Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz JoolsNOS #51172 üzenetére

    Olyan nincs, hogy a motor nem melegszik. Ha 10 percig egy helyben állsz és csak taposod a gázt, akkor fel is kéne forrnia.
    1.) nem jó a hőmérő egység
    2.) nem jó jelet (nem megfelelő hőmérsékleti értéket) közvetít a mérőegység.
    A kettő együttes konklúziója: a hőmérséklet megfelelő, a mérőberendezés mutat rossz értékeket (Tökmindegy, hogy a gyári beépített, vagy valami utólagos)
    Nézd meg a kiegyenlítő tartály folyadékszintjét amikor már majdnem meleg, aztán egy helyben nyomd a gázt 1500 körüli fordulaton. Előbb-utóbb be kell indulnia a hűtőventilátornak. Plusz a kiegyenlítő tartályban is emelkednie kell a szintnek. Ha egyik se történik meg, akkor a motor körül attól még elég nagy a forróság, csak valahogy az nem jut ki a külső hűtőkörbe. Ez ugye a termosztát probléma. Ha egyik vagy másik megtörténik, vagy mindkettő, akkor vissza a számozott pontokra. Ugyanakkor ha a hőmérő egység alapján kapcsolna ventilátort, de az emiatt nem indulna be, de a szint nő, akkor ismét vissza az első pontra.
    Szóval kiindulva abból, hogy egy benzinmotor mindig óriási veszteséghőt termel, a motor biztos felmelegszik. Ezt egyébként 20-30 km vagy legalább fél óra magasabb fordulaton (2500-3500 történő közlekedést követően érdemes megnézni.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák