Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz xxlongikaxx #26486 üzenetére

    :) A WM-61 szórása akkora, mint a többié. Pontos mérésekhez túl nagy. :) És a módosítása az átvitelét, hangnyomás-frekvencia válaszát nem érinti, inkább a max. hangnyomást, és harmonikus torzítást.

    Butaság, amit írsz, mindig a helyiséghez kellene a hangsugárzó mélytartományát illeszteni, és a váltót is természetesen, helyiség, környezeti hatások, alkalmazási terület, meghajtás és elhelyezés függvényében készítjük. Nyilván az eredeti terv is ennek szellemében készült, ahogy az első mondatban le is írtad. Az más kérdés, hogy a váltási koncepció hibás Troelsznél, nem jó irányba indult a LP-BP szűrőknél.
    És eléggé rendszerfüggő is, mert nem egy szokványos félvezetős erősítővel működteti a hangsugárzót, ha te, vagy valaki más viszont így tenne, akkor nem fogja ugyanazt az eredményt kapni, mint amit a weblapon lát. :) Becsapós.

    A modellezések kezdetnek jók, de egy idő után, ha átlátod a szűrők működését, már nem lesz szükséged rájuk. :)

    Az erősítők, ha jobbak, ha rosszabbak, nem képesek a helyiség akusztikai hibáinak kompenzálására. :) Azt tudják tenni, hogy egy pontban, ahol a mikrofon van, korrigálnak, statikusan. Csak az a baj, hogy a mikrofontól nem fér majd oda a füled ahhoz a ponthoz. :)

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák