Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ksojal

    újonc

    Sziasztok!
    Az alábbi probléma megoldásában kérném a segítségeteket.
    Összeraktam egy PC-t többnyire HTPC célra MSI Z490-A PRO alaplappal, I5-10400-as procival. A mostani videokártya mizéria miatt úgy gondoltam, hogy az integrált videokártyát fogom használni UHD filmek lejátszására. Ebben a prociban Intel 630-as IGP van, ami szépen megbirkózik az UHD filmek lejátszásával. A problémám az, hogy szerintem nem HDR-ben játsza le a HDR filmeket. A tv-m az ilyen filmek lejátszásakor csak az UHD feliratot jelenteti meg a HDR-t viszont nem. Egyébként a tv HDR, HDR+ megjelenítésére képes Samsung Q90T.
    Amikor külső HDD-ről a tv játssza le a filmet a bal felső sarokban megjelenik a HDR felirat.
    Nem az összefoglalóban szereplő leírás szerint állítottam be a szoftvereket, mert KODI-t használok abból is a Mátrix verziót. Évek óta ezzel mozizok és nagyon megkedveltem, nem szeretnék másik lejátszóra váltani.
    Nem tudom mennyire fontos, de a Windows HD color beállításában a kijelzőm alatt mindhárom megjelenítési képesség mellett "NEM" szerepel, holott a tv-m HDR képes.
    Elolvastam a kézikönyvét és csak egy beállítást találtam ami a HDR-re vonatkozik "Kiterjesztett bemeneti jel" opciónál az összes HDMI forrást bejelöltem. YT videókban is ezt találtam. A HTPC és a tv összekötését jó minőségű HDMI 2.1 kábellel végeztem el.
    Az alaplap leírásában sehol sem találtam a HDMI típusra vonatkozó leírást, mindenhol csak a darabszám van leírva, de leteszteltem úgy, hogy az erősítőmet és a PC-t összekötöttem HDMI-n és DD+ hangsávú filmet játszottam le. Ekkor az erősítő kijelzőjén megjelent a Dolby Digital felirat. Amikor csak 1.4-es HDMI kábelem volt, akkor csak PCM felirat jelent meg az erősítőn.
    Hogyan tovább? Miért írja ki a PC azt, hogy nem HDR képes a tv-m?
    A segítségeteket előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák