- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
-
pixta78
senior tag
Véleményeteket kérném, hőszivattyús szárítógép vásárlásról, belépő szint jöhet szóba.
Mi az ajánlott és honnan?Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
senior tag
válasz Degeczi #40704 üzenetére
Garancia tapasztalatok vannak már? Szerintem nem az a jó, ha 5 évig van rá gari, hanem ha 6-7 évig nem kell hozzányúlni (vagy 8-10 évig), mert képvisel olyan minőséget.
Mi végül elengedtük a Bekot és egy Electrolux lett 20e forinttal drágábban. Tapasztalat nulla, első szárítógépünk lesz. -
törölt tag
válasz vinpilu #40707 üzenetére
Többeknek van már Beko gépe. Mosó-mosagató és szárítógépe is. Nekem pl. egy 7433PAO. Tökéletesen elégedett vagyok vele. Szerviz tapasztalatom nincs, mosógépszerelőm se tudott róla semmit, mert még nem javított (pedig nem mindegyik 5 év garis) ilyet.
Nálam a mosógép is új: AEG
Lehet, hogy nem olyan csicsás a Beko, de az tény, hogy nincs sorjás műanyag részek, mint AEG esetében, ami ha kedves feleségem úgy nyúlna hozzá, bizony könnyen pirossá tudná varázsolni a fehér gépet. Netán ott maradna előtte a földre esve a műkarom (neki nincs, de másnak lehet)
Szóval ha valami megbízható, nincs szükség szerviz tapasztalatra mondhatnánk. Egy olyan volt, aki állítólag "sokat" várt valamire. De nem tudom konkrétan ki és pontosan mire és mennyit. (nem keresgettem)
Az tény, hogy elux ügyfélszolgálat tud bunkó lenni, van homár cikk róla, és rohadt lassú, egy-egy adott kérdésre adott válasszal nekem pl. Ezzel szemben a Hauser-től max. 2 napon belül kielégítő válaszokat kaptam Beko szervizeléssel kapcsolatban (tudom, nem ők szervizelik, a szervizek megítélése pedig úgy általában pocsék kicsi hazánkban, ez nem annyira márka specifikus)Jellemzően kicsi hazánk szereti valamiért a germán vonalat. Ami ugye a legenda szerint a legjobb minőséget ontja magából mindenből a világon. Vagy nem.
-
őstag
válasz Csaby25 #40702 üzenetére
Bármelyiket választhatod szinte. Nekünk 3 fajta van, azokról tudok csak írni. Az Inissia az egyik legolcsóbb és strapabíró megoldás, az Essenza Mini is olcsó és nagyon kis helyen elfér, de nem tűnik olyan tartósnak 1 hónap használat után, valamint még nem próbáltam utángyártott kapszulával. A legrégebben meglévő a Pixie, már 4 éve bírja, az drágább. Azt szeretjük legjobban. Működésben elvileg ugyanazok. A kapszulát automatán kezelő gépek nem szokták szeretni a nem nespresso kapszulákat.
2 év gari van mindegyikre, háztól házig gari cseregéppel.
Ha őrölt kávéval használsz gépet, akkor egy alap kávéból 40 forint egy kávé, ha drágábból akkor 50-60-70-80-90 stb. Nespressoval kb. 70 forint, de jobb lesz a kávé íze is szerintem. Az eredeti nespresso kapszula 130-140 forint.
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
Nekem is megjött a pályázatról az elbírálás, csütörtök este.
Pénteken meg is vettünk egy Liebherr CNel 4313-21-es hűtőt, és be is üzemeltük.Köszi mindenkinek a segítséget!
-
BB9000
senior tag
válasz csubuka #40696 üzenetére
A Trotek TTk 100 -ast ajánlom. A kissebbek nem sokkal olcsóbbak, de teljesítményben sokkal gyengébbek. Ha nem szereted a tartály ürítgetését, akkor erre is tudsz kötni slagot, amivel a lefolyóba tudod vezetni a vizet. Ekkor azonban nem látod, hogy mennyi vizet szedett ki. Az átázott falak miatt neked kell a stabil, nagy teljesítmény. A helyiségeket a páramentesítéssel egyidőben fűteni is kell, mégpedig a lehető legnagyobb fűtőteljesítménnyel, hogy a száradást fel tudd gyorsítani.
[ Szerkesztve ]
-
Atesz 666
aktív tag
válasz #32577792 #40708 üzenetére
"Lehet, hogy nem olyan csicsás a Beko, de az tény, hogy nincs sorjás műanyag részek, mint AEG esetében, ami ha kedves feleségem úgy nyúlna hozzá, bizony könnyen pirossá tudná varázsolni a fehér gépet. Netán ott maradna előtte a földre esve a műkarom (neki nincs, de másnak lehet)
Szóval ha valami megbízható, nincs szükség szerviz tapasztalatra mondhatnánk. Egy olyan volt, aki állítólag "sokat" várt valamire. De nem tudom konkrétan ki és pontosan mire és mennyit. (nem keresgettem)
Az tény, hogy elux ügyfélszolgálat tud bunkó lenni, van homár cikk róla, és rohadt lassú, egy-egy adott kérdésre adott válasszal nekem pl. Ezzel szemben a Hauser-től max. 2 napon belül kielégítő válaszokat kaptam Beko szervizeléssel kapcsolatban (tudom, nem ők szervizelik, a szervizek megítélése pedig úgy általában pocsék kicsi hazánkban, ez nem annyira márka specifikus)Jellemzően kicsi hazánk szereti valamiért a germán vonalat. Ami ugye a legenda szerint a legjobb minőséget ontja magából mindenből a világon. Vagy nem."
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
H.lacika
tag
válasz ribarszki #40712 üzenetére
Igen, a támogatói okirat átvétele után 150 nap.
Kezdődnek az akciók Edigital, MM már reklámozza.
Liebherr számomra elég ismeretlen gyártó, megbízható, régóta van magyar piacon?Kávégépek közül mi a belépő szint? szemes kávéval nem kapszulás, programozható, latte készítés
[ Szerkesztve ]
-
Atesz 666
aktív tag
"Lehet, hogy nem olyan csicsás a Beko, de az tény, hogy nincs sorjás műanyag részek, mint AEG esetében, ami ha kedves feleségem úgy nyúlna hozzá, bizony könnyen pirossá tudná varázsolni a fehér gépet. Netán ott maradna előtte a földre esve a műkarom (neki nincs, de másnak lehet)
Az tény, hogy elux ügyfélszolgálat tud bunkó lenni, van homár cikk róla, és rohadt lassú, egy-egy adott kérdésre adott válasszal nekem pl. Ezzel szemben a Hauser-től max. 2 napon belül kielégítő válaszokat kaptam Beko szervizeléssel kapcsolatban (tudom, nem ők szervizelik, a szervizek megítélése pedig úgy általában pocsék kicsi hazánkban, ez nem annyira márka specifikus)Jellemzően kicsi hazánk szereti valamiért a germán vonalat. Ami ugye a legenda szerint a legjobb minőséget ontja magából mindenből a világon. Vagy nem."
Bocsi lejárt az szerkesztési idő.
-Még anno 2004.03.10.napján vásároltunk egy Electrolux ERD743 típus számú kombi hűtőszekrényt,nos ennek azóta a világon semmi baja nem volt,a mai napig hibátlanul teszi a dolgát.
-A garanciális ügyintézésről meg csak annyit,hogy van egy szintén Electrolux kombitűzhelyünk is ami már bőven a 10-es éveit tapossa annak sincs eddig semmi baja-
-Ami meg volt az a mi hibánkból keletkezett,történt ugyanis,hogy egy balul sikerült sütőajtó becsukásnál berepedt a sütőajtó üvegének a belső oldala.
-Az garancia ügyintézés gyorsasága jóvoltából a sütő ajtót 4 nap alatt kicserélték és be szerelték.
-Ja és van egy AEG L 76475FL elöltöltős mosógépünk is azt 2015.10.12. napján vettük anno 145 ezer forintért, az is hibátlanul működik.[ Szerkesztve ]
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
Degeczi
nagyúr
válasz vinpilu #40707 üzenetére
Megfizethető kategóriában aligha találsz olyan hőszivattyús szárítógépet, amihez jó eséllyel ne kelljen hozzányúlni 8-10 évig... Ezek sokkal bonyolultabbak, mint a régi sokat fogyasztó, de faék egyszerűségű szárítógépek: már mini klímaberendezés dolgozik bennük, meghibásodhat a kompresszor, elszökhet a gáz.
Szóval az 5 év gar itt különösen fontos.
-
BB9000
senior tag
Pályázati útmutató 12. oldal:
5. A vissza nem térítendő támogatás felhasználása
A támogatás felhasználására (vásárlás befejezésére) a Kedvezményezettnek a Támogatói Okirat kézhezvételét követően 150 nap áll rendelkezésére!Az új gépet át kell venned a 150 edik napon. Más megkötés nincs. Korábbi években ennél jóval rövidebb idő állt rendelkezésre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Atesz 666 #40717 üzenetére
Igen, és?
Én leírtam az én tapasztalatomat. Te ezt beidézted, majd újra. És hozzáírtad a sajátod.
Van egy elux kombi tűzhelyünk, nincs még 5 éves és rohad széjjel, egyébként jó. Több helyen olvastam, hogy hasonlóan jártak vele. Egy kedves fórumtárs szerint ez az én hibám, hogy rohad. Biztosan. Lehet nem kellett volna kicsomagolni sem.
Volt egy samsung mosógépünk, amitől távol akartak tartani, mert samsung és szar.
Majd 8 évig használtuk, eladtuk. Volt már probléma vele, egy cső kilyukadt és valószínű lengéscsillapítót kellett volna benne cserélni. De üzemképes volt, úgy adtuk el és vitték el.
Azért egy 3 éves mosógép, hogy hibátlanul működik.. Szerintem azt nem is kellett volna említeni
Van egy Sencor porszívónk,. az is van annyi idős és hibátlanul működik és kiválóan takarít.
Szóval konklúzió: én nem esek hanyatt azért mert germán, gyártva akárhol
Attól még persze lehetne jó is, hogy germán. -
freaghill
őstag
válasz #32577792 #40721 üzenetére
Mi mentünk az új hűtőért, az MM-be, ott egyben le is adtuk a régit.
Megkérdeztem, ha kiszállítással kértem volna akkor elvitték volna a régit.
(#40712) ribarszki Igen, 150 napod van.
-
taylorp
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Beépíthető sütő, főzőlap, és 60-as mosogatógép vásárlása előtt állok.
Nem szeretnék full extrás típust egyikből se, teljesen átlagos használatra lenne mindegyik.
Fő szempontok:
Sütő: legyen kijelzője, meg max a gombok süllyeszthetőek legyenek. Inox szín.
Főzőlap: Ne kapcsolgasson le idő előtt, mint egyes Beko főzőlapok.
Mosogató: Fém belső, evőeszköztartó fiók. Inox szín, a kezelőpanel az ajtón legyen, időkijelzővel.
Tudnátok ajánlani valamit ezek figyelembe vételével?
Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
Ez kizárt dolog, mer nemtudom. XBOX Gamertag:taylorp79
-
freaghill
őstag
Van egy vatta új AEG (tipusszámát most nem tudom fejből) mosogatógép, aminek ég a só visszajelző LED-je.
Fel lett töltve, első használat előtt a só, és az öbliítő is, az öblitő kialudt, a só égve maradt. Mosás alatt kialszik az is.Mi lehet a probléma? Vízkeménység nem lett beállítva, az igaz, lehet ez a baj?
-
apple87
senior tag
Sziasztok
tchibo cafissimo Pure kapuszulas kávéfőzőt szeretném Vízkőteleníteni
Tudnátok ajánlani valami Vízkőtelenítő folyadékot ami nem gyári ?
És lehet kapni boltban. -
Degeczi
nagyúr
válasz apple87 #40732 üzenetére
Persze. Nemrég idéztem be Philips kávéfőző leírásából részletet, abban is ezt ajánlják.
-
senior tag
Ne, ezt jó hallani, a Beko gépek megbízhatóságára gondolok. Ne legyen senkinek garanciális gondja se 5 éven belül, se után. Az öregedés meg elkerülhetetlen.
(#40718) Degeczi, ez már szomorúbb, de a technológia bonyolultsága miatt talán érthető, főleg a belépő szinten. Azért bízom benne, hogy 5 évig nem kell majd hozzányúlni az Electroluxunkhoz sem, majd meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz apple87 #40734 üzenetére
Miért lenne eltérő? Ugyanúgy vizet melegít mind.
Nézd meg egy erre szolgáló tasak összetételét... -
pixta78
senior tag
Köszönöm a Szárítógép reakciókat! A Candy-ról mi a vélemény?
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
LógaGéza
veterán
válasz apple87 #40734 üzenetére
Kb 2 éve (amióta kvázi ingyen volt ) használok ilyen gépet, mindig ezzel a módszerrel vízkötelenítettem, semmi baja nincs. Bekevered a vizet, nem raksz bele kapszulát, és végigcsinálod a lépéseket, amit ír a kiskönyv. Ennyi.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
freaghill
őstag
válasz freaghill #40726 üzenetére
Most olvasom, hogy első használatnál fel kellett volna tölteni vízzel és aztán sóval?
Már lett 2 tesztmosás indítva, ilyenkor is érdemes azért feltölteni vízzel? Utoljára mikor néztem, akkor csak só volt benne, ha nem csalt a szemem, nem telítette meg vízzel a gép a sótartót.
-
-
-
Atesz 666
aktív tag
válasz apple87 #40729 üzenetére
"tchibo cafissimo Pure kapuszulas kávéfőzőt szeretném Vízkőteleníteni
Tudnátok ajánlani valami Vízkőtelenítő folyadékot ami nem gyári ?
És lehet kapni boltban."Üdv.
-Én ezt használom már évek óta szintén Tchibo kapzsulás kv géphez.
-A Rossmann-ban lehet kapni bármikor 500Ft 1/2 literes.
-Adagolása ugyan az amit a felhasználói kézikönyv ír.
-Nagyon hatékony és nem lesz büdös ecetszagú utána a készülék.
-Még az első Tchibo-s gépemhez kaptam egy adagra való Durgol vízkő mentesítőt és annak a flakonját használom mértékegység ként.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik