Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BB9000

    senior tag

    válasz bghistvan #49724 üzenetére

    A Cata konyhai elszívó központi elszívóba bekötésével az alattad és fölötted lakókkal szúrsz ki. Meg egy kicsit magaddal is. Amikor nem kapcsolod be a Cata-t, akkor "csak" annyi a gond, hogy nem tudod szabályozni a légáramlást és folyamatosan maxon megy az elszívás. Amikor bekapcsolod a Cata saját ventilátorát, akkor a központi elszívó csövébe fújt levegő lokális nyomásnövekedése a központi cső legközelebbi kivezetéseinél először csak csökkenti az elszívást, majd ha erősebbre kapcsolod a Cata-t akkor ugyanott -az alsó és felső szomszédaidnál- ki fog áramolni az általad befúvatott szagos levegő.
    Fentiek miatt kifejezetten tiltani szokták a társasházakban az általad kivitelezett megoldást. Ezt a tiltást a társasház valamelyik szabályozó dokumentuma szokta tartalmazni. Ahány ház, annyi neve lehet. A "házirend" és a "Szervezeti működési szabályzat" kulcsszavak hangoztatásával a közös képviselő fogja tudni miről van szó.
    Az ellenőrzés és a szankcionálás társasházanként nagyon különböző. Ahol én laktam, ott a tiltásnak nem nagyon tudtak érvényt szerezni, emiatt a konyhai szellőzőnyílást teljesen le kellett zárnunk, ha nem akartuk a "kedves" szomszédaink ételszagát random szagolni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák