- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blu79
addikt
válasz Picturemaker #30099 üzenetére
Én lefuatattam 1.45v 4.6Ghz-el és 1.84v és ugyanannyi pontot adott ha nem stabil a cb akkor nem fut le hanem bsod. látni, hogy "lassabb" kicsivel.
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
AtHoS
nagyúr
Akkor ott inkább a memót kellene bővíteni, nem a procit cserélni, mert ilyen esetben a win már lapozgat erősen a winyóra, ami ugye nagyon-nagyon lassú művelet.
Ha van lehetőséged másik gépből átrakni plusz memót, akkor nyugodt szívvel nézd meg több memóval hogyan viselkedik a gépread-only mode on the forum
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Be Quiet Pure Rock hűtőt a gyári helyett, ez előre van pasztázva, tettem a kosárba 8g-os mx2 pasztát is (Későbbiekben kellhet). Lekaparjam amit rátettek vagy maradjon?. Ez ilyen előpasztázott cpu, tehát nem tubust adtak, hanem előre be van kenve.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
válasz trancemusic #30109 üzenetére
Nem, direkt megnéztem mindegyik egyenes volt.
-
WaterWawe
őstag
válasz trancemusic #30111 üzenetére
Nincs gyári hűtő.
-
WaterWawe
őstag
válasz trancemusic #30111 üzenetére
Meglazítottam a hűtőt, de így se megy.
-
syler123
veterán
válasz #Morcosmedve #30108 üzenetére
Köszi, akkor lehet hagyom azt ami rajta van, ha nem jobb az mx2.
4g volt 1050, 8g pedig 1200. Azért vettem a 8g-osat.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz syler123 #30116 üzenetére
Aha, akkor jó végülis! Csak zárd be rendesen, ha ki kell nyitni valamiért.
Szerintem félévente ráfér az új paszta, majd akkor lekerül, legalább tuti jó vékony lesz a réteg, de, ha túl melegnek ítéled meg, újrakened, leszedéskor meg megnézed, hogy kente el az eredetit.
© asszongya'hogy
-
syler123
veterán
válasz #Morcosmedve #30118 üzenetére
Akkor most még nem nyitom ki, ez volt igazándiból a lényeg, a Brazost akartam még újrakenni normálissal, de az még ráér.
Még annyi hogy néztem videókat, hogy alkohollal szedik le a kupakról ami rászárad, sebbenzin is jó? Azt tudok venni a közelben patikából. Vagy felesleges ennyit foglalkozni vele? Brazoson csak átszoktam törölni és kenem újra.
-
nindzsavagyo
tag
Üdvözlet ezen a hétvégén el kellene döntenem milyen cpu-t teszek egy Msi gtx750Ti 2G +8Gram mellé 1080p-ben játszok,sajnos az i3 cpu-k közt kel válogatnom.(jó lenne a Farcry4-el és a Gta V-el normális fps-el játszani,vagy ha a Cities Skylines nem szaggatna ha 25e lakosom van..)
i3 4170-re gondoltamMire elég ez a cpu?
Köszönöm
-
fauv
őstag
válasz nindzsavagyo #30122 üzenetére
Ha ezekkel a beállításokkal megfelel, akkor igen : [link]
-
fauv
őstag
válasz nindzsavagyo #30124 üzenetére
milyen alaplapod van?
-
fauv
őstag
válasz nindzsavagyo #30124 üzenetére
Jelenleg ez a proci az alsó szegmensbe tartozik ettől függetlenül , egy gtx 960-ashoz még határértéken de elég. Persze egy Bf4 multin már lehet gondba lennél vele, sőt biztos. 1-2 évig sztem el lehetsz vele, minden gond nélkül, még a 750 Ti vel is, max a felbontás az, amit esetleg egy picit majd a későbbiekben vissza kell venni az újabb játékoknál.
-
Landon
őstag
Sziasztok,
Egy i5 4460 melle mennyire rossz parositas egy 1.65v-os Hyperix Kit (2400mhz)? Szepen megy az XMP de az 1.65v-tol tartok kisse. Lojem be inkabb 2133 1.5v-ra?
I5 4460 vcore-t mennyire erdemes beloni? Nem lesz tuning. Amennyire lehet, alul feszelni szeretnem.
Koszonom!
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Landon
őstag
válasz Grave_444 #30130 üzenetére
Mar meg van a kit. Megy szepen 2400mhz-en csak 1.65v-on. Ezek szerint akkor nem ajanlott abszolut az 1.65v-os kit Haswell-hez?
Vcore-ra mi ajanlottt? i5 4460 3.2 Ghz (alap)
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
fauv
őstag
Hehe jól jártam ma : A nagy fiam szerzett magának 1 NH D15-ös proci hűtőt , de a 2400-as ramjai miatt nem fért be, így most megkaptam tőle a régi procihűtőjét és az én 2133-as ramjaimat kapta meg a 2400-ért. / hihi hozzám befért /
-
Landon
őstag
válasz kisza25 #30133 üzenetére
Srácok félreértetek. Nem akarom a CPU-t húzni. Én alulfeszelni akarom hogy minél hűvösebb legyen de fogalmam sincs mi a 4460 referencia fesz értékei amihez tudnék viszonyítani.
Szóval két dolog az ami érdekel:
1: minimum fesz kb mi lehet az alap órajelhez
2: 1.65v DRAM volt az mindenképp nagyon sok a Haswell-hez vagy ez inkább csak paranoia?There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Picturemaker
őstag
válasz Landon #30137 üzenetére
Üdv!
1. Próbálkozz 1.05V-on, azután meglátod, hogy merre kell elindulni, akár kevesebbel is beérheti.
2. Ha XMP-vel használod akkor (az Intel szerint) mehet az 1.65V, mert automatikusan hozzáállítja a vezérlő megfelelő értékeit (manuális beállítás esetén a vezérlőt nem piszkálva 1,57V a max megengedett fesz).
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
dobobazsy
őstag
a cpu cache szorzót hogyan érdemes beállítani 4.6ghz mellé?
most 38x fixen van, de olvastam olyat, hogy van aki 39-40x-en használja. vagy auton lehet esetleg hagyni? -
Prosector
addikt
-
fauv
őstag
-
Landon
őstag
válasz Picturemaker #30138 üzenetére
Köszönöm! Igen XMP-vel megy. Megpróbálkozom lejebb tornázni a DRAM feszt háthta. Eddig HyperX moduloknál mindíg sikeres volt az alulfeszelés, meglátjuk itt mi lesz a helyzet.
Vcore-t meg akkor fixálom 1.05-re mint kiindulási pont.
-
ffodi
veterán
válasz Picturemaker #30138 üzenetére
Mehet az 1,65V XMP nélkül is, nem kell semmit hozzáállítani. (felejtsük már el a szokásos "max 0,5V-os differenciát", már rég óta nincs ilyen...).
Az intel csak annyit mond, hogy normál ddr3 1,5V, XMP esetén up to 1,65V, ami vélhetően azért van, mert sokan fostak korábban emiatt, hogy az 1,65V kinyírja a CPU-t, így kvázi eladhatatlanok ezek a modulok Intel mellé, holott semmi gondot nem okoztak."A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Landon
őstag
Köszi Ffodi! Én nem a VCCIO vs DRAM difi miatt aggódtam hanem, hogy eleve az 1.65v nem e sok a Haswell IMC-nek (difi-től függetlenül).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest