Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tobi''

    tag

    válasz BeZol #4710 üzenetére

    A probléma ennél a lapnál állítólag a VRM és a Heatsink közötti nem megfelelő kontakt, amit egyes infók szerint a CPU lefogatásából eredő nyomás okozhat, a heatsink kicsit elemelkedik valamelyik irányba, ami most nálad pont nem játszik. :) Ha majd lefogatod a hűtőt, próbáld meg szépen lépésről lépésről húzni a csavarokat felváltva vagy esetleg felülről-lefele haladva húzva csökkenthető kicsit a nyomás, és nem meghúzni a végén, különben elképzelhető, hogy barkácsolás lesz a vége, vagy nem, de nem árt az óvatosság ennél a lapnál.
    [link]
    Ezen a képen egyébként látható, hogy ott van felette az alaplap lefogató csavar helye is, amit nem becsavarva esetleg csökkenhet a nyomás, vagy eleve gépen kívűl próbálod meg feltenni... ezekhez én sajnos nem értek, csak találgatok.

    OC esetén szerintem mindeképp delidelni kell majd, hogy ki tudd tesztelni. Viszont sokan egyből a közepébe vágnak és nem igazán tudják mihez mérni a dolgokat.
    Én helyedben elsőre: XMP bekapcsolva, szorzó, llc auton, vcore normal mód, cache ratio valahol 4GHz alatt elsőre (különben lehet magasra lövi majd be a VID-et), Speedshift ON, Eist, C-k OFF, illetve turbó 6 magot 4.7G húzni. Ilyenkor a vcore a VID-et fogja követni, aminek elvileg nem szabad hibáznia még játékok alatt sem. Te tudod, hogy 4.7G-n mit tud a proci, hwinfo alatt láthatod VID és vcore hogyan váltakozik (auto LLC-n elvileg lefele fog), így később jobban tudsz majd tippelgetni is felfele lépkedve. Tesztek alatt tűnhet stabilnak egy cucc, de ha mégis kevesli a feszt, akkor az majd linx 0.8.0/linx 0.9.1(English) alatt ki fog derülni, ha mondjuk 5GHz-en sokkal kevesebb lesz a Gflops, mint 4.7G-n volt. Viszont azért is írtam az elején a delidet, mert ez a teszt 1.3V környékén egy szempillantás alatt 100 fokra ugorhat. :)

Új hozzászólás Aktív témák