Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz RR-13 #13876 üzenetére

    Egyébként fizettem már az elmúlt 10 napban 5 ezer feletti, de 15 ezer alatti összeget, és sehol nem kért PIN kódot sem az Erste, sem a Budapest Bankos kártyatípusánál a terminál.
    Nem kétlem. Erste, BB már biztos átállt. Nekem CIB-es Visa-m és Mastercardom (nem használom) van. Tegnap a debit Visa-val kért PIN-t, lehet mamár nem kérni. Tehát a CIB-es Visa-kártyákat tegnep még nem állították.

    A mai helyzet már más, teljesen más, mint a 2017., 2018. év volt.
    A kérdés, hogy miért változtattak volna a bankok?
    Abban nem hiszek, hogy kezdetben az internet lassúsága miatt, a gyorsítás céljából volt "OFFLINE".
    Amit az internet gyorsaságának hívunk, az valójában az internetkapcsolat kapacitását jelenti. 1 sec alatt, mennyi adat, bit megy át. A bit sebessége állandó, mennyiségtől független. Nagy adatmennyiség nagykapacitású halózaton, nem gyorsabban, hanem rövidebb idő alatt megy át.
    A terminál és az elfogadó bank között pici adatcsomagok cserélődnek. Ha 20-30 terminál egy
    vezetéken keresztül kapcsolódik, akkor sem százas megbites nagyságrendről van szó.

    Vagy a letiltott kártyás, fedezethiányos tranzakciók változtatást követelő mértéke miatt? Ennek mértéke staisztikailag előre prognosztizálható volt. Be se vezették volna az "OFFLINE" tranzakciót, ha így lenne. Ráadásul nem volt kiírva a terminálokra, hogy 5 ezer alatt "OFFLINE" működik-e vagy sem. Egy csaló honnan tudhatta volna, hogy hol kell vásárolni?

    Szerintem nem. Eredetileg is volt mindig legalább, a terminált üzemeltető banknál érvenyességellenőrzés.

    Te többször, legalább 7-szer nem láttad a "kapcsolódás" üzenetet megjelenni. Hihetetlen statisztikai memóriád lehet, hogy erre 1-1, 5 év után így emlékszel.
    Én nem vitatom, hogy így volt. Erre lehet egy magyarázat, hogy a banki ellenőrzés gyorsabban (rövidebb idő alatt) lefutott, mint a te rekció időd. Megjelent egy ezredmásodpercre, de már jött a következő üzenet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák