- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
válasz #40553216 #41550 üzenetére
igen, persze
a csillivliivel kapcsolatgan: a parasztvakításnak és a csicsás külsőnek az ellentettje nem a gagyi, rossz minőség, hanem a puritán.
Egy bármilyen ipari gépen lehet érezni a masszívságot, célszerűséget, puritánnak ugyan puritán, nem gondolnám, hogy egy vacak.
[ Szerkesztve ]
-
simico
tag
Szívesen. Egyébként menj el nagy(obb) elektronikai áruházakba (MM, Euronics, stb) és nézd végig a teljes kínálatot. Mi többször is végigjártunk tucatnyi üzletet, mert azért előben is szerettük volna látni, megtapogatni a gépeket. Azonos árszinten én nem láttam érdemi különbségeket a gyártók között, a százezres Bosch semmivel nem tűnt különbnek az ugyanannyiba kerülő Bekonál. A legolcsóbb belépő gépek meg mindegyiknél igen hitványak voltak. De mindenkinek mások az igényei és ingerküszöbe, úgyhogy szerintem mindenképpen érdemes személyesen is megnézni a teljes kínálatot. Eleinte én is tartottam ettől a márkától, de nem láttunk számunkra érdemi különbséget azonos árszinten ami miatt ne vettük volna meg és az 5 év gari is meggyőző volt. Húgom nagyon régóta Törökországban él, jó tapasztalatik vannak, szeretik a márkát (valami A betűvel kezdődik, a Beko az export piacra szánt név). Aztán 5-10 év múlva meglátjuk, hogy hogyan muzsikál a mosógép, szárítógép és mosogatógép
Ui: édesanyámnak annyira megtetszett a Beko hőszipkás szárítógépünk, hogy ő is vett egyet.
-
Gömbike
senior tag
válasz poli27 #41540 üzenetére
A szárítógépem közel 20 éves volt, mikor feladta a harcot benne az egyik ventilátor. Én hülye utána vettem egy hőszipkás Eluxot, az helyett, hogy megcsináltattam volna a Miele-t.
Meg sem közelíti a mostani technológia a Miele 20 évvel ezelőtt gyártott gépeit.
Lehet a mostani gépekben sok csili-vili kijelző, biz-basz, de az anyagfelhasználás más dimenzió.
Ezért annyi az áruk.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
stellaz
veterán
válasz n@p@lm #41558 üzenetére
https://www.whirlpool-professional.com/Products/Laundry-equipment
itt vannak szárítók meg mosógépek is
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
A bosch bojlereknek semmi köze a régi junkers-hez és annak minőségéhez, szimplán használják a patinás nevet, gyakorlatilag nem jobbak a sokkal olcsóbb olasz daraboknál, éppen ezért nem ajánlott. Ha egy hajdu ára Neked sok, akkor inkább vegyél egy hajdu aquastic-ot vagy egy olcsóbb ariston-t. A bosch pénzkidobás, sajnos.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Dicker
őstag
Sziasztok!
Van bárkinek tapasztalata az alábbi kompakt porszívókkal/felmosókkal?
Philips PowerPro Aqua FC6404/01
Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01
Xiaomi JIMMY JV51
Xiaomi JIMMY JV71
Xiaomi ROIDMI F8Vagy van bármi más vezetéknélküli porszívó, amit ajánlanátok?
Akár külön felmosáshoz, külön porszívózáshoz gép, ami bestbuy?Nem feltétel a vizes tisztítás egy gépben, de a fentiek több funkciós mivolta elég jónak tűnik. A lényeg, hogy praktikus legyen, és elbírja látni normálisan a feladatát.
-
blattida
nagyúr
Hajdu bojlerhez mindent kapsz, ráadásul olcsón, a tartályuk tartós, a szigetelésük vastag, csak a szokásos vízkőtlenítést kell elvégezni 2-3 évente és a magnézium anód cseréjét, más teendő nincs velük.
Bosch esetében sokkal kisebb megbízhatósággal és sokkal drágább alkatrészekkel kell számolni, éppen ezért nem lenne jó biznisz.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
poli27
veterán
válasz ribarszki #41544 üzenetére
sajnos a mai világban, az hogy valami drága nem egyenlő a tartóssággal... továbbra is azt mondom, ár érték arányban nem jó a miele gép, túl van árazva! Megvehetném ha akarnám, nézegettem is amikor mosó és külön szárítógépet vettem tavaly, de a samsung mellett maradtam az megvolt 5 kilóból a kettő..... 4 év garival! A miele az olyan mint az iphone sztem elhiszem hogy 10 évig elmegy, de ha a samu csak 5 ig, kicserélem még 1x és talán még mindig a miele alatt maradok árban!
-
Zeki
nagyúr
válasz #32577792 #41569 üzenetére
A minőség hullámzó ebben az árkategóriában. Ha mindenkinek elmenne minden gépe 8-10 évet, a szervizeknek nem sok munkájuk lenne.
Aztán persze van olyan eset is, amikor valami eleve úgy szar ahogy van. Konkrétan mindene. Egy samsung porszívóval szívtam meg pár éve, pedig 50 ezer Ft volt.
Fogyasztói társadalom van, ezernyi beszállítóval. -
blattida
nagyúr
válasz #32577792 #41573 üzenetére
Stellaz mikrohullámú sütőt keres, nyikszi pedig arra vonatkozó tve tesztet linkelt neki.
Viszont, azt gondolom, hogy Magyarországon nem sok ember ad ki közel 2000 forintot egy ilyen teszteredményért.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz blattida #41574 üzenetére
Akkor én emlékeztem rosszul.
Én kiadtam annyit, mert érdekel nem csak prospektus adatok, hanem egy esetlegesen független teszt is arról, hogy mi marad a ruhában mosás után. (folt, vegyszer)
Ránézésre lehet minden tiszta, de az emberi szem azért nem lát meg mindent.
Sőt, én kiadtam még 1 fontot is egy hónapra, ahol nem 1 tesztet tudtam olvasni, hanem a teljes adatbázist. -
törölt tag
válasz stellaz #41551 üzenetére
„a parasztvakításnak és a csicsás külsőnek az ellentettje nem a gagyi, rossz minőség, hanem a puritán”
Persze, hogy nem ellentettje. Éppen hogy kiegészítője.Az ipari dolgok egész más filozófia. Porszívóknál pl. sokszor nem kell olyan szűrés, mint a háztartás gépeknél, mert vannak kiegészítő eszközök, maszk, elszívó, bármi, de más az eltakarítandó anyag is. És egy ipari még így is sokkal drágább a háztartási gépnél, ráadásul a sok éves garanciák sem vonatkoznak rá, mert az erre vonatkozó szabályozás is más.
A Miele esetében a legkisebb ipari mosógép olyan 1 millió Ft körül van, 30000 üzemórára tesztelt (egy mosodában ez mondjuk 5-6 év, szinte folyamatos működés), a legkisebb, a háztartásira hasonlító mosogatógép is 1 milla körüli, 15000 órára tesztelt, de 450 tányér/óra tempóval. Kellenek ilyen otthonra? -
törölt tag
válasz blattida #41576 üzenetére
Igen, de második hónaptól már 4k ha jól emlékszem.
Azt gondolom, 2k nem kevés, de ha valaki szeretne átfogóbb képet kapni - és még szerepel is az adott modell - akkor ennyit szánjon rá.
Szubjektív vélemény nem ugyanaz, mint egy laboratóriumi viszgálat. (itt most nem szeretnék a "de" adac meg hasonlóakkal foglalkozni) -
tomszli11
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy valakinek van tapasztalata ezzel a mikróval, vagy ehhez hasonló Samsung mikróval kapcsolatban?
Illetve aki jobban otthon van a mikro témában, tudna segíteni, hogy mennyire lehet jó vétel ez a készülék?
előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #32577792 #41569 üzenetére
Zanussim 22. éve megy hibátlanul, ezért mondjuk rá, hogy az a csúcs?
Nem lehet annak alapján kiválónak, de jónak sem minősíteni, hogy majdnem 8 évig működött. Az egyrészt nudli, másrészt lehetséges, hogy csak szerencséd volt, másnál fele annyi idő alatt tönkrementek az olyanok.
Ha valakinél szintén sok évig meghibásodás nélkül működik egy OK, akkor mindenki szaladjon olyat venni?Egy mosógép nem autó, hogy BMW, Mercedes helyett be kell érni Daciával, mert nem sokmillió az árkülönbség. Ha valaki 50-100000 Ft plusz pénzért megkaphatja a mosógépek Mercedesét, netán Bentley-ét, akkor botorság nem belevágni!
Szerintem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #32577792 #41586 üzenetére
Úgy bizony, már eldöntöttem, Miele lesz, éppen az előbb leírtak miatt. Várok egy leárazásra, fekete péntekre, akármire. Csak a mélysége zavar, nagyon ki fog lógni a konyhapultból. Legszívesebben valami keskenyet vennék, ami hülye elnevezés, meg mindegyik 60 centi "keskeny".
Electrolux szóba sem jöhet, mert nincs 1600 fordulatos centrifugájuk. Mieleből elfogadom az 1400-ast, mert az is sokkal masszívabb, mint más gyártók 1600-asa.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #32577792 #41589 üzenetére
A honlapok képeit nézve, az AEG és az Electrolux dobok tök egyformák. Az nem értem, utóbbiból miért nics 1600-as centrifugájú.
Nézegettem a tudást és az árakat, nem olcsóbb az Electrolux.
[link], [link], mindkettő 160-170000 Ft között kapható, de az AEG 1600-as.Még valami szól a Miele ellen: nincs gőz funkciója még a 480000 forintosnak sem, amit pedig nagyon szeretnék. Aki használ olyat, igencsak dicséri.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #32577792 #41591 üzenetére
Arra, amire kitalálták.
"KEVESEBB VASALÁS, FRISSEBB RUHÁK
Ezek az AEG mosógépek egy kis gőz segítségével gyorsan és könnyedén felfrissítik gyűrött ruháit. A rövid, gyengéd gőzprogrammal biztonságosan eltávolíthatja a szagokat, és csökkentheti a gyűrődéseket a száraz ruhákon. A mosási ciklus befejező mozzanataként is alkalmazhat gőzt, ekkor a ruhák alig, vagy egyáltalán nem igényelnek majd vasalást."[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez elég általános
Mióta van szárítógép, nagyon sokat nem használja a feleségem a gőzt, nem rossz egyébként. De nem gondolom, hogy emiatt hátrány érné a Mielet. Bár tény, hogy nem ismerem őket, de írd le concréce és majd a tulajok válaszolnak.
De MM-nek vagy egy saját márkás Eluxa, nem drága, viszont gőzös az is.
Dobok egyformák, de nem csak az. -
BBéci
legenda
válasz #32577792 #41593 üzenetére
Ez a Miele gőzfunkciós, de az ára kissé borsos.
Szárítógépem nem lesz, nem tudnám elhelyezni, ezért nincs mosogatógép se. Viszont a vasalás rendkívül időigényes és fárasztó, jó lenne ezen picit könnyíteni!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz peppe79 #41597 üzenetére
Valamiért csak kínálják azt a funkciót. Ha értelmetlen lenne, a csúcs Miele gépekben sem találkoznánk vele.
(#41598) ribarszki
Nem azt ígérik, hogy nem kell vasalni, csupán megkönnyíti azt.(#41599) pjen
A szekrényemben 25 db ing sorakozik (a nyáriak többsége ilyenkor összehajtva várja a jó időt) vállfákon és 5-6 póló. Utóbbiakat sem veszem fel vasalás nélkül.
De ott van a számtalan abrosz, ágynemű, konyharuha, ezeket is vasaljuk. Nem beszélve a nadrágokról, amiket a legnehezebb simára vasalni. Sokszor inkább fizetek 1800 forintot a tisztításért.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik