Hirdetés
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG V30 - vezércsel
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
Lori82
senior tag
Sziasztok.Van nekem egy 10-12 éves LG HT 202SF házimozi rendszerem. Nagyon ritkán használtam,szerintem 1-2 év is eltelt úgy,hogy nem volt használva viszont be volt dugva áramba. 1-2 hónapja kitaláltam ,hogy néznék egy filmet,de sajnos nincs hang. Így látatlanban van valakinek valami tippje,hogy mi történhetett? Kábeleket megigazítottam ,de semmi. Összeset kiszedtem vissza dugtam,de nem szólal meg. A filmeket pendriveról lejátssza,menű működik ,de nincs hang.
-
pepexyvz
tag
Sziasztok.
Van egy Lg tv-nk több féle csatlakozóval. HDMI, HDMI-ARC, optikai stb. Van egy Pioneer házimozi erősitőnk HDMI nélkül de van optikai csatlakozója több egyébbel.Abba kérek segitséget, hogy lehet megoldani azt, hogy a tv-től ne csak szereó hang legyen, hanem többcsatornás is.
Több helyen olvasgattam nem segitett.Köszönöm szépen ha megoldható, és hogy he lehet.....
-
Sliderxy
senior tag
válasz pepexyvz #70111 üzenetére
M1, M2, Duna, Duna World és a Nat Geo HD tudtommal sugároz 5.1 műsorokat IS! Tehát nem minden pillanatban, műsorszámtól függ.
Melyik szolgáltatónál vagy?
Elvileg a Guide menüpont alatt a műsorszámoknál meg tudod nézni, hogy milyen hanggal sugározza adott csatorna az adott műsorszámot. Sőt ha jól emlékszem én a TV-n is meg tudom jeleníteni ezeket az adatokat. -
BBéci
legenda
válasz pepexyvz #70116 üzenetére
YouTube csak sztereó, itt az egyik hibaforrás.
AXN HD néha 5.1, azzal próbálgasd. Az M4 F1 közvetítése szintén.
Vigyázz, a Dolby jel nem garantál 5.1 hangot, az lehet 2.0 is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
titanium_100
tag
Üdv!
Letöltött filmnél, amikor ilyet olvasok az info fülön, hogy a magyar hang az AC3 az dolby digital-nak számít?valamint, én mint aki nem vájt fülű, érzem a különbséget ha a magyar 5.1 384 Kbps
amíg az angol, 784 Kbps? Hogy reagál erre az erősítő?Valamint ha nekem atmos rendszer van akkor a +2 hangszóró meg sem fog szólalni?
-
Quqesz
nagyúr
válasz pepexyvz #70113 üzenetére
Nekem is digi kábel van, kb 0 az 5.1 hangú adás. Dolby 2.0 van. Ha pl vinyóról játszól le a tv-n, akkor kell mennie az 5.1-nek optikain(de lehet a tv menüben be kell kapcsolni). Amúgy a 2.0-ból is lehet térhangot csinálni, pl dolby pro logic II, dts neo, stb....ez nem igazi 5.1, csak hasonló. Ezt viszont az erósítőn állítod be.
titanium_100
1. Tudtommal igen
2. Én igazából 256Kbps-nél éreztem eddig gyatrának a minőséget, de egy 640Kbps sokkal jobb lesz hallásra is.
3. Ha nem min 7.1 a film , akkor nem fognak szólni....de , ebben várd meg más véleményét is (nekem csak 5.1 van)[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
BBéci
legenda
válasz titanium_100 #70119 üzenetére
Annak számít, mert ugyanaz, csak más elnevezés.
A bitráták közti különbséget saját füleiddel vizsgálgasd, nem csak hallás, banem rendszerfüggő is. Magamnak, ha van az adott filmből, akkor veszteségmentes hangsávút választok, illetve a magyar szinkronosokat messziről kerülöm, részben a hangminőségük miatt. Tegnap valamelyik tévéadón rábukkantam a Piedone Egyiptomban c. filmre, az eredeti olasz hangsávval néztem, pedig nagyon jó a Bujtor-féle szinkron. De Bud Spencer mély baritonját vétek lenne kihagyni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Met
nagyúr
valamint, én mint aki nem vájt fülű, érzem a különbséget ha a magyar 5.1 384 Kbps
amíg az angol, 784 Kbps?
Érezni fogod, míg a magyar hang, hangos és kásás, addig az angol halkabb, viszont tisztább.
A sz@r minőséget hangerővel próbálják kompenzálni.Hogy reagál erre az erősítő?
Teszi a dolgát"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Gino20
őstag
-
Quqesz
nagyúr
Szoktam időnként nézegetni a tv infójában, talán 1x futottam bele 5.1-be...sajnos, mert már sztem alapnak kellene lennie. De ahogy hallom az it kollégától a hd adások sem 1080p, csak 720p minőség. hbo nincs, azt nemtoom.
VoidXs
Fura indok, bár nincs összehasonlítási alapom.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
félisten
válasz Quqesz #70129 üzenetére
Tkom, csapnivaló sajnos ,agyontömörítik az adásokat. UPC tud jó lenni.Digi-t nem tudom. Jelenleg a Tarr Kft-s az egyik legjobb üvegszálon hang és kép szempontjából, Tarr topikban vannak mérések is erről.
2 éve építették ki a rendszert nálunk.
HBO és AMC és még egy két csatorna szokott így lenni itt csak sajnos.De ott sem mindig 5.1 az eredeti magyar szinkron, angolul az lenne talán. Nagyon kevés.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Gino20 #70128 üzenetére
Köszi.
embe már írta akkor amikor megjelent nekem priviben de most megvárom a szomszédot sikerül e kimenniük dolgozni. Elhozom tőle a Focalokat is. Egyben elég kedvezményes így az ár"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Elolvastam az összefoglalót, és ennyiben ki is merültek az ismereteim. A nappali tvhez keresek valamilyen 5.1 3D hangrendszert. A lejátszást egy Corsair One Pro oldaná meg Plex-el, amugymeg netflix és youtube a hétköznapokra. A nappali tökéletesen alkalmatlan mozielmenyek kialakitasara. 40 nm2 amerikai konyhás nappali, a tvtol szembe kanapé utána legfolyoso a terasz felé majd étkező. Balra a tvtol egy 360x220 uvegfelulet (a teraszajto és ablakai). A kanapé L alaku. Almennyezetbe szeretnék hangszórókat a 3d hatás érdekében, a plafonrol lefuggesztett hangszóró is működhet de állványon álló az kizart. Nyilván az L alakú kanapé szemben lévő része lenne a kozeppontban hangzás ügyileg. Keret az olyan 400-500e de nem vagyok audofil ha a wow faktor kevesebbol is kijon akkor királyság. Jelenleg tv lejátszás van egy kozepkategorias samsung soundbarral szóval nem nehéz elorelepni. Merre induljak el, kit bízzak meg a kivitelezessel? Vagy lehet ezt magunktol is csinálni? Üdv
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
proci985
MODERÁTOR
a magyar szinkron surround keverese 15 evvel ezelott (amikor aktivan benne voltam a temaban) ugy altalaban rossz volt, par kiveteltol eltekintve. alapvetoen a beszedhang szinte kivetel nelkul tul volt hangositva, az ambient lekeverve. ez egy abszolut beleposzintu PCs 5.1hez jo volt, de egy normalis HIFInel mar az osszes szornyen szolt. pl a Kill Billnek volt rendben a magyar masterje, de tenyleg ilyen par filmrol volt szo. ez a kesoi DVD era volt, kora blu-rayt mar nem vagom.
maga a bitrate nem jelent semmit: a magyar DTS 768 jellemzoen jo esetben hozta az eredeti DD 384et, jellemzoen azert, mert a DTS keveresre azert jobban vigyaztak. de maga a bitrata megint nem jelentett semmit, tippre pl a Natural Born Killers DTS 1536 magyar hangsavja egy az egyben a DD 384 keverese volt.
de voltak sulyosabbak is, amikor a mono / stereo szinkront siman ratoltak 5.1re, mert technikailag 5.1 volt a hangsav. ja, csak attol meg mono maradt.
ha otthon hazimozizni akarsz, akkor a magyar szinkront emiatt el kell felejteni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok!
A hangsugárzókat állítsuk SMALL-ra, ha van subwoofer is a rendszerünkben.
Ilyenkor a nagyon mély hangokat nem az erősítőnek kell előállítani, nem fogjuk leterhelni vele, ezáltal sokkal szebb közép és magas hangok érhetők el.Nekem is erdemes igy tenni akkor?
Dali Concept 6/center/1/sub, Onkyo 607.OK
-
-
kokosmith
tag
Sziasztok! Tudna esetleg valaki ötletet, konkrét típus javaslatot adni olyan kábelcsatornára, ami bírja a taposást is? Az erkélyajtó előtt tudom csak elvinni a kábeleket (egyik front, sub táp és RCA kábel, surround hangfalkábelek), és szeretném biztonságban tudni őket. Köszi előre is!
-
a347
aktív tag
Jött email a Yamaha Music Europa-tól. Indul a Hdmi kártyacsere program az érintett erősítőknél.
-
embe
nagyúr
Aki használ HEOS alkalmazást, tőle kérdezem. Változott, javult az elmúlt hónapokban valamit? Mintha a GooglePay-ben más képekkel illusztrálnák.
Nincs Denon/Marantz erősítőm - csak kíváncsi vagyok.
A Yamaha MusicCast után nekem nagyon szenvedős volt. Legutóbb kb. 3-4 hónapja használtam. -
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Adott egy Onkyo tx-rz720-as erősítő.
Ha rákötöm a PS5t (Aux hdmire (előlapi)), akkor nem hajlandó 4k HDRbe kapcsolni.
De közben van rajta médiabox, ami gond nélkül visz át mindent: HDR, DoVi stb 4kban.
Talán egy dolgot nem próbáltam, másik bemenetre kötni.
Van egyéb ötletetek, hogy mi lehet a gond?Köszi
Janaboy
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest