Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
veterán
válasz kchris78 #306741 üzenetére
5G auto esetén nálam az eseteg zömében 4G-n lóg, ha menet közben pl. megy a navigáció és még közben egy Teams hívás is befut, akkor van, hogy felvált 5G-re. Vagy pl. akkor is felvált, ha a 4G-t akksiból drágább fenntartani mint a 4-et, (ami nálam klasszikusan a Csömöri út - M0 fel- lehajtónál van.
5G on, meg megállás nélkül 5G-n van.
Használatban sebesség oldalról nem vettem észre különbséget, szóval szerintem okosan csinálja az auto mód, akksiban meg úgy is mindegy mert én annyit használom, hogy napi töltés úgy is befigyel.
-
burgatshow
veterán
válasz Franky2Ster #306774 üzenetére
Beallitasok - neved fent - iCloud - iCloud mentes - adott eszkoz - Kikapcsolas es torles iCloudbol gomb.
-
burgatshow
veterán
válasz xhege #306855 üzenetére
Még nem sikerült megfognom, ill. rájönnöm, hogy PH + Safari, vagy csak Safari oldali issue de elég idegesítő. Itt egy kis ízelítő felvétel egy macOS-ről, de telón is ugyanez a helyzet...
-
burgatshow
veterán
válasz ferrari1 #307056 üzenetére
Apple Family-ben minden AppStore kolteshez a szervezo kartyajat hasznalja az Apple. Azert van neki kiszurkitve. Erre nincs kerulo ut. Vagy akkor hagyja el a family-t.
Az, hogy felnott szerepben van, az csak annyit jelent, higy vasarlasi kereseket jova tud hagyni ha lenne ilyen. De a rendszer akkor is a te kartyad terheli meg.
-
burgatshow
veterán
válasz MasterMark #307082 üzenetére
Ah. Ma is tanultam valamit! Koszi. Viszont akkor nincs atjaras a felhasznalok kozott a vasarolt tartalmak tekinteteben, igy kvazi nincs is ertelme csaladban lenni, ha amugy a parental control-ra nincs szukseg.
-
burgatshow
veterán
válasz Tsebacsi #307098 üzenetére
Az iCloud nem klasszik backup megoldas ahogy mar szamtalanszor leirtam/tuk itt a forumban. Alapvetoen a fotok tekinteteben egy szinkronizacios megoldas: az osszes keped elered az osszes eszkozodon. Mindig. Tehat ha barmelyik kepet torlod barmelyik eszkozodrol, vagy az iCloudbol, akkor mindenhonnan le fogja torolni.
Klasszikus foto backupra tehat mast kell hasznalni ha az az igeny, hogy a fotokrol keszuljon egy/tobb mentes es utana a telefonrol torolni lehessen: Dropbox, Proton/Google/One Drive, Synology/QNAP on premise megoldasok stb.
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz Aszpirin #307118 üzenetére
De ne hasonlitsuk mar az Ultra vonalat a simahoz mert kb. 2x akkora az akksi benne mint a simaban (560 mAh <> 300 mAh)! Es persze azert a szenzorok, meg a valamivel nagyobb kijelzo nem fogyasztanak 2x annyit.
Mielott: nekem is ultram van de total nem osszehasonlithato.
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz szabonagyur #307321 üzenetére
A hasznalni kivant appok iOS min. verziojat azert osszevetnem a telefonra elerheto utolsoval. Nehogy meglepi legyen.
-
burgatshow
veterán
válasz kardhal2 #307342 üzenetére
A baratod telojan a Lokatorban elmenni a “En” fulre es ott alul a Segitseg baratnak linket hasznalni. Ott kell belepni a te fiokoddal (nyit egy bongeszos Lokator feluletet), ott nem ker 2FA-t (kiprobaltam, nem ker), de ha megis, akkor van gyors hozzaferes lehetoseg is. Linkeltem az Apple doksi idevago reszet.
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz despitz #307479 üzenetére
Welcome to beta testing.
Sehol nem fogják neked azonnal cserélni, mindenhol bevizsgálás az első lépcsőfok, csere telefonról nem tudok.
Én a helyedben azt csinálnám, hogy belépnék DFU módba (ami nem egyenlő a recovery móddal!), újraraknám a stabil 17.2.1-et, majd utána visszaállnék mentésből (mivel bétázol biztos van mentésed egy 17.2.1 vagy attól régebbi verzióról).
Ha csak 17.3-as mentésed van, akkor is DFU-ban raknám újra 17.2.1-gyel és utána raknám fel a 17.3 beta 1-et, mert ugye menet közben az Apple visszavonta a beta 2-t.
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz MVM-Next #307481 üzenetére
Nyilván a GPS alapú lesz a legpontosabb (a rendelkezésre álló módszereink közül), mert v=s/t.
A kocsi meg nem szándékosan csal, egyszerűen a legtöbb kocsiban a váltó hajtott tengelyén helyezkedik el a sebességmérő jeladó, és azt méri, hogy hányszor fordul körbe a tengely amiből lehet napi használat szintjén a kocsi sebességét megbecsülni. Ennek következménye az is, hogy az eltérő kerékátmérő méretekkel mást mutat a sebességóra (pl. egy átmérőben 4% kisebb kerékkel máris kb. 3,5 km/h-val többet fog mutatni a kocsi).
-
burgatshow
veterán
válasz sgeza #307585 üzenetére
Pedig le van írva.
A készüléken tárolt, de rendszeresen nem szinkronizált adatokat az iCloud biztonsági mentés tárolja. Ha a Biztonsági mentés be van kapcsolva, az iCloud bizonyos időközönként pillanatképeket készít ezekről az adatokról annak érdekében, hogy bármikor könnyen visszaállíthatók legyenek.
Abban egyetértünk, hogy erre is lehetne egy kapcsoló.[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz sgeza #307588 üzenetére
Ha jól értem a fórumtársnál az van, hogy simán a telefonján van tárolva egy tonna letöltött fájl, ami a Files on iPhone szekcióban van. Viszont ezek a fájlok nem köthetőek dedikáltan alkalmazáshoz (jó, ha szőrszál hasogatok, akkor mondjuk a böngészőhöz lehetne kötni mert azzal töltötte le). De például az AirDrop-on kapott nem média fájlok is a Documents folder-be kerülnek.
Én az idézett bekezdés első mondatát úgy értem, hogy ha be van kapcsolva az iCloud biztonsági mentés és vannak olyan fájljaid amik nem tartoznak dedikáltan alkalmazáshoz, akkor becsomagolja a mentésbe kérdés nélkül. Ha meg apphoz tartozik, akkor dönthetsz, hogy akarod, vagy sem.
-
-
burgatshow
veterán
válasz tuzpenge #307823 üzenetére
Most ezen ugy csodalkozol mint ha valami katasztrofa lenne.
A 13 miniben (nekem is az van) egy 2400 mAh-s akksi van. A 15 Pro-ban meg egy 3200 mAh-s, meg 2 generacioval fejlettebb hardver minden komponenst figyelembe veve. Persze, hogy tobbet bir. Ez ua. mint amikor az S8/9-t merik az Ultra-hoz oranal. Tok mas liga.
Amugy rendes munka telefon hasznalat mellett 5-6 ora SoT kihozhato siman a 13 mini-bol ami nalam kvazi egy munkanap.
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
-
burgatshow
veterán
válasz fery02 #307919 üzenetére
A gyári MagSafe töltő nem kapcsol be 12W alatt, lásd Apple doksi.
"The MagSafe Charger will also function with power adapters that provide a minimum 12W (5V/2.4A) of power, but this will result in slower charging."
-
burgatshow
veterán
-
burgatshow
veterán
válasz lugosi #307988 üzenetére
Igen igen, itt a link akit érdekel (Apple Pay c. fejezet). Vicces olvasni itt a hozzászólásokat a témában.
Szóval összegezve:
- nem kell a telefonnak jelen lennie ha AW-val fizetünk
- nincs 10-es/sehányas db limit (max az akku kapacitás)
- nem token alapon működik[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz abrtom87 #308023 üzenetére
Az itt leírtaknak megfelel a router beállítása?
-
burgatshow
veterán
válasz bb.bocs #308077 üzenetére
Autót is cserélsz 15/20 ezer kilóméterenként ha elfárad az olaj? Az én kocsim könyve pl. írja, hogy normál használat esetén 15 ezer, fokozott / intenzív esetén 9 ezernél kell olajat cserélni.
Az akksi a telefonok kopó-fogyó alkatrésze. Ezzel az energiabefektetéssel, amit az akksira szántok heteket/hónapokat nyertek max és a vége úgy is az, hogy cserélni kell.
Egyszerűbb elfogadni, hogy cserélni kell időközönként.
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz tuzpenge #308202 üzenetére
iPhone 12 ota elerheto a funkcio.
“Az iPad, illetve iPhone 12 vagy újabb készülékek esetében álló és fekvő tájolásban is tarthatja a készüléket. Ha fekvő tájolásban tartja, ügyeljen arra, hogy az ujja ne takarja el a TrueDepth kamerát. Ezután nézzen a képernyőre. Ha olyan arcmaszkot visel, amely eltakarja a száját és az orrát, akkor az ujjával felfelé csúsztatás után az eszköz megkéri, hogy adja meg a jelkódját.”
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz INGJOKE #308408 üzenetére
Kapcsolat minősége alapján. Szóval ha elfogy az 50 gigád de fullba van térerő nem fog a másikra váltani.
"Ha azt szeretné, hogy az iPhone mindkét előfizetés mobil adatforgalmát használja a hálózati lefedettségtől és elérhetőségtől függően, kapcsolja be a Mobiladatforalom-váltás engedélyezése funkciót."
[link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Ingatlanos topic!
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- OLED TV topic
- OpenMediaVault
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A55 5G 128/256 GB (bontatlan, 2 év garancia)
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256/512 GB (bontatlan, 3 év garancia)
- IPHONE 13 PRO MAX 128GB SIERRA BLUE FÜGGETLEN GYÁRI GARANCIA 2025.08.12-IG
- iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple független, garancia 2025.11.08.
- iPhone 13 pro, 256GB, független, fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest