- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
EgySrac
tag
Sziasztok!
Belépőszinten keresek házimozi szettet.
Ezt néztem ki: Yamaha RX-V385 + NS-F51 + NS-P51 + NS-SW050
Ez most 240-ért vihető, viszont az Atmost nem tudja.
Kérdés: Megéri ez a szett az árát és egy 20nm-es panelszobába elég lenne? Valamint a TrueHD Atmos hangot megszólaltatná, mint csak TrueHD-t? Esetleg van-e valami jobb alternatíva 250 ezer körül? -
-
EgySrac
tag
válasz #98221312 #45702 üzenetére
Tudom h nem Atmos rendszer, csak kérdeztem, hogy Atmos hang esetén megszólaltja-e a TrueHD-t pl.
Szóba jöhet használt szett is természetesen. Jelenleg egy Sony BDV N9200W egydobozos házimozi rendszerem van, ezt szeretném minőségibbre leváltani. Bár ez sem olyan rossz, de szeretnék jobbat[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz zsoika #45703 üzenetére
Néha soknak érzem a mélyet, méha kevésnek. Azért szöszölök a beállításokkal, mert ha a max-12dB-en van, az úgy biztos, hogy nem jó. A kalibrációhoz minimum 3 kört kell végigvigyek, azt most inkább kihagynám, ráadásul ha a gyári mikrofon nem mérvadó, adtam a barnának egy pofont
-
törölt tag
válasz EgySrac #45704 üzenetére
Igen megszólaltatja!
Amennyiben valóban előrébb szeretnél lépni, akkor azt a 250k keretből inkább használt termékben gondolkodj..
Jómagam is bögréről váltottam a linkelt szettre, de engem nem tudott kielegíteni..
Tudom, hogy türelem, és idő kell, egyszerűbb bemenni a boltba és megvenni, meg garancia stb... de itt us mint az élet más területén: "A türelem...."Nem kell szöszölnöd, elmondtam mit csinálj!
Egyébként ha ilyen szinten nem klappol a mély, akkor biztos nincs jó helyen a szub!
Rakd máshová![ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
-
Formaster
addikt
válasz #98221312 #45707 üzenetére
Köszi neked is, átnéztem melyik helyen a legjobb. Szerintem nem világos, mit is akarok kihozni a dologból. Szóval a subot kalibráció után -12-re veszi, ez ugye a max, gondolom menne lejjebb is ha tudna, nyilvánvaló mert nekem még a channelekben húznom kell rajta filmtől függően -5-8 dB-t. Tehát úgy szeretném beállítani, hogy kalibráció után max -2-3dB-t húzzon le és ha azon még nekem is kell filmhez viszonyítva 1-2dB ide-oda húznom, szerintem akkor jó a beállítás.
Próbáltam kb 1/3 körül, még mindig -12dB-re rakja. Lejjebb viszem, ahogy visszaolvasok másnak is van ilyen gondja, hogy alig tud ráadni valamennyit...
Szerk: csak emiatt toltam túl, hogy ne kelljen ennyit kalibráltatnom össze vissza, mert a minimum a 3 pozíció amit meg kell csinálnom, azalatt nem engedi lezárni csak Cancellezni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Flowtation #45712 üzenetére
Szia!
Ez a legbelépőbb kategória, ahogy feljebb is írtam: A bögréktől, csak egy fokkal jobbak. Itt nincsennek csodák, nem hinném, hogy a hkts 65-tel jelentős változást hallanál.
Már leírtam mi a megoldás a problémára, ha negyed potiállásban is -12, akkor nagyon nincs jó helyen, át kell máshová tenned..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zsoika #45710 üzenetére
Az XT32-őt sokkal jobbnak éreztem mint az XT-t.
Úgy fogalmaznék, hogy rettentően kényes mindenre.
Természetesen nem azt várja az ember, higy sz@rból várat építsen, de azért kissé furcsának találom, hogy csak ideális körülmények között tud megfelelően működni.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #45716 üzenetére
Nem csak ideális körülmények között tud megfelelően működni, de van egy szint, amivel már nem tud, mit kezdeni, mert lehetetlen.
Ideálisban eleve nem kell semmit EQ-zni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
I'am Dony
őstag
Hát ezt majdnem jól mondod. Pont ezért egy kalap ... Tele van panasszal a felhasználók zöme, a hazai és külföldi fórumok. Pont ott nem használható ahol a legnagyobb szükség lenne rá. Csak optimális körülmények között hoz jó eredményt.
Egyébként is vicc, hogy saját maguk írják le, hogyan tudod úgy "átverni", hogy ne mérjen baromságokat.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz I'am Dony #45719 üzenetére
Valamennyire rendbe kell tenni az akusztikát, ez alap, ha az ember házimozi rendszer kiépítésében töri a fejét.
Csupasz falak, kőpadló, brutális visszhang, kapcsolt, csatolt légterek arra alkalmatlanná teszik a helyiséget.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Formaster
addikt
válasz I'am Dony #45718 üzenetére
Ez a mostani végleges elrendezés, kb teljesen méretpontos, a kanapé egyben van, de a tervrajzhoz ilyen foteles rajz volt (lényegtelen kérdés)
A szubláda ki lett hallgatva a hallgatói pozíció+kutyajárás metódussal. Első blikkre a TV szekrény másik oldalán volt, de közel sincs olyan jó helyen, mint a másik oldalon. Szerencsémre ettől jobb helyet nem is találtam neki hallgatózásra.
Másik: bevittem egyharmad alá, a denon akkor is leviszi -12dB-re, pedig már érezhetően halk volt bemérés alatt és utána is rendkívül halknak szólt. Ekkor felraktam 0dB-re és a channelekben is visszatoltam 0-ra, akkor a mély hangossága jó lett, de nem tetszett amit hallottam. Közel sem volt annyira telt, levegőt megmozgató és rezgésekben gazdag, mint 1/3 - fél állás közötti gain-el, de lehúzott dB-el. Úgyhogy vissza minden ahogy volt és marad így. Szerintem a helység akusztikájából és a ládából sem lehet többet kihozni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
" Ideálisban eleve nem kell semmit EQ-zni."
Tudomásom szerint a mérés nem csak a szobakorrekciót végzi el, hanem beilleszti a mozis X görbét is, ezzel lehetővé téve, hogy úgy kapjuk a filmeket ahogyan a moziba szánták, illetve ahogy azt a hangmérnök megálmodta.
Ugye ez az Audyssey "Reference" beállítása.Érdekes dolog ez, mivel itt ugye nem sima a frekvenciamenet ami elvileg a cél lenne.
Kipróbáltam kifejezetten olyan anyagokkal amik erősen mozis görbeorientáltak.. (Blade runner 2049, Dunkirk)
Mindkettőnél egyértelműen jobb volt a Reference, mivel sokkal hatásosabbá, atmoszférikusabbá tette a filmet.Javarészt azonban én is a Flat-ettartom jónak!
-
Formaster
addikt
válasz I'am Dony #45723 üzenetére
A mikrofont a középső hallgatói pozícióba rakom, illetve a mérésnél mind a 8 helyről elvégzem, amit felajánl az Audyssey. A mélyládát hallgatózni szintén a középső ülőhelyre raktam, így adta ki ezt a helyet.
A hátfal és a fal között csak 10 centiméter van, de nem tudom honnan kell számolni, a hangszórótól, vagy a hátfaltól, mert a hangszóró az elejében van, akkor ugye az még kb 60 centi, emiatt nem is tudom jobban előre hozni, mert akkor kb a nappali közepére kerülne a doboz
Két oldalt kb 25-30 centi van, egy szellős tv állvány (nem tömör, hanem oszlopos, szellős) és a front hangfal fogják közre.
-
I'am Dony
őstag
válasz Formaster #45726 üzenetére
A 10 cm sajnos nagy baj. Nagyon közel van a falhoz. Szerintem ez az egyik fő probléma. El kellene húznod amennyire tudod. 40 cm sokat jelentene. A mik. pozicio ok, de nem mindegy, hol van a mik. Segítene a mérésnél, ha a kanapé legelején vagy pont előtte lenne állványon (!). Párna, könyv, egyéb nem jó a mik. alá. Ill. Még annyi, hogy felesleges 8 mérés, meg előre hátra tologatni a mik. Max 4 - 5 mérés egy helyről vagy keveset mozgatva csak. A több mérés és pl 50 cm elmozgatás csak meghülyíti.
-
Formaster
addikt
válasz I'am Dony #45727 üzenetére
Az Audyssey magától ajánl fel 8 különböző hallgatói pozíciót és részemről azt állítom, hogy jobb lett az eredmény, mint amikor a kötelező 3 után skippeltem. 1 mérésre már nincs is lehetőség, a minimum a 3. A mélyládát nem tudom ettől előrébb hozni, mert akkor használhatnám dohányzó asztalnak is Viccet félre téve, a hangszóró kb 60-70 centire van a faltól, a reflexnyílás csak 10-re ugyan, de annyi szerintem elég, hogy lélegezzen, illetve abban a pozícióban amit te mondasz már semmilyen jót nem hallottam kutya pózban. Ettől jobb helyet nem tudok neki találni, szóval így marad, de annyira nem bánkódom, csak nem értem a -12dB-es dolgot még 1/6-od álláson is. Ez vagy a helység akusztikája miatt, vagy tényleg ennyire rossz a mikrofon mély mérésére. Hozzáteszem az előző lakásban is ugyanez volt a jelenség, pedig ott sokkal több helyről tudtam próbálgatni a ládát.
-
alphamooncam
őstag
válasz #98221312 #45729 üzenetére
Aláírásodban nem látom a cuccaidat.
Ha, esetleg Windows alól tolod, akkor EQ APO lehet a megoldás. Igaz akkor nem az erősítő dekódolna, hanem a lejátszó szoftver, ( ami szerintem nem olyan nagy baj, a PCM tökéletesen megfelel) de meglenne az a hozadéka, hogy a szoba módusokat kordában lehetne lehetne tartani, kellő mértékben vágni, és csak is azokat, és rögtön mehetne a flat.
Nálam Kodi dekódol, EQ APO vág ahol kell, és Flat frekimenetre van belőve, ti. nekem az X-ckurva nem jön be.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Vicarious1
aktív tag
Ha a fő hallgatói pozícióban ülve moziztok és általában egyedül, vagy ketten, semmi szükség a kalibrációnál 60 cm-enként jobbra-balra-előre-hátra rakosgatni a mikrofont. Az Audyssey az első mérés alapján veszi fel a görbét , az utána más helyen levőkkel levőkkel csak korrigálni próbálja azt, inkább kevesebb mint több sikerrel... Ugyanott hagyjátok a mikrofont és mérjetek 3-4-5-ször egymás után. Sokkal egyenletesebb görbét kaptok. Nálam jól működött.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz I'am Dony #45727 üzenetére
Ezeket honnét veszed? Kifejezetten kívánatos, h a szub eleje NE legyen ~65 cm-nél messzebb a faltól, különben az általa lesugárzott frekvenciatartományba esik az önmaga gerjesztett kioltás.
Ilyen jellegű mikrofonos mérésnél a mikrofon alátámasztása tök mindegy, simán lehet az ember kezében is, az viszont fontos, hogy az ülő pozíció helyén (nem pedig előtte) és fülmagasságban legyen.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
szabeska
addikt
Udv Urak!
40.000 Ft koruli osszegert lehet kapni olyan aktiv melynyomot hasznaltan, ami altalatok is ajanlott? Nincsenek nagy elvarasaim, kis szobaba kell Tannoy Fusion 1 szett melle.
Lattam apron, hogy bizonyos subok hatuljan sztereo bemenet van, szimpla rca kabellel is be lehet kotni ilyenkor, vagy szukseges a szimplabol duplaba alakito kabel?
Koszonom!
[ Szerkesztve ]
F1
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok! AVR TV-vel összekötéshez kérnék egy kis segítséget, a TV-s topicban nem találtunk megoldást. Adott egy Yamaha RX-V685-ös erősítő és egy Samsung ARC képes tv. Ha a tv-t kikapcsolom, az erősítő kikapcsol, ez rendben van, hangerő állítása is megy a tv távjáról. Viszont ha a tv-t bekapcsolom, az erősítő nem kapcsol be, minden egyes esetben át kell állítani a hangot forrását HDMI-re. Ha a tv bekapcsolása előtt az AVR már be van kapcsolva, akkor a forrás már alapból a HDMI. TV oldali beállítások végignézve, ott elvileg minden okés. Erősítőben ARC bekapcsolva, standby kikapcsolva. Van ötletetek, mi lehet a probléma, az AVR bekapcsolása miért nem megy automatikusan?
-
Formaster
addikt
Érdemes lenne a frontjaimat Bi-Ampra kötni, ha a hangfalak támogatják a bi-amp bekötést és az AVR is?
-
fehér_ember
addikt
Csak azért írok, hogy megerősítsem amit itt régen egyszer már olvastam. Mármint, hogy nemcsak thx-es fali surround elhelyezéssel lehet jó terünk. Nálam pl. front fejlesztés miatt a régiek "állványostul" bekerültek hátra és nagyon jó lett . Valami jobbféle szub az viszont még továbbra is kellene.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #45741 üzenetére
Mármint álló frontokat használsz surround-nak??
-
fehér_ember
addikt
válasz #98221312 #45742 üzenetére
Igen.
Azt nem tudom (nem tesztelgettem) hogy a magassági hangok így mennyi csorbát szenvednek, de a tér ami körbevesz totál egybefüggő lett úgy hogy a dobozok mögöttem ~35°-os szögben lehetnek.
Nem azt mondom hogy más is így cselekedjen, csak azt hogy nem kell előre parázni (mint ahogy én is tettem) ha pl. nem tudunk, akarunk kisebb szögben magasabbra tett surroundokkal operálni, mert akár másképp is jó lehet.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #45743 üzenetére
És természetesen sima "lcr+surround" felállásról beszéltem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #45743 üzenetére
Értem, és örülök, hogy tetszik a kapott hangzás!
Remélem nem veszel sértésnek egy kis észrevételt?!
Elöször is nem nagy történet állványos hangsugárzót falra szerelni, akár egy kissebb polccal, vagy egy tiplis csavar is megoldás lehet.
Utóbbinál, ha nincs akasztója a hangfalnak, 15 perc alatt lehet rá tenni.A surround-ok magasságával sokat próbálkoztam, hosszú ideig használtam fül magasságban, utánna magasabbra tettem, legvégül úgy is kipróbáltam, hogy majd 1 méter magasan volt a fejemtől..
A legjobb hangzást egyértelműen a fül magasság fölött 75cm-re (magassugárzó) elhelyezés hozta.A másik dolog, hogy a képen látható frontok nem azonos családból valók, de még lehet, hogy eltérő márka is (ezt nem látom a képből), ami szintén kizárja a jó térhangzást.
Ezt mind tapasztalatból írom, és kérlek, hogy ne vedd kötekedésnek, ha neked tetszik így akkor jó mozizást, ez csak egy vélemény volt!
-
fehér_ember
addikt
válasz #98221312 #45745 üzenetére
Nem veszem kötözködésnek hisz én is tudom mi a szentírás.
Természetesen volt thx szerint is surroundnak (igaz direktsugárzó) feltéve, de nekem olyan kis szögeknél a tér hátsó része nem állt össze. Hátrébb meg ablak miatt nem tudtam tenni (persze arra meg megoldás lehetett volna pl. mennyezetről lógatott tartórúd). Mindenesetre gondoltam ezt most kipróbálom és bejövős lett.
Van még 2db. kisszekrény. Lehet azzal alattuk mégjobb lenne[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #45746 üzenetére
Tény, hogy rendkívűl nehéz 6, darabonként 10-20kg-os hangfalat elrendezni, ezért sajnos sok esetben kényszerül kompromisszumra az ember.
Nálam a szub nincs jó helyen, de nem tudom máshová rakni.Ami viszont komoly probléma (szerintem), hogy így három különböző fajta hangsugárzó van a rendszeredben, ami tapasztalatom szerint rendkívűl negatív hatással van a hangképre, az eltérő érzékenység, hangváltók, szintén eltérő hangkarakterek miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Jut eszembe:
Korábban többször említettem, hogy akármennyire minőségi hangdoboz és ugyanaz a hangszórókészlet, stb, a center hangja csak valós sokpontsok esetén illeszkedett, sztereó felkeverése esetén valahogy mindig gyengébb hangot produkált, mint a sztereó hang "virtuális centere".
Most az új helyen viszont így is jó a hangja, pedig a front-end nagyjából ugyanúgy helyezkedik el.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
fehér_ember
addikt
válasz #98221312 #45747 üzenetére
Amúgy thx-et nem kellett volna belekevernem , mert ott dipol/bipol a sorrund.
Mindenesetre akik használnak kis szög mellett direktsugárzót háttérnek, azok tegyék hátrébb őket.
Dobozaimon ne problémázz túl sokat, nem téged büntetlek velük Ha egyszer be is kerül majd esetleg pl. audience 52-es háttérnek az nem a hangzás miatt lesz (hanem mert öcsém magának akarja a jelenlegi surroundokat).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #45749 üzenetére
Személy szerint nem nagyon szoktam foglalkozni az ajánlásokkal.
Szeretek mindent kipróbálni, megtapasztalni..Amiket írok, azok 90%-ban a saját tapasztalataim.
Annó a nagy szubhisztéria közepette kipróbáltam milyen mélynyomó nélkűl a hangzás!!A frekivágásoknál is eltérek a THX ajánlástól, 60hz-en vágom a frontot, és a centert, nekem így tetszik legjobban.
Az általad most használt felállással is próbálkoztam....
A lényeg, hogy ha neked így tetszik akkor használd így, ez egy hobbi!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Home server / házi szerver építése
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Microsoft Excel topic
- Ukrajnai háború
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest