Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • makos0078

    tag

    válasz Gyöször #1830 üzenetére

    Ha tűzoltó palackra gondolsz, akkor állítólag egyre nehezebb szerezni. Nyilván lejárt palackokról van szó, fillérekért vagy ingyen. Szép lassan mind az 5 tűzoltó ismerősömet körbeudvaroltam, még senki nem tudott hozni. A töltést is szigorították már állítólag, régen ilyen ismerőssel megoldották okosba'. Beszéltem már 2 tűzvédelmis emberrel, egymástól függetlenül azt mondták, hogy a töltés és a nyomáspróba iszonyat drága lett, inkább nem írok hülyeséget, de kilóra vetítve a durván sokszorosa a gázcsere telep áraknak. Ott meg nem töltenek ilyet.
    A palackkal macera, hogy fejjel lefelé kell használni, mert búvárcsöves, és állítva a folyékony CO2 akar kijönni. Állványt vagy akasztót kell neki csinálni.
    A szelep nem biztos, hogy sok nyitást-zárást kibír, nem arra van tervezve, aztán esetleg egyszer majd nem lehet teljesen elzárni.
    A szelep menete elvileg stimm, W21,8... Régi vagy nagyobb palackon esetleg más is lehet. Tűzvédelmis cégeknél 8 ezer körül lehet kapni 2 kilóst, 5 kilós ritkán van nekik, az 10 fölött. Az egyik fószer azt mondta, hogy a (tőle vett) kifogyott 2 kilóst 6 ezerért cseréli. De csak ha épp tudja, mert neki se mindig van, csak ha épp begyűjtenek cégektől. Ma még megpróbáltam a melóhelyen illetékes tűzvédelmis fickót, az meg azt mondta, hogy le szokták adni a MÉH telepen (grrrrr), de majd szól, ha esetleg lesz.

Új hozzászólás Aktív témák