- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomazin
veterán
válasz tomazin #28597 üzenetére
Utánanéztek a történetnek, még a megbeszélt szervízt is megtagadták, mondva, hogy a mall.hu nem a magyar nagykereskedőn keresztül szerezte be, tehát ők csak a törvény által előírt 1évet vállalják, forduljak a mall.hu-hoz.
Arra sajnos nem tudott válaszolni, hogy miért nem jelezték ezt felém, hogy el tudjak állni a vásárlástól, de ezt már megkértem írásban, hogy megválaszolják, ugyanis semmi másért nem vettem ezt a mosógépet, csak a gari miatt.
-
ribarszki
őstag
válasz albiosz #28605 üzenetére
Az orrszívó kialakítása miatt pont olyan hatékony kis fordulaton, mint magason. Próbáld ki a bőrödön, érzel-e különbséget az orrszívón alacsony és magas fokozat között.
"Nem túl drasztikus egy csecsemő orrát porszívóval szívni?
Nem, mert a készülék a porszívó segítségével, de nem a porszívó erejével szív, a készülék önmagát beszabályozza.
Mivel a porszívó segítségével folyamatos szívást lehet elérni, így a magasabban, illetve mélyebben termelődött váladék is leszívható (kb. 1/2 perces folyamatos szívással)."[ Szerkesztve ]
-
ballington
addikt
Sziasztok!
Mosógépet nézegetek, de tanácstalan vagyok...1 max 2 főre mekkora töltetű mosógépet érdemes venni? Elvileg elég lenne a 4-5 kg-os, de azokból alig van választék. Nem tudom, megéri, ha 6-kg-osokat nézek és azt féltöltettel használom sokszor?
Gorenje, Electrolux, LG márkákat nézegetem.Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
arcitec
addikt
Nem igazán értem ezt a LED-es problémát az új Samsung hűtőben LED-es a világítás és tökéletesen látható benne minden, megfelelő fényerőn ...Előnye nem ég ki(Igaz az előző 10 évig nem égett ki) , megfelelő fehér színben világít stb ... A fénycső(=energiatakarékos égő is) is villog, sőt láthatóan ... A hagyományos halovány fényen ááá múlt ... Ráadásul ma már minden led , a tv(elvileg a plazma tv is villog), a mobil, a egyéb kijelzők stb .. A crt kijelző is villogott,nem is kicsit ...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
-
ribarszki
őstag
Hmmm.. drágának baromi drága az biztos. Érdekes, hogy a merj mosolyogni tesztelőinek nem annyira jött be. Nyilván hosszú távú tapasztalatra van szükség, de ahogy olvasom meglehetősen új techonlógia, kutatási anyag is viszonylag szegényes. És hát erősen kérdés mennyi a marketing szöveg a baktérium pusztításból és mennyi a valóság. A cikk szerint inkább a bullshit felé billen a mérleg.
[ Szerkesztve ]
-
BB9360
aktív tag
válasz ribarszki #28601 üzenetére
Hogy az a jó... mindig figyelek és most úgy rendeltem, hogy nem választottam ki az EU-s regisztrálást. 55 USD a számla, és már shipped. Gyorsak voltak. Azt persze megírtam nekik, hogy EU-s dugalj legyen...
Írtam az EU-s regisztrálással kapcsolatban, meglátjuk, tudnak-e tenni bármit is... Annyit (kezelési, áfa) nem szántam volna rá. My bad... -
BB9000
senior tag
válasz ballington #28608 üzenetére
Mosógépnél a ruhatöltet kg-ban mókusvakítás. A dob mérete számít. Az határozza meg, hogy mennyi ruhát tudsz belepakolni. Egy példa: Bosch és Siemens mosógépek 7, 8, 9 kg-os felirattal kaphatóak, a dob mindegyikben 63 literes. Egyes kisebb gépekben amire 5, vagy 6 kg-ot írnak pedig 58 literes a dob. A leírásban benne van, hogy a nagyobbak 2.5 kg, a kisebbek 2.4 kg vegyes ruhát bírnak kimosni. Több már egyszerűen nem megy bele. Ne az legyen a fő szempont, hogy mekkora számot írnak rá. A fentiekből látod, hogy lényegtelen infó. A dob űrtartalmát sok gyártó nem is közli. A 6 kg-osnak feltüntetett gépet nyugodtan megveheted 1-2 főre. Ha fizikailag elfér és pénzügyileg megengedhető, akkor lehet ráírva bármekkora szám : x kg.
1 lényeges dolog: Olyan gépet vegyél, aminek van gyors programja. Ha nagyon kevés ruhát pakolsz be, akkor válassz rövid mosóprogramot: 15-20-25-30 perceseket. Melyik gépnél mennyi. A rövid program több okból is előnyös: nem nyűvi úgy a ruhát, takarékosabb mint a hosszú, előbb kész.
További tanács: Nincs semmi gyakorlati előnye a súlyautomatikának, a féltöltetnek, automatikus mosószeradgolásnak és egyéb marketinges fogásoknak. Főként a kevésbé gyakorlott vásárlók megvezetésére valók. Jól megdrágítják a gépet és növelik az elromlás esélyét.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Jövő héten mi is nekifutunk a hűtőgép csereprogramnak.
Ahogy olvastam 120k környékén van egy minőségi ugrás, valamint december 31-ig Bosch-okra 2+3 év gyártói garancia van. (Addigra lezajlik az elbírálás, és a támogatói kiküldése?)
Van-e valamilyen ajánlott típus ebben az árkategóriában (az se baj ha nem lépi át a 100k-s határt) és miben jobb a 120-as a 100k-stól?
Szempontok: ~210/60 liter vagy kicsit nagyobb hűtő/fagyasztó térfogat, fehér vagy ezüst szín, jó pakolhatóság, polcok variálhatósága, ajtüónyítás változtathatósága, nofrost nem feltétel, úgy olvastam a mai "normál" hűtők se jegesednek már úgy, mint a korábbiak (vagy mégis?)
A topicot olvasgatva eddig csak ezt találtam BOSCH KGV36XW30
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
ballington
addikt
válasz BB9000 #28614 üzenetére
Köszi az infókat:
Amiket kinéztem mosógép terén:
Electrolux 31264SU
Gorenje 6523/STalán a Gorenje szimpatikusabb nekem. Igaz, gorenje-nél nem láttam gyorsmosás funkciót, csak TimeCare programot..ez az lehet vajon?
[ Szerkesztve ]
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
BB9000
senior tag
válasz Mercutio_ #28616 üzenetére
Ha a hivatali gépezet pontosan tartja az összes határidőt, akkor 2018 február 9.-re minden pályázó meg kell, hogy kapja a támogatói okiratot. Abban bízhatsz, hogy addigra te is meg fogod kapni.
Hogy megkapod-e még idén? . . . Én nem építenék erre nagyon komoly terveket. Persze minden megtörténhet, és felgyorsulhatnak az események, de a korábbi évek tapasztalatai szerint inkább 2018 január közepe/vége felé érhet be leghamarabb a pályázat gyümölcse.[ Szerkesztve ]
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Helyben szeretnék porszívót venni, azaz MediaMarkt, Euronics a fő lehetőség. Érdeklődni szeretnék, hogy milyen készüléket ajánlanátok? 20-30k körül. Igazából elvárásnak annyi van, hogy a szívóereje jó legyen!
Próbáltam a teljesítmény mögött a készülékeknél a szívóteljesítménynek utána járni, de nem nagyon sikerült... sokszor online üzletekben sem találom a technikai jellemzőknél.
Mit ajánlanátok?Előre is köszi!
-
spidersoft
senior tag
válasz Csabroncka #28514 üzenetére
"Nem tudom ki hogy reklámozza, de szerintem az összes A++ gép már inverteres kompresszorral szerelt (nem lehet másként ezt az energiahatékonyságot elérni)" -- nem tudom, hogy mennyire szabad ezt itt megosztani, lévén privát üzenet volt, de szerintem hasznos infó lehet:
én:
Üdvözletem! Szabadon álló alulfagyasztós hűtőszekrény vásárlása előtt állok, de mindenképp no frost-os, és inverteres vezérlésű gépre lenne szükségem. Hogy mely gépek ilyenek, erre egyértelmű jelölést a markabolt.hu nem tesz -- tudna segíteni, hogy mely funkciókat kell keresnem az adatlapon, ami egyértelműsíti, hogy a készülékben fordulatszám szabályozott kompresszormotor/motorvezérlés van? Köszönöm a segítségét!Márkabolt.hu
Kedves Péter!
Kínálatunkban nincs inverter motoros hűtőszekrény.
üdvözlettel
markabolt.hu...az elux/aeg vonal méretei, polcelrendezése tetszik a legjobban, illetve a hazai gyártás következményeképp annak érzem a legbiztosabban a szervizelhetőségét/alkatrészellátottságát, csak kár, hogy pont egy ilyen fontos fícsört nem tud...
[ Szerkesztve ]
-
-
ribarszki
őstag
Nagyon is hasznos a véleményed, mert az egy cikk pár használat után, a tiéd viszont attól relevánsabb, hogy felhasználóként írod hosszabb idő után. Mindenesetre még csak bámulunk az ultrahangos fogkefére, mint borjú az új kapura, annyira új/ismeretlen a fórumon. De köszönjük a beszámolót!
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz spidersoft #28620 üzenetére
Kicsit utánajártam, valóban nem! Rengetegen nem is gyártanak, a sajátomnak néztem utána, ezek alapján az ilyen hűtőket "High Energy-optimized Compressor" al szerelik.
Magukat a hűtő motorokat ilyen csoportokba sorolják vezérlés alapján >>
"Az elmúlt években, évtizedekben a hűtőkompresszorok jelentős átalakuláson mentek át. Régen a berendezések nagyobb tömegűek voltak, kellően túlbiztosítva. Ám korábban nem vették figyelembe a gazdaságos üzemet, ami napjainkra az egyik fő szempont lett, ennek köszönhetően a kompresszormotorok is sérülékenyebbek."
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
blattida
nagyúr
válasz blattida #28625 üzenetére
Még annyi, hogy a súlyautomatikának van gyakorlati haszna, szorosan összefügg a vízfelvétellel, így a vízfogyasztással, ám ma már a legtöbb gép tudja ezt a fícsört, így nincs benne semmi különös.
Fél töltet opció abban a mosógépben van, melyben nincs súlyautomatika.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
peppe79
senior tag
válasz spidersoft #28620 üzenetére
Miért lenne fontos fícsör az inverteres motor?
-
Zeki
nagyúr
Ez úgy volt, hogy...
én éjjel fél 1-ig szívtam vele, aztán hagytam a picsába, hogy ehhez szerelő kell. Reggel meg elmosogatott az asszony kézzel, aztán becsukta a mosogatógép ajtaját, és úgy maradt.
A fene se tudja mitől javult meg, vagy mi volt a hiba, valaki szerint a belül a zárja fordult meg. Kapott ma WD40-et, hogy könnyebben járjon.
Már ha ez volt a hiba... -
spidersoft
senior tag
válasz peppe79 #28631 üzenetére
Zola007 írta, hogy a no frostra és erre van szükség a stabil hőmérséklethez. Végülis logikus: ez légkeringetést (mindenhol hasonló hőfok) és hűtőközeg áramlási sebesség szabályozást (így lehetőséget a szűkebb hiszterézisre -- lassabb sebességen mehet, ami kisebb mértékű hűtést eredményez, ugyanehhez állandóan kapcsolgatni kellene a normál sebességű kompresszort) jelenthet. Pl. ezzel szemezek -- az áron kívül van valami hátulütője egy normáltól szélesebb szekrénynek? A mostani 210 literes, és elég sokat kell benne tetrisezni, főleg, ha a bevásárlás és a főzés találkozik... 2m magasat meg nem akarok, ezt is nehezen érjük fel.
-
DoItYourself
addikt
Akkor egy kis Samsung hűtő tapasztalat: az első gépet 2004-ben vettük, RL36... volt a típusszáma, alulfagyasztós, embermagasságú, nofrost-os darab. 10 évet bírt, hangos lett a kompresszora, nagyon gyakran bekapcsolt, ideje volt a cserének, javasolta a szerelő 8000 forintért. Az utód is egy Samsung lett, 2015 januárban vettük RB29FSR... típusszámmal. Ugyanolyan mint az előző, alulfagyasztós nofrostos, de már digitális inverteres kompresszorral (jelentsen ez akármit is), amire 10 év garanciát adnak, hirdeti is büszkén rajta egy matrica. Pár napja beadta a kulcsot, nem hűt, meleg a söröm, instant pánik. Nosza hívom a 06-80-Samsung-ot, küldenek egy szerelőt 4000-ért, ha kompresszorhiba, vendégük vagyok a javításra. Szerelő úr szerint elektronika hiba, de teljesen véletlenül van nála egy akciós cserepanel 25 ezerért, szívesen kicseréli. Udvariasan megköszöntem, de nem kértem a javítást, cserébe fizethettem még 6 ezret a bevizsgálásért.
Az új hűtőnk egyajtós Bosch lesz, befejeztem a kalandozást a koreai szarokkal.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Zeki
nagyúr
válasz DoItYourself #28635 üzenetére
Nálam ugyanez porszívóban. Samsung nem.
De face to face kipróbáltam egy Miele és egy markolatról távvezérlős Philipset is, nyert a Miele. Anyagminőségben is, meg hangban is.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Bocs, de nem teljesen értelek. Tehát egy 2 éves hűtőről beszélünk. Inkább fizettél 6000Ft-ot, mint kértél volna 25k-ért, (ha így nézzük 19k-ért) egy cserepanelt. Helyette veszel egy új hűtőt 100+k-ért? Ne haragudj, de ebben mi a logika?
Egyébként ez a típusú Samsung hűtő nem Outletes volt véletlenül??? (Mert akkor ne csodálkozz, hogy letérdelt)
(Bár a Samsung szerintem is nagyon gyatra minőségű gépeket gyárt, azt meg kell jegyezzem, hogy szüleim No Frostos, italadagolós Samsung kombi hűtője 2001-óta, immáron 16 éve kifogástalanul elketyeg. Lehet mákjuk volt és belenyúltak a tutiba, 9 másik pedig már kipusztult. Nem tudom, de nekik bejött)
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
addikt
válasz ribarszki #28637 üzenetére
Nem outletes hűtő volt. A 25k csak a panel ára volt, ezen felül még a 4k-s kiszállás díja. Tehát cirka 30k-ba került volna az újraélesztés, a ki tudja honnan szedett-vett cserepanellel. Sajnos erősen megcsappant a bizalmam a márkában.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
törölt tag
Találtam egy ilyet. Mert sokan hiányolták, mekkora is a Mielével a szívás. Hát, ekkora.
Miele Complete C3 Comfort Boost EcoLine review - bagged brilliance
21 kPa, boost módban 24 kPa. -
Csabroncka
Topikgazda
Ezt a meghibásodási lehetőséget többször felvettettük a fórumon! A digitális vezérlés egyik nagy hátulütője sajnos ez, hogy irgalmatlan drágán javítható.
Én kifejezetten emiatt kerestem mechanikus vezérléssel hűtőt és továbbra is tartom, hogy minél magasabb minőségi kategóriából a lehető legegyszerűbb működésűt érdemes választani.
példa:
A Bosch kézi mixeren 14 ezer forintért 3 sebesség fokozat van 0 - 1 - 2 (de olyan mint a bivaly)A Roventa hajvasalón 1 típusú fej, 3 fokozat 25 ezerért
Ha nincsen szükséged a hőmérséklet tized fokon tartására akor hűtőben a sima mechanikus vezérlésű is jó, ez olyan +-1,5 fok hiszterézissel kapcsol, én úgy állítottam be a hűtőt, hogy a közepén legyen 5 fok.
Egyébként a kombi gépek esetén, nekem eddig még soha nem fagyott az alsó polc így. Az viszont tény, hogy a zöldség, hús az alsó porcra kerül, a többi meg feljebb - ezzel No-frost esetén nem kell bajlódni, ott viszont dobozolhatsz, zacskózhatsz mindent.
"in medias res"
-
GIJoe
addikt
Üdv, tudnátok e ajánlani vmi jó erős porszívót anyósomnak 30Eig, ami sokba kerül fenntartani az felejtős (papírzsákos pl...)
Persze tetszik neki a mi vízszűrősünk, csak ennyit max Zelmer-t lehet venni, azt meg nem tudom merjem e ajánlani neki, esetleg róla tudtok e vmit ?[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz DoItYourself #28638 üzenetére
Csak nem jön ki a matek. Kiszállás 4eft ezt így is úgy is fizet, csere panel + 25eft így össsz = 29eft. Ha nem, akkor 10eft + 80-100eft. + beszerzés + régi elszállítás. Illetve még akár le lehetne vonni a 29eft-ból a 6eft-ot akkor = 23 eft. Na, de persze kinek mi. Az indulat nagy erő.
A Gorenje 10 évet bírt, mikor vásárolva lett az akkori eladó 5 évet mondott. A mostani Samsung RB31 igaz csak 2 hónapos eleddig jó, mondhatni kiváló, 4 év a gari, ha addig elmegy akkor talán már 10 évig is. A Samsung mosógépen WF60 - 5 év gari - az első évben ékszíj és ajtó csere. Azóta kifogástalan , bár a nagy fordulatú centrifugáláskor talán jobban rázkódik, de fal mellet van és ki van hozzá "ékelve". Majd még egy szervizt elbír gariban. A VCC4790H33 proszívó meg úgy jó ahogy van, tökéletesen működik. Ma már bármiben ki lehet fogni jót, vagy rosszat szerintem. A német termékek, meg úgy tudom mint pl Bosch stb, a magasabb árfekvésben jobbak, ott van a minőség, lentebb már nem annyira, illetve nem jobbak mint más márka társaik ...
Akkor még példák : Zanussi elektromos sütő, beözemelés után venti csere. Azóta jó. A kerámi főzőlap tökéletes. A Teka elszívó, beüzemelés után szintén venti motor csere. Azóta jó. Szóval .... ?ribarszki : Egyébként mi az az outlet-es gép és az miért lehet rossz esetleg? Illetve honnan, miből lehet tudni?
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz Csabroncka #28641 üzenetére
"ott viszont dobozolhatsz, zacskózhatsz mindent."
Miért?Csak azért kérdezem, mert én is vágyom egy no frost-osra, bár kicsit visszatart, hogy hangosabb, mint a hagyományos...nappali-konyha van, és gyakran "kiszorulok" a kanapéra aludni, ha rosszul viselkedek
Egy Siemens üzemel 7 éve, de elegem van abból, hogy a felvágott 2 azaz kettő nap alatt megromlik a legalsó polcon. 6 foknál kevesebbet nem tudtam még mérni ott max. fokozaton (5-ös) sem. Szerelő is volt kint anno, hasonlót mért, szerinte teljesen jó (azt mondta, akkor rossz, ha a tejföl lejárati időn belül megromlik benne ...ilyen "szakmai" definíciót sem hallottam még...csakhogy a tejföl 10 °C-on is eláll )
Azért érdekes, mert DeFranco által nemrég linkelt leírásnak megfelelően megy, tehát a hátlap fagy (!) majd felolvad...[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz st6969 #28645 üzenetére
Ezek az új gépek mint pl Samsung RB31 no frost +++. A kvázi 140l kicsi Gorenje után eszement hogy hűt. Ahogy írod az ételek sokkal tovább akár 2 héttel tovább ami eleddig pár napig bírta. Igaz nem is 7-10 fokot tart,hanem 1-7 fok közt , 0 fokos fiók is van. Tehát 0-3 fokon tartott ételek sokkal , de sokkal tovább frissek maradnak. Ezen tulajdonságok más márkáknál is megvannak.Lehet választani. Egyébként nem igazán hangos, van hogy közben mintha keverő menne benne ami hangosabb, de nem vészes, a hagyományos Gorenje hangosabb volt. Igaz nálunk külön konyha van és ott a hűtő is. Többen kérdezik, miért van ajtó a konyhán. Igazán nem értem kérdésük. Mert: 1. bent marad az esetleges étel szag. 2. pl nem jön ki a zaj mint pl a hűtő, ami akár lehet halk, de nem hangtalan. stb ..
Dluinet Ezt honnan veszed , hiszen párás a belső. A mélyen is ...
[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
válasz spidersoft #28633 üzenetére
O.K. Ott a levegőkeringtetéses no frost, meg az inverteres kompresszor, amivel hatékonyan éred el a stabil hőmérsékletet. De ez utóbbi pontosan hány fokot jelent, és az miért jó az élelmiszereknek? (és most ne szélsőséges példákat vegyünk alapul, hanem maradjunk a hűtőszekrényben való tárolásnál) Nézd meg néhány élelmiszer címkéjén a javasolt tárolási hőmérsékletét: a tejföl, virsli, tofu, stb. úgy 0-5 °C közötti. Egy sajt, vaj, vagy margarin, ami kevésbé igényli a hűtést (tartósítást), annál (pl. Vénusz) 4-10 °C közötti. Egyes felvágottaknál 8-12 °C. Aztán tegyük fel, hogy nem áll mindenkinél rendelkezésre egy hűvös pince, vagy kamra, ráadásul nincs otthon klíma, és tombol a nyár. Ilyenkor kényszerűségből még olyan élelmiszerek is a hűtőbe kerülnek, mint például a csokoládé. Pedig azt legalább 10 °C, de inkább 15-20 °C közötti hőmérsékleten lenne célszerű tárolni. A szalámit, kolbászt meg 5-20 °C között, de ott is inkább 10 °C felett (legfeljebb 18-20 °C-ig). Aztán gondolj például egy mélyhűtött élelmiszer hűtőben történő felolvasztására, ahol a 2-4 °C-os hőmérséklet nem épp a leghatékonyabb. És akkor még nem beszéltünk a friss húsokról, zöldségekről - gyümölcsökről. Utóbbinál bizonyos esetekben kifejezetten a magasabb hőmérséklet a kedvezőbb: pl. burgonya, görögdinnye, paprika, paradicsom, stb. Ugyanez a helyzet a - borhűtő híján - kényszerűségből "normál" hűtőbe helyezett borokkal, amelyeket az alacsonyabb hőmérséklet "tönkre vághat". A végén aztán eljutunk a zöldség- és/vagy hústároló rekesszel ellátott -; akár a hőmérsékletet polconként szabályozható no frost hűtőkig, ahol a "normál" hűtőkhöz hasonlóan szintén különböző hőmérsékleti zónák alakulnak ki.
Ezért nem értem azt, hogy mi értelme stabil hőmérsékletet tartani. Egy adott élelmiszer esetén eleve ± 2-3 °C-ban határozzák meg az ideális tárolási hőmérsékletet, egyiknél sincs megadva, hogy pontosan x vagy y fokon kell tárolni. Még az asszony inzulinjánál is 2-8 °C-ot ír a gyártó...[ Szerkesztve ]
-
ballington
addikt
Továbbra is négetem a mosogatógépeket, eddig egy electrolux ESF4660ROW-at néztem ki, de 125 korül van mindenhol...
Ennyi pénzért Bosch és Gorenje is van, igaz állítólag 47 dB-esek. Előbbi 115k, utóbbi 110k körül...
Van érdemi különbség egy 47 és egy 45 dB-es gép között?Fontos szempont nálam, hogy halk legyen, nem akarok egy hangos gépet egy 40nm lakásban, ahol a konyha és a nappali egy légterű.
Mennyire javallottak a Gorenje háztartási gépek? Mosógépből és mosogatógépből is tetszetősek, de szintúgy a főzőlapjaik is.
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
DoItYourself
addikt
válasz arcitec #28643 üzenetére
Nem akarom már sokat ragozni, ha 5 éven túl ment volna tönkre, akkor szavam nem lenne, volt már mindenféle márkájú háztartási gépem, mosógépből éppen a 3. szolgál. A szervizes ember által előadott zavaros sztori ("ez a panel egy másik ügyfélé, de most csak 25e nekem, máskülönben rendelni kell újat = 1 hét és 30e) lehúzás gyanús volt, zsigerből döntöttem.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik