Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
Sziasztok!
Beszélgetési időt hol tudom ellenőrizni (iOS10)? Próbáltam - az amúgy nem túl bonyolult - menüben is kutakodni, számomra logikusnak tűnő helyekre benézni, illetve próbáltam visszakeresni itt a topicban is, mind hiába. Úgy tűnik, rajtam kívül senkit nem érdekel, mennyit beszélt az elmúlt időszakban a telefonján
(engem is kb csak most egyszer érdekelne, de nem találom sehol )# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
iPhone SE érintőfelülettel másnak nincs problémája? Nem egy ismert szériahiba esetleg?
Elég idegesítő...
Pl. ha be akarok zárni egy háttérben futó alkalmazást, fellököm és gyakran csak visszazuhan, majd másodszorra sikerül bezárni - onnantól a többit is simán viszi, csak az elsőnél játsza el.
Van, hogy alkalmazás nyitásakor is kb csak másodszorra érzékeli, vagy játékban 1-2szer nem vesz be parancsot, csak 2-3. érintésre. Múltkor telefont nem tudtam felvenni, hiába böködtem akárhányszor a gombot. Aztán kikapcs gombbal némítottam, utána felvette -.-
Jelenleg egy 0,1mm üveg van rajta, korábban ennél vastagabb volt, azzal is ugyanígy csinálta. Üveg csak nagyon rövid ideig nem volt, így onnan nincs releváns tapasztalat. De csak azért nem akarnám letépni róla, hogy leteszteljem - pláne, hogy közben veszélynek is van kitéve
Vagy van esetleg valami energiatakarékos marhaság, ami lekapcsolja időnként?[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
válasz Big_Boss #161578 üzenetére
Köszi mindenkinek a gyors feedbacket. Ez bizony nem túl jó hír
Itt céges 5S-en is nézegettem (persze nem huzamosabb ideig), illetve húgom 5C-jén is, de egyik se csinálta.
Akkor ez nem is orvosolható, nem is garis téma?
Elég lehangoló :/
Lehet, hogy inkább időben eladom és veszek mégis Oneplus 3T-t, mielőtt falhoz vágnám egy kevésbé humoros hangulatomban# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
válasz vasi89 #161580 üzenetére
Tudom, sajna az se WP viszont, miután MS szépen kirántotta az alól is a talajt, ez a két platform, ez a két készülék maradt.
Viszont igen, elég gyakran jelentkezik, majdhogynem folyamatosan jelen van, és borzasztó idegesítő.
Hívásra válasznál eddig szerencsére csak egyszer. De alkalmazáskezelésekor elég rendszeres. Minden alkalommal bezárok minden háttérben futó dolgot, amint befejeztem a ténykedést. Így kb minden 3-4. esetben eljátsza. Van, hogy gépeléskor is.
Pedig olyan sokat azért nem várok el tőle :/
Idegesítő, hogy rányomok valamire, aztán még egyszer, néha 2-3szor újra rá kell, h meg is tegye. Nem hiszem, hogy ez belefér nekem egy közel 180ezres készülék esetén.
A 40ezres lumianak elnéztem volna hasonló hibákat, de azzal ilyen jellegű gondok nem voltak.
Így is elég sok kompromisszumot kellett kötnöm iOSre váltáskor. Pedig amúgy az egyik legszimpatikusabb készülék ma ez az SE. Remek design, méret, teljesítmény, üzemidő, kamera stb. Örülnék, ha ez orvosolható lenne.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
Úgy látom, nem érted a lényeget
Ott tudtam legszemléletesebben bemutatni. Az meg hadd legyen már az én dolgom, mit csinálok vele és miért
Ha nekem kedvem van bezárogatni, akkor ne az legyen már egy problémára a megoldás, hogy akkor ne csináljam azt, ahol az jelentkezik. Mert akkor a végén nem fogok rajta gépelni, nem fogok appokat megnyitogatni, nem fogom a telefont felvenni. Szuper, van egy 180ezres, csodaszép kavicsom.
Amikor az iP4 esetén jelentkezett a band-gate (vagy mitököm volt az, mikor bizonyos kézpozíció esetén elment a térerő/fiwi), amire Jobs válasza csak annyi volt; "nem úgy kell tartani".
Tényleg? Már azt is megszabják, hogy tartsam a készülékem?
Egyébként jelgyengülést tapasztaltam én is, mikor két kézben, fekvő pozícióban tartottam az SE-t. De egye penész, belefér, majd próbálok fogást váltani.
Hangerőt nem lehet teljesen 0-ra levenni, csak, ha a fizikai kapcsolót átváltom. Hát rendben, még ezzel is megbarátkoztam.
Control Center elemei nem személyre szabhatók. Szedtem le külön alkalmazást, de az se kapcsolókat ad az egyes funkciókhoz, inkább csak egy link. Sebaj, ezt is elfogadtam. Tudtam, hogy butább rendszerre váltok WP után, de sok szempontból ez még mindig szimpatikusabb volt, mint a droid.
De, hogy az érintésvezérléssel is gond legyen... mondjuk ez fel se merült bennem.
Egy érintőképernyős eszköz esetén pedig elég nagy érvágás.(#161592) adise
Az üveg minőségét nem tudom megítélni, de két teljesen különböző típus/márka/vastagság esetén is jelen van.
Felület tiszta, ujj nem zsíros. Mégis problémázik.
Kicsit olyan, mintha szoftveresen lekapcsolná, aztán többször kell tapogatni, hogy észhez térjen. Bár az a fura, hogy alkalmazások bezárásakor elsőre érzékeli, de valszeg csak nagyon rövid ideig, mert azonnal felrántja az appot, de rögtön vissza is esik. Után másodszori próbálkozásra már simán kilöki azt a képernyőről.
Ha meg alkalmazást akarok indítani, akkor egyáltalán nem reagál első 1-2 érintésre.
Múltkor pedig a hívásra válaszoláskor egyáltalán nem (10-20 tapintást is kapott, 3 különböző ujjal). Kikapcs gombbal le kellett némítanom és csak utána engedte felvenni. (ez eddig csak egyszer volt, de ezt sem igazán tudom az üvegnek tulajdonítani - ahogy kéztisztaságnak se)[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
Úgy érzem, itt valaki problémamegoldásból doktorált.
Azért írtam első körben ide, hogy kiderítsem egyáltalán, ez egyedi hiba-e, ismert szériahiba, hardveres vagy szoftveres gond-e. Ahogy pedig írtam is, pont az általad javasolt két opción gondolkozom én is - szóval köszönöm, hogy megismételted
Már csak egy megmondókapitány hiányzik, aki közli, hogy eleve nem ezt kellett volna vennem.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
válasz B-L-A-C-K #161633 üzenetére
Nekem ez az egyik fő indok, amiért nagyon tetszik az SE. Rohadtjól bírja üzemidővel. Normál használat mellett (böngészgetés, hírek olvasgatása, insta, whatsapp, telefonálgatás, némi játék) estére még mindig 50% fölött van - de ha kb egész nap durván használom, akkor se esik 20% alá.
Ma egy 7órás bringázás alkalmával ment végig mobilnet, bluetoothon HR belt, GPS stb, igaz, kijelző nem. 20%-ot esett.(#161618) agabe
Konkrétan azt a tanácsot kaptam, h ne zárogassam be, ez nem konkurencia, és akkor nem kell ezen görcsölni.
De ahogy utánam is írták, nem az akkuhasználat miatt zárogatom be. WP-n se kellett volna. Pusztán a rend miatt. Amíg használom őket, addig nyitva vannak, aztán amint végeztem, bezárom mindet. És ezen nem is fogok változtatni De nem ez őrjít meg, csak ott a legszembetűnőbb.
Ma pl zárolt kijelzőn lévő értesítésből se tudtam megnyitni. Semmire nem reagált. Megvártam, míg lekapcsolaja a kijelzőt, újra vissza, akkor ment simán.
És bármelyiket próbáltam, bárhogy húzgáltam, tapogattam, semmi. Teljes felület érzéketlen volt.
Úgyhogy szerviz lesz belőle. Mennyire szokták ilyenkor szétbarmolni a készüléket?
Eddig ahány notit adtam le garis szervizre, mindig gányoltan kaptam vissza (mondván, úgy sose tudják összerakni, mint a gyárban a gépek).# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
válasz majestic #190292 üzenetére
És kellett ehhez bármit beállítanod?
2018as RS Octavián nem jelenik meg. A gMaps ott van (ahogy iOS12 előtt az se volt), de a Waze-t az istenért se tudtam rávenni, hogy megjelenjen.
Mi lehet a gubanc?OK, ezt csak most vettem észre.
Hahj...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest