- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veatta
aktív tag
Sziasztok!
Lefedettségi terület szélén, gyári szoftverrel a hálózatok keresésénél talál voda 3g-t, de a kiválasztás után csak a GPRS-re csatlakozik, lehet ez a gyenge jel erősség miatt? Vagy valami más beállítás okozhatja ezt?
Csak hétvégén tudom kipróbálni az E620toolt méricskélésre, hogy mennyi az annyi, de
valószínűleg valami antenna dolog barkácsolás lesz a vége.Üdv
-
plaja
csendes tag
Nem kell elkeseredni. Először is a gyári szoftvert kapcsold ki (mindent tegyél kézi indításra).
Indítsd el az E620tool-t és válaszd ki a "3G only" Connection type-t, majd nyomj egy "Apply" gombot. Ilyenkor a modemen a zöld lámpának át kell váltania kékre. Nézd meg mekkora térerőt jelez az E620 tool. A modemedet állítsd élére, mert függőleges polarítású az UMTS jel. Vegyél USB-kábel hosszabítót (nekem 2 db 3,5 m-es van) és próbálgasd a modemedet máshova (lehetőleg magasra) rakni. Keresd meg a legnagyobb térérőt (a legkisebb Signal értéket az E620 tool-on). Ha kicsi a jeled felejtsd el a voda szoftját, mindíg az E620 tool-lal kapcsolódj. Nekem a modem optimálisabb elhelyezésével, és az USB-hosszabítóval kb. 6-10 dBm-el javult a térerőm, stabilabb lett a jel, azóta mindíg HSDPA-val kapcsolódik szintén a kültéri lefedettség határán. (-87-93 dBm a jelerősségem) -
AdamMcKraken
tag
Szerintem neked a DU kbit/sec-ben számol, viszont pl az Exploler KB/sec-ben! és pl 900kbit/s = 112.5 KB/s szóval jól írja. DU-ban a beállításokban General --> és ott tudod megadni h mit jelezzen. De amúgy tényleg (néha ritkán) nem teljesen egyezik a többivel, mert pl nekem volt h 2642 KB/s-el töltöttem le FireFoxal az Adobe honlapjáról és télleg kb 10perc alatt lejött egy kb 300M-s file, szóval a FireFox valós értéket írta ki, de a DU ezt abszolute nem jelezte...
a legnagyobb hülyeség is amit elkövetünk, jó valamire
-
hemo
tag
Még mindig nem megy a speedtest...
Java fennt van, és a macromédia is.. Ugyanaz
Ezt irja ki, hogy a megtekintett vebhellyel problémák vannak stb...
A hibánál meg ezt, hogy
sor 2
karakter 8113
hiba nem várt metódushivás vagy tulajdonságelérés
kód 0
url: http://www.speedtest.net/ -
den80
tag
én akárhogy állítottam az APN-t az e620tool -ba, a modem nem érzékelte, lassan 2. hónapja, mert így is bent volt a tömörítés
de visszaolvastam, és a vezérlőpultban a telefon és modem beállításai ablakban, kiválasztva a modemet beírtam ezt :+CGDCONT=,,"standardnet.vodafone.net" azóta nincs semmiféle tömörítésvolt, van, lesz
-
vohanyi
senior tag
Igen,beállításokat a VMC-től 'leveszi'.VMC-t gondolom nem használod Te se,amúgy is blokkolja a portot,mellette nem is fut az E620tool.Ámbár csatlakozáshoz nekem a cFosconnect vált be,mert egy katt és csatlakozikmég egy katt-bont,majd magától újra csatl.Rapidnál nagy előny--[link]Ebbe benne van a legfrisseb firmware/7.2Mbit/s./,gondolom már megvan.Bár ha visszaolvasol itt a fórumon mid-mind szerepelt már.....
[ Szerkesztve ]
-
Slax
senior tag
Már a pin kérést is fordítottam, de nincs nagyon időm mostanában, a többi is meg lesz lassan.
''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
Ha használni fogják, és nem kell extra hardver, még jó is lehet.
''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
shtml
őstag
Pár napja előfizettem a vodánál. Az első nap délután kiválóan ment minden, letöltés egy szálon 300 kB/s, a feltöltés 40 kB/s körül. Azóta azonban a letöltés nem akar 30-40 kB/s-nál gyorsabban menni. Ha FTP-vel több szálon töltök le, akkor jön max. 150 kB/s-mal, de az egyes szálak akkor sem gyorsabbak 30-40-nél. Csúcsidőben még ennél is sokkal lassabb, mint pl. most is:
E620tool-lal sem változik semmi. A feltöltés minden esetben stabilan 40 kB/s körül van.
Van valami tipped?
(Később még lenne pár kérdésem.)
[ Szerkesztve ]
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
vohanyi
senior tag
Hali!Amikor Te mérted,akkor még nálam/Szigethalom/2-2.5Mbit/s.-al jött,mostmár :
Pedíg én használom a SpeedConnect_Internet_Accelerator_v7.0-ITT
Beállítás azthiszem értelemszerű....Modem biztosan ideálisan van 'belőve'?-mármint a helyzete?Többet igazán ....Várom az áprilist...voda mostanában variálgat.... -
shtml
őstag
Hoppá! Nem túl jó eredmények.
A modem jól van elhelyezve, élére, ahogy korábban írta valaki, talán épp te.
Engem leginkább az bosszant, hogy egy szálon csak 30-40 kB/s sebességgel tudok letölteni, van valami tipped, mi lehet az oka? Talán a szolgáltató próbálja így csökkenteni a terhelést?
Amit még szeretnék kérdezni tőled: Az E620tool teljesen kiváltja a VMC Lite-ot? Vagyis akár törölhetem az egészet a gépről, nem használ olyan komponenst/drivert, amit az E220 tett fel? (Forgalmi statisztika nem érdekel, csak ezért nem kell a VMC.) Ha igen, jó lenne egy tutorial a beállításához, kimondottan a voda szolgáltatásához, mert eleinte sokat szívtam vele.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
vohanyi
senior tag
Tul.képpen jól mondod.Amikor csináltam a modemen firmware-frissítést/7.2Mb./s./,előtte teljesen töröltem a gépről a VMC-t.Mivel az XP-n fent van minden illesztő stb. a modemről,tehát,mint modem látja-a VMC,mint program felesleges.Egyébként ezek e túlterhelések időlegesek,általában ilyenkor 2-2.5-lel töltök egy szálon is!-60-65dBm.
[ Szerkesztve ]
-
shtml
őstag
Csütörtökön fizettem elő, aznap este óta már "csökkentett üzemmódban" megy nálam a letöltés (max. 40 kB/s egy szálon). Ezért aztán nem is frissítettem a firmware-t, jelenleg nincs értelme.
A 7.2 Mbites firmware-rel a max. elméleti feltöltés is megnő 1.45 Mbit/s-ra?
-
vohanyi
senior tag
Egyébként az egy-többszálas letöltést a FlashGettel tesztelem,mindíg be van készítve egy 700Mb.-os fájl...Érdekes a FlashGet szerepel voda 'tiltólistáján',de az 1.71-es verzió csak letölteni tud-nem is szólnak ránk.....Több hónapja használom,10 év után nehezen válnék meg tőle....
[ Szerkesztve ]
-
vohanyi
senior tag
Azért a seb. csak visszajön,a feltöltési tényleg a terheltségtöl ennyi...:
-
shtml
őstag
Most éppen nekem is jobb, csak az a fránya max. 40 kB/s ne lenne egy szálon.
-
vohanyi
senior tag
-65dBm
-
shtml
őstag
ahonnan töltesz le van terhelve a szerver!
Nincs leterhelve, mert az én szerverem és 100 Mbiten lóg. A másik szerveremről letöltve nincs ilyen gond, onnan 150-200 kB/s-mal jön le egy szálon is - ezt csak tegnap este vettem észre, mert addig csak az első szerverről teszteltem.
Vicces, de ez már itt off, hogy ugyanarról a szerverről máshonnan letöltve nincs ez a szálankénti plafon. Ellenőriztem a szerver beállításait, de semmi nem indokolja ezt a furcsa viselkedést.A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
bociusz
aktív tag
-
shtml
őstag
Igazából E272-est akartam, de nem volt. Viszont egy másik topicban azt olvastam, hogy nő a feltöltési sebesség is. Tképpen ezért elégedtem meg az E220-szal, különben vártam volna az E272-re.
Edit: Igen, éppem bociusz hozzászólását olvastam. Sajnos ha csak pár másodpercre, akkor az inkább mérési hiba lesz.
[ Szerkesztve ]
-
plaja
csendes tag
Frissítette a Vodafone az április-július hónapokra tervezett lefedettségi térképét, és ebben már nálam is beltéri lefedettség szerepel a kültéri helyett (balaton déli oldala), valamint a teljes balaton víztükrére beltéri lefedettséget jeleznek. Kell a francnak majd külső antenna
[itt] tekinthető meg a második negyedévre tervezett 3G/HSDPA bővítés.[ Szerkesztve ]
-
Veatta
aktív tag
Na kipróbáltam a parabola antennát, 8 dBm volt a nyereség! (120 cm es parabolatükörrel)
-95 dBm ről stabilan -87 , időnként -85 dBm
Sebességeket nem volt időm tesztelni, 1-2 Mbit között ingadozott.
Üdv!
-
shtml
őstag
Nem tudom, bociusznál milyen tömörítés van bekapcsolva. A JPG újratömörítés biztos külön állítható opció, mert maga a file is megváltozik, ami persze egyéb tömörítéseknél megengedhetetlen.
Mindenesetre jó lenne, ha bociusz linkelne speedtestet, mert most már én sem hiszem, hogy tényleg megy neki a HSUPA. Nálam a FELtöltés mindig a max. közelében van, hiszen a legtöbb user letölt, nem pedig fel. Tehát ha menne neki a HSUPA (mind a szolgáltatónál, mind a modemben), akkor a feltöltés folyamatosan és jócskán meghaladná a 384 kbit/s-ot, nem csak pár másodpercre.
Mindegy, az E272-t már elbuktam, máskor több kritikával olvasok.
-
shtml
őstag
Érdekelne a parabola nélküli és a mostani sebesség. Célszerű lenne a parabola nélküli és a parabolás teszteket egyidőben és felváltva végezned, mert folyamatosan fejleszt(h)e(t)nek, ezért még a pár nappal ezelőtti teszt sem biztos, hogy ma még érvényes.
Nálam -73 dBm és -85 dBm között ingadozik a térerő, lehetm nekem sem ártana egy kisebb tükör.
-
bociusz
aktív tag
Holnap tudok speedtestelni. A 900 kbit/s egy szálas FTP feltöltés volt, egy zip ment fel a saját gigabites szerverre, tehát ha még lenne is tömörítés, az se gyorsítana 2-3%-al többet. Azért nem tekintettem hibának, mert bár 900 kbit/s valóban csak néhány másodpercig volt, közel egy percen át 6-700 kbit/s-ot (70-80-90 KB/s) mértem Total Commanderrel. Ez közvetlenül az első firmware frissítés után volt (asszem a vodafone.hu-ról).
Személy szerint nem értek egyet a Speedtest hitelességével, hiszen egy igen apró fél-egy megás fájl letöltéséből NEM lehet következtetni a sávszélre. Egy dedikált szerverről érdemes elindítani egy 20-30 megás fájlt, majd 2-3 perc múlva (!) megnézni, hogy mennyit tud köhögni a torony.
-
den80
tag
én az e620 tool al szoktam megnézni milyen az átlag
reggel elindítom, és estére megnézem mi az átlag.
II ker.-ben 3mb körül van, itt Csepelen meg 1.5.
a max-ról ne is beszéljünkvolt, van, lesz
-
shtml
őstag
Azért lehet, hogy a HSUPA-t csak később - meg nem is egyszerre az összes AP-n - kapcsolja be a Vodafone, miközben a HSDPA már megy. De sajnos én sem reménykedem benne, hogy egy sima firmware-cserével a feltöltés is HSUPA lesz. Ez túl szép lenne ahhoz, hogy igaz legyen.
Más: Használ közületek valaki Draytek Vigor 2910 routert? Én gondolkodom a beszerzésén. Az itthoni boltokban kapható többi 3G routertől eltérően ez nem adatkártyát kér, hanem USB modemet és kezeli az E220-at. Rá kell dugni a modemet és onnantól a router kezeli az újratárcsázást, na meg a netmegosztáshoz sem kell folyamatosan járnia a megosztást kezelő gépnek. Természetesen el lehet felejteni a drivereket és minden egyéb sz@rt, ami most gondokat okozhat.
[ Szerkesztve ]
-
vohanyi
senior tag
-
-
harne
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következőkhöz:
Ma úgy gondoltam, hogy a Vodafone oldalán járva, frissítek a E220-on és még a Connect now-t cseréltem le a Lite-ra. Amit ott találtam felraktam, elindítottam, futott. Mikor aztán elkezdtem rendet rakni és a régit kitöröltem, azóta nem ismeri fel az USB eszközt és hiányol valami: ewusbmdm.sys file-t.
Most mit tegyek??? konstruktív ötleteitek van-e?
Előre is köszönettel,
egy bénázó laikus... -
shtml
őstag
Itt a miskolci szerverről is nagyon lassú. Biztos ez a cella van túlterhelve. Délután még 1.5 Mbit/s körül volt, azóta nem volt szakadás, tehát nem beállítási hiba nálam.
Edit: Két napja már a 11.117.09.00.00 firmware-t használom, plusz E620tool.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest