és azt gondoltam, hogy a haswell az 1155-ös foglalatú, aztán mikor jobban utánanéztem, akkor szembesültem, hogy melléfogtam.
Konkrétan melyik procit ajánlanátok és milyen alaplapot?
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Alpi.
addikt
válasz Tanisz #27331 üzenetére
Sajna azt kell mondanom, igen, érdemesebb 1150-ben gondolkodni.
1155 számomra megmagyarázhatatlan módon drága.
Nem vagyok tisztába az új cuccok áraival, de én valami hasonlóban gondolkodnék :OFF. :S
cpu : 4690K 70.000-
lap : valami Z97 lap (sztem. 35 - 40.000 -ből simán megvan)
ram : 8 Gb 1866 - 2400 (25-30.000 -ből sima ügy)
marad 20-30.000 hűtőre, tápra, ami mondjuk nem túl sok, de nem lehetetlen és sztem ide jöhet jó minőségű használt is.
Ezzel a kombóval lehetne egy 4.200 - 4.500 -on ketyegő jó kis gamer gépe. Ha már ennyit rááldoznék én biztos nem hagynám ki a "K" prockót.
Ha tényleg nem kell, akkor lehet sima 4690 és ott is fogsz pénzt.ON
Az árak persze korántsem biztos, hogy tényleg így alakulnak, de sztem nagyjából fedi a valóságot.
Persze ez csak az én tippem, korántsem biztos, hogy a leendő tulaj igényeinek megfelelne.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Tanisz
senior tag
Köszi!
Ha nem K-s procit vesz az ember, akkor gondolom nem sok szükség van a Z97-es lapokra.
Milyen alternatíva van ezen kívül, megfelel még hozzá a H97-es alaplap? Gondolom a B8x-ek már nem igazán dukálnak egy ilyen procihozVagy lehet össze-vissza beszélek
Fogalmam sincs az Inteles alaplapok típusairól
Sok a bepótolni való[ Szerkesztve ]
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Tanisz
senior tag
válasz laychi #27335 üzenetére
Remek köszi!
A google eszembe se jutott, ne kérdezd miért... ennyire láma nem szoktam lenni
-
Szoszo94
őstag
Tényleg elég drága lett a 1155...
Fél éve még a lapom és procim 19+47 volt újonnan, most meg csak a proci lenne majd' ennyi
Gondolom az elcsúszott dollár szólt bele, de ez esetben azt nem értem, a Haswell miért nem szállt el ennyire, miért tudott az előző generáció ennyire rácsúszni árban...namindegyLexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
laychi
veterán
válasz Szoszo94 #27339 üzenetére
El volt szállva a haswell is csak valamelyest mérséklődtek az áraik.
Most is el vannak még,olcsóbbak voltak még ettől is egy 10-essel.Szerencsére én még relatíve időben váltottam generációt.
Nem kellett sokat rádobni,mert korrekt árat kaptam a 3570k+ asus z77 kombóért.
(Devil's canyonra váltás is jól sikerült szerencsére)[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz laychi #27338 üzenetére
Most nézem,hogy kicsit kamu,amit az arukereseo kidobott ár.
Megnyitottam a 4690K-t,hogy listázza ki,ott már 70k + fölötte van az ár.
(De PH-s eladóktól 65K körül beszerezhető,4670K pár ezerrel alatta,abból is ki lehet fogni jót,de az biztos,hogy többet ki lehet hozni belőlük,mint a szorzózárasokból,ha nem is egy csúcs szupert fog ki az ember.)
-
Szoszo94
őstag
válasz laychi #27340 üzenetére
Én is időben léptem még, viszont mivel jóval olcsóbban kijött a Z77-es lap a Z97-es hasonló felszereltségűnél, így úgy voltam vele, hogy mire én gépet váltok a Haswell sem lesz már sehol, ebbe a lapba pedig még mindig tehetek tuningos i5-öt illetve i7-et a későbbiekben - jelenleg pedig nem érzem szükségét sem játékok, sem 3D tervezőprogram (CATIA) alatt
Úgy hiszem, még 2-3 évig elketyeg ez a proci, aztán egy i7 és még pár évre letudom magam Lapot sem kell váltanom, illetve egyelőre minden faxa, majd talán nyáron beledobok egy SSD-t (bár meglepően gyors ez az egytányéros Seagate, azért válszidőben biztos lenne javulás).[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Lassan meg kellene oldanom a jelenleg használt 2500k cseréjét a nemrég vett 3570k-ra, amit értelmes határokon belül tuningolni is szándékozom. Olvasgattam kicsit, így találkoztam az Ivy kupaktalanítás utáni alacsonyabb hőfok tapasztalatokkal.
Egy DeepCool ICE WIND PRO tartaná kordában a hőfokokat.
Ilyen kialakítás mellett érdemes foglalkozni a kupak leszedésével?
Akitől vettem vízhűtéssel 4.4 GHz-et tudott kihozni a processzorból
Szerk.
Elérhető valamerre részletesebb infó a kupaktalanítás menetéről?
akoska07 4770k videóját megtaláltam[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz windlord #27344 üzenetére
Satu+kalapács -> kemény
Én inkább a pengés megoldásra hajaznék mivel nincs megfelelő satu a közelben, amivel megoldhatnám.
Na, akkor neki fogok állni "kupakolni" és beszerzek ilyen folyékony trutyit is, mivel a régi hagyományos fehér paszta ezek szerint nem igazán okozna előrelépést
-
AtHoS
nagyúr
válasz ricsi8800gt #27348 üzenetére
Gyorsan visszakerestem és a sok hozzászólásod között találtam kettőt, ahol ezzel kapcsolatos képek lennének:
Itt rendben látszanak a képekItt viszont egy képet sem hoz be nálam - Not Found
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest