- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
szamos
csendes tag
Sziasztok!
Egy hét használat után megosztanám tapasztalataim X8 minivel kapcsolatban, hátha valaki ilyen készülék vásárlásán gondolkodik
Elég sokat nézelődtem kínai telefonok után az elmúlt időszakban, sajna mind elbukott valami apróságon, vagy az ára nem volt megfelelő. Megfordult az is a fejemben, hogy valami "brand" telefont veszek, mert azért az előző Jiayu G3S fizikálisan eléggé megszenvedte az elmúlt másfél évet.. Volt mit rajta ragasztgatni. Az az előtti Defy 2 év után is újszerűnek nézett ki, ráadásul azóta is nyüstöli az egyik haverom. Egyszóval nem nagyon bíztam a kínai anyagminőségben.
Nos az elvárások:
-max 50 000 Forintos ár
-5" vagy kisebb HD IPS kijelző gorilla glassal
-Szögletes, elegáns forma, lehetőleg egy kis fémmel
-Notify Led
-Nagy akku
-Lehetőleg vékony, és könnyű legyen.
-Jó GPS + IránytűAmi elrettentett volna a vásárlástól:
-1Giga ram (nekem a Jiayu-n is elég volt, szóval ezen nem problémáztam)
-nem szétszedhető (szerintem 2-3 év múlva újra cserélem, addig nem kell piszkálni az akkut)
- Nem bővíthető SD kártyával (a másikon is elvoltam 10 gigán, szal ez sem probléma.Rendelés:
Aliexpressről történt, 120 dollár ajándék hátlappal, képernyővédő fóliával. Singpostal 10 nap alatt megjött.Külső:
A dizájn első osztályú, az anyagok szintúgy. Gombok nem lifegnek, nincsenek illesztési hibák. Féltem hogy lesz egy kis bóvli érzésem, de szerencsére nem. Amin meglepődtem az a súlya, nagyon könnyű a telefon. Kijelző megfelelő fényerejű, minden szögből jól látható. Nekem még a mérete is épp megfelelő egykezes nyomkorászáshoz.Rendszer:
4.4-es Kitkattal érkezett, belakás előtt végülis a gyári Lollipopot kapta meg. Később még a Keeper féle lollit is ki fogom próbálni. A dizájnja kicsit furcsa, szerintem visszalépés, de ha ez a jövő, akkor maradjon, szokjuk.. Az antutu ezen a rendszer nekem is 1000-el több pontot adott.
Kamera:
Gyors fókusz, gyors működés. Élességgel fénnyel vannak azért problémák, vagy talán a megapixelek hiányoznak, nem tudom. A Jiayu szebb képeket csinált, de persze ennek is vállalható minden további nélkül a minősége.Lehet csak be kell állítani normálisan.
GPS:
Meglepett, bekapcsolás után ahogy kiléptem a lakásból, pár másodpercen belül megvolt a pozíció. Dinamikusan még nem tudtam tesztelni.Akku:
Inkább telefonálni szoktam, üzenetek, mailok megnézése. Ritkán nyomkorászom magában. Így a kezdeti aktív használat mellett is minden további nélkül kibírt 3 napot. (Elég sok bekapcsolt wifivel)Egyéb dolgok:
Amit hiányolok az UMS pendrive-ként való csatlakoztatási lehetőség, csak MTP és PTP lehetőség közül lehet választani. Valószínűleg elő lehet varázsolni a funkciót, még nem néztem utána. A telefonbeszélgetések hangerejét találtam még kevésnek, ezt Mobileuncle tools-al viszont tudtam korrigálni. Szenvedtem még a képernyőn lévő kereső eltávolításával, Nova Launcherrel ez is megoldódott.
Tulajdonképpen ezek a dolgok inkább szoftveres jellegűek, így nem is kenném a telefonra Minden másban teszi a dolgát, nem akad, nem röcög, nagyon jól használható.Extra jó dolgok:
-Smart Wake, kikapcsolt állapotban képernyőn tapogatva ébreszthető.
-Ütemezhető ki/be kapcsolás.Összességében nagyon jó telefon,nagyon jó árban. Örülök hogy ezt választottam, remélem fizikálisan is bírni fogja a megpróbáltatásokat
-
citkar
addikt
Megérkezett a hátlapom és küldtek hozzá (további pénz igénye nélkül, de az én kérésemre) egy rózsaszín tapadós kis bizbaszt, egy piros hal (csontváz) szerű izét és egy tűszerű dolgot, ha lesz kedvem valamikor kicserélem a hátlapom.
-
merqree
őstag
Valaki elmondaná, hogyan lehet az email aláírást megváltoztatni?
Egyzserűen nem tudom megcsinálni.
Nem zavar a "from Iocean" felirat, sőt a tapasztalataim alapján büszke is vagyok rá, de a céges levelezésnél jó lenne, ha nem kézzel kellene bepötyögnöm. -
merqree
őstag
válasz Keeperv85 #655 üzenetére
Az email beállításainál van ilyen opció, de az "read-only"
Az SMSnél megint csak nem zavar, ott át tudom írni.
A baj az, hogy az SMSbe meg nem kell aláírás
Megnézem, "mi mit merre hogyan mégis mivel érdemes"Sajnos, nem oldja meg a dolgot.
Megnéznéd, ha van rá időd?[ Szerkesztve ]
-
hviko86
újonc
Sziasztok!
Az X8-asommal történt egy kis baleset...
Az érintőképernyő üvege egy kicsit megrepedt.
Tudtok egy olyan szervizt itthon, aki vállalja a cserét - úgy hogy nem Magyarországi boltban vettem a telót?köszi
üdv Viktor
-
merqree
őstag
Úgy dönöttem, hogy a gyári alkalmazást letiltottam, és a K-9 nevű programot raktam fel.
-
m3gtr
senior tag
Sikerült eladni az x8-at és váltani egy Sony Z Ultrára ugyan azért az árért mint az x8 újan (röhely). Hát mit mondjak a minőségbeli különbség már kézbe vétel után mellbe vágó a többiről nem is beszélve. Az biztos hogy soha többet nem kell kínai telefon legyen bármilyen márka, és az ismerőseim akik vettek azok is már le cserélték egy komolyabb márkára. Igaz hogy először minden szép és jó, de egy idő után elkezd leépülni szépen minden bennük.
Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
m3gtr
senior tag
válasz Keeperv85 #680 üzenetére
Nem Kínai, csak Kínában gyártják a Sony gyárban.
Gondoltam hogy lesz valaki aki benyögi ezt, de hogy pont te, ez eléggé komolytalanná tesz téged, nem gondolod. Az Audi meg magyar mert Győrben gyártják, vagy a Suzukit milyen gyárban gyártják Magyarországon, talán nem a japánok építették? . De sorolhatnám az összes világ márkát amit szintén Kínában gyártanak.[ Szerkesztve ]
Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
Keeperv85
nagyúr
Nem Kínában gyártják, biztosíthatlak... Láttam hol készül és nem kellett Kínáig mennem érte... Azért "Made in China" mert az alkatrészek 80%-a kínai importból van. Nagyjából ugyan azon a gyártósoron készül az összes komponense, mint az általad szidott "kínai" telefonoknak viszont... Tehát nem attól lesz "kínai" valami, hogy ott szerelik készre, hanem hogy a beszállítók túlnyomó többsége Kínában található... A Suzuki és az Audi meg "Assembled in Hungary", nem pedig "Made in...", ne keverjük már ide...
Az hogy engem mennyire lehet komolyan venni, majd eldől ősszel, mikor megérkezik valószínű a negyedik szolgáltató is ebbe a koszfészek országba...
-
merqree
őstag
Nova Launcher Prime-t felszabad, érdemes feltelepíteni, vagy hagyjam meg az eredetit?
-
banbuszka
újonc
Sziasztok!
Épp arra készültem hogy megosszam a nagyon pozitív tapasztalataimat az x8 mini pro-val kapcsolatban amit kb 2 hónapja vásároltam a ping digital-ban, amikor a telefon úgy döntött, hogy nem kapcsol be többet. A kérdésem arra irányul, hogy tudok e bármilyen megoldást a problémára, amit egyedül is el tudok végezni otthon, mert jelenleg kint vagyok skóciában még fél évig.
A probléma a következő: amikor utoljárra működött, 69%on volt az aksi. Bekapcsoltam, a telefont, minden oké volt, megtalálta a hálózatot még a messengeremet is megnéztem és utána kikapcsoltam a kijelzőt. Mikor legközelebb megnéztem már, ki volt kapcsolva a telefon. Azóta nem tudom visszakapcsolni és a led sem világít ha töltöm. Minden válasz nagyon nagy segítség!Előre is köszi,
Bálint =) -
-
lkiss2
csendes tag
Sziasztok,
Januar ota vagyok tulajdonosa egy X8 Mini Pronak. Nagyon vartam, mert a kepeken nagyon szep a telefon. Sajnos a valos hasznalat megtanitott, hogy mi a kulonbseg az olcso kinai es a draga markas telefonok kozott. Az elado: www.ruisungtech.com
Ami az elejen feltunt:
- vezetekes fulessel nem tudtam telefonalni, mert a tuloldal nem hallott rendesen, pedig fontos lett volna, hogy kozben tudjak laptopot hasznalni rendesen
- a GPS nagyon pontatlan, az IGO +- 10km/h ingadozassal irja ki a sebesseget, a poziciot mutato kis kereszt nagyon messze kalandozik a valos utvonaltol
Nehany honap mulva jott elo:
- oldalso szurke csikok vege tobb helyen elkezdett elallni a telefontol, es egyik saroknal vegig is repedt
- a video felvetel eletlen, fokuszalas alatt meg jo, aztan mar eletlenul vesz fel
- a hatlapon levo hajszalvekony uveg kb 2 het utan vegigrepedt. Azota mar ezer fele repedezett valszeg azert, mert Dension Unimount-ot hasznalok a kocsiban, es levetelkol oldalra kell csavarni a telefont, amit lathatoan nem bir ez a ritka gyenge konstrukcio
- a kepernyo bal felso sarkaban megjelent egy 0.5 x 3cm-es sarga folt
- a kaput az tette be, hogy elkezdte eldobalnai a nano SIM kartyat. Egesz ido alatt kb 5-szor nyitottam ki a slotot, minden alkalommal a gyari tuskevel ovatosan, nem is volt vele semmi gond addig.Tobbszor irtam a cegnek akitol vettem, semmi valasz. 2 het utan bemoszeroltam oket az Alibabanal, es vegre valaszoltak, hogy kuldjem vissza. Kozoltek, hogy nagyon csunyan leejtettem. Soha nem ejtettem le. Sehol nem latszik feluleti serules, ahogy egy leejtesnel lenne. Csak a hatlap van romma repedezve. Igazan vigyaztam ra, elso zsebbe hordtam, soha mas targy nem volt mellette. Kozoltek, hogy mar majdnem tul van a garancian, es egyebkent sincs garancia a kijelzore, akkura, hatlapra es egyeb hardvekre (?). Penzert mindent kicserelnek. Irtam egy atkozodo levelet nekik, hogy csereljek ki ingyen amit tudnak, es kuldjek vegre vissza (mar 6 hete elkuldtem). Most varom.
Hat ennyi a sztorim. Soha tobbe telefont kinabol. Inkabb veszek egy kozepes kepessegu markasat itthon. Pedig egyre szebb telefonokat csinalnak, de latszik, hogy a vekony felepites a megbizhatosag karara megy, es a gyartasi technologiajuk, minoseguk nagyon halovany.
Laci
[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
Májusban vettem a Pingdigitálnál a készülékemet.
Augusztusban kicserélték szinte a teljes telefont, mert a jobb felső sarkában az üveg elvált a kerettől.
Most ott tart a dolog, hogy majdnem a teljes kerületében "szivárog" a háttérvilágítás.
A GPS az utóbbi időben nálam is egyre furcsább helyre rak, akár menet közben is.
Én továbbra is kínai telefont fogok venni, Magyarországon. -
citkar
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs