Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz Jim74 #28888 üzenetére

    Csak ez így tök gáz, hogy ... Gyakorlatilag fogalmad sincs róla, hogy egy adott tranzakció mennyibe fog kerülni...
    Azért nem ennyire rossz a helyzet. :N
    Sosem volt a CIB-nél devizaszámlám, forint számláról sem volt nemzetközi utalásom. Viszont a SEPA kimenő utalások díja megegyezik a kimenő belföldivel. A bejövő SEPA fogadása is hasonlóan okok miatt - szerintem, mert tapasztalatom nincs - díjmentes. A magánszemélyek eurós utalásainak 90 %-a ebbe a típusba tartozik - megint szerintem. A legtöbb devizaszámlás nem is találkozik a gyakorlatban ilyen esettel.
    Ha ezen a körön kívülre utalsz, és ott megjelenhetnek részköltségek, akkor az utalás során pl. megkérdezhetik, hogy bizonyos költségeket vállalsz-e, és akkor a fogadónak ezt nem kell fizetnie. Ha ilyen irányból te fogadsz utalást, akkor viszont készülj fel rá, hogy esetleg neked számíthatnak fel díjat. Szóval a gyakorlatban azért kiderülnek ezek, és összességében az utalásaid, jóváírásaid töredékét érinti.
    Ismét mondom, a MÁK devizás utalása nem értem, hogy került ebbe bele.
    Azt pedig én is tanácsolhatom, hamár hazai devizaszámla (bár nagyon keveseknek indokolt), akkor Rafi. CIB semmiképp - mondom én, a 22 éve elégedett CIB-es. ;) Hallgass axioma tanácsára, nem kell mindent egy helyen! :N

Új hozzászólás Aktív témák