- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
Tgeri: a modemet szigorúan az alaplapi USB csatira dugd (a hátsóba) és szintén oda az Y kábel másik végét is. Mindenfajta hosszabbítást, toldást, elosztást felejts el.
Többike külső antenna ügyben:
Tudom, hogy meleg van meg minden, de ha már nekem nem hisztek, legalább a képeimnek higgyetek.
Az E220-nak és az E272-nek különböző "antenna csatija" van. Tehát ott kezdődik a dolog, hogy akármelyikre is jó, biztos h mindkettőre ebből kifolyólag nem mehet rá.
Másik: csatlakozó méretéből is az látszik, hogy ez az E272-höz passzol, mert az E220-on CSAk egy mérési pont van kialakítva, ami nem külső antenna csati, értéstek már meg.
Azon kívül 75 Euró = 19.000 HUF. 7200-ért kaphattatok volna E220 helyett E272-t, amin van szabvány antenna csati (és nem 19 ezer hozzá az átalakító), nagyobb a belső antennája, és HSUPA-t is tud.
Továbbra is segíthetnétek free forgalom számláló és esetleg sávszél monitor ügyben.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
szumo
senior tag
-
tgeri
tag
Szumo, dchard: Köszönöm a válaszokat!
Amire eddig volt dugva, az az alaplapról a hátlapra kihozott csatlakozó. Egy fél méteres, jó minőségű kábellel.
Amit próbáltam, hogy Y kábel egyik vége megint csak innen, másik vége "igazi alaplapi" hátul. --> ledobja.
Ahogy most 5 perce dugtam: 1-es kábel igazi alaplapira.
Ha nem megy, akkor gondoltam egy _aktív_ (táplált) usb hub-ra, mert akkor az a "220ból adja az áramot a beledugott usb eszközöknek, nem a géptől veszi el". Hmm?
Forgalomszámlálóra: Netmeret. Direk csak a dial up-ot nézi. Van "projection", van stat, van minden: http://www.metal-machine.de/readerror/ (free)
TG
UI: Ha warez is jó: netlimiter, bár az kicsit mást tud és csinál ugye...
-
tgeri
tag
Hello!
Update: Nyugaton a helyztet változatlan...most dobta le.. Most aztán végképp az alaplapra dugram, még a fél méteres kábel sincs, csak a kis fehér...
TG
UI: Most annyi változott, hogy épp böngésztem és úgy halt le...
-
szumo
senior tag
Ez felettébb érdekes!
Milyen alaplapod is van? Meg a bios verziója is érdekelne.
Arra merek tippelni így hallomásból, hogy valami energiagazdálkodási profil lehet a biosban.
De ezt csak azután lehet látni, ha megmondod a fentieket.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
tgeri
tag
AsRock ALiveNF6G-DVI
(http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ALiveNF6G-DVI&s=AM2)Legújabb bios. Ilyesmit nem találtam biosban, de még majd átnézem.
Viszont sajnos már van olyan is h netezés közben "dobódik le"...
TG
-
tgeri
tag
ma kevésbé csinálta, de csinálta megint.
Beszereztem egy táplált usb hub-ot, most abba van dugva. a hub rövid kábellel a gépbe. Kb 15 perce megy így, egyelőre megy, de volt h órákig nem dobott, szóval írok ha így is dob, vagy ha 2 napig nem, akkor örülök.
TG
-
tgeri
tag
Na! Bebuktam az USB Hub árát, ugyanis most szakadt meg éppen. Akkor megint gari, megint 30 napig ülnek rajta, megint 45 percet várok a kurva westendben? Kezdek zabos lenni...
-
dchard
veterán
Na az ilyen kedzdek zabos lenni megjegyzésekre nincs itt semmi szükség.
Az meg sem fordul a fejedben, hogy esetleg a tápod/alaplapod szar gagyi és ezért történik mindez? Másik gépen próbáltad már? Azon nincs probléma? Másik lehetőség: billentyűzeten, egeren kívül (ha USB-sek) húzz le minden USB kábelt, és a rövid Y kábellel kösd a modemet a lapra. Valószínűtlen hogy két E272-ből kettő szar.
Netmeter: nagyon jónak tűnik, holnapig tesztelem aztán berakom az induló csomagba. Lehet felizgulni
Dchard
-
HipHop4Ever
csendes tag
szia dchard!
én értem amit mondasz az antennacsatik ügyében, de nem is azt mondtuk hogy van a e220-on külső antenna csati... hanem azt akarjuk hogy ami az e220-nak belső antennája, arra lehet kapni külső antennához csatit, ami igaz ott méreg drága, de lehet kapni itthon is olyan csatlakozókat rengeteg félét. namármost én azt fogom csinálni hogy beviszem a hobbyelektronika boltba a modemet, mert azt mondták hogy így elmondva nem nagyon tudják ők se hogy pontosan mihez kell csatlakozó, ezért kell nekik is látniuk, hétfőn lesz a napja amikor beviszem nekik, és adnak rá olyan csatlakozót, ami kb 250-300ft, csak majd nekem itthon rá kell operálni a koaxra azt is...
majd írok ha megtudtam valamit.
üdv! -
hajdú
csendes tag
Sziasztok!
Én a Vodafone-nál próbálkozom egy E272 modemmel lassan két hete.
A problémám, ha jól értem, ugyanaz, mint Tgeri-nél:
Laptopról netezek, szerintem a sebesség korrekt (a speedtesttel mérve 1-2 Mbitet hoz stabilan - Budapest IX. ker körúthoz közel), aztán egyszer csak fogja magát, és bár a VMC kapcsolatot jelez, se kép, se hang, nincs forgalom. A modemen 3G-t jelző kék led világít, mintha mi sem történt volna. Ha kihúzom és újból bedugom akkor újból jó (legtöbbször, mert néha az egész gépet újra kell indítanom). De néha az is elég, ha a VMC-ben megszakítom a kapcsolatot és újracsatlakozom...Van ötletetek, mit tegyek?
A probléma hardverfüggő (ez a modem vagy a driverje tehet róla) vagy a Voda hálózata ilyen szar? A fenti tünetek miatt én szoftveres problémára tippelek, de nem értek hozzá. Hamarosan vissza kell vinnem, a próbaidő lejár, és nem tudom, hogy próbálkozzak-e mással. Firmware frissítést hiába kerestem eddig. Kérjek inkább más eszközt: a régi E220 modemet, USB sticket, netán adatkártyát? Vélemény?
Előre is köszi!
-
tgeri
tag
dchard: A gondom nekem is az, hogy nem valószínű, hogy 2 e272-ből kettő szar, de mégis ez a dolog. A zabossághoz az a 34-napot-a-modememen-ülés-aztán-cserélték-végül-és-
nem-is-csere-alkatrészre-vártak-vagy-hasonló-dolog is hozzátartozik, amit ma este valszeg előről kell kezdenem.Az alaplapi hálókártyatiltás, és a többi ötlet mind ott bukik meg, hogy
1. A laptopon is PONT ugyan ezt produkálja (ott home nem pro, más antivir, más usb, ott nincs mellé dugva más, minden-minden más, csak a modem azonos.)2. Vettem egy táplált usb-hubot, ami TUTI "jó áramot" ad a modemnek, és így is ugyan azt csinálja.
Az alaplapi háló nem tudom, hogy lehetne kapcsolatban ezzel, de azt nem tudom letiltani, mert kell itthon a lan.
hajdú: nekem kicsit más a gondom, mert amikor neked szakad, akkor
1. VMC is kilép
2. hallom az usb-unplug hangot
3. a ledd villogóba vált.
Az mondjuk közös, hogy csak kihúz-bedug segít...Üdv,
TGUI: Na akkor ma vodaszervíz no.2.
-
szumo
senior tag
Az alaplapi hálókártya is és az usb is a chipseten keresztül kommunikál, és ha ott akadnak, akkor akadnak.
Tegnap itt volt a szomszéd, aktiváltam az alaplapi hálókártyát, és amíg a modem be volt dugva, nem tudtam kapcsolatot létesíteni a laptopjával. Hát csak ennyire akadhat össze az usb és a hálókártya.
S ez le van írva a voda honlapján, hogy a modemek érzékenyek mind hardver mind szoftver öszeférhetetlenségre.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
tgeri
tag
szumo: azért az mégsem jó, ha nem tudok egyszerre lanozni meg netezni? főleg h itthon a többi gépen win-es netmegosztással van net (a vodát osztom). E220al ilyen gond nincs.
Amúgy az egész dolog most megint jegelve egy időre, mert tegnap visszavittem a modemet és megint várás van. (megint adtak egy e220at. frim+vmc legfrissebb fel, azóta nem is szakadtam egyszer sem...)
Most vagy két hibás e272-t fogtam ki, vagy itthon a laptop és a pc is összeférhetetlen az összes e272-vel.. nem tudom, melyik a rosszabb...
Üdv,
TG -
Chessmaster
csendes tag
A sebesség a belvárosban a Nyugatinál -95 dBm mellett is kitűnő:
http://www.speedtest.net/result/278196311.png
Nekem e220-asom van, ami hál' Istennek zökkenőmentesen működik. Jó, hogy nem más modemet választottam.
[ Szerkesztve ]
-
chokyka
csendes tag
hi all!
Nagyon hasznos kis olvasmány ez a topik, jah.
Nálam minden rendben műxik, laptop/E630/vfon. A sebesség is jó, napközben 200, éjszaka 300-350.Legalábbis ftp letöltés közben. Linuxon is penge. A hely XIV. ker., Gvadányi-Füredi-cross.
Ami igazán érdekelne az a firmware frissítése, hogy a modem képes legyen a 7,2 Mbit/s letöltési sebességre. A jelenlegi: 11.107.01.00.36. Ha vkinek van vmi tapasztalata, néhány jó szava ezzel kapcsolatban, szívesen olvasnám. -
vohanyi
senior tag
'dchard',vagy aki tudja!'Dundy' bevált tippjeE620Tool,ill. MDMA-hoz : "Akit zavar, hogy a disconnect gomb nem működik,annak ajánlom figyelmébe a következőket:
A modem által tárcsázott alapbeállítás szerinti számot (*99***16#-t) cseréld le, hogy *99# legyen. És máris működik!"
Kérdés : ***16 --Mit jelent a vodánál? Kösz -
Devid_81
félisten
Huhh, próbáltam vssza olvasással rájönni , hogy nekem most mi kell valójában de nem sikerült!
Holnap akarom tesztelni az alap modemes (E220) as Vodanetet.
Ahol használnám ott 3G nem nagyon van vagy csak épp ha jó a szélirány, akkor ezekszerint jobb lenne egy E272 nekem?...
-
plaja
csendes tag
válasz Devid_81 #924 üzenetére
Nekem is a térkép alapján csak kültéri lefedettségem van. Egy élére állított, USB-hosszabító kábellel és MDMA (alias e620tool) szoftverrel a szobában a legnagyobb térerejű helyre kikisérletezett modem csodákat tud tenni. Nekem általában -87 -95 dBm így a jelszintem. Ezzel így stabil a vétel, a letöltési sebességen is 1,5 mBit/s fölött van, nekem ez per pillanat elég.
Ha ez mégsem jönne be, akkor egy kb. 5 eFt-os parabola fókuszába rakott modem a megoldás. Persze ekkor a vízmeneteítést is meg kell oldanod.[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Hoppácska!
Ez már döfi!
Valószínűleg megkereslek a napokban priviben
Most egy pannonosat elkérek kölcsibe holnap, és lehet hogy próbára hozk egy Vodásat is, neki indulok és meglesem melyik az én "emberem"A pannons csak ott áll a cimbim polcán, mert közben lett neki másik netje
...
-
peszleg
csendes tag
törölve
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
A modemekhez készülő módosított dashboardok folyamatban vannak, eddig időhiány miatt nem tudtam csinálni őket. Elsősorban a leírások miatt késtek eddig a szoftverek.
Dchard
-
szumo
senior tag
Üdv!
Nagyon köszönjük, szerintem mindenki türelmesen megvárja.
Más: Észrevettem, hogy egyre kevesebbeknek haldoklik a modem, legalábbis, aki ránktalál, és ezt örömmel konstatáltam
Lehet ez annak is az eredménye, hogy a szolgáltatók beletanultak, és technikailag is kezdik összeszedni magukat. Végre elhagyták azt a nézetet, hogy ők csak mobil szolgáltatók.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
vohanyi
senior tag
Egyetértek!...sőt:voda ma délben érdekesen kapcsolt át itt Szigethalmon a 7.2MB/s.-ra:jelszint -65-ről lement -105-re,majd kiesett az átjátszó,utána vissza -60-ra.Átlag let.seb. 4.5-5Mbit/s.,feltöltés ua..360Kbit/s.Most megint gyanús,csak 2-vel jön le a cucc.
Azért alakul... -
vohanyi
senior tag
Egyelőre 5 percenként 'kiesik' az átjátszó,jelszint elszáll,de egyből csatlakoztatható.Tutira most kapcsolnak 7.2-re:
-
dchard
veterán
A modem is 7.2-tes kapcsolódási sebességet ír ki?
Mert ha nem, akkor nem swapoltak semmit. Bár 3800-as letöltést 3,6-on biztosan nem mérhetsz úgyogy szerintem is cserélnek csak a biztonság kedvéért kérdem a modem mit ír kapcsolódásnál.
Dchard
-
Ebit
addikt
Talán hamarosan javulni fog a lefedettség:
-
szeko
csendes tag
Sziasztok, sajna nem-igen volt időm elolvasni a topicot, úgyhogy, ha volt akkor soory:
most telepítettem újre egy asztalin a windows-t, azt bedugtam a modemet, (huwaei e220) feljön a buborék, hogy új eszköz stb, azt egy idő után a buborékban átvált, hogy cd-rom, azt minden megáll és nem tudok semmit csinálni, mert nem telepíti fel! Ha valaki tudja a választ, az kérem válaszoljon!
Megköszönném! -
Dundy
tag
válasz HipHop4Ever #913 üzenetére
Ha esetleg van valami fejlemény ezügyben, kérlek írd meg, sőt, akár priv.ben is jöhet az üzenet, hogy biztosan ne kerülje el a figyelmemet.
Köszi!
-
dchard
veterán
E220 módosított dashboard:
- Natív driverek
- Legfrissebb MDMA
- Switchmodem
- Netmeter latest stableLetöltés: http://data.hu/get/320799/e220_latest.zip.html
A fenti cucc csak E220-hoz használható, a többi modem támogatása folyamatban van.
Dchard
-
dchard
veterán
Standard módosított dashboard szoftver:
Letöltés: http://www.mediafire.com/?g1e5mw1bjg3
A szoftver tartalma:
- Legfrissebb MDMA
- natív driverek
- Netmeter
- Switchmodem
- Némi infóEddig E272 alatt próbáltam ki, ott működik, viszont E172 és E870 alá is ugyanez a dashboard való, úgyhogy azokkal is mennie kell.
Minden esetben visszarakható a gyári dashboard! Mindenki csak saját felelősségére csinálja.
Dchard
-
vohanyi
senior tag
Segítséget,ill. megerősítést kérnék!:december óta van E220-asom,csütörtökig nem volt "szakadásom".Csütörtökön váltott a voda itt Szigethalmon 7.2Mbit/s.-os seb.-re,na ezután félóra-óránként szakad a kapcsolat látványosan,a jelszint-nálam -60-65-ről-100,majd elszáll,utána egyből visszaáll,csatlakoztatható!Voda panaszt felvette,valószínű szerintük is átjátszó hiba.Amúgy a letöltési seb. nagyon jó,lsd. alább.
Nálam szerintem minden ok.Javaslat? Köszi---by -
vohanyi
senior tag
Reggel ennyi a csúcs:
-
Amarth
aktív tag
Reggelt!
Ezt az inicializáló parancsot hova kell beírni?
Porfestés Szegeden, rövid határidővel!
-
szumo
senior tag
Látom még senki nem válaszolt, én meg villanyszerelővé minősültem vissza a hétvégén.
Szóval az első variáció, hogy mikor a cd meghajtóként megjelent modem már nem csinál semmit, kihúzod, majd visszadugod. Ha ez nem segít, leszedel egy host-ot a huawei oldaláról, és daemontools/winzip segítségével kibányászod belőle a driver ini-ket, és te magad telepíted a gépre. De ez csak akkor szokott kelleni, ha a modem összeakad valamivel. Ami akár az alaplapi hálókártya is lehet, ezért annak bios-ból való kikapcsolása javasolt.
Ha továbbra sem megy szólj + olvasgass vissza, mert elég sok embernek volt ilyen problémája, és sok megoldás született.
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
chokyka
csendes tag
HI
Köszönöm a segítséget, sikerült frissíteni az E630-as modemem firmware-t, sebesség növekedést ugyan nem tapasztaltam, de ami késik, az nem múlik
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest