- Motorola Edge 30 Fusion - fúziós kínai konyha
- iOS alkalmazások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheif
tag
nekünk bosch mosogatógép, mosógép, szárítógép van/volt.
A mosogatógépet tavaly javítottam, a mosógép múlt héten adta meg magát, a szárítógép is haldoklik. Sajnos szinte egyszerre vettük őket, 5-5,5 éve, ennyit bírtak.Márkaboltnál arra figyelj, hogy olvasd el rendesen a feltételeket. Van olyan plusz garanciájuk ami akkor él csak, ha minden évben 1szer kihívod a szervizt átnézetni a gépet.
-
Nagya21
addikt
Hali!
Nem rossz....
Nézd meg ezeket is:
Electrolux, EW2T528S, elöltöltős, mosógép :: Electrolux elöltöltős mosógép :: AEG, Electrolux, Zanussi márkabolt webáruház (markabolt.hu)
Electrolux EW7HE6457W, szárítógép :: Electrolux hőszivattyús kondenzációs szárítógép :: AEG, Electrolux, Zanussi márkabolt webáruház (markabolt.hu)
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
törölt tag
Sziasztok!
Vásároltam egy beko Beko RCSA406K40XBN hütöszekrényt..
És az lenne a problémám ,hogy néztem a kompresszort forró és nagyon sokat megy a hütö.
van ,hogy 20 percre leál és utána megint elindul.
1 hete vásároltam újonnan.
Régi hütöm is beko volt de felül fogyasztós és az nem ment sokat. ( kompresszor)
Ezeknél a hűtőknél normális dolog?
-
tthom
senior tag
Van esetleg valakinek Samsung SpaceMax-es hűtőszekrénye? Ugye azt ígérik, hogy belül sokkal nagyobb hely van, mint az átlagban. Ha van valakinek, lemérné, hogy ez egy 60 cm széles hűtő esetében mit jelent belül szélességben? Egy 70cm-es hűtőt cserélnénk le (ez belül 57cm körül van), de nagyon kicsi a választék No Frost-osban..
-
-
mzso
veterán
válasz Ringman #71112 üzenetére
"persze, ezt kell kompenzálni, de ez pont lent van a pincében, van most a helyiségben 22 fok, télen meg 16-18.
az első racionális döntés ahogy most nézem a Whirlpool WHM 221133
jó, van ez a liebherr, de ez meg elég nagy kezdeti beruházás [link] "
Nekem nagy rejtély a Whirlpool 28113.
Már régi típus, de nagyobb a térfogata az általad linkeltnél (274l), és még mindig kevesebbet fogyaszt (elvileg) mint ez az újabb típus (136kWh/év), és még nem is volt drága. Na már most kíváncsi lennék, hogy az ilyen marha remekre sikerült, vagy ilyen pofátlanul nagyot hazudtak a fogyasztásával.
-
mzso
veterán
Helló!
Jobb ötlet híján itt kérdezek: A Lidl-ben most van ilyen "olajpermetező"-nek feltűntetett valami. Na már most ez spricceli az olajat (egy sugárban), vagy sprayként működik vele és nagyobb felületen elosztja?
Ezt a leírást nem bírom értelmezni "2 db, 1100 Ft/db" "/2 db; /készlet, 1 db = 1100 / 2199 Ft ". Összevissza... Akkor most határozottan vagy 1100, vagy 2200 Ft... -
asdf_
veterán
A képen 3 termék látható, mindegyiknek 2199 az ára, ami hol a 2-re, hol a 4-re (készlet), hol az 1-re (készlet, másik fajta) vonatkozik. Az elmebeteg árfeltüntetés az előírt egységárfeltüntetés következménye, meg persez azért, hogy egy ablakban elfér az egész, ha mindegyiket külön árazták volna és külön megy, akkor sokkal vastagabb lenne a reklámújság.
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
Ha valakit érdekel [Liebherr KGNsfd 57Z03 fogyasztását mértem 4 napig, felszorozva 1 évre 170 kWh, a gyári adat 203. 25 fokos helyiségben van.
Mondjuk meglepően sokat üzemel, az idő 60%-ában.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #38464487 #71879 üzenetére
Na ja, mi mást is mondott volna.
Nagyon egyszerű a képlet, tekerd fel 5-ös fokozatra, ha ugyanilyen időközönként kapcsol ki és be, úgy is akkor a kompresszor maxon jár folyamatosan és csak a klixon [hőkioldó] kapcsolgatja.Ja még valami valamelyik oldala jó meleg amikor megy a kompresszor? Vagy ha van rács a hátulján az jó meleg? Ha nem, abból is tudni lehet, hogy gázhiányos vagy dugulás van a csőrendszerben, és azért melegszik a kompresszor. A kompresszornak egy normálisan működő hűtőnél nem szabad forrónak lennie! (Extrém eseteket leszámitva amikor pl belepakolsz egy disznót ami még reggel röfögött)
[ Szerkesztve ]
-
Bobby81
tag
Sziasztok,
Tudtok nekem ajánlani egy alul fagyasztós kombi hűtőt, aminek a fagyasztó része kb. 130-160 literes és alacsony a fogyasztása.
Vannak esetleg ajánlott típusok, amik már beváltak? -
csongi007
csendes tag
Sziasztok!
Kombi hűtőgépet készülök venni. Szempontok voltak: Nem F-es energiaosztály, nagy mélyhűtő (100+), nem nagy hűtő (190-). Liebherr-re jöttek csak ki ilyen hűtő-mélyhűtő arányok. A következőket néztem ki:
Liebherr CNd 5023
Liebherr CBNd 5223
Liebherr CNd 5224
Tudtok mondani valamit róluk, van ezekkel a típusokkal bárkinek tapasztalata (főleg az elsőről)?Köszönöm szépen!
Üdv: Csongor -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Még Blackfriday-kor vettem egy Indesit BWSA 61051 mosógépet. Nagyon örültem a fejemnek hogy sikerült elcsípni, viszont most már azért jól látszik hogy nem volt akkora vétel. A programok nagyon fosok rajta, de igazából ez a kisebb gond.
A nagyobb probléma az az volna hogy a mosógép az rendesen táncol centizés közben. Nem mozog, rendesen ugrál, nagyon durván megy odébb. Próbáltam egy szőnyeget is tenni alá, attól meg még jobban ment, pedig gumis az alja..
A kérdésem az volna hogy valakinek sikerült már megoldania ilyen problémát? Rendesen majd szétesik a gép úgy veri a centrifuga az egész gépházat, és maga a tápkábel is nagyon rövid, tegnap már rendesen megfeszült amikor arrébb ugrált a gép. Múltkor meg annyira odébb ment a gép hogy a szennyvíz kivezető csövet lehúzta a csonkról és kifolyatta a vizet a járólapra..
Láttam hogy lehet kapni mosógép szintező lábak alá ilyen talpakat, viszont nem tudom hogy ezzel mik a tapasztalatok.
Összességében így a mosógép az teljes mértékben használhatatlan. Nyilván a programok az a gép adottsága, de ez hogy ennyire mozog. Van mellette hűtő, de nem akarom neki tolni teljesen mert szét verné annak is az oldal falát.
Gondoltam még arra is hogy szárítógépet venni és összeépítő kerettel rátenni, annak is van súlya, gondolom segítene a dolgon, de megmondom őszintén én Indesit szárítógépet nem szeretnék venni, ezt a mosógépet is csak az ára miatt vettem meg.
Üdv.
-
Nagya21
addikt
válasz tothjozsi96 #71886 üzenetére
Hali!
Kiszedted az összes dobrögzítő csavart belőle?
Kiszintezted a mosógépet?
Ha ezek után is elugrál, hivni kell a gar szervizt.
Annó volt felültőltős indesitem, 17 éve vettem akkor volt 100k, de annak nem volt ilyen baja.
Lehet azóta c@rok mióta Whirpool égisze alatt mennek.
-
pjen
félisten
Szerintem hívjál szerelőt, lehet csak a lengés csillapito adta meg magát.
-
arcsin
senior tag
Azt a 4kis fitymát felejtsd el. Nem jók semmire. Vagy próbálj állitani a meglévökön, vagy vegyél rendes gumiszönyeget alá. Obi, paraktiler, bauhaus, mediamarkt-ban lehet kapni. Egy 60*60 as fekete szönyeg.
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
nekem is elugrál időnként, azt vettem észre, hogy főleg akkor ha pl. nagyobb darabot mosunk, mondjuk lepedőt, huzatot, pokrócot. Ilyenkor valszeg egy oldalára feszül azért lehet, de gondolom erre is vannak benne a lengéscsillapítók. Nekem is azt javasolták, hogy szintezzem ki első körben.
@Nagya: a rögzítő csavarra én is gondoltam, de ha egy is bent marad akkor már az alap mosásnál is kiderülne, gondolom visítana rendesen.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Dare2Live
félisten
~3éves LG gbb71es hütő/fagyasztó először nem hűtött rendesen, majd most lényegében teljesen leállt. Gari már nincs rá. Vmi örlet merre induljak? Azért egy 3éves hütőt csak úgy cserélni/kidobni nem szeretnék...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Nagya21
addikt
válasz tothjozsi96 #71893 üzenetére
Hali!
Nagyobb baj sose legyen....
-
BFGX
csendes tag
Sziasztok,
A régi Whirlpool ART668G hűtőm hamarosan nyugdíjba vonul, egy egészséges 20 éves szolgálat után. Az utódját keresem. Illúzióim nincsenek, a mostani felhozatalból nem sok képes az ilyen futásteljesítményre. Viszont nem 3 évente szeretnék új gépet vásárolni.
Első sorban ezeket néztem ki:
AEG RCB732E5MB [link]
Bosch KGV58VLEAS [link]
AEG RCB736E5MB [link]
AEG RCB736E5MX [link]
Az AEG-ről tudom hogy egy jó darabig nem lesz gond vele, a Bosch is tud még, ha akar.
De érdekelne, hogy mely ma kapható márkák még a megbízhatóak (Liebherr, Beko, LG, Electrolux stb). Ha valaki tudna pár véleményt írni azt megköszönném. -
SH4D0W2011
őstag
Sziasztok!
A Lidl-s Silvercrest gőzölős vasaló mennyire ajánlott termék, van esetleg valakinek tapasztalata vele? Ha nem jó, mit érdemes olcsón venni?
-
Nagya21
addikt
válasz SH4D0W2011 #71899 üzenetére
HAli!
Nem egy ürteknika a vasaló......, a talp ránézésre jónak tünik, 3 év gari sztem nyugodtan veheted.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik