- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Teodor52 #19794 üzenetére
A 82 liter vízfogyasztás „kicsit” sok ahhoz képest, hogy a „Súlyozott éves vízfogyasztás (AWC) liter per évben, 220 normál pamut ciklus alapján, 60°C és 40°C hőmérsékleten, teljes és részleges feltöltéssel” 10500/9300 liter, azaz 47,7/42 liter/mosás a kézikönyve 83. oldalán található adatok alapján.
-
Teodor52
senior tag
-
Teodor52
senior tag
válasz #40553216 #19801 üzenetére
A kezemben tartott kézikönyvből:
Ennélfogva azt én sem hiszem el hogy teljes terhelésen majdnem ugyanennyit eszik hiszem ot több ruháról van szó ami több vizet is szív magába.
Így is azt mondom hogy nem semmi 22 literrel mosni.
Öblíteni meg kell 3x ami nem lehetséges 9 literrel 7kg ruhát!Azért mondom a 9-et mert a 3x-a adná ki a 22-vel el azt az értéket mit írtál![ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
válasz Teodor52 #19802 üzenetére
Edit:
Plusz ezért nem jó részterhelésen programot futtatni mert többet eszik mint teljes terhelésen.
úgy értem hogy ha a részterhelés duplája.
Tehát van 3 kg ruhám amit kimos 39 literrel két ilyen programmal mosna 78 literrel összesen 6 kg ruhát.
Inkább ugye a 7kg ruha 82 literrel. -
Csabroncka
Topikgazda
válasz DeFranco #19800 üzenetére
Ezt el kell választani a kiszárítástól!
Anyám Fagor gépe (más típus, de felül töltős) pontosan ugyan úgy néz ki mint amit ribarszki mutatott ez tuti valami elcseszett anyag kezelés és konstrukciós hiba.Belül ha korrodál az üst vagy a dob az már rég rossz, ugyanis csak a büdösség miatt kell nyitva hagyni és kiszárítani! Egyébként semmi baja nem lenne, mert a mosólúg olyan erős, hogy már attól rozsdálna önmagába a levegőn, de ugye az öblítő tiszta vízzel átmossa.
Nálam például a Miele belső tálcája azért rozsdásodott mert a barom aki korábban használta kihabzás után nem törölte ki a gép házából a habot.
Az árammal nem tudok egyet érteni de cáfolni sem. Azért mert az én gépem kapcsolója szerintem nem törpefeszültséget kapcsol, így amikor ki van kapcsolva a gép az alaplap sem kap áramot.
"in medias res"
-
DeFranco
nagyúr
válasz Csabroncka #19807 üzenetére
de mondtam, ez csak az én agyszüleményem, mondhatni véleményem a témában, alapból így írtam.
a többi fent
-
core2trio
tag
Hűtőpályázatra már küldtek értesítést azoknak akik nyertek támogatást?
-
törölt tag
válasz Atomgeszi #19797 üzenetére
Szerintem Zanu, vagy Elux, ami szinte ua, csak általában dizájnosabb és kicsit drágább az utóbbi. A márkaboltnál lehet róluk videót is találni.[link], [link] A Hausmeister féle noname-eket kerülném.
ribarszki Pont a korai rozsdásodás riasztott el engem is annak idején a Fagortól és az olasz mosógépektől is mint az Indesit-ek.
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Sikerült nyernem az állami hűtőcsere programon, de van egy kis bibi. A pályázatban 1 ajtós fagyasztót jelöltem be mint leadandó gép, , de inkább egy egyajtós hűtőt szeretnék leadni (az energiafelhasználási paraméterei ~azonosak, így ez nem befolyásolna semmit). Jól sejtem, hogy ez esetben módosíttatnom kellene a támogatói okiratot? Ha igen, akkor kb. mennyi idő alatt bírálnák el újból?
Köszönöm a segítséget
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
pjen
félisten
válasz YAS-dude #19815 üzenetére
Az a gond,hogy az ajtónak az a része rozsdásodik ami üzemszerűen nem vizes és mosó szeres,legalábbis az én fagoromon.
zolnagy:13év nagy idő,mostani lehet nem fog addig menni,bár legyen szerencséd. Én időnként szétszedem amennyire lehet és berakom a mosogató gépbe.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Én egy 13 éves Whirlpoolt cseréltem most. Azon is levehető volt az adagoló, de nem szétszedhető, így kb semmire nem mentem, hogy levettem. Kicsivel tisztábbra tudtam átmosni, de az évek alatt annyi trutyi ragadt rá, hogy elég gusztustalanul nézett ki.
Viszont az ajtaja nem rozsdásodott így, mint a fenti képen látható Fagornak.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
Topikgazda
Mosógép mosószer és öblítő adagolóját forró, tömény trisó oldattal lehet a legjobban kitakarítani!
Ha a műanyag penészesedik, vagy sárgul fújjátok be Savo penészölővel, egy éjszaka alatt rendbe teszi.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
zolnagy
őstag
válasz Csabroncka #19819 üzenetére
Köszi az infót.
Meglátjuk az új Electroluxnál mennyire lesz erre szükség, mert ez sokkal felhasználóbarátabb ebből a szempontból. De eltettem az infót szükség esetére. -
pjen
félisten
válasz Csabroncka #19819 üzenetére
Köszi.Kipróbálom,áztatod benne?
-
Csabroncka
Topikgazda
Amit vettem Miele gépet az ajtó alatt lévő gumiperemnél ugyan olyan szappanos retek volt. Ezt pl töményen a fogkefébe mártva dörzsöltem ki trisóval. Szivárgott az ajtó, láss csodát tiszta lett nem szivárog. Szóval WC kefe vagy üvegmosó vagy fogkefe és akár töményen belemártva a sóba is mehet. Arra figyeljetek, hogy vegyetek gumikesztyűt és nem menjen a szemetekbe. A trisó a műanyagot egyáltalán nem bántja, tehát forróvízben (ez hatékonyabb) áztatva is leszedi.
Anyánál például kivettem a Fagorból az adagolót és a fürdőkádban áztattam, nem tesz kárt semmiben de a bőrnek nem jó, szóval óvatosan, de használjátok. Ezt az öblítős szutykot pikk-pakk leoldja, ezért is javaslom a trisós mosógép tisztítást.
A Savóval meg be kell fújni, azt úgy kell hagyni akár az udvaron (nap segít) 12-24 órára, így lesz a megsárgultból újra fehér
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
csasaKKP
senior tag
Sziasztok! Hűtőgép vásárlás előtt állok. Német termékeket keresek (Bosch, Liebherr), vásárlás előtt meg szoktam nézni, hogy milyen kompresszor van bennük... És az agyam elszáll... Ami nem prémium vagy felsőkategóriás, azokban "noname fosch" kompresszor van, nem merem megvenni szüleimnek. Van valakinek véleménye/tapasztalata a "jiaxipera" meg hasonló noname kompresszorokról/-kal?
[ Szerkesztve ]
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
ribarszki
őstag
válasz csasaKKP #19826 üzenetére
Jah, hát sajna ez van.. Nekem most szállt el a 4 éves LG - Total No frost kombi hűtőm. 150k volt, most meg javíthatatlan 2 szerelő szerint is. Jövő héten megveszem a 68k-s Zanussit és megy ameddig megy.
A vicc az egészben az, hogy az új hűtő érkezéséig kölcsönkértem a szomszédtól egy hűtőt, amit 1984-ben a lakodalmukra kaptak. Alig van hangja, stabiilan tartja az 5-6 C fokot..
Amúgy szerintem azt vedd amire a legtöbb gari van! Ha mindeképpen német márka, akkor a Bosch egyébként most dec. 31-ig a hűtőire 5 év garit vállal.. De a Liebherrt is dicsérik a fórumon..
[ Szerkesztve ]
-
csasaKKP
senior tag
válasz ribarszki #19827 üzenetére
Igen, azért néztem Liebherr-t és Bosch-t, mert sokáig ezek voltak a minőség szinonimái. Secop kompresszorosokat kerestem, de azok meg nem felelnek meg anyám elvárásainak. És ott van még a két koreai márka, akik némely modellre 10 év kompresszorgaranciát vállalnak. Hát elég tanácstalan vagyok most.
Poén, de mi is szovjet hűtőről váltottunk, ami 25+ évig vígan működött/működik, csak a fogyasztása és higiéniai okokból új kellett.
Dluinet: Igen, legtöbb Embraco kompresszoros. Hát, anyámék nem akarnak ilyet, vagy nem is tudom...
Ááá, a végén veszek egy olcsót, oszt' megy amíg megy... Vagy Beko-t, a mosógépünk olyan, 10+ éves, jófajta Eaton elektronika van benne, csak szénkefét kellett egyszer cserélnem/cserélnünk.
[ Szerkesztve ]
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
saelin
veterán
üdv!
tudtok ajánlani olyan mini hűtőt (fél méter magas +- , akár fagyasztós is), amit be lehet rakni a szobába? azért így kérdem, mert jó lenne ha nem búgna hangosan az éjszaka. az íróasztalom mellé tennem és főként nasit, szendvicset, italokat tárolnék benne. ha lenne fogyasztója, akkor még jobb, mert a mostaninak már többször is átléptük a kapacitását...
Szóval tömören:
- 50-90k hufot szánnék rá (olcsóbb előnyben)
- csendes működésű
- helytakarékos, kicsisemmi különleges elvárásom nincs szerintem, de a biztonság kedvéért azért megkérdeztelek titeket, mert a fórum lakói nem egyszer ajánlottak jó ár-érték arányban dolgokat!
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
veterán
Sziasztok,
Vettem egy Honeywell DC311S vezeték nélküli csengőt de nem adtak hozzá normális leírást, nem hogy Magyarul, de Angolul sem. Nyilván nem a használattal van gondom, mert jól működik.
A csengő oldalán 2 gomb van, az egyikkel a dallamokat tudom kiválasztani, az alsóval viszont fogalmam sincs mit lehet csinálni, vagy mire való. Ha megnyomom hosszan vagy többször, akkor egy narancs színű kis led villog alul.
Ha valakinek van ilyesmi, akkor esetleg leírja hogy mire való az a gomb?iPhone 13 Pro Max
-
Atesz 666
aktív tag
válasz jozsi252 #19833 üzenetére
Üdv.
-Szerintem nézd meg a gyártó honlapját,ott talán többet mutatnak a készülékről?
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Ezekkel az ablaktisztítókkal van valakinek tapasztalata?
Vagy van valami ajánlott ablaktisztító? Otthoni felhasználásra kellene. -
Spet
addikt
Eco Bubble technológiáról van valakinek tapasztalata? Vagy esetleg erről a Samsung mosógépről vagy testvéreiről?
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
csasaKKP
senior tag
válasz csasaKKP #19829 üzenetére
Végül a Liebherr mellett maradtam, alsó-közép kategóriás, de megynyerte a család tetszését, méretei is pont megfelelőek.
Ami nem tetszik, az tehát a kompresszor: ehhez hasonló van benne:
A kép ebből a topicból származik, szintén egy Liebherr hűtőből.
-
csasaKKP
senior tag
Spet: Jók a Samsung és az LG mosógépek, megbízhatónak tartják a rokonok. Némely típus 10 év motorgaris, az azért jót jelent. Nekünk 10+ éves Beko van, Eaton beles, Assembled in Turkey, de teszi a dolgát hibátlanul... Kopp-kopp. Ha váltabék, akkor valószínűleg én is Samsungot vagy LG-t vennék, ha meggazdagszok addig, akkor Miele.
-
ribarszki
őstag
válasz Elemental #19835 üzenetére
Nekem van ilyen Karcher WV 5! A 7. ablak után mondta azt a gép, hogy befejezte a pályafutását. A boltban olyan rutinnal cserélték mint a cukorkát. Napi szinten viszik vissza akkora szar!
Ha működik, akkor nem rossz egyébként, de odafigyelést igényel. Először vizes ronggyal le kell törölni a port az üvegről, utána bespriccelni, áttörölni és nagyon kell figyelni, hogy ne maradjon csíkos utána az üveg. Nehéz elmondani, megvan a technikája hogyan kell lehúzni. De csak egyben húzhatod végig az üvegen. Vagyis ha megállsz, felemeled, visszarakod, akkor kezdheted előről mert csíkos marad. Olyan helyre nagyon jó, ahol nagy üvegfelület van és nincs akadálya annak, hogy tetejétől az aljáig végighúzd. Ahol nehezn hozzáférhető az ablak, nem fér el a gép, stb.. ott felejtős..
[ Szerkesztve ]
-
csasaKKP
senior tag
válasz #40553216 #19842 üzenetére
Uhh, ezt a típust megjegyzem magamnak.
Morris: Hm, az igaz, de ha nem füstöl el valami, akkor viszonylag egyszerű és olcsó a javítás. Nem vagyok otthon benne, de talán a relék szoktak összesülni, vagy a kondik kitikkadni. Persze ha komolyabb a baj, pl. az IC döglik meg, akkor nem olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
csasaKKP
senior tag
Írj az illetékeseknek, biztos van valamilyen elérhetőség, és érdeklődj, hogy mi ebben az esetben a teendő.
Szerk.: Meg is van, e-mail: hgcs2016@nfsi.hu és telefon: +36 70 424 1802
[ Szerkesztve ]
-
HXY
addikt
A MediaMarkt-ban mennyibe kerül a garanciabővítés hűtőre?
Azt hol lehet megnézni, hogy egy adott hűtőben milyen kompresszor van?
-
HXY
addikt
spet:köszi
pjen:Azt gondoltam, de nincsenek előttem a hűtők.Most készülünk venni 70-90.000Ft közötti árban (A++)-t, de jó lenne inkább 80-ból kijönni.
Candy, Liebherr, Electrolux a lehetséges jelöltek.
Tetszenek az alulfagyasztósak, de azt csak a Candy ad ezen az áron.
Itt mindenki szidja a mosógépeiket. Valakinek van személyes tapasztalata a hütőikkel?Ezeket néztem ki:
70-ért:
Candy CCDS 5144W (olcsó)80-ért:
Candy CCBS 5154X (alalfagyasztós és inox)
Ez best buynak tűnik, de jó lenne ha hütő lenne mimum 10 évig. Az elődje egy Lehel már 30 éve teszi a dolgát még mindig.90-ért:
Electrolux EJ2302AOX2 (inox)
Liebherr CTP 2921[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nyomtató topik
- Dell asztali gépek
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs