Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hovi

    aktív tag

    MHB classic HK igénylés (part2):
    Budaörsi MM, tegnap délután. Ügyintéző kedves, aranyos. Bár nem minden ment úgy mint gondoltam. Előtte leveleztem a MM-el, ott ugye azt írták: nem kell vásárolni semmit. Ennek ellenére kell. Az ügyintéző nem a bank alkalmazottja, csak közvetítő. Tehát:
    - vásárolni kell valamit HITELRE! (nem, nem a HK-ra) Ok, ez 14 napon belül felmondható (egyösszegben kifizethető) vagy később bármikor bünti kamat nélkül végtörleszthető.
    Amúgy nagyon nem jó hitelkonstrukcióik vannak. 19%-33% THM játszik. 0Ft-os hitel csak bizonyos termékekre van.
    Szóval: volt 3 havi szla kivonat, meg munkáltatói. A második elég volt neki. Jó két óra volt az egész folyamat, ebből jó részt a MM rendszere hol működött, hol nem.
    Fix hitelkártya keretet szerettem volna 300ezret. Később a 70%-os kihasználás miatt jobb lett volna. 450-et adtak, amit lehetett volna módosítani, de csak banki munkaidőben. Így maradt a 450 hitekeret.
    Jár az 5-5 ezer jóváírás ha 3 hónapon belül mind a digitális mind a fizikai kártyával van 5-5 db össz 50/50 ezer vásárlás.
    Kártya első évben ingyenes, utána a 3 hónap türelmi idő után évenként egy hónapot néznek. S ha a hitelkeret 70%-a fel van használva, akkor további egy évig nincs költség. Tehát ha megjön a kártya, onnantól 3+12 hó. Vagyis először 15 hó múlva vizsgál, majd onnantól évente. Az ügyintéző szerint, a vizsgált hónap nem látszik a nebankban, neked kell észbentartani.
    A szerződés, a netbank belépés, a kártya 2 héten belül jön. Tehát nincs olyan, hogy netbank aktivál és ott a digitális kártya és had szóljon.
    Egy költség van (ha kéred) az sms-szolgáltatás. (push nincs) Ez valami 600 valamennyi havonta. Fix összeg, függetlenül az sms-ek számától.
    HK törlesztés átutalással. Jó ha van olyan csomagod, ahol ingyé utalsz.
    Maga az elbírélás (mind a hitel, mind a HK) pár perc volt. Talán 2-3. A papírozás sem olyab vészes. Ha nem kellett volna vennem valamit hitelre (és nem szórakozott volna a MM rendszere) szerintem 40-50 perc lett volna az egész.
    Szóval az előzetes infók (levelezés a MM-el) és a valóság nem teljesen ugyanaz.
    Azt gondoltam, olyan mint az online számlanyitás, pikk-pakk ás már meg is van a számlád. Hát nem. A hitel az pikk-pakk, el is hozhatod a kiválasztott cuccost. De a HK szerződés csak egy elő szerződés. Nincs rajta ugye a szla szám, sem kártya adatok. Állítólag (az ügyintéző nem volt benne biztos) ha megjön (POSTÁN!!!) a netbank szerződés, be lehet majd lépni és talén(!!!) ott lesz majd a digitális kártya. De az is lehet, hogy csak majd a kártya számmal lehet belépni/ aktiválni...
    +1: a felvett árúvásárlási hitelt nem lehet a netbankban látni és lezárni (végtörlesztés). Azt csak telefonon keresztül lehet intézni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák