- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz markknight #322690 üzenetére
Bőr sajnos már nincs, szilikon tokot viszont soha többet (bár a bőrtokjaik minősége is megérne egy misét…)!
6-8 hónap alatt rondán fényesre kopott az összes és 2 el is szakadt cirka fél évesen.
Az egyik a bal alsó sarkában a mikrofon kivágás bal oldalán teljesen, a másik meg a lightning csatinál a kijelző felöli vékony darabon.Pedig nem csináltam velük semmit, csak havonta 1x le lettek véve takarítási céllal.
Annyira meg nem feszes a gyári tok hogy feszegetni kellett volna.
Persze a garival elhajtottak, mondván user error miatt szakadt el mind2, nem a minőséggel van a baj…
Vicces hogy ennél még a kínai nevesincs 1500ft-os szilikontokjaim is jobban bírták.
Soha többet Apple tok!
UAG,Spigen,ESR,Speck, még akkor is ha nincs rajta az almalogo. -
veterán
válasz Kicsirics77 #322712 üzenetére
-
veterán
Mivel a 15/15Plus forgalomban marad, így azok ára adott, nem várható árcsökkenés, max itt-ott valamilyen mértékű akció, főleg ünnepek körül.
A 15Pro/PM meg kifut, nagy raktárkészletek nem nagyon szoktak lenni az új széria megjelenése után, a raktáron maradt készlet meg kb változatlan áron szokott leürülni, vagy minimálisan olcsóbban. -
veterán
-
veterán
válasz sipoczgabor #322754 üzenetére
Ebben semmi furcsa nincsen, a 13 egészen most szeptember 9-ig forgalomban volt hivatalosan, mindenhol is kapható volt.Ennek a helyére lépett most a 14, de még 13 is van raktáron a telekomnál, most csekkoltam.
-
veterán
Egy kicsit most csalódtam az UAG-ben…
~3,5hetes Civilian tok zsebből kivéve… -
veterán
válasz zipcss #323490 üzenetére
14PM után jött átmenetileg egy rövid időre egy sima 13, aztán a 15P.
Az első 1-2 hét volt furcsa, utána teljesen megszoktam a kisebb méretet, sőt sokkal kényelmesebb is lett a kisebb.
Fogni, használni, zsebben hordani kényelmesebb a nem PM méretet.Én nagyon nem bántam meg a kisebbre váltást. -
veterán
Kérdés azokhoz akik használják az AdGuard-ot szifonon (ios18)!
Nálatok normálisan működik?
Eddig nem volt vele gondom, de ma szivat.
Ha be van kapcsolva, akkor vagy lassú a net, vagy random be sem töltenek az oldalak Safariban “szerver nem elérhető” hibával.Az appok sem nagyon akarnak menni.
Ha kikapcsolom akkor minden oké.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz aero. #323918 üzenetére
“a hűtés nélkülieknél fél óra múlva annyira fel is tud forrósodni, hogy leáll a töltés”
Főleg ha az ember még a wireless carplayt is használja közben.
Nekem a gyári Apple Magsafe töltővel anno úgy hevült a 12 a kocsiban, hogy sokszor meg is állt a töltés.Meg is lett az eredménye, 6 hónaposan 92% volt az akku.
Azóta csak 10-12W és kábeles töltés megy a kocsiban. -
veterán
válasz Speedy007 #323929 üzenetére
Nézz youtube videókat, sokat segítenek.
Meg ott az Apple támogatás oldala is, sokmindent megtalálsz ott is.Én már annyira hozzászoktam az ios-hez, hogy az android már kényelmetlen, pedig több tucat droidos telefonom volt az évek alatt.
A céges Samsung, de nem szeretem használni, nem tudnék fixen elsődleges telefonként visszamenni már droidra.
Nekem az ios olyan hogy magától érthetődő minden funkció és hogy mit hol találok.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Mike81 #324122 üzenetére
Arra a kijelzőre kihívás üveget találni.
3hónapig volt meg az S23U, dobáltam le róla a különböző üvegeket, egyik rosszabb volt mint a másik, fólia meg nálam nem játszik.
Végső elkeseredésemben Domeglass lett rá jó drágán, de valami botrányos lett tőle az ujjlenyomatolvasó…
Cserébe ez legalább jól illeszkedett.
Adtam is el az S23U-t és újra boldogan használtam a Face ID-t.
Nekem sokkal kényelmesebb.
Néha a céges samu kijelzőjén is csak simán suhintanék felfelé, aztán eszembe jut hogy ujjlenyomat… -
veterán
válasz -XadAnuX+ #324212 üzenetére
Lehet kitart még a “bugmentes” szerencsém, mert semmi bajom a 18-cal, ahogy a korábbi főverzióváltásoknál sem nagyon volt gondom.
Se merülés, se más szoftveres bugok (nem akad, ne röccen, az általam használt funkciók is hibátlanul működnek), én elégedett vagyok az ios 18-cal. -
veterán
-
veterán
Nálam egyedül a K&H Mobilbank értesítései késnek, sőt valamikor be is ragadnak.
Törlöm, de pár perc múlva megint bedobja, de persze nem frissként, hanem mondjuk “15percel ezelött” szerepel rajta.
Volt olyan hogy egy órán belül 4x dobta fel ugyanazt amit korábban már töröltem.
Többi értesítéssel nincs gondom. -
veterán
válasz eddieke666 #325181 üzenetére
Én a Shift Work Calendart használom.Nem olyan színes-szagos-látványos, de átlátható és használható.
De amúgy egy halom van Appstoreban a Shift Calendar/ Shift work kifejezésekre rákeresve. -
veterán
válasz v.attis #325329 üzenetére
Esetleg ha Google drive-ba, vagy iCloud driveba töltöd fel a céges fotókat?Közvetlen az adott fotónál van megosztás opció, ott pedig szerepel a Google/iCloud Drive.
Ebben az esetben törölhető a céges fotó a telefonról, de megmarad a felhőben, viszont a Fotókban nem fognak látszani.Annyiból macerás, hogy feltöltött fotókat kézzel kell törölni a Fotók appból, plusz utána csak a Fájlok appból fogod őket elérni.
Minden más esetben mindent szinkronizál oda és vissza az iCloud fotók és a Google fotók. -
veterán
válasz No.01 #325961 üzenetére
Több előfizus/részletre vásárolt telómat adtam már el, de csak telefonváltások miatt, anyagi gondok nem veszélyeztetnek.
Ez a megszorult dolog nem bíztató.
Nincs rá garancia hogy késöbb sem fog, akkor meg ha nem fizeti a számlákat jöhet a szolgáltatói tiltás.
Ha nem fizetnek elöbb a szolgáltatást tiltják le, aztán ha továbbra sem és bontja a szerződést a szolgáltató, akkor a telefont is tiltják.
Mindig van kockázat a szolgáltatós telefonoknál, de így hogy anyagi probléma miatt akarja eladni valaki, szerintem még nagyobb, legalábbis nem megnyugtató a dolog. -
veterán
válasz Ron Swanson #325974 üzenetére
“mert senki nem veszi meg úgy ha van még rajta tartozás.”
Ez nem teljesen igaz!Inkább csak nyomottabb áron és kicsit lassabban lehet eladni.Tudom miről írok, pár ilyen telóm már elment az évek alatt. -
veterán
válasz vzsryl #326124 üzenetére
Újra kell indítani a telefont.
Még belakni sem kell, nem kell ID, Face ID, jelkód, stb.
Egyedül wifi kell neki.
Csak gyorsan végigmenni a kezdőlépéseken, lefrissíteni, visszaállítani a telefont és kezdeni az átköltözést úgy ahogy eredetileg is akartad.
Ez sokszor sokaknál probléma volt. -
veterán
válasz papeti01 #326386 üzenetére
Újonnan szerintem legolcsóbban a sima 13, vagy ha feljebb megyünk árban akkor a 15.
Esetleg ha Pro vonal és még kapsz valahol akkor 15Pro.
14-et nem vennék 280-300k-s kezdőáron amikor akár már 30-40k-val felette ott a sima 15 amiben usb-c van, meg 48MP-es főkamera, plusz Dynamic Island (már ha ez valakinek számít).[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz v.attis #327120 üzenetére
Az egyetlen hátulütője a töltési idő hossza.
Valakinek ez megéri, de mondjuk ha mindig csak 10W-tal töltődik a teló nem lesz 2x annyi az élettartama egy 20W-os töltéshez képest.
Mondjuk nem 4évesen cserélsz akkut, hanem 4,5évesen.
A töltési ciklusok emelkedésével járó természetes degradációt nem lehet elkerülni hiába töltöd ultralassan.
Persze a túlzott melegedés tudja gyorsítani az öregedést, de pont nem a 20W ami ilyet produkálna (főleg ha nem tűző napon töltöd rendszeresen mondjuk Magsafe töltővel)
Mondjuk úgy hogy munkámból fakadóan elég közel állok a technológiához, van némi rálátásom a Li-ion akkuk működésére.
Nem érdemes túllihegni ezt a dolgot egy telefonnál. -
veterán
válasz belan #327465 üzenetére
Az Icloud zár azért ON, mert még nem törölte a tulaj a telefont, ergo még használatban van, nincs visszaállítva.
Aktív icloud zárral nem tudja más beállítani és használni a telefont.
Ha normálisan állítja vissza a telefont átadás elött, akkor az icloud zár már nem lesz rajta, majd csak akkor amikor Te újra beállítod magadnak (vagy családtagnak) a telefont.
Viszont ne csak a garijegye, hanem a számlája is legyen meg! Garis probléma esetén kérhetik a szervizben.Már ha valóban garis még.
Plusz a számlán látszik ha esetleg előfizu mellé vették és még nem járt le a hűség/részletfizetés.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz J0shu4M1ll3r #327683 üzenetére
“Igaz az, hogy az apple az 1 év garancia + 2 év jótállást úgy számolja, mintha 3 év garancia lenne?”
Ha 250k felett van a vételár akkor az összes hivatalos viszonteladó ezt és így adja.
Annyi, hogy az első év után kérhetik a számlát a szervizben ha esetleg javítani kellene.
Szolgáltatóknál is jár a 3 év ha a listaára 250k+, hiába olcsóbb mondjuk egy jó nagy előfizuval, a listaárat nézik, azalapján jár a gari. -
veterán
válasz J0shu4M1ll3r #327685 üzenetére
Telekomos telót vittem direktbe az iCentre-hez, gond nélkül javították (cserélték) a kameramodult.
Hivatalos viszonteladók:
-Szolgáltatók
-Emag (emag forgalmazás, nem piacteres xyz eladótól)
-MM
-Euronics
-Istyle
-iCentre
-Alza
-Notebook.hu
Meg még 1-2 hely.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 5G 128/256 GB (bontatlan, 2 év garancia)
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256/512 GB (bontatlan, 3 év garancia)
- IPHONE 13 PRO MAX 128GB SIERRA BLUE FÜGGETLEN GYÁRI GARANCIA 2025.08.12-IG
- iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple független, garancia 2025.11.08.
- iPhone 13 pro, 256GB, független, fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest