- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz dave118 #30350 üzenetére
Hajrá 1040!
Újabb idegesítő megoldása a sony-nak: USB -ről hallgatva a zenét nem tudok beletekerni! Te hogy szoktad?
Nem gond annyira, mert MP-el LE t futtatva játszom Kodival a zenéket is ...csak a múltkor kipróbáltam USB-ről és ezt vettem észre. Léptetni, pill.állj stb van ,csak tekerés nincs. Más erősítőkön vajon van?
[ Szerkesztve ]
-
dave118
senior tag
válasz zsoika #30351 üzenetére
Hálózaton játszok le minden tartalmat, ma este kipróbálom az USB-t A napokban nekem a 24bit/96kHz-es FLAC formátummal gyűlt meg a bajom, egy "can't play" feliratot produkált nekem (vagy az AVR utálja Diana Krall-t)
Lehet a wifi a baja? Megpróbálom a media player-el, hátha úgy megy.
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
Wizard8
tag
Sziasztok!
Van egy Onkyo TX-NR 509 erősítőm, de sajna kezd haldokolni. Lefagy és ki kell húzni, hogy újra működjön, dobálja a jelet.
Boston Acoustics A 26 hangfalakat használok előre, center Boston A 225 C, hátul régebbről maradt H/K hangfalak vannak. Hosszútávú terv, hogy az A26 - ok hátra kerülnek, előre lesz Boston Acoustics A 250.
- Mindenféle zenét is ezen hallgatok(komoly zene ritkán).
- Amit az erősítőbe dugnék -> PS4(4k HDR) / TV box 4k / TV ARCBármilyen márkájú erősítőre nyitott vagyok. Mit javasolnátok újonnan max 150-ig?
Köszi a segítséget.
-
-
Quetz
őstag
válasz Vhiktor #30348 üzenetére
Több zónás erősítők megkülönböztetnek elsődleges (Main) zónát és másodlagos (harmadlagos) zónát. A fő zóna általában ahol az eszköz van, a továbbiak pedig pl. hálószoba, gyerekszoba, stb...
A tükrözés csak annyi, hogy két HDMI kimeneten is ugyanaz a jel mehet ki egyszerre. A Denon x3300 esetében erre hívták fel a figyelmet:
"When a TV is connected to the HDMI ZONE2 OUT connector, and the MAIN ZONE and ZONE2 are set to the same input source, the MAIN ZONE audio may be mixed down to 2-channel audio." A te esetedben ez annyit jelent, hogy ha projektorozol a ZONE2 outputon keresztül, akkor lehet, hogy sztereó hangot kapsz. -
Vhiktor
veterán
Értem köszi
HDMI kapcsolóval is megoldható ez, csak annál meg kérdéses,m hogy lehet-e normális minőségűt kapni?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Lacielvtárs
nagyúr
Komolyan nem értem ezeket a hozzászolasokat.
Szavamra mondom, azért mert BBeci alkot egy véleményt vagy tanácsot , ami lenyegre törő, majd utána mindig felbukkanak ezek a 'beszolasok'...
Lehet én vagyok már túl szenzitiv lelkű, nem tudom, de mindig 'meglep' az ilyen reakció[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #30362 üzenetére
Mert nem tanácsot ad. Vagy látványosan reklámoz, vagy egyszerűen beszól azoknak, akiknek kicsit alacsonyabb igényeik vannak.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz VoidXs #30365 üzenetére
És ebben mi a reklám?
A beszolas, csipkelodes a topik része, az egyenisegunk velejárója...
De azért az elozmenyeket is érdemes figyelembe venni.
Valahogy itt nagyon ki vagytok 'élvezve' BBeci szavaira.Igaz belépő topik, de engem az elejétől ismerhettek, és én az 50 ezres bögre szettel kezdtem, és az igazi minőségi hangert es a jó moziért, igen is zsebbe kell, melyen nyúlni
De én részemről rahagyom.
Pusztába kiáltott szó ez a téma..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Bakus
tag
Sziasztok. Folyamatosan követem ezt a fórumot és a haladót is már egy jó ideje, és most úgy érzem kellene egy kis kritikát írnom.
Minden tiszteletem a nagyoké akik régóta házimozival foglalkoznak, de én azt vettem észre, hogy sokszor ha valaki ide jön segítséget kérni (főleg ha olcsó rendszert szeretne) sokan támadják, hogy ez túl olcsó ennél drágább kell. Szerintem mivel ez egy belépő topik ahol belépő illetve alsó-közép kategóriával foglalkoztok (felette ott van a haladó topik) ezért nem kellene azonnal ki átkozni valakit, hogy miért nem akar 4-5 százezer vagy akár ennél is több pénzt elkölteni házimozira.
Szerintem ebbe a topikba pont olyanok jönnek akiknek nem számít az, hogy minden a legeslegjobb legyen, hanem csak az, hogy legyen egy házimozijuk ami azért a "kis" összegért amit rászánnak a lehető legjobban müködjön.
Saját példával élve, a szakmám asztalos és vállalkozóként benne is dolgozom és követem itt az asztalos fórumot is. Ha valaki innen betérne oda, hogy például egy munkához amit évente egyszer maximum kétszer végez milyen gépet vegyen nem ajánlanám neki a drágább gépeket mivel teljesen felesleges (persze ha van rá kerete és meg is venné annyiért az már más eset) pénzkidobás lenne.Nem akartam senkit se megsérteni és akinek nem inge ne vegye magára, csupán ráakartam világítani arra, hogy ez egy BELÉPŐ (KEZDŐ,OLCSÓ) rendszereknek fent tartott topik.
[ Szerkesztve ]
"A víz örök, de a gép változik"
-
Tomekgabi
csendes újonc
Én pont ezért már kérdezni sem merek itt, mert ahogy látom, akik egy belépő, esetleg alatta lévő erősítőről, hangfalról kérnek véleményt, annak esélye sincs. Rögtön 2 kategóriával magasabb komponensek között nézelődjön, 3X-os áron, mert csak ott kezdődik a házimozi szerű valami.
-
őstag
Én is, de én már 3 éve próbálkoztam ezzel, de nem jött be. Az oka, hogy akinek olcsóbb rendszere van, az nem járta végig a lépéseket, így nem tud segíteni. Nincs elég tapasztalat. Pl. én eléggé régóta olvasok mindennek utána, de az nem jelent közvetlen tapasztalatot, így fura lenne, ha kb. 3 rendszer használata és pár évnyi olvasgatás után adnék okos tanácsokat az idelátogatóknak.
A tapasztaltak úgy szerezték a tapasztalatot, hogy sok rendszert kipróbáltak, ált. profi rendszerük van, nem adnak sokszor alap rendszernél használható tanácsot (tisztelet a kevés kivételnek), mert nem hajlandóak ezzel foglalkozni. Egyedül,a “bögreszett szar, hülye vagy” tanács megy (ugye Elaci? ). Ez van, ezt kell szeretni.
Azért a saját példámon tudom, hogy aki szeretne magának megfelelő rendszert az meg tudja szerezni magának, csak nem úgy kell nekiállni, hogy idejön, beírja, hogy mondjatok profi rendszer 200-ért, aztán amikor nem kap tanácsot, megsértődve távozik. Nekem sem volt sok rá, de végül pár év alatt összejött egy rendszer, meg építettem egy moziszobát. Biztos nem jó egyik sem, de az átlagnál biztos jobb és nekem meg elég. Csak nem volt elég hozzá itt egyszer kérdezni, hanem sokat kellett olvasni utána (most néztem a szobával kapcsolatban van vagy 20 link elmentve). Akinek gyorsan kell kevés pénzért valami, az itt ugysem kap választ, megveszi a bögrét és hidd el 1 évig biztos úgy ül előtte a tv hangja után, hogy azt gondolja, azok ott milyen hülyék a fórumon, mert nem ajánlották, mégis milyen ku..va jól szól.
-
Lacielvtárs
nagyúr
'Egyedül,a “bögreszett szar, hülye vagy” tanács megy (ugye Elaci?'
Naa, azért én soha nem mondtam senkire hogy hülyeDe tény hogy én valóban vegig jártam a lépcsőfokokat, és nem véletlenül értek egyet a nagyok véleményével
Steady74: az utolsó mondat, mindent visz
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Dorian
félisten
-
Bakus
tag
Véleményedet elfogadom és a "idejön, beírja, hogy mondjatok profi rendszer 200-ért, aztán amikor nem kap tanácsot, megsértődve távozik" teljesen egyetértek ezzel kapcsolatban veled, de itt azért sokan nem veszik figyelembe mások anyagi és egyéb preferenciáit. Ismét saját példa, érdekel a házimozi az autó hifi, PC vízhűtés és a saját szakmám is megélhetéstől függetlenül. Na már most ha mindenből a legjobbat akarom akkor a világ összes pénze se lenne elég rá , meg kell húzni a határokat mire mennyit költenék, mennyit engedhetek meg (addig nyújtozz ameddig a takaród ér).
Tanácsokat én is elfogadok és nem is vitatkozom a profikkal, de ha valaki idejön egy elképzeléssel, hogy 150 ezerért nézett xy erősítőt plusz 200 ezerért yz hangfal szettet, akkor inkább abban segítsetek neki, hogy ezért az összegért milyen más alternatíva van ami esetleg jobb lehet és nem kapásból egy félmillás erősítőt és egy 1.5 milliós hangfal szettet ajánlani helyette.
Továbbá sokan nem is akarnak feljebb lépni mert az ő igényeiknek az olcsóbb is megfelel, továbbá ha a tapasztalt kollégák nem is hallotak valamit mi alapján mondanak róla bármit is, csak az ára alapján. Attól, hogy valami olcsó még nem feltétlenül hulladék.[ Szerkesztve ]
-
dave0825
őstag
Egyet értek az első hozzászólásoddal teljesen, főleg az utolsó bekezdéssel.
Én is néha csak nézek, hogy ha 150 egy belépő erősítő, és ugyanennyi egy belépő 5.1-es szett, akkor a pl. Logitech féle 5.1-es hangfalszettek minek számítanak, a maguk 30-40 ezer forintos áraival? Nekem volt 10 ezer forintos 5.1-em is, még DVD-lejátszóra volt csak kötve, és tökéletes volt akkor, ahhoz képest a kompletten kapható Samsung, LG, Sony házimozik miért nem belépőnek számítanak, és haladónak a 150+150-es szettek (erősítő+5.1)??
Apámnak 2.1-es Logitech Z313-a van, és szerintem hibátlan a hangja, 12-3 ezer Ft volt. Én ezeket mondanám belépőnek, nem a följebb említett árú eszközöket, ezért is néztem nagyot (és sokszor azóta is mosolygok a hsz-okon), mikor valaki írta, hogy 110-ről 90-re leárazott komplett házimozi szett (Samsung J5 valami) csak pénzkidobás (ahhoz képest viszont elég sok jót olvasni róla véleményt, azok akkor mik?!).
Kicsit szerintem eltolódott a belépő-haladó-profi szint, így lett a pénzkidobás-belépő-haladó szint.[ Szerkesztve ]
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
BBéci
legenda
Linkeld vagy idézd azt az esetet, amikor 150000 forintos erősítő helyett félmillióst ajánlott valaki! Aztán azt is, amikor 200000 forintos hangdobozszett helyett másfél milliósra kapott valaki tippet!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
T_Stark
őstag
-
Bakus
tag
válasz Norbi 72 #30378 üzenetére
Tudom erős példa volt, de csak példa. És pont azt írtam ha valaki maximum 200-ért akar venni rendszert akkor abban segítsetek neki legyen az új vagy használt.
Akkor egy másik észrevétel, hogy sokan azt se tudják feldolgozni ha valaki csak is újban gondolkozik mivel nem mer "kockáztatni".dave0825
Teljesen igazad van főleg az utolsó bekezdésben.BBéci
Mint fentebb is írtam csak példa ként említettem.
És bocsáss meg, hogy ezt elfelejtettem feltűntetni.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz dave0825 #30379 üzenetére
Az általad említett Logitech szetteknek semmi közük a házimozihoz.
Akik az olyanokról csupa jókat írnak, fogalmuk sincs a valódi házimozi hangzásról, TV,
laptop hangszóróihoz viszonyítanak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dareiosss
senior tag
válasz dave0825 #30379 üzenetére
A Logitech Z313 mióta házimozi rendszer?
Sztem kár idejönnöd és ilyet beböfögni, profi házimozi rendszer több millió ft ba kerül, a belépő szint pedig csak pár száz ezer, fél millió. Ezért van két topic.
A 10 ezer ft os valamiknek meg nem tudom van e topikja de ha van is nem hiszem hogy van értelme.
Elárulom, hogy 3 méter normális hangfalkábelt sem kapsz 10 ezerért, és még az is belépő szint. -
Norbi 72
veterán
190-ért csomag.És a maradék 10 ropi elég kábelekre.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #30366 üzenetére
Na és meg voltál elégedve azzal, amit 50000-ért kaptál? Teljesült az elvárásod? Igen, mert sokkal jobb volt a TV beépített hangszóróinál. Ezt így kellene felfogni, és amikor bejön egy kérés, hogy 100000-ből kellene összerakni valamit, én kihívásnak veszem (meglepődnél, hogy mit ki lehet ennyiből ügyesen hozni, sokszor 300k-s szintet alázva, ha épp úgy akarja a használtpiac), nem küldöm el, hogy ezért nem kap házimozit.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz VoidXs #30389 üzenetére
Az adott rendszerrel majdnem mindig elegedett voltam, viszont ahogy hallgattam, mindig volt valami hianyerzetem.
Jöttem, kérdeztem, tanácsot kaptam.
Anno nem egy vásárlásról beszéltek le az itteni nagyok, de még igy sem elegrol
Mindig a jobb felé tereltek engem, és 'csak' azt kellett eldontenem nekem mennyit er meg a 'jobb'
Nem gondolnám elhajtasnak azt ha valaki itt jobb hang minőséget ajánlj...
Anno, ha valaki igazán nem hitt abban hogy a drágább, jobb, az, pont én voltam."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
dave0825
őstag
válasz Dareiosss #30384 üzenetére
Aha, Neked elhiszem. Tv-nél miért nem hurrogják le ugyanígy azt, aki nem 2 millióért akar tv-t venni, hanem csak 70-80-ért?? Ott is van alsó-közép-fölső kategória, mégse küldenek el senkit sehova, hanem tudnak ajánlani 70-ért is ár-érték arányában jó tv-t, ehhez képest itt nem. Csak a több százezres dolgokat.
Persze, láttam én, hogy nemhogy kábelt, de normális lábakat () sem lehet venni belépő cuccokra 10-ért... Csak néha már könnyebb viccesnek venni ezeket a pénzkidobás-dolgokat, mint komolyan...
Az a baj, hogy aki durvábban benne van ezekben a hangszórós dolgokban, neki eltolódik a belépő kategória azzá, ami másnak már haladó.Mi van azokkal (szerintem elég sokan), akik a 90 ezres komplett házimozi rendszert nem tudja megkülönböztetni az 500 ezrestől? Főleg, ha nem egymás után/mellett hallja őket.
[ Szerkesztve ]
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
Bakus
tag
válasz Lacielvtárs #30391 üzenetére
Szerintem te vagy mindenre a legjobb példa.
Vettél egy olcsó szettet mert úgy gondoltad neked annyiért megfelel. De halottál egy jobbat és volt rá ANYAGI KERETED így megvetted és így tovább...
De nem mindenki csak a házimozinak él.
Sport autóból is van jobb a Ford Focus RS, Audi S3 stb. kombonál, de mégse látok minden sarkon Ferrarit, Lamborghinit mert nem futja rá. Sajnos ez a valóság."A víz örök, de a gép változik"
-
őstag
válasz Norbi 72 #30378 üzenetére
Pl. anno az enyémet. Még az elsőt.
Bakus: Nagyon nehéz ám kis pénzért ajánlani. Ha már említve lett, akkor elmondom. Anno egy sztereo Denon erősítőről ellépve szerettem volna házimozit, úgy hogy a zenehallgatás is megmaradjon. Hiába olvastam, nem hittem, hogy nem fog menni a zene része a pénzemből (1. hiba). Ajánlottak egy belépő Pioneer erősítőt (mert csak újat akartam, használt nem volt jó = 2. hiba), a régi hangfalaimmal nagyon rossz volt (egyelőre sztereón). Akkor már használt frontokat vettem (legalább ennyi), de hiába volt sokkal jobb, ment vissza a régi Denon, mert nem volt jó. Aztán végül léptem egy kategóriát erősítőben is felfelé, de akkor már használtan, kicsit többért, mint anno a Pio újonnan. Stb. Stb. Kellett párszor váltani, mire (nekem) elfogadható lett. Elég csak annyi, hogy a legnagyobb előrelépés egy kisebb szobába költözés volt az összes fejlesztés közül.
Fel tudtam fogni, hogy csak magamat okolhatom az első pénzkiadásokért, mert nem vártam, hogy több legyen rá és nem fogadtam meg pár tanácsot. De okolhattam volna azt is, aki anno a Pio-t ajánlotta, látva a konokságomat. Ezért nehéz szerintem tanácsot adni.
Én csak egy tanácsot tudok adni, amihez biztosan elég tapasztalatom van. Sokat kell olvasni a témában (nem csak ezt a fórumot). Nagyon jól kell leírni az igényeket, amikor itt valaki kérdezni szeretne. Mit hallgatott eddig, mit szeretne a jövőben, mik az elvárásai, mennyi pénze van rá, hol szeretné megvalósítani, hajlandó-e próbálkozni, vagy lehetőleg elsőre végleges megoldást szeretne. Aztán kap itt egy tanácsot, vagy esetleg többet, aztán vagy meg tudja venni, mert éppen elég pénzt írt le, vagy nem, mert az igényei az itteniek véleménye szerint nem egyezik a pénzösszeggel, ami a zsebében van és akkor türelmesen gyűjt, vagy lejjebb adja az igényeket.
A másik, hogy ami tanácsot itt kap, azt úgy kell venni, hogy egy irány, nem pedig az egyedüli megoldás. Hozzáolvasva lehet az irányból az olcsóbb felé lépni kicsit ez biztos.
-
Bakus
tag
Amit írtál azzal nem is vitatkoznék, és tisztában vagyok vele, hogy biztos nehéz az olcsók közül ajánlani, de mint már írtam tartsuk tiszteletben mások korlátait legyen az anyagi vagy eszmei.
Anno én is egy bögre szettel kezdtem még valamikor a kétezres évek elején majd azt hamar cseréltem egy belépő komponens szettre ami meg is felelt addig amíg nem futotta komolyabb rendszerre, mivel igényem is volt a jobb hangra."A víz örök, de a gép változik"
-
törölt tag
válasz VoidXs #30397 üzenetére
Senki nem lett itt földbe döngölve, nem kell nagyítani. Szerintem a kérdezők zöme választ kap a kérdésekre, arról nem beszélve, hogy ez egy szakmai fórum, ahol SZAKMAI szempontok figyelembevételével mennek a tanácsok, nem pedig a kérdező érzékeny lelkének ápolása a cél.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest