Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Skullwipe #62727 üzenetére

    Mert az nem automatikusan váltja a méréshatárt, de ez még hagyján, ha valaki jobban kedveli, azzal is lehet dolgozni. Tovább megyek, szervizcélra is tudnám használni, de 300 V méréshatár néha kevés, kapacitást pedig nem mér.

    Pontosság nem lenne probléma, a mai műszerek épp annyira pontosak, hogy ezzel gyakorlatilag nem kell foglalkozni.

    Tartozékoknak nincs különösebb jelentősége, műszerzsinór idővel megszakadhat, cserélni kell, illetve hőelemes érzékelő is lehet némelyikhez.

    A 10 A-os méréshatárnál nem mindig van biztosíték, mert az egy jó vastag sönt, nehéz kiégetni. A 200 mA-os résznél szokott lenni egy biztosíték.

    Az ellenállásmérő körre veszélyes lehet egy véletlenül töltve maradt kondenzátor (nem tévedés, azzal is lehet kondenzátort ellenőrizni) vagy bármilyen, feszültség alatt maradt áramkör. Tehát ez a része jó, ha megfelelő védelemmel van ellátva, lehetőleg ne pukkanjon el minden kis baklövéstől, mint a DT2905A klónok.

    Elárulhatom, az RM102 már megkapta kiképzést, V és mV kapcsolóállás egymás mellett van, véletlenül mV állásban küldtem rá 200 V sortápot egy TV-ből. Nem lett semmi baja.

    De Ω állásban is kapott már, sajnos ilyen előfordulhat, minél többet van használatban, annál nagyobb az esély 1-1 balfogásra.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák