Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k-adi

    nagyúr

    válasz mickemoto #8223 üzenetére

    Bankszámla nyitáshoz személyi irataid kellenek, személyesen tudod intézni

    A bankszámla megnyitásához mindenképpen szükséges személyesen megjelenni a kiválasztott bank vagy takarékszövetkezet fiókjában, hiszen a szükséges dokumentumokat személyesen kell aláírni. A bankszámlanyitás feltétele a tulajdonos személyazonosságának igazolása, ezért a személyi azonosító okmányok feltétlenül szükségesek a számlanyitáshoz.
    Ha a választott intézménynél az adott számla vagy számlacsomag megnyitásának további feltételei is vannak (pl. diákszámla esetében a tanulói jogviszony igazolása), akkor az azt igazoló igazolvány, igazolás (nyugdíjigazolás/diákigazolvány/munkáltatói igazolás, stb.) bemutatása is elengedhetetlen. Kiskorúak esetében csak törvényes képviselői (pl. szülői) beleegyezéssel lehet számlát nyitni.
    A számlanyitás során a hitelintézet egy bankszámlaszámot ad (hivatalos nevén pénzforgalmi jelzőszámot), ami egyedi módon jelöli a megnyitott bankszámlát.
    A bankszámlaszámot minden számlaműveletnélpontosan kell feltüntetni, mert ellenkező esetben a számlaműveletet rosszul hajtják végre (pl.: az utalás rossz helyre érkezik) vagy egyáltalán nem végzik el (pl. visszautasítják).
    Az ügyintéző aláírás-mintát is kér, ami biztosítja, hogy csak mi (vagy meghatalmazottunk) rendelkezhessünk a bankszámla felett.
    Amennyiben a számlához szeretnénk egyéb, kiegészítő szolgáltatásokat is igénybe venni (pl. bankkártya, internetbank, sms-szolgáltatás, stb.), akkor célszerű a számlanyitással egy időben ezekre is szerződnünk.
    Praktikus megoldást jelent a bankszámla internet segítségével történő megnyitásának lehetősége. Ehhez nincs szükség másra, mint személyes adataink a bank internetes rendszerén keresztül történő megadására.
    Fontos tisztában lenni azonban azzal, hogy ez nem helyettesíti, csupán meggyorsítja a szerződéskötést, mivel a számla aktiválására csak személyes megjelenést követően kerülhet sor. Teljes jogúan, minden szolgáltatásával együtt használni csak az aktiválás után tudjuk a számlánkat. A személyes megjelenés során azonosítjuk magunkat a bankfiókban, írjuk alá a bankszámlára vonatkozó szerződést valamint megtörténik az aláírás minta rögzítése.

    -

    milyen típusú kártya mire használható, előnyökkel, hátrányokkal: ehhez pedig a neten megtalálod az infokat a különböző bankok oldalain vagy a prospektusokban a bankfiókokban, stb. Vannak amolyan összehasonlító oldalak is a neten, érdemes azokat is nézegetni kezdőként

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák