- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
EgySrac
tag
Ez szerintetek egy jó belépőszint?
-
veterán
-
EgySrac
tag
válasz N.YCityBoy #45752 üzenetére
Örülnék egy új szettnek, azért kérdezem, hogy ez már jónak mondható-e kezdésnek
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
EgySrac
tag
válasz N.YCityBoy #45754 üzenetére
Köszönöm, megnyugtattál
-
exception
aktív tag
válasz EgySrac #45755 üzenetére
Ennyiből kijönne egy jó 5.1.
Helyette kapsz egy gyenge Atmost úgy, hogy még nem ismered a szobád akusztikáját, az elhelyezési lehetőségeket, stb.
Egy jól elhelyezett és összerakott 5.1 többet ér, mint egy rossz 7.4-es Atmos.
Tudom, hogy ez csak 5.1.2-es, de a 7.4-nél is többet ér szvsz.[ Szerkesztve ]
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
Formaster
addikt
válasz EgySrac #45757 üzenetére
A Jamo subot nem ismerem, de jómagam egy Jamo S626 5.0 szettet hajtok, ehhez vettem külön mélyet és egy denon AVR-t. Meg tudom erősíteni, amit tesztekben itthon és külföldön mondanak, hogy ebben az árkategóriában ez kb verhetetlen, amit a Jamo letesz az asztalra. Kaptam itt miatta hideget meleget, de ne felejtsük el, ez egy belépő szintű topik és egy kezdő usernek ez egy nagyon jó választás.
Ami fontos, hogy a Jamo-kat feltételen be kell járatni, ha a netdeponál lehet kérni bejáratást, akkor ne hagyd ki, mert onnantól nyílik meg igazán a hangzásuk.
-
Formaster
addikt
válasz EgySrac #45759 üzenetére
Én nem vagyok nagy mágus, csak most kezdem megérteni mekkora szerepe van annak, hogy mikből épül fel a rendszer. Pl az erősítő gyártók között is megvan, hogy melyik milyen irányba megy, mozizás, zenehallgatás, nagyobb mélyek, vagy épp szélesebb tér, de ezt itt mások jobban meg tudják mondani. A Jamo nem kérdés, hogy ebben az árban megéri, de ezt is meg kéne hallgatnod előtte, hogy mennyire tetszik a hangzásvilága, az erősítő szintén ilyen kérdés. A sub pedig függ a helységtől is, bár úgy gondolom ebben a szettben talán az a leggyengébb pont.
Én vakom vettem a Jamot, mert olyan nevetséges áron hirdette valaki kibontatlanul, hogy ennyiért egy bögre szettet sem kaptam volna. Viszont nem bántam meg, bár játszottam már a csere gondolatával, de előtte megnézem mi a max amit ki tudok belőle hozni kábelezéssel, illetve a helység akusztikai javításával. A kábelezésnél tervezem a hangdobozok szétszerelését és belső kábeleinek cseréjét is, mert láttam szétszerelve és kétség kívül a belső kábelezés elég vicces, szerintem ezzel is feljebb emelhető a hangminősége.
-
EgySrac
tag
Találtam egy [link] ilyen hirdetést! Kíváncsi lennék a véleményetekre
-
törölt tag
válasz EgySrac #45751 üzenetére
Van egy barátom, aki egy csúcskategóriás Atmos rendszert épített ki.
Egyszer AVX-en egy velős hozzászólásban levezette, hogy számára miért nagy csalódás.
Voltam nála hallgatózni, és nekem is az a véleményem, hogy egy jól megtervezett, összeállított 5.1nagyobb élményt ad, mint egy alap belépő Atmos.Természetesen neked kell eldöntetni melyik utat választod. Nyílván a legegyszerűbb bemenni a boltba, és megvenni.
Garanciális új termék, összeállítva stb..
A másik út jóval rizikósabb, időben, és kockázatban is.Itt van pl [Ez]
Nyílván nem mai darab, de 120-ba szerintem el bírnád hozni..
Kellő türelemmel szintén használtan 300-ból tudnál venni hozzá hangfalszettet.
Árban ugyanott, minőségben fényévekkel előrébb lennél!Nem akarlak meggyőzni semmiről, ha neked fontos a garancia stb, akkor vedd meg, a lényeg, hogy neked tetszen!
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz EgySrac #45763 üzenetére
Itt egy remek kis portéka: Dali Spektor 5.0
Veszel mellé egy mélnyomót és egy erősítőt és megvan a remek kis rendszer -
veterán
-
EgySrac
tag
válasz N.YCityBoy #45766 üzenetére
Igazából lehet garanciás is :)
-
veterán
-
EgySrac
tag
Amit még nem mondtam, hogy szeretem a rock zenét és ezt is jó lenne remek minőségben hallgatni, ezért is gondoltam egy bi - ampos erősítőre. Régen azt hallottam h a Yamaha erősítők nagyon jók zenehallgatasra is. Lehet ma már az összes erositorol ez elmondhato.
-
EgySrac
tag
Először is egy jó fajta, viszonylag időt álló erősítőt kellene találnom, utána jöhetnek a hangfal szettek
-
Formaster
addikt
válasz EgySrac #45772 üzenetére
Talán rockra ezt.
-
Formaster
addikt
válasz EgySrac #45780 üzenetére
Akkor nem muszáj akkora decibelt adnod neki. Én ugyanezzel a méllyel egy 30nm körüli nappalit szolgálok ki, szerintem ideális. Az előző helyen rosszul volt eleinte elrendezve, de akkor is csak 2 hét múlva talált meg a szomszéd, mert előtte azt hitte mennydörgést érez folyton Utána pozícionáltam rendesen és többet nem jött. Az a baj a kisebb mélyekkel, hogy dübörgősek, azz sokkal jobban áthallatszik, ez meg inkább légnyomást kelt, de kövezzetek meg nyugodtan, ha rosszul fogalmaztam.
A 2500H kérdéses, nekem is az van és ahhoz akartam ezt a szettet, akkor azt mondták még éppen elviszi.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
-
Formaster
addikt
-
CragON
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült olyan tv-t vennem aminek a beépített lejátszója nem támogatja a DTS hangformátumot.
Nem is értem miért, mert sok film csak DTS hangformátumban elérhető.
Így szükségem van egy külső lejátszóra, azonban olyat szeretnék ami erősítővel egybeépített (ha van ilyen) és hangfalakat is akarok mellé 2.1
(5.1-es rendszer kiépítésére nincs lehetőségem)Árban 200-300e között tervezem.
Tudna valaki útbaigazítást adni magamfajta laikusnak, ezen az árszinten mik jöhetnek szóba? Hol találok ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz ctrlaltdel13 #45683 üzenetére
A THX ajánlás szerint a rendszernek a hallgatói pozícióban tudnia kell a 85dB folyamatos hangnyomást, 20dB tartalékkal, azaz rövid ideig az akár 105dB-t is. A mélynyomónak 10dB-vel többet kell kihoznia magából, azaz 95dB folyamatos, 115dB csúcs teljesítményt.
Az elméleti hangnyomást a következőkből lehet számolni:
- A hangfal érzékenysége, ami legyen pl 89dB/w/m
- A hallgató távolságból
- A rendelkezésre álló erősítő teljesítményéből.A kiegészítő szabályok:
- 3dB hangnyomás növeléshez meg kell duplázni a leadott teljesítményt
- a távolság duplázásával a kapott hangnyomás szabad térben 6dB-vel csökkenA fenti adatok alapján 1w leadott teljesítmény 1m távolságban 89dB hangnyomást eredményez. 2m távolságban már csak 83dB, 4 méterre pedig csupán 77dB. Ha ráadunk 2w-t, akkor viszont nyerünk 3dB-t, azaz már 80dB-vel muzsikálunk, 4w már 83dB-t eredményez, 16w pedig visszavisz minket az eredeti 89dB-re, csak immár 4m távolságban.
A Crown oldalán található kalkulátorral mindenki kiszámolhatja, mekkora maximális energiaszükséglete van, hogy a kanapén is mozis hangerőn nézzen filmet. Az előbb említett hangfallal 3m távolságra 358w kell, az adott pillanatban.
Van még egy ökölszabály, egyfajta kerekítés, hogy 10dB növeléshez 10x akkora teljesítmény kell. Könnyen belátható, hogy miért szoktam azt mondani, hogy -10-es hangerőig szinte bármilyen hangfal és AVR megteszi, mert az előbbi példánál maradva ekkor csak 36w teljesítmény szükséges.És pár szó a teszthangokról. A relatív skála azért jó, mert tudom, hogy ha a teszt hang jelszintje 0dB, az AVR hangerejét is feltekertem 0-ra, akkor 105dB-t kell mérnem a hallgatói pozícióban. Viszont mivel ezzel kikergetnénk mindenkit a szobából, inkább -30dB jelet szoktak küldeni, 0dB AVR hangerőszint mellett. Ez pedig 105-30=75dB mért hangnyomást kellene produkáljon. Természetesen ha -10-re állítom az AVR hangerő szabályzóját, de -20dB-s jelet küldök rá, ugyanúgy 75dB-t kell mérjek.
A végeredmény, ha valaki komoly mozit akar otthon, annak magas érzékenységű hangfalakkal kell rendelkezni, vagy batár végfokokkal és olyan hangsugárzókkal akik bírni is fogják azt a terhelést.
-
exception
aktív tag
válasz EgySrac #45757 üzenetére
Én nem ragaszkodnék a garanciához, ha egy Cambridge AZUR 651 a kérdés. Kifejezetten jó hangja van sztereón is, képes színpadot építeni megfelelő felvétellel, igazi komoly gép a hangját tekintve, persze a legújabb "fícsörök" nélkül. Az Atmos akkor jó, ha van hozzá megfelelő akusztikád, belmagasságod, különben sokat nem ér. A Dali hangfalai azok, amikre azt mondod, hogy "jól szól", a Spektor megfizethető is. Nem high end, de azért hozza a minimumot, amit már hangfalnak lehet nevezni.
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
zarew
senior tag
válasz exception #45790 üzenetére
Na sziasztok! Addig emlegettétek ezt az erősítőt,hogy már nálam is van. Tiszta botrány,hogy a most vett IKEA s bútorba nem fér bele mert csak 40 cm széles.Úgyhogy most fő a fejem rendesen. Az asszony is kiborult, minek olyan hangosan hallgatni a tv-t? !. De nem csüggedek. Még hangdobozokat kell vennem, bár van egy régebbi KEF q30 am.Meg némi kábeleket...cél az 5.1 4x4.1 es a nappali egyik fala nyitott.
-
EgySrac
tag
Hallott amúgy már valaki egy Sony BDV N9200W házimozi rendszert? Ez nem egy szokványos bögreszett, igaz, biztos nem olyan jó, mint a ti hangfalaitok. Csak érdekelne, hallott e már valaki ilyet.
-
zsoika
addikt
válasz EgySrac #45795 üzenetére
szerinted attól szól jobban, mert többe kerül ?
Sajnos ennek a szettnek is az a baja mint az összes egybeszettnek.
- mélymyomó passzív,
- ált. nem lehet vágási frekvenciát állítani,
- a kisméretű sugárzók miatt 150-200Hz es vágás szükséges és emiatt kihallatszik a mélynyomó helye. -
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest