- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 fél év után
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bencus032
újonc
Sziasztok! A kérdésem az lenne hogy milyen processzort és memóriát ajánlanátok a következő félkonfighoz?
MSI Z97I AC Mini-ITX
Sapphire R9 270X 2GB Toxic
Cooler Master G650M Tápegység
Cooler Master Elite 120 Advenced Mini-ITX gépház
Kingston 120GB SSD
Western Digital Green 1TB HDD
Használt dolgoktól sem zárkózok el de jobb ha van rá garancia Körülbelül 90-100ezret szánnék memóriára és procira együtt
A Segítséget előre is Köszönöm -
Grózi
veterán
válasz bencus032 #29256 üzenetére
Én 2*4 gb-s kitet vennék.Vagy 1600 mhz 1,5V és CL7,vagy magasabb órajelű(2400) cl10-11-s,1,65V-s ramot vennék.Viszont ellenőrizd mit kezel a lapod,mert én is megszívtam anno a Vengeance Pro+Pro Gamer párossal
Nekem a Dominator Platinum nagyon bevált,csak nem olcsó.Olcsóbb alternatíva(és minimális a különbség) pl:
[link]
Vagy ezek középáron:[link]
[link][ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
kisza25
félisten
válasz ricsi8800gt #29254 üzenetére
nem battlefront beta alatt, azokkal a játékokkal nem játszom
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Joco_77
senior tag
Sziasztok!
I7 4790k hoz milyen alaplapot ajánlanátok asusból ? És milyen ramot(1600mhz elég dual kitben)? Tuningolnám is.
Köszi
-
Joco_77
senior tag
Gondolom inkább ez:
Ez amúgy 2db 8gb os modul ugye?
4790k -t meddig lehet egy normális léghütövel tuningolni amit még mind visz minimális feszemeléssel? (nem a végére vagyok kíváncsi hanem az egészséges középtuningra)
[ Szerkesztve ]
-
bencus032
újonc
Elméletileg ezeket támogatja
DDR3 1066/1333/1600/1866*/2000*/2133*/2200*/2400*/2600*/2666*/2800*/3000*(*OC) MHzSajnos Németországba élek úgy hogy nem nagyon tudok otthonról rendelni De köszönöm a linkeket hasznosak voltak számomra az itteni árak úgy alakulnak hogy a proci amit ajánlottál 210-220 euró között már megvehető, az 1600-as memória 46 euró körül, a 2133-as pedig 70 euró között mozog
-
rambustibi
őstag
válasz Drenadar #29258 üzenetére
Próbáld ki a Crysis 3-t az "intel sirató" résznél. Nálam okozott már "kék halált" még az előző konfigommal (jelenlegin még nem próbáltam), egy atomstabilnak hitt és beállított OC beállítás ezen a pályarészen. Ez megizzasztja a gépet, jobb, mint a Blach Hole benchmark program
A videó majdnem lemaradt. Ez a pálya a "sirató" : [link]
[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Joco_77
senior tag
válasz rambustibi #29266 üzenetére
Szia!
Mi a baj az Asus Pro Gamer lappal amit a kolléga említett?
-
bombibmw
veterán
válasz Joco_77 #29269 üzenetére
Nyugodtan vedd a Pro Gamer-t, mert jó lap!
A Haswell-nél a magas tuninghoz nem kell feltétlenül csúcs lap.
8 fázis bőven elég lesz és ezt a PG tudja is, ráadásul sok lehetőséget is kínál a lap.
Asus-AR-ben ment a procim 4,8GHz-en simán, pedig az 4+4 fázisú volt.
Amit még le fogsz tudni hűteni, az kb. 4,6GHz lesz kupaktalanítás nélkül, de ez függ a kupak alatti pasztázás minőségétől is.
Persze nem tesztprogrmokra gondolok, mert ott hamar felszökhet a hőmérséklet 90-95 fokra.
AVX mentes Linx-et, vagy ROG Real Bench-et ajánlom, de a legjobb a 24/7-es használattal való teszt(ezek után).[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz SECTORnooB #29267 üzenetére
Tudom, de i7-2600k 4Ghz-en végig 100% tartotta GPU-t még full lowon is és csak 50-60% volt terhelve (persze HT miatt csalóka) előtte az i5-3470@3,8Ghz-en ezt nem tudta előadni, pedig HT nélkül ez egál lenne.
Szóval nem lehetetlen a dolog, csak ez a játék akár 8 szálat is kezel.
Amúgy fullHD hugh sem hajtja ki 100%-ra.
Az i5-4460 3,2Ghz-en nagyjából i5-3470 szint, bár teszteket futtattam 3,8Ghz-en az gyorsabb volt, garancia miatt váltottam, az alaplapra már csak 2hónap volt és se új, se használt 1155 itx lap nincs már a piacon. A csere ~15eFt-ba volt, de most mindenemre van legalább 3év gari.
Félre ne értsetek rendben van a proci, hőfokok nagyon jók, 1V alatt megy gyárilag, tökéletesen elég nekem mindenre, de nem is ezen ment a diskurzusEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Joco_77
senior tag
válasz bombibmw #29270 üzenetére
Köszönöm!
Akkor nem erőltetem a 4.6ot egy finom 4.4 en fogom 24/7 ben járatni, az 10%(valami jobb hűtőbordával a házam HAF 932 jól szellőző nagy ház).
Jelentős sebességnövekedésre számíthatok i7 920@3.6ghz -> 4790k 4.4ghz nél mondjuk játékokban ?
660ti vel hajtom de gyűjtök valami 980 körüli cuccra.[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz SECTORnooB #29268 üzenetére
A számból akarom mondani az ujjamból vetted ki a szót.. Lazán mint a kazán..
-
-
Joco_77
senior tag
Köszönöm az infót mindenkinek, mostmár csak azt kell eldöntenem, hogy 4790k vagy az új 6700 legyen a választott proci.
Ezzel kapcsolatban mit javasoltok ? -
Grózi
veterán
válasz Joco_77 #29272 üzenetére
Nekem Pro Gamer volt,benne 4790K-val.Az én procim nem volt egy jó darab, 1,225V-t kért 4,6-ra.Stabilan ment a lapban 24/7-ben és egy HR-02 Machoval hűtöttem simán.Ha vissza keresel topicban akkor láthatod a screenshoot-t is,emlékeim szerint 83 fokig ment el 10 kör IBT alatt.A Pro Gamer jó lap,egyedül a memóriákra figyelj,hogy támogassa a lap-először én is megszívtam.
(#29264) bencus032 Az oké,de gyártói oldalon nézd meg hogy az adott frekvenciás memóriákból melyik márkát és típust támogatja.Jelenleg én is Dájcslándban élek,de jobban jössz ki ha haza mész és ott veszed meg ezeket a dolgokat.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
MK VII
veterán
válasz Joco_77 #29285 üzenetére
Ha jól tudom akkor a HyperX-ekkel nincs baja a lapnak. Viszont én inkább 2133mhz-es cl9-es memóriát tennék bele, mert úgy hiszem, hogy pont az volt a baj valakinek, hogy a 2400mhz-es memóriáját nem vitte 2400-on.. Csak 1333mhz-en akart indulni a gép
Amúgy eldöntötted már, hogy 4790K vagy 6700? Mert, ha 6700 akkor sem a lap sem a memória nem lesz jó!
-
-
-
fauv
őstag
Tényleg valaki elmagyarázhatná, hogy hogy létezik az, hogy egy pl 4690K-s procinál az egyiknél 4600-hoz 1,15 V kell, a másikhoz 1,2 V, a harmadikhoz meg 1,3 V, sőt láttam olyat is ahol 1,35 V-al volt csak stabil.
Én ezt nem értem, hogy lehet ekkora különbözet, és azt sem egészen értem, hogy az Intel mérnökei nem hülyék, akkor miért nem raknak normális pasztát a kupak alá. / tudom, hogy máshol gyártják őket, de akkor is. / Illetve, itt is , hogy lehet olyan, hogy az egyik jó pasztával van, a másik meg nem.
-
blu79
addikt
-
Alpi.
addikt
Nagy a szórás, igen. A pontos okot nehéz lenne megmondani. Alapanyag, gyártástechnologiai finomítások, hétfői műszak, stb.
A paszta minőségét nagy eséllyel nem a mérnökök, hanem a közgaszdászok szabályozhatják. Ezért a "kiváló" hővezetés.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
fauv
őstag
A rárakott paszta költsége, egy proci összköltségéhez képest jelentéktelen. Egyszerűen azt nem értem, hogy hogyan engedheti meg az Intel azt, hogy ilyen negatív vélemény alakuljon ki az általa forgalmazott termékről, amikor ismétlem jelentéktelen költségen múlik a dolog.
-
Alpi.
addikt
Nem biztos, hogy a paszta költsége miatt van csak. Fene tudja, mire nem gondolnak ezek.
A negatív vélemény meg nem igazán van jelen, mivel gyakorlatilag egyeduralkodó jelenleg a "top" szegmensben., ettől meg még elégedett lehet a vásárló. Az, hogy 4.6 ghz-et nem tud mindegyik léggel, az nem hinném, hogy megérintené őket.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Grózi
veterán
válasz Joco_77 #29285 üzenetére
Gyártói oldalon ellenőrizheted a memory support alatt.Itt:[link]
Ha ott nem hozza,attól még kezelheti a lap,de az is lehet hogy nem.Én hallgatnék MK VII-ra és tudtommal van itt olyan aki ilyen memóriával használja a lapot.
MK VII Az a valaki pont én voltam! A Vengeance Pro Gold 2400 mhz-s rammal csak 1333mhz volt hajlandó menni,még ha manuálisan állítottam is a dolgokat akkor is már 1600-n is fagyott.[ Szerkesztve ]
-
Bib
őstag
válasz ricsi8800gt #29282 üzenetére
Meghoztad a kedvet hozzá de azért delidelni nem fogom
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest