Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MadBlade

    tag

    válasz Zigi #49420 üzenetére

    Nos próbálom röviden, az elejeről, lényegretörően, valamennyire érthetően:

    Szóval a TV-hez szerettem volna beüzemelni egy Samsung Q90R soundbar szettet, és egy Denon x3600H AVR- t.
    Az ARV HDMi (Monitor1) kimenetét összekötöttem a TV HDMI bemenetével, majd a Soundbar HDMI/arc kimenetét összekötöttem a TV szintén HDMI/arc bemenetével.
    A kép átjön gond nélkül az AVR-re catlakoztatott eszközökről, azonban a hang már mem az igazi, márpedig pont az lenne a lényeg.

    A problémáim az alábbiak:
    - Az AVR-en 2 választható zóna van, ezek a "main zone" és a "zone 2"
    Ha jól ertem a lényegét, ezek a zónák kezelnék hivatalosan amennyiben több hangrendszer is rá lenne kötve -egy mondjuk a nappaliban egy meg a konyhában-, hogy melyiken szolaljon meg a bemeneti jel.
    Azonban esetemben csak egy kimeneti hangrendszer van, a zónát viszont úgy látom nem magam választom.
    Értem ez alatt, hogy a Zone 2-höz tartozik az AVR 3db HDMI kimenete -az is amit épp használok-, azonban a Zone 2-n valamiért csak korlátozott lehetőségeim vannak. Kapok rajta hangot (amennyiben a Main Zone ki van kapcsolna! Ha be van kapcsolva az is, kuka a rendszer, egy hang sem jön sehonnan), de az összes beállitasi lehetőség az AVR-en inaktívvá válik, továbbáaz AVR csak annyit jelez a kijelzőjén, hogy "Zone 2 on", de peldául semmilyen azdio infót nem kapok.
    Amennyiben átváltok a Main Zone-ra, ott is kapok kepet, de hang semmi, cserében viszont hozzáférek az AVR minden funkciójához, es azt is kijelzi az AVR, hogy milyen hangsáv NEM szól éppen.

    - Kodiról a fentiek mellet rendben szólnak az 5.1-es filmek, a Plex azonban csak sztereo jelet küld tovább, pedig a passtrhu is engedelyezve van a TV-n, az AVR HDMI beállitásainál, a Plex beállitásai ál is ...

    - Plusz hiába engédelyeztem a HDMI-CEC meg mindenféle smart control funkciólat mindenhol, külön távirányítóra van szüksegem szinte mindenhez! Külön az AVR-hez annaki ki/bekapcsolásához és zónák miatt és a bemeneti forrasok váltogatásához, külön a TV-hez, hogy ki/bekapcsoljam es esetleg a hanfalszett hangerejét kezeljem, külön a hangfalszetthez (aminek ugyan a hangerejét a TV távirányítoja is kezeli,de!) A souce-ök kózötti valtáshoz megintcsak elengedhetetlen, es külön egy a medialejatszohoz, mert most már azt sem kezeli a TV táviranyitója sem ...

    Azt hiszem nem hagytam ki semmit, de már kezd nagyon kilenni a dinnyém...
    Amikor meg csak eg 2.1-es soundbar szett volt csatlakoztatva a TV-hez, mindenféle AVR, HDMI/arc meg egyéb hókuszpók nélkül, sokkal egyszerűbb volt az élet ... :W

    Csatolok képeket is, hátha segítenek segíteni...

    Ha azért vagyunk hogy segítsünk másokon , akkor minek vannak mások?! :0 )

Új hozzászólás Aktív témák