Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pioneer

    senior tag

    Fake "i9-12900K" a Jófogásról. A tulaj még májusba vásárolta a Jófogáson, kb. reális használt piaci áron. Mivel elég nagy volt a távolság a vevő és az eladó között és hétköznap elég elfoglalt volt a vevő, így egy családtagját kérte meg, hogy menjen el a prociért. A családtag kb. félúton találkozott az eladóval, megtekintette a processzort, felirat stimmelt a kupakon, sérülés nem volt látható rajta, így az üzlet megkötetett.
    Majd amikor hazaért vele, akkor szembesült vele a vevő, hogy PCB alján lévő alkatrészek nem azonosak egy a neten is fellelhető standart i9-12900K PCB alján lévő SMD alkatrészekkel. Elég rossz érzés kavargott benne, hogy itt valami nem stimmel, így tőlem kért megerősítést.
    Kértem tőle fényképeket, azok alapján már egyértelműen én is megtudtam erősíteni, hogy a PCB alján lévő alkatrészek nem azonosak egy gyári i9-12900K-val. De már az IHS és a PCB közötti ragasztáson láttam, hogy nem gyári állapotú (ez mondjuk egy nem szakavatott szemnek nem biztos, hogy feltűnhet).
    Vevő természetesen megpróbálta hívni az eladót, hogy számon kérje és vissza csinálják az üzletet. Természetesen már a szám nem volt elérhető, hirdetést törölték. Vevő megtette a feljelentést, többet nem tudott tenni... :))

    Akkor jöjjenek a képek. Az igazi érdekesség aztán belül volt. Az sejthető volt, hogy az I9-es kupak alatt, valószínűleg a legolcsóbb 12. genes chip figyel, de a többire senki nem számított... Az "alkotó" személyes üzenete. :( :((

    Bal oldalt a Jófogásról vásárolt használt "i9-12900K", jobb oldalt egy eredeti i9-12900K. (Az összehasonlító képeket már én készítettem).

    [ Szerkesztve ]

    PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1700-ig! Link: https://hardverapro.hu/apro/professzionalis_delid__re-lid_lga_1155_1150_1151_garantalt/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák