Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mikisys

    őstag

    válasz olajecset #26467 üzenetére

    Az igazán mérőmikrofonnak készült mikrofonok sokkal drágábbak, kb. 100EFt-tól kezdődik az áruk és igen kényesek, mindenre.
    Szó szerint tessék érteni, abba a mikrofonba nem beszélünk bele, nem felvételkészítésre valók, nem használhatjuk semmi másra, csakis akusztikai mérésekre hangszórókhoz, vagy teremakusztikai mérésre.
    Ha csak ez alapján választunk, akkor mindegyik drága, de az a PRM-1 már jól használható, csak vigyázni kell rá, nem játékszer egyik mikrofon sem.
    -
    Én hanyagolnám Troels barátunk utánzását, Ő megvalósított egy projektet, ami úgy sikerült- ahogy, mert igazán jónak nem mondható és nem látni a végleges hangváltóját sem, amivel tényleg használja(?).
    (Lehet, hogy ez egy "vizsgamunka" volt neki az egyetemen, de nem azt díjazták, hogy mi lett és milyen lett a végeredmény, hanem azt, hogyan jutott ez az eszébe, és a bátorságát, a beleölt munkáját, meg elméleti fejtegetéseit, számításait díjazták. Sok hasonló írás van fenn az interneten, ne azokat utánozzuk, ne másoljuk, mert nem fogjuk tudni azt megépíteni, mert már az a hangszóró nem létezik, nincs olyan alkatrész a váltókhoz, nincs ember, aki azt a dobozt elkészítse, stb.)

    Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák