Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • laychi

    veterán

    válasz lanw #16135 üzenetére

    Még esetleg azt próbálnám ki, hogy kiszedni, visszarakni a modulokat, egyesével külön-külön is és úgy megpróbálni az XMP-t, az is lehet, hogy valamelyik modul hibás. Selejt minden termelésnél keletkezhet.

    Illetve idézve téged még egy kérdés:
    Sziasztok,
    "Van egy prime z790-P D4 es lapom, a napokban vettem hozzá egy 32-es corsair KIT-et (3600CL16) viszont sajna xmp-t belőve BSOD van, ami a nagyobb gond,hogy nem figyeltem a qvl listát mielőtt megvettem és hivatalosan nem támogatja a lap ezt a memóriát. Valakinek van tapasztalata ezzel a memóriával esetleg? :R"
    Előtte volt más ram kit benne?Ha igen, azzal megfelelően működött?
    Amennyiben Volt és minden ok volt, illetve csak ram csere volt, nem volt közben kiszedve, visszarakva más alkatrész, akkor a ramra le is van szűkítve a kör.
    Kompatibilitási problémával én sosem találkoztam intelnél, sosem néztem a qvl listát és ha utólag meg is néztem sok esetben nem volt benne a ramom, mégsem volt gond.

    Ha egyszerre volt minden alkatrész szerelve, akkor ugyan ezt a cpu-val is eljátszani, nem e onnan ered a probléma, kiszedni átnézni a socketet is, hogy a tüskék megfelelően állnak e, vissza rakni a procit, ha minden ok.
    Ahogy itt a topikban korábban olvastam hűtő túlhúzására is hajolhat a processzor NYÁK-ja, ami okozhat anomáliát.
    Ha minden lehetőséget végig próbáltál és továbbra is fennáll a probléma, vissza kell küldeni, esetleg bemenni a vásárlás helyére, bevinni a lapot+procit+ramot és nézzék meg a szervizben, hogy valójában mivel van baj.

Új hozzászólás Aktív témák