- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
harne
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi, hogy ismét "okos" kérdéseimmel zaklatlak Titeket.
Nem tudom, hogy rosszul állítottam-e be valamit, vagy egyéb..., de az E620 Tool-ban az adatforgalmam kb háromszor annyit mutat, mint a reális. Ez még nem zavar, mert a korlátlan csomagban vagyok, de, ha "véletlenül" a másikba kerülök, akkor mit számol az?
Köszi -
AdamMcKraken
tag
Csak akkor kerülsz a másikba ha P2P-zel,amúgy mehet a számláló,de attól h a "másik" csomagba kerülsz (és gondolom ezt a Vodánál érted) akkor sincs semmi, mert amig nem léped át az 5Gigás határt P2P-vel addig nem gáz, átlépéstől pedig 0,06 Ft / 10KB, szóval mondjuk ha 6Gigát töltesz le CSAK P2P-vel akkor fizeted az alap 5000-et meg + 6291Ft-ot mert túl lépted és rászámolják azt az egy gigát mert P2Pvel jött le.
Az meg h mást ír.. nem is szoktam figyelni h az e620 miket ír, én az adatforgalmamat a DU Meter-el mérem,az megbízható! De vírusun kívül én sem tudom elképzelni mi okozna ilyen jelenséget..a legnagyobb hülyeség is amit elkövetünk, jó valamire
-
AdamMcKraken
tag
Szerintem igaza van gábbor-nak.. olyan nincs h nem csinált vele semmit és egyszercsak paff elgörbül.. főleg ha elötte működött az azt jelenti h jól kapta meg a haverod.. szóval vminek mégis csak kellett történnie... amúgy Vodánál ha jól emlékszem 2év a gari,és nekem azt monták mikor vettem h megnézik,de ha odaviszem és rossz szónélkül becserélik (kivéve persze ha mondjuk ketté van törve,mert azt használtam az asztal lábának kitámasztásához )...
a legnagyobb hülyeség is amit elkövetünk, jó valamire
-
AdamMcKraken
tag
hmm.. most vettem egy 3m-es USB hosszabbítót.. a jelszintem most úgy h az ablakban lóg (persze belül,mert épp esik az esső) -77dBm azelött úgy h közvetlen a monitor mellett volt úgy volt legtöbbször -89dBm... nemtudom h ez jó eredmény-e de én reménykedtem h -60 körül lesz
a legnagyobb hülyeség is amit elkövetünk, jó valamire
-
aktív tag
Netmeter progi is jó,mindig itt figyel,a jobb alsó sarokban,mutatja a kapcsolat maximális,illetve pillanatnyi sebességét.(up/down)
Összesít:
-napi
-heti
-havi szinten.[ Szerkesztve ]
OEM = alaplap dobozát kidobták, hátlapját elhányták..
-
Roland76
tag
Volt nálam kölcsönben egy ugyanilyen E220-as modem, de T-mobile-os. Itt a X. kerületben (szép magas házakkal körös-körül) a jelerősség 85-89 dBm volt.
A telepítés gond nélkül ment; a modem flash memóriáján található Mobile Connect nevű Huawei által készített program települt fel. Amit rögtön furcsáltam, hogy a statisztikai adatok között már rögtön fals adatok jelentek meg. (2.7 Gigabyte adatforgalom és 51 órás betrácsázási időszak).
Ami nagyon pozitiv, hogy baromi gyors volt! 200-250 KByte/sec sebességgel jött minden, napközben csúcsidőben, míg a saját Vodafone-os netemmel alig éri el ilyenkor az 1 MBit/sec-et.
Viszont egy kérédésem is lenne a T-mobile-os felhasználókhoz.. Van-e és ha igen mi az a szám, ahonnan le lehet kérni az adott havi adatforgalmat. (Mint pl a vodefone-os 1751-re NET szó.)
Előre is köszi! -
szumo
senior tag
válasz AdamMcKraken #609 üzenetére
Üdv!
Egyetértek az előttem szólókkal. Én gyártottam mind kerámia, mind üvegszálas panelokat egy nagy német multinál annó, valamint szervizeltem mindenféle elekrtonikákat, és a tapasztalatom az, ha pl egy tv-t(hagyományos, képcsöves) az ablak alá tesz a delikvens, ami persze déli, délnyugati fekvéssel bír, akkor is 5-7 év kell mire a panelon a defornáció első jelei mutatkoznak. Mivel azok nagy méretű panelek, súlyos alkatrészekkel (pl.: nagyfesz trafó), nem hibáztatom a tv gyártóját.
Viszont ennek a modemnek SMD technológiájúak az alkatrészei, és a gyártó gép-gépsor elenőrzi a panelon a kontaktot, majd fizikai paramétereit, csavarodottságot, beültetés után pedig tesztelik, optikázzák, tokozzák, tesztelik. Nem valószínüsítem, hogy magától elgörbülhet egy panel.Most pedig a megoldás: Ha már tudod, hogy elgörbült a panel, szét kell szerni a modemet. Csak saját felelősségre lehetőleg ESD-s környezetben. meg kell vizsgálni, hogy mekkora az elgörbülés, és ki kell deríteni, hogy a sim-et könnyebb-e közelebb vinni a panelhez, vagy fordítva. Tudom ez barkács, de ez a legegyszerűbb megoldás.
Én szétszedett állapotban a megfelelő helyen rögzíteném a simet, majd megnézném, hogy egyáltalán így megy-e a net, vagy valami más baj van -e.
Próba cseresznye, hátha sikerül.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
vohanyi
senior tag
Voda tényleg alakít...mostmár esténként is 2-2.5Mbit/s.-al jön le.Végre jó a sppeedtest.
Reggeli:[ Szerkesztve ]
-
dokap
csendes tag
Hali Mindenkinek!
Kis segítséget kérnék... Bár biztosan volt ilyenről téma korábban, csak 600 oldalt nem tudok visszaolvasni, szóval a problémám 2 dologból tevődik össze: pixiles képminőség egyik napról a másikra, plusz brutális adatforgalom 5weblap megnézése után 10 mega???
Beszéltem a vodás csávókkal, beállítottuk a standardnet.vodafone.net APN-t plusz a DNS-t, az sem segítette, erre azt mondta, hogy dugjam rá másik gépreSegítségeteket előre is köszönöm!!!!
-
gábbor
tag
most csináltam, voda
majd feltestem az új fw-t, most még csak a 3.6-os van fent
[ Szerkesztve ]
-
Amarth
aktív tag
Sziasztok!
Nekem csak ennyi a le-fel töltés,kisebb-nagyobb eltéréssel.Sztetek mi lehet a bibi?
A modem E220-as az innen szedett firmware-el frissítve.
[ Szerkesztve ]
Porfestés Szegeden, rövid határidővel!
-
szumo
senior tag
Hát komám, te beszedtél valami csúnya vírust.
Ha köhögsz, javaslom a köhögéscsillapítót, ha lázad is van, akkor meg lázcsillapítót.Na félre a tréfával! A géped beszedett valami adatforgalom generáló vírust. Vagy próbáld meg a leírtását, vagy inkább rakd újra a géped. Javaslat, amíg nem raksz fel egy rendes vírusirtót, és nem updatelted, meg a windows-ot, addig a másik partíciód meg ne nyisd.
Vírusirtónak a NOD32 -t ajánlom, de nem a trial verziót, vinfos frissítésnek meg a microsoft.hu oldalt.
Remélem segítettem valamicskét.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
dokap
csendes tag
Köszi az infot, közben már forrásból is azt kaptam, hogy vírus lesz... Nod32-ből még trial van fent, beszerzek egy rendeset. Egyébként a pixeles minőség az rendbe jött, nem tudom mi lehetett
Még egyszer köszi a segítséget!!!!
-
Veatta
aktív tag
Hogyan linkelitek a speedtestes eredményt?
[ Szerkesztve ]
-
Veatta
aktív tag
Azt tapasztalom az E620tool-al, hogy kapcsolódás rendben megy, viszont a Disconnect az nem működik, nem bontja a kapcsolatot!
Tapasztalta már ezt valaki?
-
shtml
őstag
A Firefox 3 beta 5 zavart be valahogy, pedig erre az oldalra kikapcsoltam a noscriptet is. Explorerből megy. És most veszem észre, a speedtest.net sem megy a Firefox 3-mal, hiába tiltom a noscriptet.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
Veatta
aktív tag
Térerő -89 dBm
-
Pxs
aktív tag
Mi a franctól lehet az, hogy néha a gép fogja magát és ledobja USB-ről a modemet, aztán kb. 5 másodperc múlva újra felismeri, megint behozza a VNC-t és amikor a hálózatot épp megtalálná, akkor a fenti jelenség megismétlődik ? Érdekes módon, ha SIM kártya nélkül indítom el a VNC-t, nincs ilyen. A modem egy E220, frissítve a 7.2 MBites, HSUPA-t tudó firmware-rel. Ja és ha újra frissítem rajta a firmware-t ugyanezzel, akkor egy időre megszűnik a hiba. Tapasztalt már valaki hasonlót ?
A sebessége most, Érden, éjfélkor 1336 Kbps le, 332 Kbps fel. Térerő 3-mas az 5-ből és soha nem kúszik afölé (Bp-n II. kerben néztem azelőtt albiban, folyton 4-es volt).
Az egyes oldalak megnyitásakor is sokat gondolkozik, mintha túl sokáig keresné az oldalt !'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag
-
Pxs
aktív tag
Egyébként meg mi a jó édes anyjáért csinálhatja azt, hogy néha átvált HSDPA-ról 3G-re rajta a LED és amíg vissza nem vált (ami kb. 1 perc), addig semmilyen weblap nem jön be ?
Ki*** idegesítő !Tudja valaki, mi lehet a gyárilag rajta lévő (tehát ami rajta van, amikor elhozod a Vodától az előfizu megkötése után) firmware verziója, esetleg linket hozzá ?
Mert ha beszart a frissítés miatt benne valami, akkor azt rajtam fogják leverni, ha látják, hogy házilag frissítettem.'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag
-
Roland76
tag
Használj E220 tool-t, a VNC-t felejtsd el; keresd meg vele a legjobb helyet (legjobb térerőt), ami nem feltétlenül, sőt nagy valószínűséggel nem a géped közelében lesz. Nekem is 2 usb kábellel van összekötve, meghosszabítva és így az ablakban 75 dBm-es a térerő. Mikor még én is VNC-t használtam egy napig tapasztaltam a jelenséget, ami nálad fenn áll, de épp rendszerfrissités előtt álltam, ezért nem is szenvedtem vele sokat. Azóta mondjuk nem is tapasztaltam, hogy eldobta volna a modemmel a kapcsolatot.
-
Csipisz
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám (azonkívül, hogy folyton szakadozik stb) és talán lehet, hogy tudja rá valaki a választ vagy a megoldást.
Vodás HSDPA-m van és van egy ftp elérésem. Az ftp kliensemet alapbeállításon kell használnom passzív módban. Mikor csatlakozni akarok a szerverhez elkezdi a csatlakozást azonban a passzív mód engedélyezésénél eldobja a kapcsolatot.
Az érdekes, hogy bármilyen más jellegű internetkapcsolat esetén (ADSL, kábel) különböző szolgáltatóknál, minden tökéletesen működik. Megpróbáltam a kapcsolódást más ftp kliensekkel is ugyanez volt a helyzet.
Mivel 2 évet aláírtam, most egy kicsit be vagyok parázva.
Tehát, ha valaki tudná esetleg a megoldást vagy a választ, azt nagyon megköszönnén!XCapitol
-
vohanyi
senior tag
-
vohanyi
senior tag
Még annyi,hogy eredeti firmware a voda honlapján van!-ITT!.A modem pár perc tétlenség után/benne van a leírásában/átvált 3G-re,hogy ne terheld a hálózatot.Elvban amint klikkelsz v.mire-visszavált!-mint kiderült csak megfelelő jelszintnél!Na ezért NE használd a VMC-t!E620Tool+cFosconnect-nálam december óta így semmi gondom vele! by
-
Chessmaster
csendes tag
http://www.speedtest.net/result/259548967.png
Vonaton Esztergom felé.[ Szerkesztve ]
-
galchris
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problámám:
Vettem egy Huawei E220 modemet Voda NET-el. A Vodafone honlapjáról frissítettem a SW-ket (VMC LITE: 3.2.2.201 Standard; Fimware 11.110.05.00.00).A net-et a céges gépen is szeretném használni, ahol nincsen admin jogom, így a SW-k sem tudnak települni.
Milyen megoldást javasoltok, hogy install nélkül is fusson a fenti VMC? Sajnos minden alkalommal automatikusan indul az install. Mivel jogom nincs telepíteni, leállítom. Azonban ha csak simán elindítom, nem indul el a VMC, így azzal nem tudom felépíten a kapcsolatot.
Olvasgattam a fórumot, de nem igazodtam ki teljesen a cFosconnect és E620tool dolgokban. Melyik kell Nekem? E220-as a modemem, tehát az E620tool feltételezem, hogy nem jó számomra.
Köszi mindenkinek előre is!
Krisz
-
Slax
senior tag
válasz galchris #645 üzenetére
Pedig az e620tool jó a számodra, mivel nem kell telepíteni, csak elindítani, kapcsolatra kattintani, csatlakozás, és kész.
[ Szerkesztve ]
''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Dundy
tag
válasz Chessmaster #644 üzenetére
Vonaton, Esztergom felé. Ezen jót mosolyogtam
Nem rossz eredmény mellesleg.
-
galchris
csendes tag
Hi Slax!
Értem! Ezek szerint az E620 tool jó az E220-hoz is.
Kell valami speckó beállítás? APN? Szolgáltató? Nem generál nagyobb adatforgalmat, mint a VMC?Még egy kérdés. Driver ügyben mi a helyzet vele? Mert mivel nincs admin jogom, a modem driver sem lett föltelepülve... ez nem okoz gondot a tool-nak?
Köszi!
Krisz
-
Slax
senior tag
válasz galchris #648 üzenetére
Nekem pannon alatt nem kellett semmit beállítani. A driver kérdésben meg egyszerűbb, ha kipróbálod. Letöltöd az e620toolhun.exe-t, majd elindítod. Nem települ sehová, hanem fut. Ja igen, és még kérheti a modemben lévő sim pin kódját, megadod, és kész.
''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
moonguru
őstag
Hát itt Gyálon ilyesmi NEM működik,csakis a VODAFONE eredeti programja!
Ui:
No igen 5-10 percig működik, utána csak hibaüzi!
Elegem lett hogy este 10-kor mehetek visszaflashelni a programot..
Nem az enyém...
Monitor Guru!
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest