- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
- = Zk = -
félisten
a 4690K elég a 980/Ti alá?!
most perpill 4.4-en megy.. 1,107V-tal karöltve" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Compika
aktív tag
Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
őstag
válasz - = Zk = - #30401 üzenetére
3DMark 05-be sajnos nem elég. Oda inkább egy 6800MHz-re binnelt 6700K-t ajánlok, ott már közelít a vga kihasználtság a 30%-hoz.
Végtelen+1-edik ilyen pontatlan, általános és durrbeleavilágba kérdés ez már. Soha senki nem tanul?
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
- = Zk = -
félisten
válasz kicsipapucs #30404 üzenetére
Végtelen+1-edik ilyen pontatlan, általános és durrbeleavilágba kérdés ez már. Soha senki nem tanul?
Isten láSSa lelkem, tanulnék, ha nem sok évnyi AMD cpu b@szakodás lenne a popsim mögött. nézd el nekem pls... vagy vmi -.-3DMark 05-be sajnos nem elég. Oda inkább egy 6800MHz-re binnelt 6700K-t ajánlok, ott már közelít a vga kihasználtság a 30%-hoz.
ahm, sarcasm?!
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Alpi.
addikt
válasz - = Zk = - #30405 üzenetére
Haswell borzasztó módon működteti a vga-kat !
Egy 4 ghz-es 3258 is kihajt mindent egészen addig, amíg a 2 szál miatt nem ütközik korlátokba.
(pl. komolyabb multis játékok., stb.)
Egy 4 ghz-es 4 magos haswell véleményem szerint a jelenlegi vga kínálat bármely darabját maximálisan üzemelteti ![ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
- = Zk = -
félisten
Egy 4 ghz-es 4 magos haswell véleményem szerint a jelenlegi vga kínálat bármely darabját maximálisan üzemelteti !
super! köszönöm...
(kipróbáljuk hamarosan )
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
zaja8
aktív tag
-
Alpi.
addikt
Valószínüleg semmi különbséget nem fog okozni feszekben. Akkor lehetnek káros következményei a 4 db. modulnak, ha full-full kitekert rendszer a cél. Akkor nem is használják.
Ha jól választasz ramot, 4x4 -el jobb is lesz, mint 2x8 -al.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Alpi.
addikt
válasz #Morcosmedve #30397 üzenetére
Nem hiszem ! Max. megkönnyíti a dolgát, ha befektet egy ilyenbe.
Ezt úgyse fogja megvenni senki azért, hogy a saját 1 db. prociját deliddelje.
(Jó ! Amerikába meg fogják...)
Nem tudom, mennyibe kerülhet, de az ilyen kisszériás, szépen megmunkált forgácsolt termékek nem az olcsó kategoria.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
nindzsavagyo
tag
Hali
Tapasztalatok alapján egy 4170-et hány celsius fokig lehet elengedni?(Gyári hűtővel vagyok) -
Yodafon
senior tag
Ez most egy hülye kérdés lesz de:
Ha van egy 390 GFlops-os gpu
És egy 510 GFLops-os CPU
az azt jelenti hogy heterogén programozásban végülis van egy 900 GFLOPS-os APU-m? :VI'm gangsta!
-
kristof123
őstag
válasz nindzsavagyo #30413 üzenetére
Kedves nindzsavagyo!
Nem nagyon kellene 70-80°C fölé melegednie (ez a hőmérséklet nem káros), de ez attól is függ, hogy mit csinálsz vele, mire használod, az alap feszültség értékét csökkentetted-e már...
Üdv,
K.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
Sziasztok! Azt megtudom nézni valahol sorszám alapján, hogy a procimra meddig van garancia, ha nem találom a garancialevelet?
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
rambustibi
őstag
válasz kisza25 #30417 üzenetére
Megnézed a számlát, és az alapján lekéred a kereskedőtől a garancialevelet.
Nekem is volt már ilyen, iPonban vásároltam és elkeveredett a papírja. Írtam nekik és megküldték az e-mailemre a számlát is és a garancialevelet is.[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
kisza25
félisten
válasz rambustibi #30418 üzenetére
akkor helyesbítek, nincs számla és nincs garancia levél (az eladó elfelejtette mellékelni, innen aprórol, teljesen új volt a proci, nem mintha el akarnám adni, de ennyiből vehettem volna garancia nélkül egy 10eFt-al olcsóbban), közben találtam egy ilyet, de nincs a proci regisztrálva, egy újabb tanulópénzt fizettem olybá tűnik
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kovin
csendes tag
Köszönöm!
Üdv: K. András
-
trufa12
addikt
válasz ricsi8800gt #30426 üzenetére
Hát remélem 2 ventivel , jól szellőző házban nem lesz gond vele mert nekem is ilyen hűtőm van és nem akartam cserélni mostanság .
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
- = Zk = -
félisten
hűűtés.. jajhaggyukmá'
lehet le kell vennem a +2 coolink ventit a H105-ről, mert ugye már nem az FX van alatta, fölösleges neki...30-35 alapból, lágy ventimozgással.. gém/el alatt megindul/nak, de 65 fölé nem mennek, akkor sem ha supertesztelek
-
nindzsavagyo
tag
válasz kristof123 #30416 üzenetére
Hali
Nem csökkentettem az alap feszültséget,nem akartam piszkálni de az gondolom akkor teljesítménye is gyengébb lenne.
Játéka használom semmi másra! -
kristof123
őstag
válasz nindzsavagyo #30431 üzenetére
A feszültség csökkentése nem hat ki a teljesítményre (csak ha túl sokat veszel el és emiatt instabilitás lehet). Érdemes csökkenteni offset/addaptive-al vagy manual-ra rakni, nem szabad, hogy auto legyen, az alaplapok általában túl sokat adnak neki.
Szerk.: Nézd meg mennyit ad a lap terhelésen a processzornak és segítünk, hogy merre tovább. Hwinfo programot érdemes erre a célra letölteni.
Üdv,
K.[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz nindzsavagyo #30431 üzenetére
Nem lesz gyengébb a teljesítménye.
Ha átléped a minimum határt(mínuszba),akkor okozhat instabilitást,ezért szoktuk kitesztelni(ez a finomhangolás)
Viszont azt eléred vele,hogy barátibb hőmérsékletet kapsz,ami az élettartam szempontjából is fontos lehet. -
laychi
veterán
Néha bekukkantottam,de mindent nem tudtam elolvasni(időhiány+zuviel hsz).
Nagyon hozzászólni meg nem akartam,mert ki tudja mikor tudok válaszolni(ha valaki kérdez).
Zajlik az élet körülöttem,még sok az újdonság. Voltak,vannak elintézni valók,de hosszú lenne kifejteni.
Holnaptól lesz netem,most a szomszédtól kapom kölcsönGuten Abend! Grózi Kollege
(#30437) Scholes9
Szerintem etetés ez az "S"-es proci,azonos órajelen,azonos fesz mellet ugyan annyit eszik,ez is,az is.[ Szerkesztve ]
-
Scholes9
nagyúr
Ez sebesség és tpd kivételével jól látom, hogy mindenben megegyezik S nélküli tesójával?
Fontos lenne a csökkentett tdp-s változat, mert ezt sztem a Mugenem még elviszi passzívban Nem játékra kell amúgy. De vicces vagy sem, ez a videó bizony akad 1440p-ben a 2 magos Pentiumon Nyilván a 4 mag megoldaná, mivel 100%-on teker most a 2 magos proci
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Alpi.
addikt
válasz Scholes9 #30437 üzenetére
Úgyérted ha nézed Youtube-on a videot, akad ? Ott más baj lesz sztem.
Igaz én csak 1920x1080-ba tudom nézni, mert akkora a Tv, de a jelenlegi lga 775-ös gépem hibátlanul viszi.
Vagy valami fel van kapaszkodva a böngésződre vagy passz, de azért Youtube-os videot kéne tudnod nézni.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
nindzsavagyo
tag
válasz kristof123 #30432 üzenetére
Jól hangzik már ha csak 5 fokot nyerek is elégedett vagyok.
Olvasgattam hogy ha alulfeszelem akkor nem ad le 3,7Ghz-t csak mondjuk 3,2/3,4Ghz-t vagy ezek már különleges esetek lennének?
Ezt félretéve mindenképp ki szeretném próbálni mire jutok vele.Mivel teszteljem (terheljem)sajnos nem vagyok járatos ilyen ügyekben.Ezek az alap értékei:
Köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
-
Alpi.
addikt
válasz Balathruin #30440 üzenetére
Wow ! Megpróbáltam. Nem gondoltam volna, hogy ennyire megdolgoztatja a cpu-t.
Nem sűrűn nézek így video-t és akkor sem 1080p fölött.
Nem tapasztaltam akadást, de utólag megdöbbentem a cpu kihasználtság grafikonon.
(Azt láttátok, hogy a játék 15-30 fps közt megy, ugye ? Azt hiába nézed 60-on lejátszásnál. Akadni fog. )https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Scholes9
nagyúr
Köszi szépen a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Alpi.
addikt
Közben kiokosodtam kicsit a témában.
Akkora adatmennyiséget kell feldolgoznia itt a procinak, hogy valoszínüleg eléri a kis 3258 a számolási teljesítménye végét. Nem a 2 szál miatt van. Olyan, mintha tömöríteni kéne egy óriási állományt időre.
Egy bizonyos teljesítmény fölött megy, alatta nem. Nyílván egy I5-el már nem lenne gond. Gyakorlatilag ott a 4 mag miatt azonnal közel a duplája áll rendelkezésre.
Azért mindehhez kell valami semmire nem optimalizáló programozás is gondolom.
Nem tudom, újabb vga-val használná-e a gpu-t is. Youtube-ot ismerve kétlem.
Nálam nem használta, de nem mérvadó sztem a GTX 260-al.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
MK VII
veterán
Nem tudom, hogy mekkora frekin használod a "kis" 3258-at, de nekem reccenés nélkül viszi az 1440p-s videót youtube-ról 4,5ghz-en úgy, hogy 65-70% a kihasználtsága.
Terminator : Genisys - Official® Trailer (Ultra HD - 4K)
A képen 1440p-ben van, de a 4K-s beállítást is szépen lejátssza, igaz ott már tényleg 100%-on pörög szegény. -
zaja8
aktív tag
Sziasztok!
Nagy segítségre lenne szükségem.
Jelenleg a tuninghoz használt feszültséget (4,3ghz@1,23v) fix módban használom, viszont szeretném ha visszavenné a feszt, amikor az órajelet.
Azzal tisztában vagyok, hogy offset módban kell ilyenkor belőni, csak nem tudom hogy induljak neki.
Az én gondolatom, az hogy offset 0v-ot beállitok majd pl. Aida64 stresszel megnézem mennyi feszt ad neki, majd amennyivel több, azt mínuszba beállítom offset-ként.?Nagyon köszönöm előre is a segítségeket!
UI: konfig az adatlapomon![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest