- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slax
senior tag
válasz vohanyi #1501 üzenetére
Köszönöm a linket. Ám sajna ezt olvastam, ez alapján hívtam fel az üfszt, de megosztották velem a megoldást a kérdésre. A megoldás az "akár" szó. Elvi sebességről szól a cikk, ami az előző hszemben az első linken is megtalálható. Idézem: "A HSDPA, a jelenleg elérhető leggyorsabb adatátvitelt biztosító hálózat kiépítése folyamatos, és az elérhető maximális sebesség is egyre nagyobb, a jelenlegi maximum 3,6 Mbit/s a nem olyan távoli jövőben akár 14,4 Mbit/s-is lehet." De elmondta egy technikus, aki felhívott, miután az üfsz nem tudott többet mondani róla, hogy jelenleg még nem kapcsolják be a 7.2-t, mert megtehetnék, de nem kaptak rá utasítást. Ezért a max 3.6, mindenhol. Ez kb 1.5- 2 hete történt, a cikk 5 hetes. Persze azóta ez változhatott, de én nem vettem észre sebességnövekedést.
''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
válasz vohanyi #1504 üzenetére
Hm, szal akkor mégiscsak firmből olvassa az mdma profil az elvi sebességet, nem a hálózatból. Mert pannonnál még nem lenne milyen hálózatból olvasni, mert nincs 7.2, de a firm 7.2-es, a voda oldaláról letöltött.
''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
válasz vohanyi #1506 üzenetére
Nemrég toltam fel a 7.2-es firmet (akkor, mikor olvastam a linkelt cikket). Előtte gyári (Huawei) 3.6-os volt fent. Az mdma nem írt ekkora (8192/2048) értékeket a profilhoz. Ez biztos, mert én meg emlékszem, kevesebb volt. De holnap, ha lesz időm feltolni valamire egy xp-t, visszatolok egy gyári 3.6-ost.
[ Szerkesztve ]
-
Slax
senior tag
válasz vohanyi #1508 üzenetére
De én nem vagyok vodás! Van rajta kívül más szolgáltató is. Érdekes módon szolgáltató felé panaszt pannonos oldalról egyet sem látok. A vodához meg nem tudok fűzni semmit, pannonos lévén. Itt lassulás még soha nem volt, a terjeszkedése lassabb, majd egy évbe kerül, mire umts/edge helyett wcdma/3G/hsdpa lett, de az azóta egyszer sem lassult be. Bár lehet, azért jobb itt a sebesség, mert nem lehet kibújni a korlát alól, így nincsenek száz gigás terhelések a hálón, mindenkinek jut a sávszélből. Peace. Nem célzom semmire.
[ Szerkesztve ]
-
den80
tag
hehe
csodálkoztok hova tűnik a sávszéletek?
hát itt csücsül nálam, 60mbites sebességgel húzok nonstop a vodafonos simmel/hackelt/[ Szerkesztve ]
volt, van, lesz
-
-
orjasgyomosz
csendes tag
sajnálattal tapasztaltam, hogy a vodafone korlátozza a letöltési sebességet.
a rapidshare és más letöltő oldalakrolcsak max 500 kb6s sel jön a letöltés, ha más letöltést is inditok a gépemről pl magyar rádió az plusz 1,2 megával jön.
Ezzel egyidőben másik gépről 10 megás netnél ugyan az a fájl 10 megával jön a letöltő oldalakról,eközben az én letöltő sebességem nem változik,tehát nem a letöltő oldalban van a hiba.NA EZT MAGYARÁZZA MEG A VODAFON -
clubfor
csendes tag
válasz orjasgyomosz #1518 üzenetére
Ha a rapidshare free oldalairól töltesz, azt maga a Rapidshare korlátozta le 1-2 hete 512 kbit/s -ra. Cserébe a fix IP címeseknek nem kell várniuk órákat két letöltés között, mivel kikapcsolták az IP címek figyelését.
[ Szerkesztve ]
-
shtml
őstag
Vannak azért valóban nehezen megmagyarázható dolgok. Adott egy helyen két PC, mindkettőn fut FTP szerver, amelyet én telepítettem és az accountom jogait is én állítottam be. A két gép ugyanazon a subneten van, egy switch-en át kapcsolódnak a 100 Mbites netre. Az én vodafone-os netemmel az egyik gépről szálanként max. 30-40 kB/s a letöltési sebességem, de több szálon kihajtható a max. A másik gépről ezzel szemben szálanként 150-180 kB/s a letöltésem. Más külső helyről, pl. ADSL-lel mindkét gépről azonos letöltési sebesség érhető el, amely egyenlő az adott előfizetés nyújtotta maximummal.
Ez eddig úgy néz ki, mint ha a Vodefone korlátozná a letöltésemet az egyik gépről, míg a másikról nem korlátozná - ami már önmagában igen furcsa lenne. Na de ha az első gép IP-jét megváltoztatom, akkor is marad a lassú letöltés a Vodafone nettel.
MIndvégig ugyanazt az accountot használtam, amelyre nincs sem sebesség-, sem IP szerinti korlátozás, hiszen én magam telepítettem a szervert. Természetesen kliensoldalon nincs sebességkorlát beállítva.
Hát erre tessék gombot varrni.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
clubfor
csendes tag
válasz orjasgyomosz #1521 üzenetére
Nem tudom miről regélsz, a rapid minden egyes letöltésnél jelzi egy kék táblázatban (a download gomb alatt) a free és a premium account közötti különbségeket. Ott van a táblázatban, hogy a free letöltések 500 Kbit/s korlátozás alá esnek (ha van elég sávszélesség).
-
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Tulajdonképp megtaláltam és mégse a választ a kérdésemre itt a fórumon
Sajna le kellett szedjek egy kb 50 megás filet torrentről Voda mobil nettel...
Akkor erre hónapra ha nem torrentezek többet akkor is csak 4950mb-om maradt?[ Szerkesztve ]
...
-
shtml
őstag
válasz Devid_81 #1526 üzenetére
Ahogy vohanyi írta!
Ha Békéscsabán van valami netkávézó, ahol tudsz letölteni, akkor szerintem azzal jobban járnál.
Edit: Most látom, hogy már leszedted. Ha ez volt az első alkalom, hogy "extrém" felhasználó voltál, akkor megúszod egy figyelmeztetéssel, legközelebb viszont már szó nélkül tesznek át az 5GB limites csomagba és fizethetsz, mint a katonatiszt.
[ Szerkesztve ]
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
voorhees
csendes tag
Üdvözletem!
Ennek a hsz.-nek csak annyi a célja, hogy kifejezzem mérhetetlen bánatomat... Én is végigmentem a bejelentés-kérdőíves úton. És mikor beszéltem a üfszolgálatossal, megkérdeztem, hogy ez így is marad? Mire a válasz: persze hogy nem, ez egyik félnek sem jó... De azt hiszem főleg nekem, mert őket maximum csak az elégedetlenkedésünk "bosszanthatja", engem speciel meg az, hogy egy rohadt videót nem tudok megnézni a neten.
Két lehetőséget látok amúgy:
a) Valóban valami hiba van a rendszerükben, de ennek esélye nagyon minimális, lehetetlen, hogy ne tudják ennek a jelenségnek az okát.
b) Viszont azt se hiszem, hogy azért korlátoztak le, mert túl sokat fogyasztottunk. Azt viszont el tudom képzelni, hogy vmit heggesztenek, és ezért itt-ott kicsit visszavettek a tempóból. Bevallani meg persze mégse fogják, mert az nem egyeztethető össze a cég üzletpolitikájával...
Na de reméljük a legjobbakat, és remélem jövő héten már mindenki arról számol be, hogy minden a régi.
-
harry
veterán
-
Devid_81
félisten
válasz vohanyi #1527 üzenetére
Pill és meglesem, nem is tudom pontosan mikor kötöttem a szerződést, godolom megkötés napjától indul a hónap.
Előző hónapba biztos nem léptem túl de ugye első 3 hó ingyen van szal a számlázási hónapot se vágom pontosan
Vsak ugye mivel a drága E272 van így csak úgy tudok netezni ha folyamatosan megy a netrádió, különben bontás van, amúgy semmi esetre nem lépném át még a 3 gigát sem....
-
Devid_81
félisten
Az a gond , hogy nem is én voltam az elkövető, le van osztva a net több gépre és sajna az egyik emberünknek vagy nem szóltam vagy nem figyelt, passz.
Múlthónap 9 én kötöttem a szerződést, szóval akkor most már figyelnem kell inkább szakadjon ha szakadni akar max marad az usb ki húz bedug témakör.harry : bocsi nem találtam rá a hsz-edre , de tény , hogy figyuznom kell mert nem akarok szívni
[ Szerkesztve ]
...
-
plaja
csendes tag
válasz Devid_81 #1531 üzenetére
Szerintem tedd fel a NetMeter-t, állíts be benne a számlázási periódus kezdetét (a számlán amit havonta küldenek rajt van mettől meddig szól a számla), és megtudhatod hogy az adott hónapban mennyit torrentezhetsz. Véleményem szerint ez egy egyszerű és pontos megoldás hogy torrentezéskor elkerüld az 5GB túllépését.
[ Szerkesztve ]
-
shtml
őstag
válasz Devid_81 #1532 üzenetére
Hallottam én már olyanról (valaki itt írta még jó régen), hogy valaki nagyon mérsékelten torrentezett, mégsem kapott figyelmeztetést. Lehet, hogy van valami tűréshatár, amely alatt nem szólnak, talán mert nem 100%-osan megbízható a figyelő szoftverük. De erre nem szabad számítani.
-
vohanyi
senior tag
Akit érint! Tegnap összeomlott az XP,újrahúztam.Nem tudtam kimenteni e-backuppal Outlok Expresszt,csak áprilisi backupom volt,mailek elvesztek!
Aki küldött,ha gondolja küldjön rám a címek miatt is.Kösz... -
plaja
csendes tag
válasz vohanyi #1536 üzenetére
/OFF
Nem túl szerencsés a fontosabb dolgokat (pl. levelek, fényképek, dokumentumok stb) a windows partíción tárolni. Én a helyedben készítenék a windows partíció mellé egy logikai partíciót is a wincsin. Úgy állítanám be telepítéskor a különböző programokat pl. levelező programot, hogy a leveleket a logikai partíción (általában D: tárolja. Egy win. újratelepítés esetén csak a programok vesznének el, melyeket lehet pótolni, a pótolhatatlan dokumentumaid pedig megmaradnának a D: partíción. A mai winchester méreteknél nem gond egy plusz partíció.
Az Outlook Expressnél ezt így állíthatod át:
Válaszd a Beállítások/Karbantartás/Tárolómappa gombott. Kiírja a tárolás helyét, amelyet a Módosítás gombbal tudsz megváltoztatni.
/ON[ Szerkesztve ]
-
Polcrendszer
tag
Megpróbálkozom a kérdésemmel mégegyszer! Tud valaki olyan módszert, amivel ingyen ki lehet függetleníteni a huawei e220 modemet? Jó lenne tudni. Azért kérdem, mert jelenleg én csak egy megoldást találtam, a kulankendit, de az kb 2500ft-ot kér érte, ami azért szemétség... Várom a tippeket...
A leghosszabb magyar mondat, ami visszafele is u.az :Kis erek mentén, láp sík ölén, oda van a bánya rabja, jaj Baranyában a vadon élo Kis Pálnét nem keresik.
-
vohanyi
senior tag
"Korlátozás JÓ hírek" : Most beszéltem 1270/-5-0-ás menü/-el,hálózati mérnökökkel eggyeztetve,mostmár tényleg nem kell sokat várni,és jobb lesz,mint előtte!
Elnézést kértek a múlthét szerda óta tartó kellemetlenségekért,a hiba náluk van,és egy havi
/nekem 5ezer/ számlát jóváírnak! Úgy látszik rájöttek,hogy a Fogyasztóvédelemmel nem blöfföltem,vagy ők léptek.
Köszönet Révai Melindának/1270-5-0/,aki péntek délután kiverte a balhét,és hanganyaggal együtt az összes iratot továbbadta az illetékeseknek!
by[ Szerkesztve ]
-
ngohtomi
csendes tag
Polcrendszer: elvileg ezzel a progival ki tudod függetleníteni(elég sok huawei modemhez jó), csak arra figyelj, hogy ha csatlakozva vagy az internetre, nem fogja megtalálni a modemet .. [link]
érdekes módon, nekem alapból azt írja ki, hogy unlocked..
-
ngohtomi
csendes tag
most olvastam hogy ha felteszel egy gyári dashboard-ot (huawei.com) a modemre, független lesz.. [ KATT ]
valószínüleg akkor nekem azért független, mert egyszer feltettem ezt.. (:
szerk: előzö hszben linkelt progi nekem ezt írja..
Detecting card :
Found modem : E220
Model : Huawei E220
Firmware : 11.117.10.00.00
IMEI : ***************
Serial Nr. : ****************
SIM Lock status : unlocked[ Szerkesztve ]
-
ngohtomi
csendes tag
akkor neked is független
lehet te is feltetted a gyári dashboardot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips LCD és LED TV-k
- Öregszem
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen program, ami...?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest