- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz zetsupoet #30902 üzenetére
Gondolom alkatrész csere után a Wint újra raktad, és a frissítések is fent vannak?
Na meg az alaplap összes Driverét is felraktad?
Aidában indíts el egy rendszer stabilitás tesztet mikor a linkelt ablak látható, és nézd meg hogy az északi híd órajele felvált-e vagy sem.
Lehet jól van úgy ahogy a képen látszik, de pl. nálam ha visszavált 8x-os szorzóra, akkor is 3200 MHz-et mutat az Aida.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz zetsupoet #30909 üzenetére
Őőő... de hol az Eszközök----> Rendszer Stabilitásteszt ablak, ahol el is indítod a tesztet, és látod hogy mi mennyin megy?
Mod. Mint ami nekem is van linkelve visszább, csak a túlhajtás ablak mellé téve.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
blu79
addikt
válasz zetsupoet #30914 üzenetére
Nyomj egy cmos reset-et és nézd meg úgy. Vagy ha megtalálod a biosban a Core Ratio settings ott írd át 32 re vagy a Turbo Ratiot írd 32 re át
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
blu79
addikt
válasz zetsupoet #30916 üzenetére
Akkor próbáld azt , sajna a Gigabyte alaplapokat annyira nem ismerem, ha a ramjaid 1600Mhz-ek akkor az XMP-t tedd Enabled-re
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
blu79
addikt
válasz zetsupoet #30918 üzenetére
Akkor a Turbo Ratiot tedd 32 re ha lehet. A win energiagazdálkodás hogy áll? Próbáld teljesítménycentrikura tenni és nézd meg úgy.
-
nagyúr
válasz zetsupoet #30920 üzenetére
Tuti a bios-al nem stimmel vmi.
Cserélj bios-t rajta,akár régebbire is ha a legújabb van fent.
Ha már előtte meg volt a teljes bios reset.
Első sorban elem ki-be,majd bios cmos reset.
Tedd defaultra a bios-t ,néha ez is segít,hogy törölje az agyát a bios-nak.
Megkeresed a bios-ban az optimized default bios opciót és azt kiválasztod,elfogadod.
Majd ezután csinálj F10 enter-t. Elvileg kapcsolja azonnal a gépet,elindul,majd hirtelen újra leáll. Nah akkor tette helyre az agyát a bios-nak.
Utána érdemes mindenféle állítgatás nélkül hagyni default-on boot-olni a rendszert.
És a win-ben terheléseket adni a procinak.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
laychi
veterán
válasz zetsupoet #30920 üzenetére
windows energiatakarékossági séma nincs elállítva?
Itt nézd meg(mindegy,ha nem kiegyensúlyozott mód...),hogy 100% van e beállítva:
De ahogy nézem a BIOS-ban a vcore feszt,elég alacsony 0,72V-tal.Ahogy Akoska007 írja csinálj egy factory defaultot előbb(F6-ot nyomj/reset/,OK,majd F10 /mentés/)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz zetsupoet #30930 üzenetére
Miután beleraktad a procit az alaplapba csináltál cmos reset-et ?
Szinte biztosan nem.Szét kellene szedni a gépet,kivenni a procit,és úgy csinálni egy cmos,és teljes bios resetet.
Majd vissza rakni a procit és újra reset-elni az egészet.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz zetsupoet #30932 üzenetére
Ne kend szét a pasztát,csak óvatosan vedd le róla a hűtőt.
Tarts meg mindent olyan állapotban ahogy szét szedted,gondolok a procin és a hűtőn lévő pasztára.Kiveszed a procit.
Az úgy is némi időt vesz igénybe amíg megcsinálod az elem ki - vár 1 perc - elem be.
(Az adatlapodat nem ártana kitölteni,hogy lássuk miből áll a géped.)
Mindenképp szerezz egy jumpert,mert meg kell csinálnod a cmos resetet.
Vedd le vmelyik vinyóról addig,vagy egy dvd iróról.
Nem lesz addig semmi bajuk amíg te cmos resetet csinálsz a jumperükkel.Ha ez meg van....
Utána összerakhatod újra a gépet.
Ha összeraktad utána újra csinálj cmos resetet a jumperrel.Elvileg nem kis kellene utána elsőre elindulnia a gépnek,hanem elindul és azonnal leáll,és ezt újra megismételheti. Ez azt jelenti,hogy vissza fog állni teljesen default-ra a bios. Proci default-on,ramok default-on.
#30933 zetsupoet :
Szvsz elkelne ott egy valóban hozzáértő kéz.
Végig zongorázni amiket leírtam,illetve más bios-okat is rátenni.
Ha az sem segít akkor a bios chip hibás.
Nem igazán jellemző Intel-nél,hogy procik nem mennek a gyári órajelükön,tehát a bios-al van gond ami nem olvassa illetve nem kezeli rendesen.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz zetsupoet #30935 üzenetére
Mielőtt visszaküldöd,gondolom akkor garis...
Én megnézetném egy olyan emberrel aki tudja mit csinál.
Sok itt a segítő kész ember,és biztosan találsz vkit a közeledben.Így elkerülhetsz egy akár 2-3 hetes gariztatást.
Ha sehogy nem megy a cucc,akkor természetesen gari.
Milyen alaplap ez ?
Melyik bios van rajta ?[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
- = Zk = -
félisten
mesterek, má' megen' itt vagyok
létezik, hogy ennyit számít a tuning?!
4.2 -> 4.41,150V mellett, 4 ventis H105-tel több óra gémeléssel 45-47 fokos max a cpu.. (a vga nem ide vonatkozik, de 45 fölött még azt se látta .. de az már másik topik..
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
blu79
addikt
válasz - = Zk = - #30937 üzenetére
Szia, a cpu 45-47 fokos vagy a magok? Ez érdekes , szerintem ennyit nem számíthat hogy 4.2 ről 4.4 re raktad, vga-t nem tuningoltad?
-
kisza25
félisten
válasz - = Zk = - #30937 üzenetére
mennyi +feszt adtál neki?
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
blu79
addikt
válasz MK VII #30942 üzenetére
Szia, ha kiveszi az elemet x időre akkor is törlődnie kell minden beállításnak, legalább nálam működik mert kipróbáltam, csak nem emlékszem mennyi időre vettem ki
-
laychi
veterán
válasz #Morcosmedve #30945 üzenetére
Azt írta,hogy nincs jumpere,így ez a lehetőség kilőve.
MK VII
Ez egy nagyon jó ötlet,de azt se felejtsük el,hogy a tápot is le kell áramtalanítani,meg jobb,ha az elem is ki van szedve cmos reset alatt,és vagy 10-15mp-ig tartsa rajta a két tüskén azt a csavarhúzót biztos,ami biztosAzt is jó lenne tudni,hogy rev xx? hányas a lapja,mert nem mindegy,hogy milyen biost próbál feltenni.
csupán 4 féle kiadás van ebből a lapból [2.2]
[2.1]
[2.0]
[1.x][ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
válasz laychi #30946 üzenetére
Mondjuk en meg arra nem lattam valaszt, hogy ujratelepitette-e a Windows-t+rendesen feldriverezte.
Most néztem, hogy dual-bios-os a lap. Ha az aramtalanitott gepbol kivett elem, sem resetelei le es a Win újratelepitese se oldja meg (felt, hogy mindent jol csinalt), akkor az laphiba gyanus.
© asszongya'hogy
-
nagyúr
Van ugy neha hogy beakad kiakad a bios.
Plane cmos reset kihagyasaval,processzor beepites utan.Es akkor csak az alapos torles segit,mindent be kellvetni. Es semmit sem kihagyni.
Ha semmi sem segit akkor lehet gariztatni.Cmos clear biztos hogy van az alaplapon!
-
laychi
veterán
válasz shteer #30947 üzenetére
Én nem azt mondom,hogy jumper tüskéje nincs,hanem nincs Jumpere
(#30948) hpeter10
3. képen látszik,hogy a feszültsége is be van ragadva 0,72V-ra,pedig 1,2V van beállítva elméletileg auto-n(2. kép)
Szvsz. ez nem windows probléma,Bios-t kell rendbevágni(#30951) akoska07
Azt már írta MK VII is és írtam is rá,hogy jó ötlet.
Az hagyján,hogy te kihagynád a helyében,de lehet,hogy előbb meg is kell találnia[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest